5 Νοε 2013

Επιτυχημένη η εκδήλωση των ΡΟΤΑΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ήταν όλοι εκεί

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της επίσημης έναρξης, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου και...
του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κεντρικός ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ σε συνεργασία με τον όμιλο νεολαίας ROTARACT και τον όμιλο γυναικών INNER WΗEEL υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει έως τις 10 Νοεμβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις του (Πλ. Φαναριωτών 2 – απέναντι από τα «Ηλύσια») το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για όλους τους ανασφάλιστους και άπορους Θεσσαλονικείς, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις κατηγορίες ιατρικών εξετάσεων.

Την επίσημη έναρξη του προγράμματος έκανε σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την οποία τόνισε τη μεγάλη κοινωνική προσφορά των Ροταριανών τόσο για το πρόγραμμα των δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων, όσο και για την πρωτοβουλία τους να δημιουργήσουν το πρώτο Κοινωνικό Ροταριανό Φαρμακείο – το οποίο είναι το πρώτο σε όλο τον κόσμο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Ο Υπουργός υποσχέθηκε επίσης ότι σύντομα θα έχει στη διάθεση του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης μεγάλο αριθμό φαρμάκων με σκοπό μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου να διατεθούν στους άπορους Θεσσαλονικείς.

Χαιρετισμό επίσης στην εκδήλωση έκαναν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ Θεόδωρος Καράογλου και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Ασπασίδης στο χαιρετισμό του δήλωσε "Εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύουμε, πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Σ' αυτό το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης με τη συνεργασία σαράντα ιατρών και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κάνουμε μια σημαντικότατη και οργανωμένη προσέγγιση με το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης και ειδικά για εκείνους που έχουν ανάγκη υποστήριξης και βοήθειας. Από 1 έως 10 Νοεμβρίου μπορούν να κλείνουν ραντεβού με τους ιατρούς και να κάνουν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις εντελώς δωρεάν και με τη συνεργασία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να λαμβάνουν και δωρεάν φάρμακα.

Με την συμπαράσταση και συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων και ιατρών της Θεσσαλονίκης για 10 ημέρες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο κτίριο της Πλατείας Φαναριωτών 2 - απέναντι από τα "Ηλύσια" τις καθημερινές κατά τις ώρες 09:00 - 13:00 και 17:00 21:00 και τα Σαββατοκύριακα κατά τις ώρες 09:00 14:00 θα παρέχονται δωρεάν καρδιολογικές, οφθαλμολογικές, παθολογικές, παιδιατρικές, ορθοπαιδικές, ογκολογικές, πλαστικής χειρουργικής και δερματικών παθήσεων, αγγειολογικές, γυναικολογικές, οδοντιατρικές, ωτολαρυγγολογικές και ουρολογικές προληπτικές εξετάσεις, καθώς και συμβουλευτική βάσει ευρημάτων. Παράλληλα, θα λειτουργεί και τμήμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης καθώς και το Κοινωνικό Ροταριανό Φαρμακείο με τη χορήγηση δωρεάν φαρμάκων με τη συνεργασία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Οι ενδιαφερόμενοι για να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς μπορούν να απευθύνονται καθημερινά κατά τις ώρες 12:00 έως 17:00 στο τηλεφωνικό κέντρο 2315 555 000.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε επίσης το Σάββατο 2/11/13, στο Grand Hotel Palace εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Στο δείπνο παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Το τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ομίλου Ροταριανών Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Ασπασίδης παρέδωσε τιμητικές πλακέτες στον υπουργό Υγείας, τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι έθεσαν υπό την αιγίδα τους την πρωτοβουλία των δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Τέλος, τιμητικές πλακέτες δόθηκαν εκ μέρους του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, σε όλους τους συμμετέχοντες ιατρούς για την ανεκτίμητη προσφορά τους.

Χορηγοί - Υποστηρικτές του προγράμματος ήταν οι επιχειρήσεις EY CLUB Εξασφάλιση Υγείας, η φαρμακευτική ROCHE, o Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η φαρμακαποθήκη LIAFARM, η νευρολογική κλινική ΒΕΤΤΑ ΜΠΑΛΤΟΥΜΑ, το Ι.Ι.Ε.Κ. ΠΑΣΤΕΡ, ο ταξιδιωτικός οργανισμός ΖΟΡΠΙΔΗ, η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων OPEL MotorStar του ομίλου Γκιγκιλίνη, ο Ο.Α.Σ.Θ., η Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα (Nερά ΙΟΛΗ και Μπύρα ΑΛΦΑ) και η NESTLE HELLAS με τον παραδοσιακό καφέ "Παπαγάλο ΛΟΥΜΙΔΗ".






 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη