12 Νοε 2012

Ανιδιοτελής επεξεργασία της σκέψης του κ. Αθανασίου

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Έδοξε τω Αναπλρωτή Υπουργώ Εσωτερικών ΚΥΡΙΩ Χαραλάμπω Αθανασίου ότι:
               «Έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα. Μέχρι πού πάνε τα ελεύθερα όρια της γνώμης των βουλευτών; Γιατί υπάρχει η ελευθερία της έκφρασης, αλλά ..
υπάρχουν και τα όρια των οργανωμένων κομμάτων. Δεν είναι δυνατόν να παίρνει ένα κόμμα μία απόφαση και οι βουλευτές να κάνουν κάτι άλλο. Και πρέπει αυτό το θέμα να το δούμε στην αναθεώρηση του Συντάγματος».
               Σπεύδω, λοιπόν, να συνδράμω τον νομομαθέστατο κ. αναπληρωτή υπουργό και τους συναδέλφους του, οι οποίοι θα αναθεωρήσουν το Σύνταγμα καθοδηγούμενοι από τις φαεινές ιδέες του κ. Αθανασίου, και παρέχω σχέδιο σύντομο και αναπαυτικό. Οι προσθήκες μου στις υφιστάμενες διατάξεις είναι διατυπωμένες με κεφαλαία γράμματα.
Α. Το άρθρο 51§2  του Συντάγματος αντικαθίσταται ως εξής:
               «2. Οι βουλευτές ΔΕΝ αντιπροσωπεύουν το ΄Εθνος, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ».
Β. Το άρθρο 60 του Συντάγματος αντικαθίσταται ως εξής:
               «1. Οι βουλευτές έχουν  απεριόριστο  το δικαίωμα της γνώμης   και ψήφου  κατά  συνείδηση, ΕΦ’ ΟΣΟΝ Η ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΠΕΦΡΑΣΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΟΥΝ.
               2. Η παραίτηση  από  το βουλευτικό  αξίωμα  είναι δικαίωμα του βουλευτή, συντελείται  μόλις ο βουλευτής υποβάλει γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής και δεν ανακαλείται. ΕΞΟΜΟΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Η ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΕΛΈΓΗ ».
Γ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ 86 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ [περί αυτού δεν ψέλλισε κάτι ο κ. Αθανασίου, αλλά το προσφέρω ως πρόσθετη δωρεά με δική μου πρωτοβουλία].
            Επειδή δε ο κ. Δένδιας είπε κάτι για θέση εκτός νόμου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με βάση το άρθρο 187 ΠΚ περί εγκληματικής οργανώσεως και τα τοιαύτα, έχω ήδη προτείνει από τούτο δω το blog σχέδιο νόμου. Δεν έχει παρά να το αντιγράψει.
               Και κάτι τελευταίο κ. Αθανασίου μου. Επειδή οι θέσεις σας ταυτίζονται στην ουσία με αλλαγή του Πολιτεύματος, οι σχετικές περί του οποίου συνταγματικές διατάξεις δεν μπορούν να αναθεωρηθούν, μήπως πρέπει να σκέπτεσθε πριν ομιλείτε; Δεν είναι δυνατόν να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα και να ορίζει ότι το πολίτευμα είναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.

Σωτήριος Καλαμίτσης

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη