28 Απρ 2013

Τα μονίμως αμελέτητα εξακολουθούν να μας στέλνουν αδιάβαστους

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Αναφέρομαι στα στελέχη των κωμάτων, τα οποία μας «καταπλήσσουν» καθημερινώς. Σε σημείο που να αναρωτιέμαι πού να είναι κρυμμένη η έκθεση των επιστημόνων που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ελληνικός λαός είμαστε και πολύ μαλάκες, ώστε να γνωρίζουν το εν λόγω..
πόρισμα μόνον οι συντάκτες του και οι πολιτικοί μας. Δεν αποκλείω, πάντως, να έχουν οι πολιτικοί μας εξολοθρεύσει τους εν λόγω επιστήμονες, ώστε να πάρουν το μυστικό στον τάφο τους. Εξηγούμαι:
Ερωτηθείς ο μπουλίνος υπουργός Χατδηδάκης, επαναστάτης του ανόητου, για την κατάπτυστη διάταξη, με την οποίαν απηλλάγησαν πάσης ποινικής ευθύνης οι τραπεζίτες που χορήγησαν θαλασσοδάνεια σε κώματα και οργανισμούς του Δημόσιου Τομέα, μας ενημέρωσε ότι «η διάταξη λέει κάτι αυτονόητο. Είναι μια απρόσωπη ρύθμιση η οποία γίνεται, με δεδομένη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, για λόγους ασφάλειας δικαίου. Πολλοί τραπεζικοί οργανισμοί έχουν σε αυτές τις συνθήκες πρόσθετη δυσκολία να προβούν σε τέτοιες δανειοδοτήσεις και γι΄ αυτό γίνεται μια σαφής νομική οριοθέτηση ως προς το ζήτημα αυτό, χωρίς να αμφισβητούνται φυσικά οι κανόνες της διαφάνειας. Δανειοδοτήσεις που έγιναν είτε προς κόμματα είτε προς άλλους φορείς, χωρίς να υφίστανται εγκριτικές αποφάσεις και χωρίς να έχουν τηρηθεί οι κανονιστικές διατάξεις της ΤτΕ, συνεχίζουν να αποτελούν απιστία. Και όλοι οι οποίοι εξέδωσαν τέτοιες αποφάσεις είναι υπόλογοι». [ΣΗΜ: κανονιστικές διατάξεις της ΤτΕ δεν υπάρχουν. Το τραπεζικό σύστημα είναι απελευθερωμένο από ετών και κανονίζει κατά το δοκούν τους όρους των χρηματοδοτήσεων. Είσαι ανώνυμος; Για να πάρεις δάνειο, δίνεις πολλαπλές εγγυήσεις/εξασφαλίσεις. Είσαι επώνυμος; Παίρνεις € 10 εκ. άνευ ουδεμίας εξασφαλίσεως]. Ανέφερε, επίσης, με περισσή θρασύτητα ότι «η Βουλή είναι κυρίαρχη και αν η πλειοψηφία δεν θέλει τη ρύθμιση, μπορεί να την ανατρέψει». Ο δημοσιογράφος που τον ρώτησε δεν τον ξέσκισε σημειώνοντας ότι με αυτή τη διάταξη απηλλάγησαν ήδη όλα τα φιλαράκια που θα μπορούσαν να κατηγορηθούν, οπότε και να την καταργήσει η ανύπαρκτη πλειοψηφία των αντιπάλων, θα ισχύει για το μέλλον και μόνον. Είπαμε ότι η διαπλοκή είναι διαπλοκή. Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το δυσειδές πρόσωπο του εργολαβοπολιτικού συμπλέγματος. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να θυμίσω στον Χατζηδάκη τις σφαλιάρ που έφαγε προ δύο ετών στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα να ματώσουν τα μαγουλάκια του. Τότε είχα απορήσει. Γιατί βαράνε τον Χατζηδάκη; Το βλαμμένο και οι παλαμοκρούστες τους έφεραν το Μνημόνιο, όχι αυτός. Κι’ όμως πόσο άδικο είχα. Αυτός που έριξε το μπουνίδι κάτι ήξερε και του τις έριξε προκαταβολικά. Ν’ αγιάσουν τα χεράκια του.
Ο πολύς κ. Βορίδης, ερωτώμενος από τον κ. Καπερνάρο, απήντησε ότι ελλείψει χρόνου δεν έχει διαβάσει το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφίσει σήμερα στη Βουλή, αλλά δεν έχει λόγους να το διαβάσει, αφού εκείνοι που το προετοίμασαν το έκαναν για τη σωτηρία της πατρίδος και εφ’ όσον το πολυνομοσχέδιο πρόκειται εξ ορισμού να σώσει την πατρίδα, ο κ. Τσεκουράτος το ψηφίζει αβλεπί. Άλλωστε, τί συγκυβέρνηση θα είχαμε, αν ο πρώτος εκ των τριών πυλώνων αυτής δεν διέθετε τον αμελέτητό του; Μόνον το ΠΑΣΟΚ θα έχει τον αμελέτητο Δακρυοχοΐδη; Πιστεύω ότι μετ’ ου πολύ θα σκάσει μύτη και ο αμελέτητος της ΔΗΜΑΡ. Όλοι είναι αμελέτητοι, αλλά κάποιος πρέπει να το ομολογήσει για να τριτώσει το κακό.
Τελευταίως ακούω όλο και περισσότερο να γίνεται αναφορά σε διαπραγματεύσεις μεταξύ των κωμάτων της τριμερούς κυβέρνησης για τη λήψη αποφάσεων μείζονος σημασίας. Κι’ εγώ που νόμιζα πως όταν τα δύο πρώην μεγάλα κώματα μιλούσαν για διαπραγματεύσεις στις εκλογές της 06.05.2012 και της 17.06.2012 εννοούσαν διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και όχι μεταξύ τους.
Ερωτηθείς ο πολύς κ. Πρωτόπαππας για την τρύπα € 100 εκ. που λέγεται πως βρήκαν οι ελεγκτές στο Ταμείο του ΠΑΣΟΚ, απήντησε ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε το πόρισμα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ρώτησε τον κ. Σαλαγιάννη, Διευθυντή του κώματος, ο οποίος του είπε ότι δεν υπάρχει πόρισμα ακόμη. Και δεν είχε λόγους ο κ. Πρωτόπαππας να μην πιστέψει τον θείο του τον ψεύτη. Αρνήθηκε πεισμόνως να πει το πολύ απλό πράγμα: «Αν αυτά που διοχετεύονται στον Τύπο είναι αληθή, τότε τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη». Βλέπετε οι πολιτικοί δεν απαντούν σε υποθετικές ερωτήσεις. Απαντούν μόνον σε συγκεκριμένες ερωτήσεις επί πραγματικών ζητημάτων, εξ ου και έχουν λύσει όλα τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού. Κι’ εγώ ο συνωμοσιολόγος σκέφτηκα αμέσως: γιατί ψηφίστηκε προ ολίγων ημερών η διαταξούλα που απαλλάσσει από ποινική ευθύνη τους τραπεζίτες για τα δάνεια που χορήγησαν στα κώματα, την οποία τόσον άγαρμπα δικαιολόγησε ο ανεκδιήγητος Χατζηδάκης; Μήπως η τρικωματική κάτι εγνώριζε για το πόρισμα, το οποίο ασφαλώς και συνδέεται με τα δάνεια που έλαβε το ΠΑΣΟΚ για να λειτουργήσει αποτελεσματικά; Ίδωμεν! Πάντως, δεν θα εκπλαγώ καθόλου, αν η Βουλή ψηφίσει μετ’ ολίγον διάταξη ορίζουσα τα εξής: «Υπάλληλοι κωμάτων δεν διαπράττουν απιστία ή υπεξαίρεση, εάν ενήργησαν καθ’ ον χρόνον Πρόεδρος του κώματος ήταν πρόσωπο, το οποίο στη συνέχεια έγινε πρωθυπουργός, ή καθ’ ον χρόνον το αξίωμα του Προέδρου του κώματος και του πρωθυπουργού συνέπιπταν στο ίδιο πρόσωπο». Αλήθεια, με τόσα χρέη που έχει το κώμα, μήπως θα έπρεπε να πέσει στη Β΄ Εθνική; Δεν διαφέρει πολύ από ποδοσφαιρική ομάδα, αφού μόνον θέαμα προσφέρει και από γκολ τίποτε, με εξαίρεση τα αυτογκόλ.
Όσον αφορά στον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Κικίλια, δεν παρέλειψε ο κ. Πρωτόπαππας, να πλέξει το εγκώμιό του και να απορήσει γιατί θέλουν να τον διώξουν, αφού πρόκειται για πανάξιο και ικανότατο στέλεχος. Ούτε μπορεί να πιστέψει ότι ο λόγος που ζητήθηκε η παραίτησή του είναι ο διορισμός της γυναίκας του και της κουνιάδας του, καθ’ ότι αυτοί οι διορισμοί ήταν γνωστοί πριν τον επαναδιορισμό του κ. Κικίλια από την τρικωματική. Περασμένα ξεχασμένα. Αυτό που έκανε ο κ. Κικίλιας είναι τόσο φυσιολογικό στη συνείδηση του κ. Πρωτόπαππα, ώστε είναι κυριολεκτικώς ανάξιο λόγου.
Διαβάζω, επίσης, στο διαδίκτυο ότι το «Γερμανικό Ινστιτούτο Προστασίας Ασθενών» κάνει λόγο για μαζικές παρενέργειες των ινδικών και μπαγκλαντεσιανών γενόσημων φαρμάκων, με τα οποία «θεραπεύει» η Μέρκελ τους Γερμανούς, αλλά και τους Έλληνες μέσω των μνημονιακών ρυθμίσεων του κ. Λοβέρδου. Και όμως ο κ. Λοβέρδος είναι ακόμη βουλευτής με χιλιάδες σταυρούς και με πολλές εμφανίσεις στα ΜΜΕ, για να μη μας λείπει. ΄Εχει δε αποθρασυνθεί τόσο πολύ, ώστε απειλεί να μας σώσει από τον εαυτό του με το νέο κώμα που ίδρυσε. Όταν, όμως, υπάρχουν επιστήμονες [ανιδιοτελείς; μη ευεργετηθέντες;] που τον ακολουθούν στο νέο σωτήριο εγχείρημά του, τί να κάνει ο απλός μαλάκας λαός;
Εν κατακλείδι, ο τρισμέγιστος συνδικαλιστής Φωτόπουλος, ο προστάτης των εργαζομένων, σημείωσε την πρώτη νίκη στη διαμάχη τη σχετική με την κατάχρηση χρημάτων που έδινε η ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Θριαμβολόγησε, επειδή δεν προφυλακίσθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση € 60.000.
Αδέλφια, το μέτρο έχει χαθεί προ πολλού και για τη μη αναπληρώσιμη αυτή απώλεια ευθυνόμεθα ό-λ-ο-ι μ-α-ς.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη