7 Ιαν 2013

Ενόψει νέων κρίσιμων ψηφοφοριών και, κατ’ επέκταση, διαγραφών

[των κυρίω Αθανασίου]
του Σωτήριου Καλαμίτση
Η γελοιογραφία αυτή του Ιωάννου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» την 17.09.1977 και
φέρει ημερομηνία 16.09.1977.

Ο νυν αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαρ. Αθανασίου ήταν νεαρός τότε [δεν γνωρίζω αν ήταν ήδη δικαστής, αφού...
όσο και αν έψαξα, βιογραφικό του δεν βρήκα], αλλά αφού μεγάλωσε και έπηξε το μυαλό του ήλθε εν έτει 2012 στη Βουλή να μας πει ως υπουργός ότι η ελευθερία γνώμης και ψήφου του βουλευτού θα πρέπει να έχει κάποια όρια, πράγμα που θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του ο αναθεωρητής του Συντάγματος. Του είχα προτείνει τότε μια διαταξούλα χουντικής εμπνεύσεως, αλλά τώρα του αφιερώνω αυτή τη δημοκρατική γελοιογραφία, την οποία μπορεί να μετατρέψει σε σοβαρογραφία, αφού αναγνωρίσει προηγουμένως τον εαυτό του σε μία από τις δύο φιγούρες της.

Η γελοιογραφία του Ιωάννου αφορούσε στη ΝΔ τότε, αφού η εφημερίς «ΤΟ ΒΗΜΑ» ήταν εξ από ανέκαθεν, που λένε οι μορφωμένοι, δημοκρατικιά, εξ ου και δεν χαμπέριζε από συμφέροντα και τέτοιες αηδίες, αρκεί να εξυπηρετείται ο κατατρεγμένος από τη δεξιά και μόνον λαός. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που αυτόν τον τρόπο επιλογής υποψηφίων απέδιδε μόνον στη ΝΔ, λες και το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, ο οποίος έγραφε και διέγραφε κατά το δοκούν, ήταν το δημοκρατικότερο της υφηλίου.
Εμείς μπορούμε σήμερα να διαβάσουμε την ίδια γελοιογραφία, ηλικίας, φευ, 36 ετών, αντικαθιστώντας τα αρχικά ΝΔ με τα αρχικά ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ. κ.λπ. στην πινακίδα που γράφει «ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΝΔ». Και επειδή η φωτογραφία της γελοιογραφίας είναι θολή, μεταφέρω: «Εκτός αυτού τί άλλα προσόντα διαθέτετε;» λέγει ο κομματόσκυλος στον υποψήφιο βουλευτή που έχει κάνει επίκυψη στα τέσσερα μπροστά στην αυθεντία του κομματόσκυλου.

Τί άλλο θέλεις ρε Αθανασίου από τους βουλευτές; Ίσως και να θέλεις εκλογές με λίστα, ώστε να είσαι βέβαιος ότι θα είναι πειθήνια όργανα του Αρχηγού όλοι οι υποψήφιοι στις πρώτες θέσεις εκλογιμότητας. Αλλά, γιατί να μην εφαρμοσθεί ένα ακόμη καλλίτερο σύστημα; Ας πούμε ότι τα κόμματα θα κατέρχονται στον εκλογικό στίβο μόνον με τους Αρχηγούς. Αναλόγως του εκλογικού αποτελέσματος θα γίνεται η κατανομή των εδρών και στη συνέχεια ο Αρχηγός θα ορίζει κυριαρχικώς ποιός θα καταλάβει ποια βουλευτική έδρα. Δεν είναι πιο δημοκρατικό το σύστημα αυτό; Και ο λαός διαλέγει Αρχηγό και ο Αρχηγός διαλέγει βουλευτές. Στη συνέχεια οι διαλεχτοί βουλευτές διαλέγουν ό,τι έχει διαλέξει ο Αρχηγός. Πόση άλλη δημοκρατία χρειαζόμαστε; Προ πάντων όταν συμβαίνουν γύρω μας όσα συμβαίνουν και δεν κουνιέται φύλλο. Όταν κυβερνούν οι παρέες και μοιράζονται το βιός μας. Α ρε Αθανασίου που έλεγαν τα παπαγαλάκια ότι ο Σαμαράς σε έβαλε πρώτο-πρώτο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για να δείξει πόση σημασία αποδίδει στη Δικαιοσύνη και στην κάθαρση. Βέβαια, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση υποχώρησες στη δεύτερη θέση, αφού δεν μπορούσε μία Ντόρα, η πρώτη μνημονιακή βουλευτής της ΝΔ, να έπεται ενός αρεοπαγίτη. Έτσι, μοιραίως η σπουδαιότητα της Δικαιοσύνης και της κάθαρσης πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Και τώρα; Τώρα απαιτείς κομματική πειθαρχία. Απαιτείς βουλευτές γονυπετείς στις αποφάσεις του Αρχηγού, όπως στη γελοιογραφία. Αναμένομεν τις ψηφοφορίες για τα υπουργικά ποινικά αδικήματα της παρέας του Γιωργάκη, για δούμε ποιόν θα παραπέμψει ο Αρχηγός και ποιόν όχι.

Πόσες φορές, κύριε Αθανασίου μου, δεν έχουμε πει ή ακούσει την περίφημη έκκληση «Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει;». Εσύ το γνωρίζεις αυτό από μέσα. Τί να πρωτοκάνει, όμως, ο εισαγγελέας και ο δικαστής κ. Αθανασίου μου; Κι’ αυτό το γνωρίζεις. Η σήψη είναι τόσο βαθειά που δεν αρκεί ολόκληρη η ελληνική εισαγγελική δύναμη για να ξεβρωμίσει τα ποινικά αδικήματα των πολιτικών αρχιμαφιόζων και των διεφθαρμένων παρατρεχάμενών τους.

Πάντως, λύση υπάρχει, αν υπάρξει πολιτική βούληση. Μπορείς κ. Αθανασίου μου να προτείνεις να ψηφισθεί νόμος με το ακόλουθο περιεχόμενο:
- Επί δέκα μήνες όλοι οι εισαγγελικοί λειτουργοί και δικαστές της χώρας ασχολούνται αποκλειστικά με τις ποινικές υποθέσεις τις σχετικές με αδικήματα διαφθοράς, στα οποία εμπλέκονται αιρετοί άρχοντες πάσης φύσεως, πάσης βαθμίδος και παντός βαθμού καθώς και υπάλληλοι του Δημόσιου Τομέα εν γένει
- Στο διάστημα των δέκα μηνών αναβάλλεται η εκδίκαση όλων των άλλων ποινικών και αστικών υποθέσεων και αναστέλλεται ισοχρόνως η προθεσμία παραγραφής πάσης ποινικής υποθέσεως και πάσης εκκρεμούσης αστικής αξιώσεως. Συνεχίζονται μόνον υποθέσεις, στις οποίες οι κατηγορούμενοι είναι προφυλακισμένοι, και η λήψη ασφαλιστικών μέτρων.
Θα υποφέρουν οι διάδικοι και οι δικηγόροι, αλλά το υπέρτατο εθνικό συμφέρον επιτάσσει τη ρύθμιση αυτή, ώστε να επέλθει ταχεία και σωστή κάθαρση. Τί θα λέγατε κύριε Αθανασίου μου; Μήπως πάψουν κάποια στιγμή να κυβερνούν οι παρέες με τις παρτούζες. Αλλά τί γράφω εγώ τώρα ο αιθεροβάμων!

Σωτήριος Καλαμίτσης

Υ.Γ. Επειδή πολλοί θέλουν να βάλουν στο κάδρο τον Γιωργάκη όσον αφορά στη λίστα Lagarde, να θυμίσω ότι όλα τα ειδεχθή σχέδια που απεργάσθηκε αυτό το άτομο για την πατρίδα τα ψήφισαν χειροκροτώντας 156 βουλευτές. Το Μνημόνιο 3 δεν θα πέρναγε χωρίς τις ψήφους των ανανηψάντων αντιμνημονιακών βουλευτών. Χωρίς την ψήφο όλων αυτών δεν θα είχαμε φτάσει στο σημερινό χάλι. Αυτό, νομίζω, περιγράφει η ανωτέρω γελοιογραφία.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη