28 Σεπ 2013

Άγρια επίθεση Γκρούεφσκι στην Ελλάδα, από το βήμα του Ο.Η.Ε. (βίντεο)

Μόνο στο taxalia
O Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα, να τιμωρήσει την Ελλάδα, η οποία "φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη ένταξη της FYROM σε διεθνείς οργανισμούς".
Διαβάστε και ακούστε τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του:


Ενδιαφέροντα σημεία:

Η ομιλία αρχίζει με το θέμα της Συρίας, στο οποίο ουσιαστικά προσφέρει υποστήριξη στη Συριακή αντιπολίτευση (αν και η κυβέρνηση Άσσαντ τον στήριξε αναγνωρίζοντας τον)
Ακόλουθη εκτενής αναφορά στο θέμα του ονόματος, η οποία αποτελεί τα 3/4 της ομιλίας. Επεκτείνεται όχι μόνο στο όνομα, αλλά και την "Μακεδονική" ταυτότητα και γλώσσα, οι οποίες είναι "κυρίαρχα βασικά και αναπόσπαστα συστατικά της ύπαρξης του "Μακεδονικού έθνους και κληρονομιάς"

"Έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας"

Επισήμως (και ίσως για πρώτη φορά), ο πρωθυπουργός των Σκοπίων αναφέρει ότι "135 χώρες μέλη του ΟΗΕ έχουν αναγνωρίσει τη χώρα" του με το συνταγματικό της όνομα, "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Αυτό κάτι σημαίνει, ισχυρίζεται. Υπάρχουν και πολλές άλλες χώρες, συνέχισε, που, για τυπικούς λόγους αλληλεγγύης προς την Ελλάδα δεν το έχουν κάνει.
Ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, τα ανθρωπινα δικαιώματα αναφέρουν ότι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και της χρήσης του ονόματος της χώρας, της ταυτότητας, είναι αναφαίρετο για οποιοδήποτε κράτος και πολίτη. Είμαι "Μακεδόνας", μιλάω "Μακεδονικά", οι γονείς και οι προγονοί μας το ίδιο.
Οι αρχές των Η.Ε. νομικά δικαιώνουν τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Δυστυχώς η Ελλάδα (νότιος γείτονας) επανειλημμένα τα 4 τελευταία χρόνια μπλοκάρει την είσοδο μας σε διεθνείς οργανισμούς, παραβιάζοντας κάθε αρχή της διεθνούς νομιμότητας. Δυστυχώς τα Η.Ε. μένουν άπραγα σε αυτή την παράνομη στάση της Ελλάδος.

Τιμωρία της Ελλάδος σε παραβιάσεις του Διεθνούς Δίκαιου, αναφορά στο ΔΔΧ

Ο Νίκολα Γκρουεφσκι συνέχισε σε ακόμα πιο επιθετικό ύφος. Ζήτησε την τιμωρία της Ελλάδος στις επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις της ενδιάμεσης συμφωνίας του 95, λέγοντας ότι πρώτη φορά στα χρονικά ζητήθηκε από μια χώρα (και κατά παράβαση των αρχών και της χάρτας των ΗΕ), να αλλάξει το όνομα και την ταυτότητα της, αμφισβητώντας έτσι ακόμα και τη νομιμότητας της ενδιάμεσης συμφωνίας.
Αναφέρεται στο γεγονός ότι, βάσει της ενδιάμεσης συμφωνίας η Ελλάδα έχει υποχρέωση να μην αντίκειται στην ενσωμάτωση της FYROM σε διεθνείς οργανισμούς
Το 2010 το ανώτατο δικαστήριο της Χάγης, το δικαστήριο με το υψηλότερο κυρός στον κόσμο, δικαίωσε τη "Μακεδονία" και κατέδειξε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η Ελλάδα παραβιάζει την ενδιάμεσης συμφωνία και το διεθνές δίκαιο, εμποδίζοντας την ενσωμάτωση της "Μακεδονίας" σε διεθνείς οργανισμούς, αποσταθεροποιώντας την περιοχή και μπλοκάροντας τις φιλοδοξίες και το μέλλον ενός ολόκληρου λαού, του "Μακεδονικού".
Παρόλα αυτά, συνέχισε, δεν υπάρχει καμία διεθνής αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου απο την Ελλάδα. Τι το χρειαζόμαστε το διεθνές δίκαιο, εάν δεν εφαρμόζεται; Πώς μπορούν τα ΗΕ να το δέχονται αυτο; Τα ΗΕ δημιούργησαν το Διεθνές Δίκαιο για να μην έχουμε ποτέ Β' Παγκόσμιο πολεμο.

Τα Ηνωμένα Έθνη παραβλέπουν την παράνομη συμπεριφορά και στρατηγική της Ελλάδος. Κάντε κάτι, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, μας προσβάλλει όλους.

Η Ελλάδα δε σέβεται το διεθνές δίκαιο και δεν γίνεται τίποτα για αυτό. Δεν είναι σωστό, δεν είναι δίκαιο και δε θέλουμε να συμμετέχουμε σε μια τέτοια διαδικασία.
Πέρα απο τη "μακεδονική" ταυτότητα μας η Ελλάδα αρνείται και την ύπαρξη της "Μακεδονικής" γλωσσας (την οποία την έχουν αναγνωρίσει τα ΗΕ-βλ UNTERM). Είναι σαν κάποιος να αρνείται το δικαίωμα σε κάποιον άλλο λαό, να μιλά τη γλώσσα του, Γαλλικά, Πορτογαλικά, Γερμανικά, Γιαπωνέζικα, κοκ
Τα ΗΕ θα πρέπει να παρέμβουν ώστε να σταματήσει αυτό.

Η Ελλάδα έχει μια στρατηγική την οποία ακολουθεί πιστά. Να μην επιδιώκει την λύση, με σκοπό το πρόβλημα να διαιωνιστεί και έτσι η "Μακεδονική" στάση να εξασθενίσει. Απο θέση ισχύος εκβιάζει και χρονοτριβεί, δεν συμμετέχει ενεργά και ενισχύει την άκαμπτη στάση της, εξαιτίας της απουσίας διεθνούς αντίδρασης στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

"Είμαστε Μακεδόνες με Μακεδονική ταυτότητα και γλωσσα. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ."

Δεν πρόκειται να εξασθενίσουμε τη στάση μας, δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, διότι η "Μακεδονική" ταυτότητα υπάρχει για αιώνες και δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή η αλλαγή της από τον "Μακεδονικό" λαό.
Πρέπει όμως το ζήτημα να λυθεί άμεσα για να υποστηριχτούν και οι φιλοδοξίες της "Μακεδονίας" και η σταθερότητα στην περιοχή.

Η "Μακεδονία" είναι εποικοδομητική, η Ελλάδα σκοπίμως όχι

"Κύριε Πρόεδρε, μέλη των ΗΕ. Η Ελληνική πλευρά δεν έχει καμία διάθεση να λύσει το πρόβλημα. Πριν απο 2 μήνες πρότεινα εγώ ως "Μακεδόνας" και ο Έλληνας πρωθυπουργός από την πλευρά της Ελλάδος να πραγματοποιήσουμε συζητήσεις υψηλού επιπέδου πέραν των διεργασιών που γίνονται στα ΗΕ. Αυτό απορρίφθηκε.
Το παράδειγμα της Σερβίας και του Κοσσόβου, της Σλοβενίας και της Κροατίας, απέδειξε ότι η ανάμειξη στο υψηλότερο επίπεδο, επιφέρει απτά αποτελέσματα και οδηγεί σε λύσεις.

Πιέσεις προς την Ελλάδα μέσω ακόμα και του Συμβουλίου Ασφαλείας

Καλώ τη διεθνή κοινότητα, να βοηθήσει ενεργά στην επίλυση του προβλήματος βάσει των αρχών και της χάρτας των ΗΕ. Αν δεν υπάρξει πρόοδος σε μια διαμάχη, που με ευθύνη της Ελλάδος κρατά 22 χρόνια, τα ΗΕ δε θα πρέπει να μείνουν με τα χερια σταυρωμένα. Θα πρέπει να πιέσουν μέσω της Συνέλευσης και του Συμβουλίου ασφάλειας να βρουν μια λύση που θα επιτρέψει την πρόοδο και ενσωμάτωση της χωρας μου στους διεθνείς οργανισμούς.
 ....
Αυτά είπε συνοπτικά και στο τέλος της ομιλίας του χειροκροτήθηκε αρκετά θερμά.

--------------------------
Είναι προφανές ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να αφιερώσει αρκετό χρόνο και να έλθει με πειστικές απαντήσεις προς τη Διεθνή κοινότητα. Επικοινωνιακά και ουσιαστικά ο κος Γκρουεφσκι έχει παίξει πολύ καλά το παιχνίδι.
Κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε τη στήριξη του Ελληνικού λαού. Απαντήστε δεόντως και κάνετε ό,τι πρέπει για την αξιοπρέπεια του Έθνους μας. Οι οικονομικές κρίσεις έρχονται και παρέρχονται. Η αξιοπρέπεια και η ιστορία ενός λαού τον σημαδεύουν για πάντα.

Πέτρος Πετράκης




GRUEVSKI FYROM IN UN 27-09-2013 from taxalia macedonia on Vimeo.


10 ΣΕΠ 2013

Άντε πάλι με το "Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας"

Άντε να το ξαναπούμε:
κάποτε η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να γελοιοποιείται συζητώντας τέτοια ονόματα, που κρατούν σταθερό το ...
"δημοκρατία της Μακεδονίας" και βάζουν μια λέξη μπροστά για "ξεκάρφωμα" ότι δήθεν είναι ένας γεωγραφικός προσδιορισμός. Είναι τόσο γελοία χοντροκομμένο το...
να προτείνονται ονόματα που προσδιορίζουν, όχι την περιοχή (π.χ. Βόρεια Μακεδονία), αλλά το ...πολίτευμα (!) (π.χ. Βόρεια Δημοκρατία ή Άνω δημοκρατία).
Έχουμε ξαναπεί επίσης χιλιάδες φορές ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα πεδίο διαπραγμάτευσης. Η χώρα σύρεται σε μια γελοία διαδικασία εδώ και δεκαετίες, για μάχη που έχει χαθεί οριστικά, αρέσει δεν αρέσει.

Όποιος θέλει να φαντασιώνεται διάλυση της FYROM επειδή καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αλλάξουν το όνομά τους, ας το φαντάζεται για να ανακουφίζεται από την ήττα. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα διαλυθούν ποτέ, επειδή αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Όποιος πάλι δεν καταλαβαίνει ότι τα Σκόπια ονομάζονται ήδη νέτα-σκέτα Μακεδονία και δεν δίνουν στην πραγματικότητα δεκάρα, για τη δική μας γνώμη, ας μην το καταλαβαίνει. Ας στρουθοκαμηλίζει για να αποφεύγει την οδυνηρή πραγματικότητα.

Όμως, όπως έγραφε κι ο Σέξπιρ, the fact is fact. Και το fact εδώ είναι πάναπλο:
Η Ελλάδα δεν καλείται να επιλέξει το όνομα μιας άλλης χώρας μεταξύ πολλών επιλογών.
Η άλλη χώρα καλείται να αλλάξει το όνομα που έχει ήδη.

Αν καταλάβουμε αυτό το απλό πραγματάκι επιτέλους, ότι η γειτονική χώρα λέγεται ήδη "Μακεδονία", νέτα-σκέτα και μόνο "Μακεδονία"  από ΟΛΟΥΣ πλην ημών και δεν είναι αβάπτιστη που περιμένει εμάς να της δώσουμε όνομα, ίσως σταματήσει η ταπείνωση, που υφίσταται η Ελλάδα, συρόμενη σε γελοίες διαπραγματεύσεις με τέτοιες προσβλητικές προτάσεις του τύπου "Ανω δημοκρατία της Μακεδονίας".

Η θέση της Ελλάδας, μετά την πλήρη "μακεδονοποίηση" των Σκοπίων πρέπει να αλλάξει σε :
"καμία συζήτηση με τους κακούς γείτονες, η Μακεδονία και κάθε τι σχετικό είναι μόνο ελληνικό, η γειτονική χώρα αποφάσισε να κλέψει όλη την ιστορία με πολύ χοντροκομμένο τρόπο, δεν τη νοιάζουν οι ελληνικές θέσεις, δεν μπορούμε με το ζόρι να τους επιβάλλουμε να αλλάξουν όνομα, επέλεξαν το σκέτο Μακεδονία, επομένως δεν υπάρχει κανέναν πεδίο διαπραγμάτευσης".

Η ορθότατη μέχρι πρότινος θέση της Ελλάδας για "γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes", είναι πλέον εκτός λογικής, αφού τα Σκόπια ισοπέδωσαν τα πάντα, με την κλοπή κάθε μακεδονικού στοιχείου και μοιάζει πλεόν γραφικότητα να συζητούμε για "προσδιορισμούς".
Έφτασαν στο σημείο να ενδιαφέρονται περισσότερο από μας για τον τάφο του Μ.Αλεξάνδρου με την έννοια ότι, είναι κάτι αποκλειστικά δικό τους, που αν βρεθεί στην Ελλάδα θα μας το ζητήσουν να το στείλουμε στα Σκόπια, όπως ζητούμε εμείς τα γλυπτά του Παρθενώνα !

Στα χρόνια του Γκρουέφσκι που επέβαλλαν και στηρίζουν οι "σύμμαχοί" μας Αμερικανοί, το σύνολο πλέον των Σκοπιανών, έχει αποκτήσει μακεδονική συνείδηση και δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα να συζητήσει αλλαγή ταυτότητας. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ζυμωθεί με τον μακεδονισμό, που κάθε απόπειρα να τους φέρουμε στα συγκαλά τους είναι μάταιη..

Άρα,
ξεκαθαρίζουμε ότι δεν συζητούμε πλέον, επειδή δεν υπάρχει καμία ελπίδα να συννενοηθούμε, επειδή οι Σκοπιανοί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ γιατί έχουν ήδη το όνομα κι ας κάνουν ό,τι τους φωτίσει ο Θεός.
Εμείς πάντως, χώρα που να περιέχει τη λέξη Μακεδονία δεν αναγνωρίζουμε στον αιώνα τον άπαντα, ούτε συζητάμε με χώρα που χρησιμοποιεί δική μας πολιτιστική κληρονομιά, τελεία και παύλα. 
Αποσυρόμαστε από γελοίες συνομιλίες για "γεωγραφικούς προσδιορισμούς", που πλέον ξεφτιλίζουν την Ελλάδα.
Αν θέλουν να ξανασυζητήσουμε, ας γκρεμίσουν ό,τι κλεμμένο έχτισαν και βλέπουμε.

Όλα αυτά όμως, αφού κατανοήσουμε στο εσωτερικό της χώρας μας, ότι σήμερα η γειτονική χώρα δεν ψάχνει για όνομα, ούτε περιμένει εμάς να τη βαφτίσουμε. Έχει όνομα και λέγεται νέτα-σκέτα "Μακεδονία" και τίποτε άλλο. Η υπόθεση με τα Σκόπια δεν είναι μια υπόθεση που η Ελλάδα έχει το πάνω χέρι και οι Σκοπιανοί περιμένουν εμάς να τους βαφτίσουμε. Έχουν ήδη βαφτιστεί και η υπόθεση είναι ότι εμείς τους παρακαλάμε να αλλάξουν το όνομα, που ήδη έχουν.


taxalia.blogspot.com, 9-9-2013
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη