16 Οκτ 2013

Μέχρι τα Χριστούγεννα η απόφαση για τους 601 συμβασιούχους του Δήμου Θεσσαλονίκης


Μέχρι τότε παραμένουν στη θέση τους.


Επιδικάστηκε σήμερα η αγωγή των 601 συμβασιούχων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Να θυμίσουμε εδώ την ένταση που είχε προκληθεί όταν ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρά τις δεσμεύσεις του, στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης δεν είχε υποστηρίξει τους εργαζομένους. 

Πλέον και μετά την κατακραυγή του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς τότε είχε παραβιαστεί απόφασή του, ο Δήμος Θεσσαλονίκης υποστήριξε τους εργαζομένους αποδεχόμενος την αγωγή και στη νομική και την ιστορική της βάση, όπως είχε αποφασιστεί. Η πρόεδρος των συμβασιούχων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αλεξία Μαργαρίτη, δήλωσε στο TAXALIA ικανοποιημένη από αυτή την απόφαση αλλά και θορυβημένη από τις δηλώσεις Μητσοτάκη για απολύσεις 6.000 συμβασιούχων. 

Οι εργαζόμενοι μέχρι τα Χριστούγεννα θα παραμείνουν στις θέσεις τους και εφόσον δικαιωθούν οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Σε αντίθετη περίπτωση θα απολυθούν. Όπως όμως τόνισε η Αλεξία Μαργαρίτη "Το θέμα πλέον εναπόκειται στην κεντρική εξουσία και όχι στην αυτοδιοίκηση, εμείς πήραμε την βεβαίωση που θέλαμε από τον Δήμο, ότι δηλαδή αποδέχεται την αγωγή".

Ωστόσο ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης, μιλώντας στο TAXALIA, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως νέα γενιά συμβασιούχων δεν θα δημιουργηθεί όσο κι αν προσπαθεί ο Δήμαρχος: "Το θέμα με την εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων πρέπει να τελειώσει οριστικά. Αν δεν κερδίσουν δικαστικά οι συγκεκριμένοι, ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να δουλέψει χωρίς άλλους συμβασιούχους. Νέα γενιά συμβασιούχων δεν θα δημιουργηθεί, όσο κι αν το προσπάθησε ο δήμαρχος με τη διπλοπροσωπία του απέναντι στους συμβασιούχους στους οποίους δημόσια έλεγε ναι και μετά ο δικηγόρος του δήμου ζητούσε να απορριφθεί η αγωγή τους. Ο Δήμος θα δουλέψει με ότι προσωπικό έχει".


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη