6 Σεπ 2011

Επί τέλους ελεύθερος και ψυχαναλυμένος

του Σωτήριου Καλαμίτση, Δικηγόρου

Τώρα συνειδητοποίησα ότι επί τόσα χρόνια ήταν η επάρατη ΝΔ και ο άλλος, ο κακός, εαυτός τού ΠΑΣΟΚ που με κρατούσαν δέσμιο αναχρονιστικών αντιλήψεων. Μπορώ πλέον, μετά και τις σημερινές [06.09.2011] αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, να αναπνέω ελεύθερος. Μπορώ να μοιράζω φυλλάδια με το όνομά μου και την επαγγελματική ιδιότητά μου διαφημίζοντας τις καλές μηνύσεις και αγωγές που μπορώ να συντάξω έναντι αμοιβών αναγραφόμενων σε τιμοκατάλογο, όπως...
 στα εστιατόρια και στις ταβέρνες, ώστε οι συμπολίτες μου να έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν, με τον ίδιο τρόπο που συγκρίνουν τις τιμές της πιτσαρίας με τις τιμές των ταχυφαγείων, και να επιλέγουν το φτηνό, έστω και αν ο θυμόσοφος ελληνικός λαός λέει ότι «το ακριβό είναι και φτηνό» .

Η μιζέρια η δική μου, των συμβολαιογράφων και των ταξιτζήδων είναι που κρατούσε την πατρίδα μου καθηλωμένη στον πίνακα των τριτοκοσμικών χωρών. Τώρα, όμως, όλα ανοιχτά, όλα ελεύθερα και ωραία. Κι’ αν, ο μη γένοιτο, ο ελεύθερος ανταγωνισμός που ευαγγελίζεται την ευτυχία τη δική μου και όλων των Ελλήνων, αλλά και των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, δεν με κατατάξει στους Έλληνες που τρώνε με χρυσά κουτάλια, θα πάω να βγάλω μία άδεια διθέσιου ή πενταθέσιου ή επταθέσιου ή εννεαθέσιου ταξί και θα τα οικονομήσω γερά. Θα είμαι μέρος της κιτρινίλας που θα κατακλύσει την Ελλάδα απ’ άκρου εις άκρον με ολίγες βούλες βυσσινί ή μπλε ή γκρίζες, έτσι για να σπάει η μονοτονία και να μπορούν τα χρώματά της να συναγωνίζονται το παρδαλό κατσίκι.

Οι αγοραστές ακινήτων θα ξεχυθούν στους δρόμους για να προλάβουν να αγοράσουν διαμερίσματα, από αυτά που παραμένουν απούλητα κατά εκατοντάδες χιλιάδων, διότι θα μπορεί ο καθένας να διαλέγει όποιον συμβολαιογράφο θέλει και σε όποια τιμή θέλει. Όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα θα θυμίζουν πλέον την Τρούμπα του Πειραιά, ενώ οι πολιτισμένοι δυτικοευρωπαίοι μαζί με τους απογόνους του Χίτλερ θα υποκαθιστούν τον 6ο στόλο.

Κάθε οικοδομικό τετράγωνο και συμβολαιογράφος, κάθε περίπτερο και φαρμακοποιός [κάτι μου θυμίζει αυτό, εμένα που έζησα τη χούντα]. Κάθε σουβλατζίδικο και διθέσιο ταξί. Ποιος σουβλατζής θα έχει δικό του υπάλληλο για να κάνει παράδοση κατ’ οίκον [delivery if you know what I mean]; Όλα τα σουβλατζίδικα θα κάνουν πλέον out-sourcing στο delivery. Ο ελεύθερος ανταγωνισμός θα τους επιτρέψει, έτσι, να κατεβάσουν τις τιμές, για να τρέφεται φτηνά ο κοσμάκης, ώστε να μπορεί να κάνει οικονομία και να καταθέτει το σκατό του, με συγχωρείτε, το περίσσευμά του στις τράπεζες έναντι τόκου 2%, προκειμένου αυτές με τη σειρά τους να χορηγούν δάνεια προς 15% στους επιχειρηματίες που θα βάλουν τα δυνατά τους και όλη την τεχνογνωσία τους για να χτίσουν εργοστάσια και να δώσουν δουλειά στον κόσμο, ώστε μόλις κάνουν την καλή, να κηρύξουν πτώχευση έχοντας φυγαδεύσει τα δανεικά στην Ουγκάντα. Άνεμος δημιουργίας πνέει παντού [κι’ αυτό μου θυμίζει κάτι].

Τελικά, γράφουμε και ξαναγράφουμε, λέμε τον πόνο μας, διεκτραγωδούμε την γελοιότητα των κυβερνώντων, αλλά τίποτε δεν γίνεται. Αυτοί δεν αλλάζουν με τίποτε και ούτε πρόκειται να αλλάξουν. Κάθισαν στην καρέκλα και δεν ξεκολλάνε. Θεωρούν τις εκλογές πολυτέλεια και κακοτυχία για τη χώρα, εξ ου και σε κάθε κρίσιμη στιγμή βγάζουν και τον Δρακουμέλ να μιλήσει για συναίνεση και μάλιστα ευρεία [το «ευρεία» είναι συνώνυμο του «Ντόρα» και η συναίνεση είναι η παιδική ασθένεια της συγκυβέρνησης]. Εμείς, όμως, βουλιάζουμε. Χορτάσαμε μπλα μπλα, σας απονείμαμε όλα τα βραβεία αρλουμπολογίας [Νόμπελ, Όσκαρ, Ουράνη, Ακαδημίας Αθηνών, Καλλίτερης Παπαριάς] και σεις θέλετε και άλλα. Δεν υπάρχουν άλλα. Εξαντλήθηκαν μαζί με τα σχολικά βιβλία. Μας τελείωσαν. Τα πήρατε όλα.

Και τούτο, διότι δεν είσθε απλώς ψεύτες, απατεώνες και τενεκέδες ξεγάνωτοι. Είσθε αγράμματοι, αγροίκοι, άξεστοι, αναιδείς, ανάλγητοι, αναξιόπιστοι, ανθρωπάρια, αμνήμονες, αμετροεπείς, ανιστόρητοι, απάτριδες, αρλουμπολόγοι, ασεβείς, ασπόνδυλοι, ασύδοτοι, άτιμοι, βολεψάκηδες, διπρόσωποι, δολοφόνοι, δυσσεβείς, εγκληματίες, εθνικοί μειοδότες, εθνοκτόνοι, εξωνημένοι, ιδιοτελείς, κακόμοιροι, κανίβαλοι, καταχραστές, κατεδαφιστές, λαδιάρηδες, λακέδες, λαμόγια, λαοπλάνοι, λιγδιάρηδες, μηδενιστές, μιζαδόροι, μικρόνοες, μικροπρεπείς, νεοταξίτες, ξεδιάντροποι, οσφυοκάμπτες, παλιάνθρωποι, παρτάκηδες, παχύδερμα, πουλημένα τομάρια, προδότες, ρουφήχτρες του ιδρώτα του ελληνικού λαού, σκουλήκια, σοσιαλήτες, σφετεριστές, σφουγγοκωλάριοι, τζογαδόροι, υποκριτές, φαυλεπίφαυλοι, χουντάρες του κερατά!!!!!!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη