4 Ιουλ 2012

Χ.Μάτης: Η αποτυχία στα έσοδα των δημοτικών ΜΜΕ, φέρνει απολύσεις

42.800 ευρώ μόνο το σύνολο των διαφημιστικών εσόδων του TV100, σε ολόκληρο το Α΄εξάμηνο
Οι σημερινές απολύσεις στη ΔΕΠΘΕ (FM100, TV100) αποτελούν επιβεβαίωση του αδιέξοδου στο οποίο έχουν περιέλθει τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η επίκληση της οικονομικής δυσπραγίας οφείλεται κυρίως στο ότι δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να ενισχυθούν τα οικονομικά των μέσων.
Συγκεκριμένα έχουμε καταθέσει τρεις προτάσεις, για την ενίσχυση των εσόδων οι οποίες δεν έχουν ποτέ εξετασθεί:
Τις επαναλαμβάνουμε:
· Να κληθούν οι διαφημιστικές εταιρείες της Θεσσαλονίκης και να τους γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις να συνεργαστούν, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ. (τα διαφημιστικά έσοδα του πρώτου εξαμήνου ήταν 42.800 ευρώ, δηλαδή περίπου 10 ευρώ ανά ώρα λειτουργίας της τηλεόρασης, χωρίς να υπολογίζεται το ραδιόφωνο)
· Να διερευνηθεί η δυνατότητα μετατροπής του σε διαδημοτικό μέσο ενημέρωσης με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων στους άλλους δήμους στην ακτίνα εκπομπής των μέσων.
· Να διερευνηθεί η δυνατότητα παραχώρησης εκπομπής για τις ώρες που δεν υπάρχει πρόγραμμα από το ΤV100. (σήμερα το πρόγραμμα που παράγεται είναι πολύ μικρότερο του δωδεκαώρου)
Η αξιολόγηση των μέσων ενημέρωσης αντανακλάται από την επιρροή που έχουν στην κοινωνία. Δείκτης αυτής της επιρροής είναι τα διαφημιστικά έσοδα και όχι οι δημόσιες σχέσεις.
Χωρίς έσοδα, το μέσο θα είναι απολύτως (και οικονομικά και πολιτικά) εξαρτημένο από την εκάστοτε διοίκηση του δήμου και οι απολύσεις θα είναι η άλλη όψη του νομίσματος του πελατειακού κράτους που θέλουμε να καταργήσουμε.
Του πελατειακού κράτους των προσλήψεων ημετέρων.
Έχουμε προειδοποιήσει τη διοίκηση ότι εάν στο δημόσιο τομέα, προκύψει θέμα απολύσεων, αυτές γίνονται με κριτήρια που καθορίζονται χωρίς την εμπλοκή των προσωρινών κατόχων των θέσεων.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, αυτός που αποφασίζει και απολύει μόνος, πρέπει να είναι έτοιμος να χρεωθεί και το αποτέλεσμα των επιλογών του που θα αποδειχθούν άστοχες ή παράνομες.

Χ.Μάτης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη