26 Δεκ 2013

«Εκτσογλανισμός»: το ανώτατο στάδιο της εξαχρειωμένης τραμπούκικης πολιτικής γλωσσοπλαστίας

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Ο οπλαρχηγός των συντεταγμένων αΜαρτωλών και κλεφτών του κώματος της πράσινης λίγδας χτύπησε πάλι. Ο άνθρωπος που καλούσε τους αριθμούς των λογαριασμών του Άκη και...
του απαντούσε ο τηλεφωνητής: «Ο κ. Τσοχατζόπουλος απουσιάζει. Αφήστε το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας ευθύς ως εισπράξουμε τον τόκο της τελευταίας μίζας».

[Ενενηκοστή ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html ), ογδοηκοστή δεύτερη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και τριακοστή πρώτη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

            Ο οπλαρχηγός των συντεταγμένων αΜαρτωλών και κλεφτών του κώματος της πράσινης λίγδας χτύπησε πάλι. Ο άνθρωπος που καλούσε τους αριθμούς των λογαριασμών του Άκη και του απαντούσε ο τηλεφωνητής: «Ο κ. Τσοχατζόπουλος απουσιάζει. Αφήστε το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας ευθύς ως εισπράξουμε τον τόκο της τελευταίας μίζας».
            Ο άνθρωπος του κώματος, το οποίο  ξεσήκωνε τον λαό με λέξεις και συνθήματα όπως «Αλλαγή», «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «ετεροχρονισμός», «εκσυγχρονισμός», «για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι», «είμαστε σοσιαλιστές και δημοκράτες», «λεφτά υπάρχουν». Ναι αυτός ο κολοσσός της απάτης που έχει τάξει εαυτόν στην υπηρεσία της διαπλοκής, αυτός βγήκε να πει ότι ο Τσίπρας επιδιώκει να εκτσογλανίσει την πολιτική ζωή της χώρας. Την πολιτική ζωή, την οποίαν «κοσμεί» ο βρωμιάρης Βενιζέλος με την παρουσία του σε καθετί το αντιλαϊκό και άνομο.
            Θυμάμαι ότι μικρός αναρωτιόμουν τί να είχε άραγε στο νου του ο εμπνευστής του σήματος κατατεθέντος της Michelin που απεικόνιζε ένα χοντρό ανθρωπάκι περιτυλιγμένο με ταινίες. Τις έβλεπα σαν γάζες και το ανθρωπάκι μπανταρισμένο. Αυτό το ανθρωπάκι μού θυμίζει ο Μπένι. Καταχτυπημένο και κατατραυματισμένο με γάζες παντού και, όμως, να παραδίδει μαθήματα ευθύτητας και εντιμότητας. Να το παίζει θύμα, επειδή δήθεν αυτός θυσιάζεται για την Ελλάδα.
            Αυτό το παχουλό ανθρωπάκι θυμήθηκα καθώς τον άκουγα να μιλάει επί 70΄στη Βουλή για τα υποβρύχια. Ήταν κάτι σαν απολογία. Πολύ μου άρεσε η λεξιλαγνική αγόρευσή του, αλλά δεν με έπεισε. Όλο και κάτι, όμως, θα φυλάει στη φαρέτρα του με βάση την εμπειρία μου. Πράγματι, οι πολιτικοί δεν βγάζουν αμέσως στη φόρα κάποια πομπή του αντιπάλου τους. Τη φυλάνε και την εξαπολύουν στον πολιτικώς κατάλληλο χρόνο. Περιμένω, λοιπόν, να δω τί του φυλάει του Τσιπράκου, αλλά και τί φυλάει ο Τσιπράκος στον Μπένι. Είναι πολύ βαρειά η κουβέντα «εκτσογλανισμός» για να την καταπιείς Αλέξη. Κυρίως, επειδή, την εκστόμισε ο από συστάσεως ελληνικού κράτους αρχιτσογλαναράς της πολιτικής σκηνής.
            Θα μπορούσα να ερωτώ επί ώρες τον αρχιτσογλαναρά για τα άθλια πεπραγμένα του, με τα οποία ισχυρίζεται ότι έσωσε την Ελλάδα. Θα ήταν, όμως, τόσο βαρετό. Τον ερωτώ μόνον το εξής:
            Με τον νόμο που ψήφισε και αυτός μαζί με όλη τη γαλαζοπράσινη παρέα για τη φορολογία των ακινήτων μειώθηκε ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων από 9% σε 3%. Τρία χρόνια τώρα που η αγορά ακινήτων καθαιμάσσεται δεν σκέφτηκε να μειώσει τον φόρο αυτό, μήπως και τονωθεί η αγορά. Το έκανε μόλις τώρα που απελευθερώνονται σε μεγάλο μέρος οι πλειστηριασμοί. Ποιόν εξυπηρετεί αυτή η μείωση; Προφανώς τις τράπεζες και τα funds που θα επιπέσουν επί των σπιτιών μας, αφού η συμμετοχή σε πλειστηριασμό θα γίνει πιο ελκυστική για υποψήφιους υπερθεματιστές. Άλλο να μετέχεις σε πλειστηριασμό γνωρίζοντας ότι αν υπερθεματίσεις θα πληρώσεις 9% επί του πλειστηριάσματος και άλλο να γνωρίζεις ότι θα πληρώσεις 3%. Κι’ αν υπερθεματίσουν οι ίδιες οι τράπεζες ή τα funds, να μην τους γδάρουμε με τον φόρο μεταβίβασης. Τυχαίο ότι η μερική απελευθέρωση των πλειστηριασμών συνέπεσε με τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων; Δεν νομίζω!

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

Υ.Γ. Διάβασα πολλά άρθρα και σχόλια για τον περίφημο «εκτσογλανισμό». Διέκρινα εκείνο του Νίκου Μπογιόπουλου με τον προσφυέστατο τίτλο «εκβενιζελισμός». Μία λέξη όλη η πολιτική ιστορία του Μπένι.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη