13 Απρ 2012

Η οξεία χαζομαρίτιδα των ανόητων αναγνωστών blogs

Υπάρχει μια κατηγορία αναγνωστών (το 5%-10% περίπου, σε αυτούς αναφέρομαι), οι οποίοι είναι αντισυστημικοί (με το νού τους). Είναι δηλαδή εναντίον του "κατεστημένου", των διαπλεκόμενων εκδοτών και των "καναλιών", που τους παραπληροφορούν. Οι ίδιοι άνθρωποι όμως...
στηρίζουν όλους όσους καταγγέλουν. Τα κανάλια, τις εφημερίδες και τα sites των διαπλεκόμενων βλέπουν και διαβάζουν. Τα κατηγορούν, αλλά τα στηρίζουν με λύσσα. Τα αναδημοσιεύουν, τα αναφέρουν, τα διαδίδουν.
Εσχάτως, όλοι οι διαπλεκόμενοι το ΄ριξαν στο διαδίκτυο, φέρνοντας κι εδώ, τις ίδιες τακτικές.
Έτσι, τα λίγα ανεξάρτητα blogs, γίναμε φορείς υποδοχής παραπόνων. Διαβάζουν δηλαδή τα sites των διαπλεκόμενων οι αναγνώστες, τα ανεβάζουν ψηλά, με αποτέλεσμα να ακολουθεί η τραπεζική διαφήμιση και οι διαπλεκόμενοι τρίβουν τα χέρια τους και μετά έρχονται και λένε τον καημό τους στα ανεξάρτητα blogs που βασίζονται μόνο στο μεράκι των ανθρώπων τους κι όχι στην τραπεζική διαφήμιση.
Οι ίδιοι άνθρωποι λοιπόν, που χαρίζουν λεφτά στους διαπλεκόμενους, είναι εξαιρετικά εχθρικοί, με τους πραγματικά ανεξάρτητους. Υβριστικά, εχθρικά, εμμονικά και ψυχοπαθητικά σχόλια υπάρχουν μόνο σε ανεξάρτητα, αληθινά blogs. Ο μαλάκας, ποτέ δεν βρίζει ένα blog, που έχει 5 τραπεζικές διαφημίσεις, σημάδι εξάρτησης δηλαδή. Έτσι κι αλλιώς, οι διαπλεκόμενοι τους γράφουν στα παπάρια τους, οι περισσότεροι δεν έχουν καν σχόλια κι όσοι έχουν δεν δημοσιεύουν αυτά που χαλάνε την πιάτσα. Τολμήστε να κάνετε μια καταγγελία εναντίον τράπεζας σε blog δημοσιογράφου!

Αντί λοιπόν να στηρίξουν τη δημοσιογραφία των πολιτών οι αναγνώστες, στηρίζουν τη δημοσιογραφία των βαρώνων.

Έτσι, οποιοδήποτε άρθρο με καλά λόγια σε κάποιο blog, οδηγεί τον εσμό των ηλιθίων στα εύκολα συμπεράσματα ελληνικής αμπελοφιλοσοφίας "έλα μωρέ,πόσα πήρατε για να γράψετε για την τάδε ξανθιά;".
Εν τω μεταξύ, ο ίδιος μαλάκας που τα λέει αυτά, διαβάζει στα blogs των διαπλεκόμενων, μόνο όσα θέματα έχουν να κάνουν με ξανθιές ή όμορφες.
Δηλαδή, ο Ευαγγελάτος, που εκφράζεται από κανάλια, εφημερίδες, sites, blogs, portals, κλπ, μπορεί να γράφει αυτό http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=133789&catid=10
αλλά ο blogger, πρέπει μόνο να βρίζει !
Κι όταν γράψει μια καλή κουβέντα ή αναδημοσιεύσει ένα δελτίο τύπου τότε ο "πανέξυπνος" και "υποψιασμένος" ελληνάρας, "που δεν πιάνεται κορόιδο", ανακαλύπτει ότι ο blogger τα ΄χει πάρει !
"Έλα μωρέ, εγώ δεν είμαι κορόιδο, ποιός ξέρει πόσα πήρατε", λέει και αυτοθαυμάζεται!
Λες και είναι αδίκημα η διαφήμιση -αν πρόκειται για διαφήμιση- .

Λοιπόν, 
για να ξεκαθαρίσουμε τα του οίκου μας:

Στο taxalia γράφουμε άνθρωποι με άποψη. Και με γνώσεις και με γνωριμίες. Δεν είμαστε χθεσινοί, ξέρουμε όλα σχεδόν τα πρόσωπα του δημόσιου βίου, τους ζήσαμε, τους τεστάραμε, τους δoκιμάσαμε.
Δεν είναι η δουλειά μας, ούτε είναι του χαρακτήρα μας να ξερνάμε εμετό εναντίον όλων.
Δεν κάνουμε blogging, για να βγάλουμε τα απωθημένα μας, γιατί δεν έχουμε απωθημένα.
Κι όπως εσύ αναγνώστη έχεις τις συμπάθειες σου σε κάποιους (π.χ. εσχάτως στον Πάνο Καμμένο-όλοι όσοι κάνετε σχόλια υπέρ του Καμμένου "τα πήρατε";) και τις εκφράζεις σε κάθε σχόλιό σου, κατά ριπάς και κατά χιλιάδες, έτσι κι εμείς, ως απλοί πολίτες έχουμε τις συμπάθειές μας και έχουμε εκτίμηση σε κάποια πρόσωπα. Επειδή τα γνωρίζουμε.
Για παράδειγμα, πριν από 2 χρόνια, ο γράφων, κατήγγειλα σε τρείς βουλευτές, ένα μεγάλο σκάνδαλο λαθρεμπορίας καυσίμων. Κανείς από τους τρείς βουλευτές (2 ΠΑΣΟΚ, 1 ΝΔ) δεν έκανε τίποτε, επειδή ο λαθρέμπορος ήταν ισχυρός.

Κάποιος με παρέπεμψε στον -άγνωστο τότε σε μένα- Σάββα Αναστασιάδη, ο οποίος ασχολήθηκε, κυνήγησε την υπόθεση από την αρχή μέχρι το τέλος (σήμερα ο λαθρέμπορος είναι φυλακή), χωρίς κανένα πολιτικό ή άλλο όφελος, παρά μόνο από εντιμότητα και πολιτική συνέπεια.
Ε λοιπόν, αυτόν τον άνθρωπο τον εκτιμώ. Και κανείς δεν θα μου απαγορέψει να λέω τη θετική άποψή μου, ούτε την άποψή μου ότι δεν είναι όλοι ίδιοι ! Και θα γράφω πάντα τα καλύτερα, γιατί μου απέδειξε στην πράξη την εντιμότητά του.
Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι τον "διαφημίζω", ούτε ότι "τα παίρνω" (αν και αυτό δεν είναι καθόλου πρωτότυπο, ούτε παράνομο, ούτε περίεργο, αλλά εν πάσει περιπτώσει δεν αφορά εμένα). 
Θεωρώ, λοιπόν ακραία ηλίθια, την επίθεση σε έναν blogger, κάθε φορά που γράφει μια καλή κουβέντα για κάποιον πολιτικό.

Και ποιός σας είπε ότι ο ρόλος του blogger είναι να βγάζει κομπλεξικά όλους τους άλλους, κλέφτες, απατεώνες, ανίκανους;

Ποιός σας είπε ότι επιτρέπεται η έκφραση όλων των αναγνωστών, αλλά όχι του blogger;
Ποιός σας είπε ότι οι bloggers, πρέπει μόνο να βρίζουν και να λοιδωρούν ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς κι οι κατεστημένοι δημοσιογράφοι να τους γλείφουν (όταν τα παίρνουν!) συνεχίζοντας την παντοδυναμία των καθεστωτικών;
Δεν αντιλαμβάνεστε πού οδηγεί αυτή η τακτική; 
Ποιός έκανε Θεό τον ΓΑΠ; Θυμάστε το Πρώτο Θέμα προεκλογικά και τους ύμνους του για Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Γερουλάνο, Μπιρμπίλη και λοιπά;
Το αγοράζετε όμως το Π.Θ., έτσι; Δίνετε τα 4 ευρώ σας! Τον δυναμώνετε! 
Αλλά μετά επιτίθεστε στα blogs, τα οποία είναι και δωρεάν !

Από τα ανεξάρτητα blogs διεκδικείτε ρόλο λυσσασμένου μαντρόσκυλου, που θα κυνηγάει πολιτικούς οι οποίοι στη συνέχεια θα βρίσκουν καταφύγιο στους νταβαντζήδες της ενημέρωσης, διαιωνίζοντας έτσι τη διαπλοκή;

Για σκεφτείτε λίγο....
Κανείς αναγνώστης λοιπόν δεν δικαιούται να λογοκρίνει ένα blog, επειδή δεν γράφει μόνο με μίσος, αλλά τολμά να πεί και κανέναν καλό λόγο.
Το ότι γράψαμε καλά λόγια για αυτό το παιδί http://taxalia.blogspot.com/2012/01/blog-post_437.html
δεν σημαίνει ότι "τα πήραμε"! Ούτε μας ξέρει ο άνθρωπος. Ρωτήστε τον!

Αυτά με αφορμή μια παρατήρηση, για άρθρο, που λέει καλά λόγια για τη δημοσιογράφο Μελίνα Καραπαναγιωτίδου κι ο μαλάκας "ανακάλυψε", ότι "τα πήραμε". Όχι, δεν τα πήραμε, (τα δώσαμε κιόλας σε καφέδες....αλλά αυτό δεν έχει σημασία) αλλά τη γουστάρουμε, γιατί είναι προσωπικότητα με πολλά κιλά ....μυαλό. Και φυσικά θα γράψουμε κι ένα και δύο και τρία και τρείς χιλιάδες άρθρα-ύμνους, αν μας κάνει κέφι. Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός, για να γράψουμε καλά λόγια, για ανθρώπους που ξέρουμε ότι αξίζουν !!!!!!

Και για να κλείσουμε: δεν βλέπουμε το blogging όπως κάποιοι εκβιαστές-δημοσιογράφοι, που ανακάλυψαν ένα νέο πεδίο εκβιασμών λόγω της υποτιθέμενης ανωνυμίας. Αυτοί γράφουν χυδαία, για να υποκύψει το θύμα και να πληρώσει. Τους ξέρετε κι εσείς, αλλά τους διαβάζετε μανιακά, γιατί σας αρέσει να βλέπετε να ξεσκίζουν ανθρώπους. Σας αρέσει. Αν αυτά τα ρεμάλια, έπιαναν με αυτόν τον τρόπο εσάς στο στόμα σας, τότε θα καταλαβαίνατε...

Εμείς, συνεχίζουμε στις ίδιες αρχές που αναλύσαμε χιλιάδες φορές: εδώ γράφει ο καθένας αυτό που θέλει να γράψει. Αν αυτό που θέλι, είναι να γράφει κάθε μέρα ότι ο Κολτσίδας ήταν ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου θα το κάνει. Αυτό σημαίνει "ανεξαρτησία γνώμης".

Ανεξάρτητος δεν είναι ο blogger που δεν έχει γνώμη ! 

Και προφανώς η γνώμη κάθε blogger, δεν γίνεται να ταυτίζεται με τις γνώμες όλων των αναγνωστών, ειδικά αν αυτοί κοιμούνται και ξυπνούν με "κρεμάλες", "έσχατες προδοσίες" κ.λ.π. 

Κι όπως είπαμε χιλιάδες φορές, κάτω από σχόλια που έβγαζαν άχρηστους όλους τους πολιτικούς: τα πράγματα είναι απλά. Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση. Αφού ο α΄ για τον οποίο γράφουμε είναι άχρηστος, ο β΄ άχρηστος, ο γ΄άχρηστος, γιατί δεν μας στέλνετε το βιογραφικό σας, να σας προβάλουμε μέρα-νύχτα; Αν όλοι είναι άχρηστοι, δεν πρέπει να βρούμε επιτέλους τον χρήσιμο. Κι αφού εσύ είσαι ο χρήσιμος, γιατί δεν βγαίνεις μπροστά να σε στηρίξουμε όλοι;

Εμείς θέλουμε να αναδεικνύουμε τα λίγα θετικά που μπορούμε να βρούμε και τις θετικές πλευρές των ανθρώπων, χωρίς να ....μας πληρώνουν για αυτό. Είναι χαρά μας να βρίσκουμε θετικά σημεία και θετικούς ανθρώπους και να λέμε καλά λόγια για αυτούς. Και φυσικά δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για να το κάνουμε !
Και είμαστε πάντοτε ανοιχτοί να προβάλλουμε όποιον αναγνώστη θεωρεί εαυτόν ικανότερο αυτού που κατηγορεί. Ψάχνουμε για τους καλούς. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή. 
Όποιος θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από αυτούς που βρίζει, εδώ είμαστε.....

Βασίλης Προκοπίδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη