11 Νοε 2013

Δεν πάει καλά ο κόσμος!

Κάρφωσε τους όρχεις του στην Κόκκινη Πλατεία!


(και μετά κοροϊδεύουμε τα ΠΑΟΚια που λένε "ΠΑΟΚ κι ας μη γ@@@@@ ποτέ!)

Μια άκρως επώδυνη μορφή διαμαρτυρίας για το αστυνομικό κράτος στη Ρωσία, επέλεξε ένας καλλιτέχνης.  Έξω ακριβώς από το Μαυσωλείο του Λένιν, ο Pyotr Pavlensky έβγαλε τα ρούχα του και κάρφωσε τους όρχεις του στο δρόμο μέρα-μεσημέρι.   Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες σε κοντινό νοσοκομείο και μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα.

Σήμερα θα εμφανιστεί σε δικαστήριο της Μόσχας και ενδέχεται να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης έως και 15 μέρες.

Ο καλλιτέχνης σε δήλωση του ανέφερε: «Η περφόμανς μπορεί να ιδωθεί ως μια μεταφορά για την απάθεια, την πολιτική αδιαφορία και την μοιρολατρεία της σύγχρονης Ρωσικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε μια μεγάλη φυλακή, κλέβει από τον κόσμο και χρησιμοποιεί τα λεφτά για να μεγαλώσει το κράτος της αστυνομίας και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, και η κοινωνία το επιτρέπει αυτό, ξεχνώντας το αριθμητικό της πλεονέκτημα και φέρνοντας το θρίαμβο του αστυνομικού κράτους πιο κοντά με την αδράνειά της».

Ο Pavlensky έχει ξανακάνει τέτοιους είδους διαδηλώσεις στο παρελθόν. Έχει ράψει τα χείλη για να διαδηλώσει εναντίον της φυλάκισης του συγκροτήματος Pussy Riot και έχει τυλιχθεί σε συρματόπλεγμα, το οποίο συμβόλιζε «την ύπαρξη ενός ανθρώπου μέσα σε ένα καταπιεστικό νομικό σύστημα».

πηγή: Karfitsa
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη