18 Ιαν 2014

Τα άκουσε για τα καλά ο Βενιζέλος στην Αμερική :«Πώς επιτρέπετε σε εγκληματίες να παίρνουν άδειες;» η ερώτηση του αμερικανού ΥΠΕΞ

Με αυτή την ερώτηση υποδέχτηκε ο Τζον Κέρι  τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άντρες στο Στέητ Ντιπάρτμεντ, και αναφερόταν φυσικά στην εξαφάνιση του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού κατά τη διάρκεια άδειας από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε αφήσει να διαφανούν οι προθέσεις του ήδη από τις δηλώσεις που προηγήθηκαν της συνάντησης, όταν έθεσε την καταπολέμηση της τρομοκρατίας πρώτη μεταξύ των θεμάτων στα οποία ελπίζει να συνεχιστεί η «εξαιρετική συνεργασία» των δύο χωρών.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μεγάλο μέρος των συνομιλιών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης τόσο με τον κ. Κέρι όσο και τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, τον οποίο ο κ. Βενιζέλος συνάντησε νωρίτερα, αφιερώθηκε στο ελληνικό δημόσιο χρέος αλλά και στην τραπεζική ένωση. Ο κ. Κέρι εμφανίστηκε πολύ καλά ενημερωμένος τόσο για το ύψος του ελληνικού χρέους, όσο επίσης για το ποσοστό και τη διάρθρωσή του. Σημείωσε δε ότι οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν το κλειδί για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.
Οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι σημαντικές, ενώ περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα και οριζόντιες μειώσεις εισοδημάτων δεν θα βοηθήσουν, πρόσθεσε. Πριν από τη συνάντηση, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε συγχαρεί την Ελλάδα «που συνεχίζει τον δρόμο προς την οικονομική ανάκαμψη. Γνωρίζουμε ότι υπήρξε πολύ, πολύ δύσκολο. Σκληρές αποφάσεις έπρεπε να γίνουν. Δεν είναι ποτέ εύκολο από πολιτική άποψη. Αυτές οι επιλογές έγιναν και νομίζω ότι η κατάσταση βελτιώνεται».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη