17 Σεπ 2013

Τό 'πιασες Μήτσε;

O Μήτσος ο Τούφας επέστρεψε

Το οποίον να πούμε Μήτσε (λέω εγώ στον εαυτό μου) το καλοκαιράκι μας αφήκε χρόνους , μπούκαρε ο Σεπτέμβρης για τα καλά και ''πιάστε μάγκες τα γιοφύρια για μας ζώσανε τα φίδια.''

Επιστρέψαντες απ τις διακοπάρες τους το λοιπόν, ούλοι αυτοί οι γνωστοί νταλαβερτζήδες , για να μη πω νταβατζήδες της ζωής μας και παρεξηγηθώμεν, πιάσαν τα γνωστά μετερίζια τους κι αρχέψαν ''το πυρ ομαδόν'' και ''ψαχνό βαράτε'' κατά του κοσμάκη. Τον επλακώσανε απ ούλες τις μπάντες νωρίς νωρίς ,πο λέτε μάγκες, όπου δεν πρόλαβε ο έρμος να συνέρθει απ την λαίλαπα και τις συνεχείς κατραπακιές τροϊκανών και ντόπιων αφεντάδων χρόνια κοντά τριάμισι περικαλώ, ούτε που κατάφερε να βγάλει κεφάλι απ το σκατό, ν ανασάνει και ολίγον τι ρε αδελφέ έστω και μες το κατακαλόκαιρο πουναι παχιές οι μύγες, όπου πολιτικοί , δημοσιογράφοι , τροϊκανοί και άλλοι αξιότιμοι νεοταξίτες συνοδοιπόροι, θάναι λες αραχτοί και χορτάτοι ,διάολε, και ευτυχείς διά την επιτυχίαν τους θα κωλοπλένονται σε κοσμικές παραλίες και θα πάψουν επ ολίγον να μας ροφάνε το αίμα με το μπουρί , κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.
Αμ δε και τι μας λες.
Είναι ούλοι τους εδώ. Ξεκούραστοι κι ωραίοι. Έτοιμοι

Γενικολογώ? Ναι ε?

Δε τε τη Ρεπούση για παράδειγμα. Βγαίνει, in time πάντα και πετάει την περιοδική της μαλακία. Κι αντί να την φτύσουν ''ίσα μωρή χαμούρα κι άραξε'' παίρνουν την παπαριά της και την κάνουσι μαστίχα δια πάσα νόσο και πάσαν μαλακίαν σ ούλη τη χώρα. Ως και το φιλαράκι μου ο Βαγγέλας ο Φυσαρούφας , που μαζεύει χαρτόνι περί ανακύκλωσις, κατά Τούμπα μεριά ,πίνει αβέρτα μαύρο και συνεννοείται με λέξεις δώδεκα τον αριθμό εκ των οποίων η μία είναι ''Παοκάρα'', ήθελε να σκίσει σώνει και καλά τη Ρεπούση κι αυτός επροχτές γιατί του έθιξε λέει τα Αρχαία Ελληνικά. Ίσα ρε και πολύ σημασία δίνεις στα παρτάλια.

Αποτελέσματα όμως; Λαμπρά. Αυτή κάνει τη δουλειά της. Αποδομεί συστηματικά αξίες ,ιστορίες , ιερά και όσια, σύμβολα και μνήμες , προσβάλει βάναυσα και καταφανώς ολάκερες ομάδες ανθρώπων και οτιδήποτε Ελληνικό κυκλοφορεί στη γύρα , κάνουσα, ότι της καυλώσει αρκεί να μπορεί να κεντρίσει και να κάνει ντόρο περί της πάρτης της να πούμε . Τοιουτοτρόπως κρατιέται στο προσκήνιο σιγουράντζα περί επανεκλογή , άρα περί κονόμι και εξασφάλα επί τετραετία και βλέπουμε. Κάνει τον μπάρμπα Φώτη να παίρνει τα υπογλώσσια χουφτηδόν, (πάει θα μας στείλει να κάνουμε παρέα στον Καρατζαφέρη η νταλιάννα!! ανάθεμα την ώρα που την έβαλα στο ψηφοδέλτιο) δίνει δουλειά σε τελεοράσεις ραδιόφωνα εφημερίδες και λοιπά ΜΜΕ , για να γυρίζουσι καλώς και αποτελεσματικώς το μύλο της θολούρας και του νάχαμεναλέγαμε ,κι έτσι να δουλεύει ούλο ο σύστημα όπως χρονάκια τώρα καλά και κυρίως αποτελεσματικά . Δέτε τη διαδρομή της εν λόγω κερίας και θα την ανθιστήτε. Σύμβουλος υπουργείου παιδείας επί συντηρητικής κυβέρνησης Ν.Δ. (όπου και θαυματούργησε παραδίδοντας τη σκυτάλη στην άλλη μεγάλη φίλη της και ομοϊδεάτην Δραγώνα επί Πασοκ, κατόπιν βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και ίδωμεν τι στη συνέχεια μια που το κατέστημα φροντίζει τα παιδιά που δουλεύουσι ευσυνειδήτως. Αμέεε!! ) Η νέα Τάξη πραγμάτων προχωρεί με βήμα ταχύ .

Κι εσύ Μήτσε μαλάκα; (λέω εγώ στον εαυτό μου)
Εσύ ψάχνεις απεγνωσμένα για δουλειά που δεν βρίσκεις. Έχεις βεβαίως και χαμηλά προσόντα όπως λέει και ο υψηλοτάτων προσόντων γόνος της γνωστής οικογενείας ευεργετών της Ελλάδος Μητσοτάκης Κεριάκος να πούμε, άρα και χαμηλότερων αναγκών, ακόμη και των βασικών. Έτσι λέει το νεοφιλελεύθερο βαγγέλιο του πατρός να πούμε ,πόσο μάλλον μπολιασμένο με τα μνημόνια και τις προσταγές του.
Αν την ευρείς το λοιπόν την εργασία, θα πάρεις τόσα που δεν θα μπορείς να ζήσεις, κάτι σαν τ αρχίδια , μετά συγχωρήσεως του Καράμπελα ένα πράμα .Πρέπει να βγουν οι αριθμοί του Στουρνάρα και να ικανοποιηθεί η ανθρωποφαγική διάθεση του κάθε εφέντη Σόιμπλε , εξ άλλου ως λέει σωστότατα και ο καλότατος , αγαθότατος και γλυκύτατος αυτός άθρωπος(?) Πάγκαλος ..''μαζί τα φάγαμε'' μεν αλλά ''εσύ πλερώνεις ''δε ως μας λένε και ήδη το κάνουν ούλοι μαζί οι άλλοι ''σωτήρες'' που μας βοήθησαν να βυθιστούμε στο χάλι αυτό πριν καμπόσα χρονάκια .
Θα ρυθμίσεις τις δόσεις στη ΔΕΗ μη σου κόψουν το ρέμα καθ ότι η πείνα στο σκοτάδι είναι μεγάλο λακρεντί όπως και ο θόρυβος οδόντων που χτυπάνε απ το κρύο , όπως και η μουσική από το άδειο στομάχι.
Θα ρυθμίσεις τις δόσεις στην εφορία επίσης ,''για θα σου κόψουμε τον κώλο παλιοαλήτη που κατάκλεψες το κράτος και τόχωσες μέσα , σε αντίθεση με άλλους καλούς πατριώτας και σωτήρες που κυκλοφορούν σε λίστες και μη, έχουν offshore ,πως τις λένε, εταιρίες ,δηλώνουν κάτω απ το αφορολόγητο και στέλνουν τα μπικικίνια τους στις Ελβετίας να πάρουν αέρα μη και μουχλιάσουν στην υγρασία της ψωροκώσταινας, πάντα για το καλό της ρε γαμώτο κι αναγκαστήκαμαν να στήσουμε κοτζάμ επιτροπές με ότι σε πιο ανίκανο κυκλοφορεί στη βουλή να τα κουκουλώσουμε τσάτρα πάτρα τέλος πάντων''.

Θα σου τηλεφωνούν αβέρτα ως να πλαντάξεις απ τις πολλές υπενθυμίσεις οι εισπρακτικές των τραπεζών,των καημένων αυτών κοινωφελών ιδρυμάτων που πέσαν θύματα μπατακσήδων αστών μικροαστών και άλλων βδελυγμάτων σαν και σένα με τα κόκκινα τους δάνεια, όχι όχι τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και άλλων μεγαλοκέφαλων γενικώς , όχι εκείνα ήταν για καλό σκοπό. Θα απειλούν λοιπόν να σου πάρουν το έρμο διαμερισματάκι των 70 μ. μεικτά στην Ευκαρπία ,λέμε, που κονόμησες με δάνειο ,να βάλεις λέει το κεφάλι σου και των παιδιών σου κάτω από κεραμίδι.. Τι λες ρε χαμένε που φαλίρισες τράπεζες και κράτος με την ασυδοσία σου και θες και σπίτι παλιοαλήτη. Ε κύριε Σιούφα μας?.

Θα ψάχνεις εναγωνίως τα στοιχειώδη για την επιβίωση σου, στα σκουπίδια των λαϊκών των χασάπικων και των εναπομεινάντων κινεζικών, ανίσχυρος κι εκτεθειμένος μπροστά στο έκτακτο, για να μπορεί να σου κουνάει το δάχτυλο στα μούτρα το κάθε υπουργοποιημένο κομματικό τσογλάνι περί την αναγκαιότης των μέτρων και να σου έχει μασήσει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο ο κάθε Τσοχατζόπουλος ,κι είναι πολλοί οι Τσοχατζόπουλοι κι οι πιότεροι απόξω , που στο όνομα της δημοκρατίας και άλλων τέτοιων βαρύγδουπων εννοιών για τις οποίες εσύ σκιζόσουν κι ούλοι αυτοί τις σκίζανε παντιοτρόπως και ανηλεώς, κάτι σαν εγώ πληρώνω κι αλλοι γαμάνε, κατέκλεψαν τη χώρα και σου φόρτωσαν το βάρος των κλεψιμαίικων στην πλάτη και σου τη λένε κι από πάνω.

Αλίμονο σου κατακαημένε αν αρρωστήσεις εσύ ή το παιδί σου, η όποιος άλλος της σειράς σου. Θα σε πουλήσει στο τελεμάρκετιγκ σαν παλιά ξεπερασμένη εγκυκλοπαίδεια η υστερική τηλεοπερσόνα που παριστάνει τον υπουργό (σημαίνει υπηρέτης, αγράμματε) υγείας , ως να φέρεις το νου σου και να καταλάβεις τη θέση σου. Έχεις να πλερώκεις καλώς. Δεν έχεις? ε!! τι να κάνουμε, δεν θα μας λείψεις κιόλας . Θα σε αντικαταστήσουμε με κάποιον άλλο φουκαρά απ το Μπαγκλαντές η το Πακιστάν πούναι φτηνότερος ,πιο ολιγαρκής και ψήνεται πιο εύκολα, και θάναι ήσυχος κι ο Τσίπρας με τις πενηνταδυό συνιστώσες του. Τι διάολο τα υπογράφαμε τα Δουβλίνα, έτσι για να περνάμε την ώρα μας; ,
Θέρμανση; Υπάρχουν πολλοί καλοί και φτηνοί τρόποι για να ζεσταθείς. Τι τα θες λοιπόν τα φτηνά πετρέλαια και αέρια? Χτύπα παλαμάκια. Θα παραχθεί θερμότης. Χοροπήδα αβέρτα πάνω κάτω. Θα κάνεις και τη γυμναστική σου , είναι και οικολογικός ο τρόπος .Μπορείς πάλι να διαβιείς κάτω από μια κουβέρτα καθ όλον τον χειμώνα ωσάν τυφλοπόντικας. Μπορείς επίσης να καις ότι βρίσκεις μπροστά σου από τα έπιπλα ως το ξύλινο ποδάρι της γιαγιά σου που κάποτε έτριζε σαν όνειρο ως έλεγε κάποτε κι αυτός, ο Νιόνιος, και τώρα κάνει μόνο για καυσόξυλο. Τα ονείρατα μας τέλεψαν
γαρ.
Σύνταξη θα πάρεις στα 75 σου, αν φτάσεις .Που δεν θα φτάσεις. Θα πληρώνεις όμως μια ζωή να σωθούν τα ταμεία που δεν τάβαλες εσύ μεσα και που θα σου επιτρέψουν ενδεχομένως να παίρνεις μισό γιαούρτι κάθε βράδυ, ως να αποδημήσεις σύντομα, ελπίζουν, εις Κύριον .Μην βάλεις και το κράτος μέσα. Ο πατήρ Μητσοτάκης ,ζωή νάχει, που παίρνει συντάξεις τέσσερις περικαλώ επί σαράντα χρόνια τα δικαιούται. Κι ο Άκης το ίδιο. Συντάξεις δύο. Μια ως ωραίος υπουργός ως αυτοχαρακτηριζόταν και μια ως πολιτικός μηχανικός. Εδω γελάνε ως και τα εν Κορυδαλλώ
πεζοδρόμια.Η κλαίνε...Αδιευκρίνιστον.
Και η μαντάμ Ρεπούση; Η κάθε μαντάμ Ρεπούση; Α εδώ τα πράγματα αλλάζουν Μήτσε μαλάκα.
Αυτή και κάθε αυτή Ρεπούση, ανήκει στην άλλη τάξη της νέας τάξης πραγμάτωνε. Στους από πάνω. Στο από πάνω ράφι ντε!!.Στα ρεντιρέ!!!
Αυτή λοιπόν Μήτσε μαλάκα και κάθε αυτή, (αδυνατώ να υπολογίσω ακριβή αριθμό αλλά δεν θα πρέπει να ξεπερνάν ουλοι μαζί τις 5000-6000 στα δέκα κατομμύρια) τσεπώνει αρκετά για να ζει από καλά ως προκλητικά καλά, έχει προνόμια, υπηρέτες, σύνταξη καλή για τα γεράματα , όταν αρρωστήσει θα πάει στα εξωτερικά να γιατρευτεί, εκεί όπου σπουδάζουν τα παιδάκια της και εκπαιδεύονται να ρθουν πίσω ως σωτήρες να σε σώσουν γενικώς πάλι και πάντα Μήτσε μαλάκα απ τους εαυτούς τους ή απ τις φάρες τους που λυμαίνονται αυτό τον τόπο αναντάμ μπαμπαντάμ. Κεκλοφορούν σε μέρη που ούτε απ έξω δεν μπορείς να περάσεις ,τρώνε σε μέρη που εσένα σε διώχνουν κλοτσηδόν αν διανοηθείς να σταθείς να μάσεις τα σάλια σου , συχνάζουν σε Ιν κλαμπ και δεξιώνονται περί δημοκρατίας και άλλων τοιούτων βαρύγδουπων εννοιών που βεβαίως και δεν εννοούν αλλ` αυτά δεν είναι για σένα Μήτσε μαλάκα.
Εχουν πριβέ χώρους διασκέδασης με δικούς τους καλλιτέγνας, πάνε Μύκονο για μπάνιο και φωτογραφίες ,κρουαζιέρες στα νησιά με γιωτ(όχι τον Αρούλη δεν τον είδα φέτος.Σεμνός , πάντα σεμνός ) για ψώνια στα Λονδίνα , για μασάζ στις Γαλλίες και ανανέωση κύτταρων κατά Γερμάνια μεριά.
Έτσι είναι το παιχνίδι και πάντα αυτό γινόταν.Πάντα και μην παραμυθιάζεσαι. Το δίκιο και το άδικο είναι υποκειμενικές έννοιες εξ άλλου, ιδιαιτέρως εδώ. Κι εσύ Μήτσε μαλάκα μια και είσαι χαμηλών προσόντων (Κεριάκος έφα) αδυνατείς να πιάσεις τους κανόνες του παιχνιδιού, πόσο μάλλον να τους αλλάξεις, έρμε. Μη σ ακούσει και το ΠΑΜΕ και θέλει να σε πάει περίπατο ως τη δική του γη της επαγγελίας τη Β. Κορέα. Κράτα λεπόν το στόμα ανοιχτό και τα αυτιά επίσης. Να τρως το παραμύθι της κάθε Ρεπούση για να μπορεί κι αυτή να κάνει το παιγνίδι της ρε αδερφέ .Να περπατήσει το σύστημα μια κι είσαι απαραίτητο συστατικό του. Αιμοδότης και στυλοβάτης ένα πράμα να πούμε. Πρέπει να είσαι όμως και ζαβλακωμένος ή και βλάκας αν ει δυνατόν. Και άχρωμος , στο περίπου διάφανος σαν την μεταξωτή κυλόττα της Μενεγάκη, απαλός και αποτριχωμένος, μεταφορικώς, σαν τα βυζιά (Jesus christ!!!) του ''μπράβο Ρούλα '' Κεδίκογλου. Έτσι θάσαι πιο συνεργάσιμος , πιο αποδοτικός. Να κάνουμε το όραμα της νέας τάξης πραγμάτων, πραγματικότης

Τόπιασες το υπονοούμενο Μήτσε μαλάκα?(λέω εγώ στον εαυτό μου)
Τρίχες έπιασες.

Εγώ όμως ο Μήτσος ο Τούφας ή Χλεμπόνας, άνεργος οικοδόμος ,κάτοικος Τούμπας Θεσσαλονίκης και Παόκι μέχρι τελικής πτώσεως , κατέχων γραμματικάς γνώσεις έχτης δημοτικού (έτη φοίτησης οκτώ περικαλώ προς εμπέδωσιν) θα καταφύγω και πάλι στα λόγια του ποιητή και θα τα κάνω βαγγέλιο και οδηγό επιβίωσης κόντρα στα σημεία των καιρών της κάθε Ρεπούση και των ομοίων της

...............Δεν μπορώ,
η αγχόνη τα δέντρα μου εξουθένωσε
και τα μάτια μαυρίζουν.
Δεν αντέχω
και τα σταυροδρόμια που ήξερα έγιναν αδιέξοδα.
Σελδζούκοι ροπαλοφόροι καραδοκούν.
Χαγάνοι ορνεοκέφαλοι βυσσοδομούν.
Σκυλοκοίτες και νεκρόσιτοι κι ερεβομανείς
κοπροκρατουν το μέλλον.
Όπου και να σας βρίσκει το κακό, αδελφοί,
όπου και να θολώνει ο νους σας,
μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό
και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.
Η λαλιά που δεν ξέρει από ψέμα
θ' αναπαύσει το πρόσωπο του μαρτυρίου
με το λίγο βάμμα του γλαυκού στα χείλη.
Καλό το νερό
και πέτρινο το χέρι του μεσημεριού
που κρατεί τον ήλιο στην ανοιχτή παλάμη του.
Όπου και να πατεί το πόδι σας, φωνάζω,
ανοίξετε, αδελφοί,
μία βρύση ανοίξετε,
τη δική σας βρύση του Μαυρογένη!

ΙΑ` ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Τα Πάθη
Οδ. Ελύτης

Άλλον τι δεν έχω να προσθέσω επί του θέματος κι εύχομαι καλό χειμώνα σ όλους μας αδέρφια

Μήτσος ο Τούφας
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη