24 Νοε 2013

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, για το "αντιρατσιστικό"

"η ΟΠΣΕ περιμένει με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον τη θέση που θα πάρουν στο συγκεκριμένο θέμα, όλοι οι Έλληνες βουλευτές και όχι μόνο οι προσφυγικής καταγωγής."
Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος επιθυμεί να εκλάβει ως απλή παράλειψη τη μη..
αναφορά, στο λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, της γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού, περιοριζόμενο στην γενική αναφορά περί γενοκτονιών. Σε διαφορετική περίπτωση, της μη αναφοράς , θα πρέπει να κάνουμε σκέψεις για σκοπούμενη παράλειψη, η οποία όχι μόνο δεν τιμά κανέναν Έλληνα, αλλά πιθανόν να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα τόσο στην απονομή της δικαιοσύνης, όταν οι δικαστές θα κληθούν να ερμηνεύσουν την αοριστία του νόμου, όσο και στις διεθνείς σχέσεις της χώρας καθώς θα δοθεί η δυνατότητα σε εκπροσώπους άλλων κρατών να ερμηνεύσουν σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα τη σχετική διάταξη.

Η ΟΠΣΕ δεν μπορεί να δεχθεί ότι η αναγνωρισμένη και από τη Βουλή των Ελλήνων και όχι μόνο, γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, δεν περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου περί τροποποιήσεως Ν. 927/1979 για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο), που προωθείται στη βουλή για ψήφιση.

Να σημειωθεί ότι στο σχέδιο νόμου, ενώ περιλαμβάνεται σε πτώση γενική του ενικού αριθμού, ο μονοσήμαντος χαρακτηρισμός «Ολοκαυτώματος», που παραπέμπει καταφανώς μόνο στη γενοκτονία των Εβραίων, πριν αναφέρεται ο όρος «γενοκτονιών» που σύμφωνα με τη νεώτερη ελληνική ιστορία σαφέστατα περιλαμβάνει αυτή των Εβραίων και αυτή του εν γένει Μικρασιατικού Ελληνισμού και μόνο. Το σχέδιο νόμου αδικεί με παράληψη στη διατύπωσή του τη γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, επιτρέποντας έτσι στην κατεύθυνση του αντιρατσιστικού νόμου την οποιαδήποτε έκφραση άρνησής της από τους πολίτες.

Η Ομοσπονδία, που εκπροσωπεί εκατοντάδες προσφυγικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα, με δεκάδες χιλιάδες μέλη, απαιτεί από τους αρμοδίους της κυβέρνησης και πριν το σχέδιο νόμου συζητηθεί στη βουλή να εισαχθεί στο άρθρο 2 παράγραφος 1 και η φράση της γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού ( των καταγόμενων από τον Πόντο, την Ιωνία, την Καππαδοκία, την Προποντίδα και όλη την καθ ημάς Ανατολή και την Ανατολική Θράκη).

Τέλος η ΟΠΣΕ περιμένει με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον τη θέση που θα πάρουν στο συγκεκριμένο θέμα, όλοι οι Έλληνες βουλευτές και όχι μόνο οι προσφυγικής καταγωγής.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη