3 Δεκ 2013

Βούλγαροι διεκδικούν εδάφη της Σερβίας και της FYROM

"Tα εδάφη της Σερβίας και της ΠΓΔΜ, που κατοικούνται από πολίτες βουλγαρικής υπηκοότητας, πρέπει να ανήκουν στη Βουλγαρία!" Είναι ένα αίτημα που υπεβλήθη στο Βουλγαρικό Κοινοβούλιο στις ...
27-11-2013, από το εθνικιστικό κόμμα "Ataka" (επίθεση).

Η δήλωση αναφέρει ότι «η υπογραφή της ταπεινωτικής συνθήκης του Νεϊγί (Neuilly-sur-Seine) το 1919 άφησε πολλούς Βούλγαρους έξω από τα σύνορα της πατρίδας τους», και γι 'αυτό "Σερβία και πΓΔΜ δεν μπορούν να θεωρούνται ως νόμιμοι διάδοχοι του Βασιλείου των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων. "

Λέει, επίσης, ότι η Σερβία δεν έγινε δεκτή ως διάδοχος της Γιουγκοσλαβίας από τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα, ενώ η πΓΔΜ δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί με το συνταγματικό της όνομα.

"Ως εκ τούτου, η Συνθήκη του Neuilly-sur-Seine δεν ισχύει πλέον, διότι η κατάσταση με βάση την οποία υπεγράφη δεν υπάρχει πια. Τα εδάφη που αποσχίστηκαν  από τη Βουλγαρία με τη Συνθήκη πρέπει να επιστραφούν στη Βουλγαρία ", είναι η άποψη του κόμματος Ατάκα του οποίου στόχος είναι να θέσει το ζήτημα, πριν ξεκινήσει η Σερβία ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ και πριν από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση της FYROM.

Με τη συνθήκη του Neuilly-sur-Seine, που υπεγράφη στις 27 Νοεμβρίου 1919 από το Βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων, συγχωνεύθηκαν εδάφη της Caribrod (Dimitrovgrad), Bosilegrad, Στρούμιτσα και τα εδάφη στη δεξιά πλευρά του ποταμού Timok.
ΒΑΣ.ΠΡ. / taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη