21 Νοε 2013

Αφού κανείς δεν λαμβάνει υπόψη του τη "δημόσια διαβούλευση", γιατί υπάρχει;

Γελοιότητας το ανάγνωσμα. Η ξεφτιλισμένη ελληνική "δημοκρατία", θέσπισε τη δημόσια διαβούλευση επί νομοσχεδίων. Για ποιό λόγο όμως, αφού η εκτελεστική εξουσία* νομοθετεί, γράφοντας στα παλιά της υποδήματα τη ....
νομοθετική (βουλευτές οι οποίοι απλώς επικυρώνουν ό,τι φέρουν οι Υπουργοί, οι οποίοι με τη σειρά τους, παίρνουν έτοιμα τα ν/σ από άλλες εξουσίες) ;

Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα, το "αντιρατσιστικό νομοχέδιο".

Υπήρξε καταιγισμός από σχόλια -αμέτρητες χιλιάδες και στη διαβούλευση στο opengov και αλλού- που έλεγαν ένα πράγμα: πρότειναν να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο ως εγκλήματα γενοκτονίας και όσα αναγνωρίστηκαν ήδη από την ελληνική Βουλή.
Μάλιστα, οι αρμόδιοι της διαβούλευσης το επισημαίνουν στο συνοδευτικό κείμενο:
 αλλά παρ΄όλα αυτά, οι Υπουργοί έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια τα σχόλια των πολιτών στη διαβούλευση και ενώ σε κάποιο προσχέδιο μπήκε η φράση "...ως τέτοια από τη Βουλή", η φράση αυτή αφαιρέθηκε !

Τότε γιατί ζητούν από τους πολίτες να συμμετέχουν στη "διαβούλευση"; Αφού, αν κάτι δεν αρέσει στα "υψηλά πατώματα της εξουσίας", δεν πρόκειται να περάσει ακόμη κι αν το θέλει το 99% του λαού.
Ούτε ίχνος δημοκρατίας δεν υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Η συμμετοχή των πολιτών περιορίζεται μόνο στην ημέρα των εκλογών, όπου καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα σε διάφορους απατεώνες, που θα κυνερνήσουν όπως θέλουν και πάντα σε αντίθεση με αυτά που υπόσχονται προεκλογικά και πάντα αγνοώντας τη βούληση του λαού.
Γι αυτό και δεν τόλμησαν ποτέ να κάνουν δημοψήφισμα για κάποιο θέμα. Γιατί ξέρουν πως ό,τι κάνουν βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις επιθυμίες της πλειοψηφίας. Για αυτό οι Έλληνες μισούν πλέον τους πολιτικούς. Γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν δίνουν δεκάρα για τη γνώμη τους και θεωρούν ότι αυτοί ξέρουν ποιό είναι το σωστό και θεωρούν τον εαυτό τους τσοπάνη και το λαό, πρόβατα που πρέπει να τα καθοδηγήσουν εκεί που θέλουν αυτοί.

Κλείστε τουλάχιστον τη "δημόσια διαβούλευση" να μη ξεφτιλίζεται ο θεσμός άλλο....

....
* (αν κάποιοι μπερδεύονται με τη διάκριση των εξουσιών, να τους υπενθυμίσουμε ότι λάθος τα έμαθαν στο σχολείο. Στην Ελλάδα νομοθετεί η εκτελεστική εξουσία, όχι η νομοθετική, όπως διδαχθήκαμε).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη