3 Νοε 2013

Τα θετικά και τα αρνητικά της πεζοδρόμησης της Λεωφ. Νίκης

Να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι το κομβικό σημείο σε αυτό που έγινε σήμερα ήταν ο εκπληκτικός -ανοιξιάτικος μέσα στο Νοέμβριο- καιρός. Ήταν το Α και το Ω της κοσμοπλημμύρας.
Τα θετικό είναι ότι :
ο κόσμος απόλαυσε περίπατο, χωρίς τον κίνδυνο των αυτοκινήτων. Παιδιά και ποδηλάτες έκαναν τη βόλτα τους χωρίς τα ενοχλητικά Ι.Χ. Οι πελάτες που κάθισαν στις αμέτρητες καφετέριες της παραλιακής δεν εισέπνεαν καυσαέριο. Τα καφέ έτριβαν τα χέρια τους. Οι κάτοικοι των διαμερισμάτων ανέπνευσαν επίσης πιό καθαρό αέρα.

Η απάντηση: "Ναι αλλά, οι υπόλοιποι δρόμοι ήταν φρακαρισμένοι". Σωστόν !
Η αναταπάντηση: "Να μην πέρνατε αυτοκίνητο !" Σωστό κι αυτό.

Και τώρα πάμε στα δύσκολα:
Η προτροπή "να μην παίρνατε αυτοκίνητο" ακούγεται ωραία σε όσους έχουν πρόσβαση και ικανότητα να κατέβουν στο κέντρο και να απολάυσουν την ωραία βόλτα στη Λ.Νίκης. Ποιοί είναι αυτοί; Οσοι μπορούν να περπατήσουν αρκετά ή μένουν κοντά στο κέντρο ή έχουν μηχανή ή ποδήλατο.
Οι υπόλοιποι μαρτύρησαν!
Και καλά αυτοί που πήραν ΙΧ. Μπορεί κανείς να τους πεί "καλά να πάθετε!"
Και όσοι όμως χρειάστηκε ή ήθελαν να κατέβουν στο κέντρο με το μοναδικό διαθέσιμο μέσο εκτός Ι.Χ. δηλαδή με τα αστικά του Ο.Α.Σ.Θ. έφτυσαν αίμα, αφού οι δρόμοι ήταν μποτιλιαρισμένοι λόγω των Ι.Χ. Όσοι ήταν πάνω στα αστικά είχαν την ίδια φράση στο στόμα "γ@μώ τα κωλοαυτοκίνητά σας".

Οπότε, προφανώς, ο εχθρός είναι το Ι.Χ. Αν κανένας δεν έπαιρνε αυτοκίνητο για να κατέβει στο κέντρο, τότε θα ήταν πράγματι, μια ευτυχισμένη μέρα για όλους. Θα μπορούσε όμως ο ΟΑΣΘ να εξυπηρετήσει τις δεκάδες χιλιάδες των πολιτών που κατέβηκαν με το ΙΧ;
Σας βεβαιώνουμε ΌΧΙ!
Εύκολο είναι να λέμε "να μην παίρνατε το αυτοκίνητο", αλλά πρακτικά δεν γίνεται.

Ηθικό δίδαγμα, για να καταλήξουμε κάπου:
Κάντε επιτέλους το μετρό γ@μώ το κέρατό μου, να μπορεί ο κόσμος να κατεβαίνει γρήγορα και απροβλημάτιστα τέτοιες μέρες, χωρίς να παστώνεται στα αστικά επί ώρες!
Κάντε το μετρό. Τόσο απλά. Το μετρό είναι το Α και το Ω μιας βιώσιμης Θεσσαλονίκης.
Τα άλλα είναι για να σχολιάζουμε και να περνάει η ώρα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη