29 Σεπ 2013

Σικάγο. Εποχή της ποτοαπαγόρευσης και του μεσοπολέμου

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Την 11η Ιουλίου 1975 η εφημερίς «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ» του αείμνηστου Νίκου Ψαρουδάκη κυκλοφόρησε με τον πηχυαίο τίτλο «ΔΙΑΡΚΕΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΓΚΛΗMΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΑΙ». Μόλις είχεν εκδοθεί βούλευμα ..
της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, με το οποίο κρίθηκε ότι το πραξικόπημα της 21η Απριλίου 1967 ήταν έγκλημα στιγμιαίο και όχι διαρκές. Ως εκ τούτου όλοι όσοι στήριξαν το χουντικό καθεστώς [πρωθυπουργοί, υπουργοί, ένιοι των οποίων εκ των τάξεων της Δικαιοσύνης (Κόλλιας, από Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρωθυπουργός, Καλαμποκιάς, από αρεοπαγίτης υπουργός Δικαιοσύνης), γενικοί γραμματείς, Διοικητές ΔΕΚΟ, διορισμένοι πρόεδροι Δικηγορικών, Ιατρικών, Φαρμακευτικών Συλλόγων, αθλητικών συλλόγων κ.λπ.] διεσώθησαν, αφού η αποφασιστική συμβολή τους στην εδραίωση του χουντικού πραξικοπήματος θεωρήθηκε ότι δεν αποτελεί έγκλημα. Το πραξικόπημα είχε συντελεσθεί πλήρως την 21.04.1967 και η 7χρονη δικτατορία ήταν αποτέλεσμα εκείνης της χρονικής στιγμής για την οποίαν ευθύνονται μόνον οι πρωταίτιοι. Άρα, οι δευτεραίτιοι ουδεμίαν ευθύνη έφεραν.
Για μία ακόμη φορά, λοιπόν, οι βιαστές του ελληνικού λαού ετέθησαν τότε στο απυρόβλητο, ώστε στη συνέχεια να πυκνώσουν τις τάξεις των κομμάτων εξουσίας και να «εδραιώσουν» τη Δημοκρατία. Θυμάμαι ότι είχε γίνει τότε ένας αγώνας δρόμου, στον οποίο μετείχαν και νέοι φερέλπιδες πανεπιστημιακοί που εκόμιζαν γνωμοδοτήσεις γερμανών νομομαθών, ώστε να επικρατήσει η θεωρία του «στιγμιαίου». Ανταμείφθηκαν με καθηγητικές έδρες. Ακριβώς όπως οι δωσίλογοι της κατοχής, από τους οποίους ξεπήδησαν οι χουντικοί, έτσι και οι δωσίλογοι χουντικοί ανταμείφθηκαν στη συνέχεια με διάφορες θέσεις στο Δημόσιο, για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους.
Τώρα μιλάμε για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», τα στελέχη της οποίας μετείχαν σε έκνομες δραστηριότητες κατά τρόπο διαρκή και όχι στιγμιαίο, εξ ου και το κακούργημά τους είναι και αυτόφωρο ως διαρκές.

Ας θυμηθούμε το πρώτιστο αξίωμα της νομικής επιστήμης: «Ουδεμία νομική άποψη απροσμάχητη» και ας το συνδέσουμε με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Η Δημοκρατία διαθέτει θεσμούς για την προστασία του λαού».

Εν συνεχεία ας πάμε σε λεπτομέρειες, επειδή οι λεπτομέρειες συνθέτουν το σύνολο.

Αστυνομικός, ο οποίος εκπαίδευε χρυσαυγίτες στις πολεμικές τέχνες συνελήφθη. Όχι επειδή εκπαίδευε χρυσαυγίτες, αλλά επειδή υπήρχε ανεκτέλεστη καταδικαστική απόφαση εις βάρος του για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών. Η σύζυγός του διέθετε εστιατόριο και αυτός κατεδικάσθη ως υπεύθυνος αυτού. Τα παπαγαλάκια σταμάτησαν εκεί. Εγώ διερωτώμαι, ως πολίτης που διαβιώ σε μία «δημοκρατία με θεσμούς που με προστατεύουν»: 1] πώς συμβαίνει και ο αστυνομικός ήταν υπεύθυνος του καταστήματος της γυναίκας του, αφού αυτό απαγορεύεται εκ του νόμου; [ΣΗΜ: αυτά τα αποτελέσματα έχουμε όταν το ΣτΕ αποφαίνεται ότι η παράβαση των απαγορευτικών διατάξεων του νόμου από τους δημοσίους υπαλλήλους αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και μόνον χωρίς καμμία ακυρότητα ως προς τις ενέργειες που απαγορεύονται] 2] Πώς συμβαίνει και παρέμενε ανεκτέλεστη μία αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης; 3] Τώρα που απεδείχθη ότι κάποιοι συνάδελφοί του δεν εκτελούσαν την απόφαση, τέθηκαν αυτοί οι συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα; Διετάχθη ΕΔΕ; Είναι αυτοί επίορκοι; Κι’ αν είναι επίορκοι, πώς ξέφυγαν από τα δίχτυα της κινητικότητος, διαθεσιμότητος κ.λπ.

Δεύτερη λεπτομέρεια: ο βουλευτής Παναγιώταρος, για τον οποίον είχεν εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, μετέβη μόνος του στη ΓΑΔΑ και παρεδόθη ευθύς ως το πληροφορήθηκε. Και τούτο, διότι είχε αλλάξει διεύθυνση και δεν τον βρήκε το αστυνομικό κλιμάκιο που πήγε να τον «συλλάβει» συνοδεία εισαγγελέως. Μιλάμε για φοβερή οργάνωση της Δημοκρατίας που με προστατεύει με τους θεσμούς της. Ο Παναγιώταρος, βουλευτής ων και απασχολών τα ΜΜΕ συνεχώς, είχε διεύθυνση άγνωστη στη Βουλή και στην Αστυνομία. Κατά τα λοιπά οι θεσμοί που με προστατεύουν παρακολουθούσαν τα στελέχη της ΧΑ κατά πόδας.

Τρίτη λεπτομέρεια: στην Αντιτρομοκρατική υπηρετούσε αστυνομικός συλληφθείς για πλαστογραφίες.

Εμένα μάλλον για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών μου μοιάζει. Όπως γινόταν στο Σικάγο του μεσοπολέμου. Παλαιοναζί εναντίον Νεοναζί ή η συμμορία του λευκού κολάρου κατά της λούμπεν συμμορίας. Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγω, επειδή η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη

- Δεν έχει ακόμη αποφανθεί για τα € 5,5 εκ. του Θέμου

- Δεν μερίμνησε μαζί με τους άλλους δημοκρατικούς θεσμούς να οδηγηθεί στα χέρια της ο Χριστοφοράκος

- Δεν έχει κινηθεί ακόμη για τον κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και την παρέα του

- Δεν έχει κινηθεί τάχιστα για το σκάνδαλο Protonbank και τον κ. Προβόπουλο

- Δεν έχει κινηθεί ασκαρδαμυκτί για τη λίστα Lagarde

- Δεν κινήθηκε καθόλου, όταν ο Τύπος κατακλυζόταν από πληροφορίες για καταχρήσεις € 100 εκ. από τα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ

- Δεν κινήθηκε κανείς, όταν οι τράπεζες έδιναν στα κόμματα θαλασσοδάνεια. Τον εισαγγελέα Πεπόνη φρόντισε η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να απαξιώσει και να μην ανανεώσει τη θητεία του, επειδή σκάλιζε πολύ και αυτό το θέμα. Προηγουμένως είχε φροντίσει η εκτελεστική εξουσία να τον εξουδετερώσει με ειδική διάταξη που «αθώωνε» τους τραπεζίτες.

- Δεν φρόντισε να εκτελέσει τις καταδικαστικές αποφάσεις του Καρούζου

- Δεν κινήθηκε, όταν το Indymedia έγραφε «Καθαρίστε τον δρόμο από το αίμα των σκυλιών» αναφερόμενο στη δολοφονία των δύο αστυνομικών στου Ρέντη από αλλοδαπούς κακοποιούς

Και τί άλλο θυμήθηκα τώρα! Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς εξήτασε ως μάρτυρα την κ. Βαλληνάκη εν κρυπτώ και παραβύστω νυχτιάτικα υποδεχθείς αυτήν από την πίσω πόρτα του κτηρίου. Ανθυπολεπτομέρεια.

Γουστάρω, πάντως, που για πολλοστή φορά όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν ομοθυμαδόν την εμπιστοσύνη τους προς τη Δικαιοσύνη. Κουβέντα δεν είπαν, όταν συνελήφθη προ ημερών η δημοσιογράφος Μπρούσαλη, επειδή σχολίασε την ανακρίτρια κ. Χατζάκη και το έργο της. Για το θέμα αυτό τί έχετε να πείτε κ. Καμμένε; Για την άλλη ανακρίτρια που κάλεσε τη μάρτυρα Γεωργαντά στο σπίτι της και συζήτησαν την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ παρουσία τρίτου προσώπου, τί έχετε να πείτε ωρέ σεις που έχετε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη; Αυτή η έκφραση εμπιστοσύνης στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη με προβληματίζει κάθε φορά που την ακούω. Δεν υπάρχει κατηγορούμενος που να μη την έχει εκφράσει. Μήπως νοιώθουν κάποιες ενοχές όλοι αυτοί οι λαλίστατοι που εξέφρασαν για μία ακόμη φορά αυτή την εμπιστοσύνη; Πάντως, τα 32 περιστατικά έκνομων ενεργειών που έστειλε ο Δένδειας στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να αρχίσει το ξήλωμα της ΧΑ ήταν γνωστά σε όλες τις Αρχές. Πώς συμβαίνει και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν έκανε το πάντρεμα αυτών των υποθέσεων, ώστε να στοιχειοθετήσει οίκοθεν το αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα της «εγκληματικής οργάνωσης»; Ερωτώ, επειδή μιλάμε πάντοτε για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Από τις δηλώσεις του πρώην Εισαγγελέως κ. Μαρκογιαννάκη, νυν εκλεκτού μέλους της Βουλής και Προέδρου της Επιτροπής για τη λίστα Lagarde, κράτησα αυτήν: «Πρόκειται για νταβατζήδες, απατεώνες» είπε αναφερόμενος στα μέλη της ΧΑ. Μήπως επί τη βάσει της δηλώσεως αυτής θα πρέπει να πάει όλο το εργολαβοσυνδικαλιστικοπολιτικό σύμπλεγμα στην Αντιτρομοκρατική να παραδοθεί αυτοβούλως; Θυμήθηκα και τον τρόπο, με τον οποίο είχεν εκφρασθεί ο εν λόγω για τον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λινό.

Α, και σεις εκεί κάτω στον Περισσό και στην Κουμουνδούρου που χαίρεσθε χαράν μεγάλην. Να σας δω τί θα κάνετε, όταν θα έλθει η σειρά σας. Μην ξεχνάτε ότι τη Δημοκρατία μας προστατεύει το εργολαβοσυνδικαλιστικοπολιτικό σύμπλεγμα από δύο άκρα.

Σωτήριος Καλαμίτσης

Φίλος του γιατρού Γωγούση

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη