11 Δεκ 2013

"Οι πρόγονοι του Μπουτάρη είναι Μακεδονικής καταγωγής"

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τα Σκόπια, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, έτυχε ζεστής φιλοξενίας, είπε ότι δεν...
είναι πολιτικός, αλλά εκτίμησε ότι "η Ελλάδα δεν βάζει εμπόδια στην ένταξη της FYROM στην Ε.Ε., αυτό το αποφασίζει η ίδια η Ε.Ε.", κάλεσε τον Δήμαρχο των Σκοπίων στη Θεσσαλονίκη, εκθείασε τη λειτουργία του λιμανιού, αλλά οι Σκοπιανοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την επίσκεψη και τον έβαλαν να καθίσει -unfair ήταν αυτό- κάτω από μια τεράστια πινακίδα που έγραφε "economic chamber of Macedonia", ενώ ασχολήθηκαν και με την καταγωγή του, γράφοντας ψευδέστατα ότι είναι "μακεδόνας", ενώ δεν έχει καμία σχέση με τους Σλάβους, όπως δεν έχει καμία σχέση η φυλή των Ελλήνων Βλάχων, από τους οποίους κρατά η σκούφια του Μπουτάρη.
Οι πρόγονοί του Νιτσιώτας και Σκαπέρδας ήταν Βλάχοι που μιλούσαν Βλάχικα και Ελληνικά και δεν ήξεραν ούτε λέξη από τη γλώσσα της μεγαλύτερης εθνότητας της ΦΥΡΟΜ, τη Σλαβομακεδονική δηλαδή, που ομιλεί Βουλγαρικά.
Άλλωστε, ο ίδιος ο Μπουτάρης, μίλησε στη "γλώσσα του" δηλαδή στα Βλάχικα και οι παριστάμενοι Σλαβομακεδόνες, δεν κατάλαβαν ούτε λέξη!
Αυτό δεν εμπόδισε τα Σκοπιανά μέσα να μιλούν για "μακεδονική καταγωγή" (македонско потекло) αν και οι Βλάχοι του Κρούσεβο δεν είχαν ποτέ, καμία σχέση με τους Βουλγαρικής καταγωγής Σλάβους, που αυτοαποκαλούνται "μακεδόνες".

Για παράδειγμα, η εθνικιστική MKD  (http://www.mkd.mk/butaris) γράφει:
Предците на Бутарис имаат македонско потекло, поточно од Крушево.
(οι πρόγονοι του Μπουτάρη είναι μακεδονικής καταγωγής από το Κρούσεβο).

Τα έκαναν όλα "μακεδονικά" οι Σλάβοι των Σκοπίων και οικειοποιούνται αδίστακτα και τους Βλάχους!
το σπίτι της οικογένειας Νιτσιώτα, μάνας του Μπουτάρη στο Κρούσεβο

η είσοδος του Κρούσεβο, όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας Μπουτάρη,
στη συνοικία Πούστα Ρέκα





 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη