7 Μαρ 2012

Χ.Μάτης: Ο κ.Καπόν να δώσει απαντήσεις για να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στο Αλλατίνι

Χαίρομαι που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης διέψευσε ότι παρενέβη για τη σύνταξη τροπολογίας για την οικοδόμηση του Αλλατίνι. Η διάψευση του αποτελεί ένα σοβαρό μήνυμα σε όσους επιχειρούν να παρακάμψουν την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Ωστόσο απομένουν ορισμένα ζητήματα σε σχέση με το..
θέμα, τα οποία πρέπει να διευκρινίσει ο αντιδήμαρχος οικονομικών, κ.Χασδάι Καπόν για να μην υπάρχουν σκιές, οι οποίες θίγουν το σύνολο των ενασχολουμένων με τα κοινά, καθώς αμφισβητούνται τα κίνητρα τους.

ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ

Στις 5 Ιουνίου του 2003, σε ειδική συνέντευξη τύπου, ο κ.Καπόν παρουσίασε τα σχέδια για την «Πολιτεία Αλλατίνη», την ανοικοδόμηση δηλαδή του οικοπέδου, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΩΜΕΓΑ BANK.
Στη συνέχεια η ΩΜΕΓΑ ΒΑΝΚ απορροφήθηκε από την PROTON BANK, της οποίας ο κ.Καπόν υπήρξε μέτοχος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.
μέχρι την παραίτηση του, το καλοκαίρι του 2007.
Στη δήλωση του πόθεν έσχες του 2010, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Δήμου Θεσσαλονίκης, δηλώνει ιδιωτικός υπάλληλος και εμφανίζει εισοδήματα της τάξης των 250.000 ευρώ.
Με βάση αυτά τα εισοδήματα διεκδίκησε και επέτυχε να αναπροσαρμοσθεί η αντιμισθία του αντιδημάρχου σε επίπεδα γενικού γραμματέα υπουργείου.
Άρα προφανώς τα εισοδήματα προέρχονται από εργασία.
Στο βιογραφικό του σημείωμα στις δημοτικές εκλογές του 2010, έδινε ως ηλεκτρονική διεύθυνσηkapon@proton.gr

ΕΡΩΤΗΜΑ: Σε ποια εταιρεία εργαζόταν ο κ.Καπόν μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του στο δήμο Θεσσαλονίκης;

ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ

Τo επενδυτικό σχέδιο ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΙ στο ομώνυμο οικόπεδο ανήκει στην NUTRIART, του ομίλου της 3Ε (67%), και στην PROTON BANK (33%)
Για τη NUTRIART το διαχειρίζεται η θυγατρική της ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΥ ΕΠΕ, ενώ για την PROTON BANK, η θυγατρική της, ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ.
Η «Καθημερινή» στις 5/6/2003 αναφέρει ότι στην εταιρεία ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ, μέτοχοι είναι, με 11% η Ωμέγα Τράπεζα (άρα η PROTON) και επενδυτές από τη Θεσσαλονίκη (οικογένειες Φέσσα, Χατζηγεωργίου, Μπασκίνη, Μπενμαγιόρ, Αχ. Φώλιας. Φ. Κορκόβελος, Χ. Καπόν, Κ. Βουκαλής και Ν. Παππάς), το ποσοστό των οποίων δεν ξεπερνά το 18%. Σύνολο 29%.

Σε έρευνα του πανεπιστημίου Αθηνών, καταγράφεται ως υπεύθυνος της εταιρείας ο κ.Αχιλλέας Φώλιας και ως διευθύνων σύμβουλος ο κ.Χασδάι Καπόν ενώ η εταιρεία εμφανίζεται να λειτουργεί στην ίδια διεύθυνση που έχει δηλώσει ο κ.Καπόν ως διεύθυνση εργασίας του, το 2010, Αριστοτέλους 3.

ΕΡΩΤΗΜΑ Α: Ισχύει η συγκεκριμένη μετοχική σύνθεση της εταιρείας ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ.;

ΕΡΩΤΗΜΑ Β: Ποιος κατέχει  το υπόλοιπο 71% της εταιρείας ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ.;

ΕΡΩΤΗΜΑ Γ: Διατηρεί μετά την 1/1/2011 την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας;


Πρακτικά περιμένω από τον κ.Καπόν πειστικές απαντήσεις ότι αποδέχεται ότι μετά την εμπλοκή του στην πολιτική, ως εκ των ιδιοκτητών του Αλλατίνι, δεν θα έχει κανένα, προσωπικό όφελος από οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει στο θέμα, στο οποίο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έχει ταχθεί υπέρ των ιδιοκτητών.

Είναι θέμα τιμής για όλους μας!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη