3 Οκτ 2013

33 απολύσεις στην Coca Cola και πολύ καλά κάνει!

Συνεχίζουν τις απολύσεις όλες οι παραγωγικές μονάδες της Β.Ελλάδας. Από την πλευρά τους, Σωματεία, Συνδικαλιστικοί φορείς, εργατικά κέντρα και κόμματα, λένε το διεκπεραιωτικό "όχι στις απολύσεις", αλλά αυτό ουδόλως πτοεί τις εταιρείες, που..
μεταφέρουν σιγά σιγά στο εξωτερικό τις δραστηριότητές τους και καλά κάνουν (!), αφού το ελληνικό κράτος μισεί την επιχειρηματικότητα και η ελληνική κοινωνία κινείται σε βορειοκορεατικές ιδεοληψίες μίσους προς το "ιδιωτικό". Η  πιό συνηθισμένη αντιπολιτευτική κορώνα όλων των βουλευτών είναι "τα δίνετε όλα σε ιδιώτες", λες και ο ιδιώτης είναι κατάρα.

Αφού λοιπόν στη γελοία αυτή χώρα, οι "ιδιώτες" που αναπτύσσουν θεωρούνται κατάρα και εκ προοιμίου κλέφτες, τύρρανοι, φασίστες και τις λοιπές μπόυρδες με τις οποίες τους στολίζει συνεχώς η αντιπολίτευση, γιατί να μείνουν;

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της, γράφουν στα πανό τους "όχι στις απολύσεις της πολυεθνικής...", όπου το πολυεθνικής χρησιμοποιείται για να φορτίσει αγωνιστικά/αριστερά την όλη υπόθεση, λες και έχει σημασία η εθνικότητα της επιχείρησης! Κατ΄αρχήν η Coca Cola δεν είναι "πολυεθνική" είναι μια τεράστια Εβραϊκή -και μόνο Εβραϊκή- εταιρεία, εξαπλωμένη σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι πολυεθνική, είναι εβραϊκή, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη λειτουργία της, ούτε αφορά τους εργαζόμενους. Προς τι η χρήση του όρου "πολυεθνική"; Για να δείξει ότι εμείς είμαστε ΚΚΕ και δεν γουστάρουμε τις πολυεθνικές και το κεφάλαιο; Ε, κάντε τότε εσείς μια "λαϊκή παραγωγική μονάδα", που να παράγει αναψυκτικά και νικήστε την "πολυεθνική".

Άλλωστε, στην τρέλα συμμετέχει και η κυβέρνηση, με τις λυσσαλέες της προσπάθειες να πνίξει όλες τις επιχειρήσεις, βάζοντάς τους κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό και μια καινούρια υποχρέωση, η οποία αναγκάζει τις επιχειρήσεις να ασχολούνται συνεχώς με το χρηματοοικονομικό / λογιστικό / γραφειοκρατικό κομμάτι , για να αντεπεξέλθουν στις χιλιάδες γραφειοκρατικές τρέλες, που τους ζητά το κράτος, με αποτέλεσμα να μην έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την αν'απτυξη, την παραγωγή και τη διάθεση του προϊόντος τους.

Και ο τελευταίος επιχειρηματίας, έχει καταλάβει πλέον ότι ένα μάτσο ηλίθιοι στα Υπουργεία, προσπαθούν εδώ και 30 χρόνια να μειώσουν τη γραφειοκρατία και την έχουν χιλιαπλασιάσει.

Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να μείνει κάποια επιχείρηση στην Ελλάδα, αν μπορεί να φύγει.

Όλα τα κράτη του κόσμου χρησιμοποιούν τις δομές τους για να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις, στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν τις επιχειρήσεις για να τις απομυζούν και να συντηρούν ένα σπάταλο, αποκρουστικό γραφειοκρατικό σύστημα, που αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη.

Κι όσο οι πολιτικοί διαπιστώνουν ότι "το κράτος αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη" (το λένε συχνά), τόσο περισσότερο ταϊζουν το τέρας και τόσο περισσότερο πνίγουν τις επιχειρήσεις.

Πρέπει να είναι κανείς πολύ, μα πάρα πολύ τρελός για να επενδύσει σε αυτή τη γελοία χώρα, όπου καλούνται οι επιχειρήσεις να υπηρετήσουν τις ανάγκες των υπαλλήλων κι όχι οι υπάλληλοι τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Ας τους διώξουμε όλους λοιπόν, να δούμε ποιά αγελάδα θα αρμέγουμε για να ταϊζουμε κάθε πρωί το δημόσιο και τους μανδαρίνους του. Προφανώς, η τεράστια ανεργία, θα καταπολεμηθεί με συνταγές Σοβιετικής Ένωσης ή Κίνας της δεκαετίας του ΄30.

Εργαζόμενοι δεν θα υπάρχουν πλέον, θα υπάρχουν όμως έγκαβλοι επαναστάτες της οκάς συνδικαλιστές, που θα αυτοϊκανοποιούνται ότι έδιωξαν τους "μεγαλοκαρχαρίες" από τη χώρα και την απελευθέρωσαν από τον "καπιταλισμό".
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη