4 Οκτ 2013

Απίστευτη πρόκληση της αστυνομίας, καταγγέλει το ΠΑΜΕ !

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τις εντολές της στην Αστυνομία να ..
τρομοκρατήσουν με την παρουσία τους στα σχολεία της Καστοριάς τους μαθητές. Την ώρα που η κατάσταση στα σχολεία είναι αφόρητη για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει όποιο νέο τολμά έστω και να σκεφτεί να σηκώσει το κεφάλι. 
Αυτό δείχνει η προκλητική στάθμευση περιπολικού της ασφάλειας* στον προαύλιο χώρο του 1ου ΓΕΛ Καστοριάς, σήμερα το πρωί. 
Το περιπολικό είχε την εντολή να βρίσκεται εκεί μέχρι τις 8:10, μέχρι την ώρα δηλαδή που χτυπά το κουδούνι για μάθημα. Σκοπός τους να φοβηθούν οι μαθητές να συζητήσουν για τα προβλήματα του σχολείου, τα αιτήματα και τις μορφές πάλης που θα διαλέξουν. Έτσι εννοεί την εφαρμογή του δόγματος Νόμος και Τάξη η κυβέρνηση. Μετά από παρέμβαση του ΚΚΕ στον αξιωματικό υπηρεσίας, το περιπολικό απομακρύνθηκε από τον προαύλιο χώρο, συνέχισε όμως η Αστυνομία να κάνει αισθητή την παρουσία της με δυνάμεις της απέναντι από τα σχολεία. ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ!!! 

Καταγγέλλουμε αυτές τις απαράδεκτες τακτικές εναντίον των λαϊκών αγώνων. Καλούμε όλους τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλο το λαό να καταδικάσουν την καταστολή του μαθητικού, του εργατικού λαϊκού κινήματος. Να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο τα συνδικαλιστικά, τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Καλούμε τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους πιο εντατικά και μαζικά, με συμμετοχή όλων στις αποφάσεις, με εναλλαγή των μορφών πάλης και περιφρούρηση του αγώνα τους. Να κλιμακώσουν την οργάνωση της πάλης και να συντονιστούν με κοινό αγώνα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

ΠΑΜΕ

*Σχόλιο taxalia : Η "ασφάλεια" δεν έχει περιπολικά, μόνο τα τμήματα τάξης έχουν, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια μπροστά στην πρόκληση. Ακους εκεί να τολμήσει περιπολικό να σταθμεύσει έξω από σχολείο ! Πού ζούμε; Στη Σοβιετία;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη