7 Οκτ 2012

Κύριε πρωθυπουργέ, γιατί να μη γίνω και εγώ μεγάλος επιχειρηματίας;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
            Είμαι ένας απλός Έλλην οικογενειάρχης, όπως εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μου, δικηγόρος το (και όχι «στο» που γράφουν οι μορφωμένοι) επάγγελμα με μέτρια περιουσιακή κατάσταση και αρκετές υποχρεώσεις προς τράπεζες και Εφορία. Δουλεύω μια ζωή, στη διάρκεια της οποίας ακούω να σφυρίζουν γύρω μου δισεκατομμύρια δραχμών αρχικώς, εν συνεχεία δε ευρώ.

Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα και ενδιαφέρομαι ιδιαιτέρως για την απονομή της Δικαιοσύνης τόσον εξ επαγγελματικής διαστροφής όσο και εκ χαρακτήρος που απεχθάνεται την αδικία.

Άκουσα με προσοχή τις δηλώσεις σας και βούρκωσα καθώς θαύμαζα την υποκριτική σας δεινότητα. Ήσασταν τόσο καλός όσο και πέρυσι που είχατε ενδυθεί την αντιμνημονιακή λεοντή.  Αφού μας φλομώσατε στο ψέμμα, ήλθατε τώρα να μας πείτε ότι δεν θα επιτρέψετε να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι. Γνωρίζετε, αν υπάρχει σήμερα υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία να λειτουργεί ευρύθμως; Πάρτε παράδειγμα τους εκάστοτε επί κεφαλής του ΣΔΟΕ που παρελάμβαναν και παρέδιδαν ατύπως, που εκτελούσαν προφορικές εντολές των υπουργών άσχετες με το έργο τους, που απαντούσαν με υπεκφυγές στις ερωτήσεις της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής, που συμπεριφέρονται σαν κατεργαράκοι. Αυτοί οι κραταιοί λειτουργοί, τους οποίους έτρεμαν συνάδελφοί τους εν τη παντοδυναμία τους, επειδή αντλούσαν δύναμη από τους υπουργούς, στους οποίους ήταν προσκολλημένοι. Αυτό το ξεπατωμένο αμπέλι δεν θα επιτρέψετε να γίνει ξέφραγο;  

Κύριε πρωθυπουργέ,

Ή είσθε χαμένος στο διάστημα ή προσποιείσθε ότι διοικείτε μία Δημοκρατία. Μάλλον δεν γνωρίζετε που περπατάτε και πού πατάτε. Αρχίσατε τις ιδιωτικοποιήσεις ξεπουλώντας στην ουσία δημόσια περιουσία, ενώ οι υπουργοί σας είναι κυριολεκτικώς ανίκανοι να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα. Το αποδεικνύει η καθημερινότητά μας και το μπλα μπλα που εξαπολύουν παραδίδοντας μαθήματα φιλοπατρίας και υπευθυνότητας αυτά τα αγαλβάνιστα δοχεία που μόνο τσιτάτα και κοινότοπες εκφράσεις γνωρίζουν να πετάνε. [Αυτό το «χρειάζονται δύο για τανγκό» κάνει θραύση]. Το κόμμα σας, όπως και το έτερο πάλαι ποτέ κόμμα εξουσίας, ευθύνονται αποκλειστικά για το σημερινό χάλι μας, αλλά έχετε το θράσος να καλείτε τους Έλληνες για περισσότερες θυσίες και να ομνύετε στο όνομα μίας ανύπαρκτης  Δημοκρατίας.  

Διαχειρίζεσθε απλώς μία απαράδεκτη κατάσταση. Η αξία της ακίνητης περιουσίας όλων μας έχει μειωθεί κατά 50% τουλάχιστον. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, ιδία στις περιοχές που έχουν καταλάβει οι λαθρομετανάστες και οι ισλαμοφασίστες υπό τα απαθή βλέμματα της ΕΛ.ΑΣ., η μείωση της αξίας έχει φτάσει στο 80% τουλάχιστον. Συμπατριώτες μου αναγκάζονται να εκποιούν τις περιουσίες τους αντί πινακίου φακής για να ξεφύγουν είτε από την αθλιότητα των λαθρομεταναστών είτε από το κυνηγητό των τραπεζών. Άρα, δεν φοβούνται πλέον μήπως επιστρέψουμε στη δραχμή και έλθουν τα 1991 λαμόγια να αγοράσουν τις περιουσίες τους αντί πινακίου φακής.

Και μετά ακούω ότι επωλήθη σε εταιρεία συμφερόντων Λάτση ένα δημόσιο φιλέτο αντί € 87 εκ., επειδή τόση είναι η αξία του με τη σημερινή απαξίωση των πάντων [ΣΗΜ: τα περί εκμισθώσεως, παραχωρήσεως κ.λπ. τα θεωρώ αστεία, αφού είμαι βέβαιος ότι σε 5-10 χρόνια, αν όχι νωρίτερα, θα ψηφισθεί νύκτωρ μία διαταξούλα σε κάποιο άσχετο νομοσχέδιο, με την οποία το εν λόγω ακίνητο θα περιέλθει στην κυριότητα του μισθωτή].

Ακολούθως μαθαίνω ότι η ΑΤΕ, παρά τη γραπτή συμφωνία των 3 συγκυβερνώντων ότι θα ανακεφαλαιοποιηθεί, παραδίδεται – απηλλαγμένη από δυσμενή στοιχεία - στον κ. Σάλλα αντί € 95 εκ., ενώ μόνον τα ακίνητά της είναι πολλαπλάσιας αξίας. Τώρα ακούω ότι ο κ. Σάλλας θα δώσει ως εγγύηση τα περιουσιακά στοιχεία της ΑΤΕ, για να δανεισθεί, ώστε με το προϊόν του δανείου να αγοράσει τη Γενική Τράπεζα. Μιλάμε για διάνοια του επιχειρείν.

Πληροφορούμαι, επίσης, ότι  επίκειται συγχώνευση ΕΤΕ και Eurobank. Κάτι μου θυμίζει αυτό. Μου θυμίζει τη συγχώνευση ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – PETROLA, όπου το πάνω χέρι έχει τώρα ο κ. Λάτσης.  Εικάζω βασίμως ότι μετά κι’ από αυτή τη συγχώνευση το πάνω χέρι στη νέα τράπεζα θα έχει ο κ. Λάτσης.

Τούτων όλων ούτως εχόντων παρακαλώ να ικανοποιήσετε το ακόλουθο αίτημά μου:

Ενόψει του ότι με τη συγχώνευση των ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής – ΔΟΥ Χολαργού, η νέα ενιαία μονάδα θα εγκατασταθεί στο μισθωμένο κτήριο, όπου εδρεύει η ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, αντί στο ιδιόκτητο κτήριο της ΔΟΥ Χολαργού, ώστε να εξακολουθεί να εισπράττει μηνιαίο μίσθωμα εξ € 25.000 ο ιδιοκτήτης του κτηρίου, όπου η ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, κ. Παπαναγιώτου, γνωστός σοσιαλιστής και πρώην πράσινος υπουργός, παρακαλώ να μεσολαβήσετε παρά τη τραπέζη ΕΤΕ/Eurobank για να μου χορηγήσει δάνειο ύψους € 50.000, ώστε στη συνέχεια με το δάνειο αυτό να αγοράσω από το ΤΑΙΠΕΔ το κτήριο της ΔΟΥ Χολαργού [το κόβω για € 3 εκ., αλλά λόγω της απαξίωσης των ακινήτων, θα επαρκέσουν τα € 50.000], το οποίο θα υποθηκεύσω για να λάβω δάνειο € 500.000 αντί του οποίου θα μου πωλήσετε κάποιο άλλο φιλέτο από αυτά που θα εκποιήσει ο κ. Αθανασόπουλος αντί πινακίου φακής, ώστε στη συνέχεια να θριαμβολογήσει για την επιτυχία του.

Κάπως έτσι δεν γίνονται ανέκαθεν τα λεφτά κ. Πρωθυπουργέ; Κάπως έτσι δεν γεννιούνται οι μεγάλοι επιχειρηματίες; Μη μου ζητήσετε, όμως, να αλλάξω επώνυμο σε «Καρούζος», διότι δεν θα μπορέσω. Ως προς την προμήθειά σας, σας διαβεβαιώ ότι δεν είμαι αχάριστος. Γνωρίζω ότι ο τέως πρωθυπουργός ήταν χρηματοπιστωτικός broker και ότι σεις είσθε real estate agent. Δεν θα τα χαλάσουμε στην αμοιβή σας.

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη