31 Αυγ 2010

Κοντά σε παικταρά από τη Λίβερπουλ ο ΠΑΟΚ



Nabil El Zhar Compilation By C.Majid
Ανέβηκε από ma7id. - Ανακαλύψτε video σχετικά με παιχνίδια.
Κοντά σε μια σημαντική μεταγραφή της τελευταίας στιγμής βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, σε καλό δρόμο είναι οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του
24χρονου Μαροκινού ακραίου μεσοεπιθετικού της Λίβερπουλ Ναμπίλ Ελ Ζαρ.
Οι συζητήσεις των υπεύθυνων του ΠΑΟΚ τόσο με την Λίβερπουλ, όσο και με τον Μαροκινό μέσο είναι στην διαδικασία κορύφωσής τους τις τελευταίες ώρες και φαίνεται πλέον ότι βρίσκεται σημείο προσέγγισης ανάμεσα στα τρία εμπλεκόμενα μέρη, αφού και οι απαιτήσεις του παίκτη όσο περνάει η ώρα μειώνονται αισθητά και πλησιάζουν την οικονομική προσφορά του ΠΑΟΚ.
Όσον αφορά τις συζητήσεις με την Λίβερπουλ γίνονται για δανεισμό ή ακόμα και συνιδιοκτησία του παίκτη. Είναι όλα ανοικτά ακόμα.

Οτιδήποτε άλλο να πούμε αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο. Εξάλλου, εφόσον υπάρξει οριστική συμφωνία με την Λίβερπουλ και τον ποδοσφαιριστή, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ανακοινώσει και την σημαντική μεταγραφή.

Ο Ελ Ζαρ γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου 1986 στη Γαλλία και έχει ύψος 1,71. Η Λίβερπουλ τον απέκτησε πριν από τέσσερα χρόνια από την ομάδα νέων της Σεντ Ετιέν. Είναι οχτώ φορές διεθνής με το Μαρόκο. Πέρσι έπαιξε λίγο στη Λίβερπουλ (3 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ και 4 στο Γιουρόπα Λιγκ), αλλά θεωρείται ταλέντο και ποιοτικός παίκτης.

contra.gr

Στα Κουφάλια παίζουν τένις, το ξέρατε;

Κι όχι μόνο παίζουν, αλλά διοργάνωσαν με επιτυχία και πανευρωπαϊκό τουρνουά!
Όπως μας πληροφορεί ο Κώστας Πλαγάκος:
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φιλοξενήθηκε στην πόλη μας το πανευρωπαϊκό τουρνουά τένις KOUFALIA CUP στο οποίο συμμετείχαν εβδομήντα περίπου αθλητές από δέκα διαφορετικές...

χώρες. Οι αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα ήταν μέχρι 16 ετών και το τουρνουά πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 28 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις των γηπέδων τένις των Κουφαλίων. Οι τελικοί διεξήχθησαν το απόγευμα του Σαββάτου 28 Αυγούστου.
Δείτε φωτογραφία, εδώ: http://koufalia.capitalblogs.gr

Xάσαμε από την Τουρκία με κάκιστη εμφάνιση

Οι έλληνες διεθνείς ηττήθηκαν 65-76 από τους διοργανωτές, που έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρωτιά του 3ου ομίλου. Αιτία: η μαλθακότητα! Όπως εξήγησε ο Γιάνας Καζλάουσκας "γίναμε soft".

Εδώ που τα λέμε, δεν απέχει από την αλήθεια..

δείτε το:

όταν έχει κέφια ο griniarogatos είναι γλύκας...

Ε, δεν παίζονται στο ΠΑΣΟΚ, σας λέω είναι πολύ μπροστά οι άνθρωποι!

Δείτε το χωρίς σχόλια από μας:


e-payment και για τη συνδρομή του κόμματος; Τι είν ' τούτοι ρε!!! Ούτε η NASA δεν έχει τέτοια οργάνωση!

Ένα νέο blog για μαθητές

Ένας νέος χώρος φτιάχτηκε για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και όχι μονο. Μπορείτε να βρείτε θέματα, ειδήσεις απο το σχολειο, αλλά και σημειώσεις που..

θα γεμίσουν μια βάση όπου ο κάθε μαθητής θα βρίσκει οτι θέλει ανάλογα με την τάξη και το μάθημα. Σκοπός μου είναι εκτός απο ειδήσεις για το σχολείο , να γίνει ενας χωρος οπου οι μαθητες θα ξεκουράζονται και θα ενημερώνονται σχετικά με θέματα που τους απασχολούν στον ελευθερο τους χρονο. Για παράδειγμα, θέματα για εφηβεια, για ερωτικά(παντα με σεβασμο και την ηλικια) , για ζωδια, για μυστικά ομορφιάς , για ηλεκτρονικα παιχνιδια και πολλά άλλα.
Με λίγα λόγια σκοπός μου είναι να δημιουργηθει ενα στέκι των μαθητών που θα τα βρίσκουν όλα εκει.
Επισκεφτείτε το http://eksipnapaidia.blogspot.com

Ωραίος ο Τζακόπουλος! Κέρασε ..Μπουτάρη στους δημοσιογράφους!

Την πεποίθηση του ότι η παράταξη « Όλα από την αρχή» θα περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών εξέφρασε στην συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάκης Τζακόπουλος, στο ουζερί Αγορά. Σε ερώτηση για αν στηρίζεται σε κάποιες συμμαχίες ο κ. Τζακόπουλος απάντησε ότι ...

συμμαχίες είναι οι πολλοί φίλοι που έχει στο πλευρό του , ενώ για το ενδεχόμενο στήριξης της παράταξης του από κάποιο πολιτικό κόμμα, τόνισε , «είμαστε ανεξάρτητοι αλλά ταυτόχρονα είμαστε και ανοιχτοί. Έχω μιλήσει με όλα τα κόμματα και όποιος θέλει μπορεί να στηρίξει την παράταξή μας» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος
Ζητώντας του να σχολιάσει τις δηλώσεις των αντιπάλων του Κώστα Γκιουλέκα και Γιάννη Μπουτάρη , ο Σάκης Τζακόπουλος είπε « ο ένας (κ.Γκιουλέκας)δεν θέλει να λεγετε αυτοκράτορας και ο άλλος ( Γ.Μπουτάρης) κάνει εμφανίσεις «Καίσαρα» γιατί αυτό ακριβώς είναι που θέλει , να γίνει αυτοκράτορας. Ο δήμαρχος πρέπει να είναι κοντά στον πολίτη. Ο Κώστας Γκιουλέκας δεν κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης, ακολουθώντας την ίδια πολιτική με την οποία πορεύονταν για να γίνει βουλευτής. Για να γίνει υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να παραιτηθεί από βουλευτής. Επίσης δεν είναι δυνατόν ένας υπάλληλος του δήμου και σύμβουλος του δημάρχου να αποποιείται όλα αυτά που συνέβησαν στον δήμο. Δεν μπορεί τρώγοντας σουβλάκια στο μουλωχτό ή στο φανερό να προστρέχει στην βοήθεια του κόμματος. Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν είναι δυνατόν να πιστεύει ότι είναι αυτός ο ένας που θα φέρει την αλλαγή. Γιατί χρειάζεται η συνεργασία πολλών για επέλθει η αλλαγή.
Ο Σάκης Τζακόπουλος μίλησε για τους βασικούς άξονες των προτεραιοτήτων της παράταξης «όλα από την αρχή» , λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν αρκεί μια ζώνη καινοτομίας, πρέπει η Θεσσαλονίκη να γίνει η πόλη της καινοτομίας». Μίλησε για αναδιοργάνωση της διοίκησης του δήμου αξιοποιώντας καλύτερα το έμψυχο δυναμικό αλλά και την ανάγκη χρήσης της τεχνολογίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και για λόγους διαφάνειας. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να ενισχυθεί το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου και να υπάρξει σχεδιασμός λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και επίσης ότι πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες για την τόνωση της επιχειρηματικότητας ώστε να πάψει το θλιβερό φαινόμενο των λουκέτων.
Θα πρέπει όπως είπε, να αναδειχθεί ένα διαφορετικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης. « Η πόλη πρέπει να σταματήσει να έχει στόχους της δεκαετίας του ’80 και να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις και την εκπαίδευση των ανθρώπων της.
Αναφορικά με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, ο κ. Τζακόπουλος είπε ότι θα υπάρχουν υποψήφιοι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους.
Από την συζήτηση δεν έλειψαν και τα πειράγματα αφού το κρασί που επιλέχθηκε για το τραπέζι ήταν ο κυρ Γιάννης του Γιάννη Μπουτάρη.

Οι U2 στη Θεσσαλονίκη

H μεγαλύτερη και ιστορικότερη συναυλία που έγινε ποτέ στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το 1997, όταν η Θεσσαλονίκη ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και ο τρισμέγιστος Πάνος Θεοδωρίδης, έφερνε στη Σαλονίκη τους U2 (και 20.000 Αθηναίους που είχαν έρθει για τη συναυλία). Βέβαια για τους λάτρεις των συναυλιών, αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε όγκο συναυλία, δεν ήταν όμως η καλύτερη. Καλύτερη ήταν η απίστευτη εμφάνιση του "passenger" Iggy Pop, στο Ιβανώφειο, που μας είχε πάρει τα μυαλά (όσοι τυχεροί ήταν εκεί, νομίζω θα συμφωνήσουν).
Ρεπορτάζ από τη συναυλία των U-2 στη Θεσσαλονίκη 1997 (3 βίντεο):




Ε, τελικά γιατί τον διώξατε τον πιτσιρικά κ.Πεταλωτή;



ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Η ευαισθησία την οποία επιδεικνύετε περιορίζεται σε ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα; Δεν το γνωρίζατε από πριν; Γιατί προχωρήσατε σε αυτό;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Έχει εξηγηθεί δεόντως.
ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Επειδή δεν το καταλαβαίνω, εάν δεν υπήρχε το δημοσίευμα, δεν θα ... υπήρχε κανένα πρόβλημα για τον εν λόγω κύριο;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το θέμα έχει εξαντληθεί.
ΣΙΔΕΡΗΣ: Εμείς δεν το έχουμε εξαντλήσει. Αφού δεν υπήρξε κανένα κώλυμα και κανένα πρόβλημα τυπικό και ουσιαστικό, δεν υπήρχε πρόβλημα νομιμότητας, η κυβέρνηση άγεται και φέρεται από δημοσίευμα της οποιασδήποτε εφημερίδας;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν αντιλαμβάνεστε, προφανώς, τι λέω.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ούτε και εσείς τι ρωτάμε, ίσως.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εσείς αντιλαμβάνεστε τι ρωτάτε;
Αυτά διημείφθησαν μεταξύ άλλων στην σημερινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών, από τον κ. Πεταλωτή.
Η μισή και πλέον ενημέρωση αναλώθηκε στο θέμα της μη πρόσληψης ως συμβούλου του κ. Χασαπόπουλου.
Καταιγισμός ερωτήσεων από όλους σχεδόν τους δημοσιογράφους.
Εμείς πάντως δεν γίναμε σοφότεροι από τις απαντήσεις του κ. Πεταλωτή.
Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα στην αρχή της ανάρτησης
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/08/blog-post_7052.html

Tι κάνουν δύο Παπα- μαζί;


κλικ για μεγέθυνση, για να δείτε τι τραβάμε από τους ..παπα...
προσφορά καλού αναγνώστη μας τον οποίο ευχαριστούμε.
Thanks Dino, είχες έμπνευση!

Οικολόγοι-Πράσινοι: Διαπραταξιακό και στην περιφέρεια!

Μετά το Δήμο Θεσσαλονίκης
Διαπαραταξιακή συνεργασία και στην Περιφέρεια
Απόφαση συνέλευσης της «Οικολογίας - Αλληλεγγύης»

Η αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία -Αλληλεγγύη», σε συνέλευση των μελών της χτες 30.8.2010, ενέκρινε τις αποφάσεις της συνάντησης των περιφερειακών στελεχών της από όλη την Κεντρική Μακεδονία καθώς και τους χειρισμούς των εκπροσώπων της στη ...

Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα, εκτιμά ότι ακολούθησε με συνέπεια την πολιτική της συνεννόησης και του κοινού βηματισμού όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης απέναντι στα απαράδεκτα καθεστώτα Παπαγεωργόπουλου και Ψωμιάδη και συμμετείχε καταλυτικά στις λειτουργίες της Διαπαραταξιακής Επιτροπής τους τελευταίους μήνες.
Θεωρεί ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης διαδικασία δημοκρατικής συνεννόησης, μια συλλογική κοινωνική διεργασία με σημαντική αξία, που μπορεί να οδηγήσει στην αλλαγή σελίδας στην πόλη κάτω από το τρίπτυχο Δημιουργία – Αλληλεγγύη – Οικολογία. Είναι καιρός οι αυτοδιοικητικοί και κομματικοί χώροι που συμμετείχαν στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή να ξεπεράσουν τις αμφιταλαντεύσεις τους και να τηρήσουν με συνέπεια τις διακηρύξεις τους ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα.
Η ενότητα που επιτεύχθηκε, αν και επίπονη, είναι μια πρωτόγνωρη κατάκτηση για το δημοκρατικό κόσμο, ιδιαίτερα στις τρέχουσες δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, που καθιστούν ακόμη πιο αναγκαία τη λαϊκή ενότητα. Το βήμα που έγινε πρέπει να επεκταθεί και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου απέναντι στο αναχρονιστικό μοντέλο Ψωμιάδη θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με αποφασιστικό τρόπο η ενότητα για μια άλλη προοπτική, με διαφάνεια, συμμετοχή, ποιότητα ζωής και ευημερία. Η «Οικολογία -Αλληλεγγύη» καλεί όλες τις παρατάξεις και τους ενεργούς πολίτες σε αυτή την ευρύτερη δημοκρατική συνεννόηση και θα διαθέσει για το σκοπό αυτό όλες της τις δυνάμεις και τα στελέχη της.

Έχουν πλάκα στη Νέα Δημοκρατία (Διονύσης Ψωμιάδης case)

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στη Θεσσαλονίκη. Όχι τόσο για την αξία της, αλλά για τον τρόπο. Με "καλλιτεχνική" διαρροή και μάλιστα στο ΑΠΕ, η Ν.Δ. διαμήνυσε στον Ψωμιάδη ότι θα άρει το χρίσμα (γιατί το έδωσε επίσημα;) αν ο Ψωμιάδης κατεβάσει για αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης τον αδερφό του Διονύση.
Διαβάζουμε στο ΑΠΕ:
Τελεσίγραφο στον υποψήφιο...

περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας του να μην επιμείνει στην πρόθεσή του να συμπεριλάβει στον συνδυασμό για την περιφέρεια τον αδελφό του.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να βάλει σε θέση υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη τον αδελφό του, ο οποίος, στη συνέχεια, θα έχει την αρμοδιότητα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ του έστειλε μήνυμα ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το δεχτεί για λόγους αρχής.
Εάν ο κ. Ψωμιάδης μέχρι αύριο το πρωί προχωρήσει στην ανακοίνωση του συνδυασμού του, έχοντας μέσα και τον αδελφό του, τότε η ΝΔ θα άρει το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη που του έχει δώσει.
...
Και αναρωτιέται κανείς; Ποιοί είναι οι "λόγοι αρχής"; Η οικογενειοκρατία ας πούμε; Μα εδώ, η ΝΔ, επαίνεσε την υποψηφιότητα Μπακογιάννη στο Καρπενήσι!
Ο Διονύσης δεν είναι αδερφός του Ψωμιάδη, είναι ο πρώτος σε ψήφους Νομαρχιακός Σύμβουλος, αντλεί ψήφους από τη δεξαμενή της "κεντροαριστεράς", αφού επί χρόνια εκλεγόταν στην ΕΠΣΜ, ως "πασόκος" και έχει εκλεγεί άπειρες φορές, όπου κι αν έβαλε υποψηφιότητα !
Ο ίδιος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μαθαίνουμε ότι είναι χολωμένος, απαντά στερεότυπα "ουδέν σχόλιο", οπότε το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην αυριανή συνέντευξη τύπου όπου θα ανακοινώσει τους αντιπεριφερειάρχες. Πάντως η εκτίμησή μας είναι ότι δεν θα τραβήξει το σκοινί και δεν θα τον ανακοινώσει τελικά.
Πάντως η ΝΔ επέδραμε διαλυτικά στο πιό σίγουρο χαρτί της! Στην περιφέρεια την οποία το ΠΑΣΟΚ είχε δεδομένο ότι θα χάσει πανηγυρικά ! Άβυσσος η ψυχή της "δεξιάς" κατακλυσμένη από φοβικά σύνδρομα....

Η Ελλάδα να μεσολαβήσει μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας;

Δημοσιεύουμε μετάφραση άρθρου από την αγγλόφωνη ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας "Hurriyet" όπου ο σχολιαστής Burat Bedkil επικρίνει με ειρωνεία την στάση της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στο Ισραήλ και αναφέρεται στη βελτίωση των Ελληνο - Ισραηλινών σχέσεων.

«Η Ελλάδα να μεσολαβήσει μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ»
“Hurriyet”
Τρίτη 24 Αυγούστου 2010-
Του Burat Bedkil

http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=greece-should-mediate-between-turkey-and-israel-2010-08-24

Δυστυχώς οι προσπάθειες της Τουρκίας επί χρόνια να μεσολαβήσει για ένα ευτυχές τέλος στην Αραβο – Ισραηλινή σύγκρουση κατέληξαν με την Τουρκία και το Ισραήλ να βρίσκονται σε έναν ψυχρό πόλεμο στον 21ο αιώνα που είναι ακόμα πιο ψυχρός από εκείνον του 20ού αιώνα. Αυτό έχει αφήσει την Άγκυρα (μαζί με την Χαμάς) χωρίς πρόσκληση για τις απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης – με την Αίγυπτο και την Ιορδανία να προετοιμάζονται να πάνε στο δείπνο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Αλλά δεν πρέπει να χάνουμε τις ελπίδες μας για μια επιτυχή μεσολάβηση στην περιοχή μας.

Όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται μια παραδειγματική πρωτοβουλία που θα άξιζε σχεδόν ένα Νομπέλ Ειρήνης και η οποία θα αποτελούσε μια θεαματική υποστήριξη στον διαθρησκευτικό διάλογο σε ένα ωραίο πακέτο. Δηλαδή η Ελλάδα να μεσολαβήσει μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.

Για να το πούμε με μια γλώσσα πιο αρεστή στους υποστηρικτές του παραμυθιού περί Συμμαχίας των Πολιτισμών, θα είχαμε μια χριστιανική χώρα να παίζει τον ρόλο του ειλικρινούς μεσολαβητή μεταξύ ενός μουσουλμανικού και ενός εβραϊκού κράτους. Φανταστικό! Και στην ατυχή περίπτωση που και τα τρία κράτη βρεθούν εγκλωβισμένα σε μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις, μπορούμε να σκεφτούμε κάποιο ινδουιστικό κράτος ή μια χώρα που ασπάζεται το Σίντο για να μεσολαβήσει μεταξύ των τριών χωρών. Και εάν μπλέξουν και οι τέσσερις χώρες με προβλήματα θα πρέπει να σκεφτούμε κάποια χώρα άθεων να μεσολαβήσει.

Αλλά υπάρχει μια μαθηματική λογική για να την αισιοδοξία. 1 – Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας επικεντρώνεται στην επίτευξη μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονές της, 2 – Η Ελλάδα είναι γείτονας, 3- Επομένως, η Τουρκία θα έχει μηδενικά προβλήματα με την Ελλάδα, 4 – (εν τω μεταξύ) η Ελλάδα κάνει θεαματικά βήματα για να βελτιώσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, 5 – Σε αυτή την περιοχή του κόσμου ο εχθρός του εχθρού σου είναι φίλος σου, 6 – Επομένως ισχύει και το αντίστροφο: ο φίλος του φίλου είναι και φίλος δικός σου, και 7 – Η Τουρκία και το Ισραήλ μπορούν να ξαναανακαλύψουν τις αρετές της ειρήνης και της φιλίας χάρις σε έναν κοινό φίλο.

Κάποιος από την εντυπωσιακή τουρκική οργάνωση των «Κολάκων Χωρίς Σύνορα» θα πρέπει να υπενθυμίσει αυτή την θεωρία στον Υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου. Αναμφίβολα ο Κύριος «Μηδενικά Προβλήματα με τους Γείτονες» θα εκτιμούσε τα πλεονεκτήματα μιας ελληνικής μεσολάβησης μεταξύ των πρώην φίλων, Ισραήλ και Τουρκίας.

Αλλά εξεπλάγη πρόσφατα όταν είδα σημαντικούς ανθρώπους με κοστούμια και γραβάτες να ιδρώνουν σε γραφεία με κλιματισμό όχι εξαιτίας της ζέστης στην Άγκυρα αλλά λόγο της Ελληνο – Ισραηλινής προσέγγισης. Κύριοι, τους ρώτησα, γιατί έχετε ξεσηκωθεί με όλα αυτά; Η Ελλάδα δεν είναι γείτονας και φίλη μας; Δεν έχουμε μηδενικά προβλήματα με την Ελλάδα; Τι πειράζει εάν οι Έλληνες και Ισραηλινοί έρθουν πιο κοντά; Σταμάτησα όταν μου έριξαν άγριες ματιές και τελικά κάποιος είπε: «Έχουμε αρκετά προβλήματα εδώ». Αποφάσισα να μην προχωρήσω με την εξήγηση της θεωρίας μου των επτά σημείων περί της μαθηματικής λογικής σχετικά με την αισιοδοξία για τις Ελληνο – Ισραηλινές σχέσεις που ανθίζουν.

Όμως είμαι περίεργος για την απαισιοδοξία που ένιωσα στο κλιματιζόμενα γραφεία. Θυμήθηκα την πρώτη συνάντηση φέτος της Τουρκο – Ελληνικής Επιτροπής Στρατηγικής Συνεργασίας, όπου συναντήθηκαν οι Πρωθυπουργοί και αρκετοί Υπουργοί και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου και η οποία έλαβε χώρα στην Αθήνα. Δεν θα έπρεπε να χαιρόμαστε που οι στρατηγικοί εταίροι μας συνεργάζονται με τους πρώην στρατηγικούς μας εταίρους; Δεν είναι καλό αυτό για την ειρήνη στην περιοχή μας;

Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο κύριος Νταβούτογλου θα έπρεπε να χαίρονται που υπάρχει 40% αύξηση στην άφιξη Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα, που υποφέρει από οικονομική κρίση και όπου η τουριστική βιομηχανία ευθύνεται για το 20% της απασχόλησης. Θα έπρεπε να χαίρονται που και άλλες κοινές Ελληνο – Ισραηλινές στρατιωτικές ασκήσεις βρίσκονται στα σκαριά και οι Ισραηλινοί βιομήχανοι μπορούν να αποτελέσουν μια εναλλακτική πηγή οπλικών συστημάτων καθοριστικής σημασίας – και αυτό αποτελεί μεγάλη αλλαγή από τις ημέρες όπου το Ισραήλ δεν είχε καν μόνιμο ακόλουθο Άμυνας στην Αθήνα.

Θα έπρεπε να χαίρονται που η Ελλάδα θα αποτελέσει εναλλακτική αγορά για αμυντικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας και εάν η Ελλάδα μέσω Κύπρου μετατραπεί σε φυσική γέφυρα που ενώνει το Ισραήλ με την Ευρωπαϊκή Ένωση ή εάν τα Ελληνικά και Εβραϊκά λόμπι στην Ουάσιγκτον εξετάζουν τις ευκαιρίες για κοινές δραστηριότητες – όλες για την ειρήνη στην περιοχή μας!

Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις ωραίες προοπτικές, εξακολουθώ να έχω περιέργεια για το κλίμα απαισιοδοξίας στο επίσημο κτήριο. Πριν φύγω από το γραφείο όπου είχε πολύ ζέστη παρά το γεγονός ότι είχε κλιματισμό, έκανα μερικές ερωτήσεις στους ιδρωμένους ανθρώπους εκεί: Τι περιμένατε; Ότι ο κόσμος θα σταματούσε και θα σας κοιτούσε με θαυμασμό όταν συμμαχείτε με το Ιράν, την Συρία, την Χαμάς και την Χεζμπολάχ ενώ προκαλείτε συγκρούσεις με το Ισραήλ σε κάθε ευκαιρία; Ότι θα είχατε θέση στο γεύμα για την έναρξη των απευθείας συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης; Πιστεύατε σοβαρά ότι η Τουρκία ήταν αρκετά ισχυρή να απομονώσει τελείως το Ισραήλ; Έφυγα έπειτα από κάποια λεπτά βαρετής σιωπής στο γραφείο. Νομίζω ότι είχα την καλοσύνη να ευχηθώ καλή τύχη στους φίλους μου.

Πηγή

Ψωμιάδης: Να συνεχιστούν οι ψεκασμοί εναντίον των κουνουπιών

Την καθιέρωση του προγράμματος ακμαιοκτονίας από αέρος ζήτησε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στη σημερινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου. Ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, το Υπουργείο και τα στελέχη της ΝΑΘ, τονίζοντας ότι «δεν ήταν μια συνηθισμένη...

προσπάθεια. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τις όποιες οικολογικές ευαισθησίες. Το πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε και κάποιοι το διέκοψαν πρέπει να συνεχιστεί».

Παρόντες στη συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβαν το λόγο, ήταν ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης Αρ. Μπουσουλέγκας, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Πρόεδρος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης κ. Σύρρος, η εκπρόσωπος του ΚΕΕΛΠΝΟ Ασ. Οικονομοπούλου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών Χρ. Τιτής, ο πρόεδρος της ΑΝΕΘ και δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Αρ. Αραμπατζής, ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ κ. Παρασκευαΐδης, εκπρόσωπος της εταιρίας που υλοποιεί τις κωνωποκτονίες και άλλα στελέχη υπηρεσιών και φορέων δημόσιας υγείας.

Μιλώντας από το βήμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, η εισηγήτρια του θέματος, Αντινομάρχης Υγείας Αθηνά Αηδονά υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «Το έργο της Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα καταπολέμησης στην Ευρώπη. Το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το οικονομικό και στην πράξη μας αναγκάζει να περιορίζουμε τη συνολική διάρκεια των ψεκαστικών παρεμβάσεων. Παρ’ όλ’ αυτά το έργο έχει μειώσει αισθητά την όχληση. Και φέτος από το Μάιο έγινε καταπολέμηση κουνουπιών με προνυμφοκτονία και αεροψεκασμό στη δυτική ύπαιθρο και με προνυμφοκτονία στην ανατολική ύπαιθρο». Αφού αναφέρθηκε αναλυτική στις ενέργειες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης κατά το μήνα Αύγουστο, αμέσως μόλις εντοπίστηκε ο ιός του Δυτικού Νείλου στη βόρεια Ελλάδα, τόνισε ότι «χρειάζεται και η βοήθεια όλων των Δήμων προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». «Πρέπει να καμφθούν τα εμπόδια και να υλοποιηθεί η μέθοδος της εναέριας ακμαιοκτονίας που ήδη εγκρίθηκε νόμιμα» κατέληξε.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μιχάλης Τζόλλας, ο οποίος αναρωτήθηκε «ποιοι και γιατί δεν επιτρέπουν την υλοποίηση ενός πλήρους προγράμματος προνυμφοκτονιών και ακμαιοκτονιών που θα λύσει οριστικά ένα πρόβλημα που ταλανίζει τόσα χρόνια τους πολίτες της Θεσσαλονίκης;» και τάχθηκε υπέρ της καθολικής επέκτασης του προγράμματος ακμαιοκτονίας από αέρος.

Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Βασίλης Κανάκας υποστήριξε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι ρίψεις από αέρος, γιατί έδωσαν αποτελέσματα χωρίς να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα.

Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: "ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ"

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στις εξελίξεις του Σκοπιανού, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ότι θα...

υπάρξουν σοβαρές διεργασίες για την επιλογή του ονόματος μέσα στους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε: «Έχω την αίσθηση και την πληροφόρηση ότι μέσα στο καλοκαίρι υπήρξαν πολλές επιμέρους επαφές για την ονομασία των Σκοπίων και ότι υπάρχει περίπου κατάληξη στη επιλογή του ονόματος Μακεδονία του Βαρδάρη, την χειρότερη δηλαδή επιλογή που θα μπορούσε να υπάρξει. Στο βέτο που έχουμε προτάξει για την είσοδο των Σκοπίων στη Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ καθορίζεται ο όρος, ότι στο θέμα της ονομασίας πρέπει να υπάρξει γεωγραφικός προσδιορισμός, αλλά χωρίς αλυτρωτικές προεκτάσεις και για όλες τις χρήσεις, στο εξωτερικό και εσωτερικό της χώρας. Με την απαράδεκτη ονομασία Μακεδονία του Βαρδάρη έχουμε έναν γεωγραφικό προσδιορισμό με σαφείς γεωγραφικές, αλυτρωτικές προεκτάσεις αφού, η «Μακεδονία του Βαρδάρη» είναι η Μακεδονία του Αξιού ποταμού που εκβάλει στη Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει η Ελληνική Κυβέρνηση άμεσα και μέχρι τα εγκαίνια της ΔΕΘ, δια στόματος του πρωθυπουργού, να δηλώσει ότι δεν θα αποδεχθούμε την ονομασία Μακεδονία του Βαρδάρη. Να πάρουν θέση σε αυτό το ζωτικό εθνικό ζήτημα η Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, οι βουλευτές με καταθέσεις ερωτήσεων και επερωτήσεων, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης».

video της συνέντευξης τύπου

Tην Τετάρτη ανακοινώνει ο Ψωμιάδης, τους αντιπεριφερειάρχες

Ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Αριστοτέλης ΙΙ του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλάς, με θέμα την ανακοίνωση υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Παναγιώτης Ψωμιάδης».

Ντόρα, συγνώμη: εκτός από τον Κωστάκη, θα ασχοληθεί με την πολιτική κι άλλο μέλος της οικογένειας;

Η Ντόρα Μπακογιάννη τάσσεται υπέρ της οικογενειοκρατίας…

Το περιμέναμε ότι η ανεξάρτητη βουλευτής κα Ντόρα Μπακογιάννη- Μητσοτάκη θα τασσόταν υπέρ της οικογενειοκρατίας. Έτσι, λοιπόν, στην πρόσφατη συνέντευξη της ...


για το υπό ίδρυση νέο κόμμα αιτιολόγησε τον πολιτικό οικογενειακό επαγγελματισμό ως, “φυσική εξέλιξη ενός τέκνου που μεγαλώνει σε πολιτική οικογένεια και όπως το παιδί ενός δικηγόρου έχει πολλές πιθανότητες να γίνει δικηγόρος ή ενός γιατρού να γίνει γιατρός, έτσι τα παιδιά των πολιτικών είναι πολύ πιθανόν να ασχοληθούν και αυτά με την πολιτική…”
Τι είναι αυτά που λέτε κυρία Μπακογιάννη, υποθέτουμε ν’ αναρωτήθηκαν χιλιάδες γονείς και ελληνόπουλα τα οποία σπουδάζουν πολιτικές επιστήμες και δεν προέρχονται από τέτοιου είδους τζάκια…
Στο νέο πολιτικό φορέα, κόμμα, που θέλετε να ιδρύσετε κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ώστε να προσελκύσετε και να στεγάσετε κάτω από την ίδια στέγη ενεργούς πολίτες, οφείλατε ν’ αναφέρετε και τα εξής: Είμαστε αντίθετοι με την ισόβια κοινοβουλευτική θητεία, με την πολιτική οικογενειοκρατία και με την ψήφιση, ιδιαίτερα σοβαρών θεμάτων, όπως ο «Καλλικράτης και το Ασφαλιστικό» από τους εκάστοτε κυβερνητικούς βουλευτές. Αυτά, μεταξύ πολλών άλλων, είναι τα προβλήματα που απασχολούν ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών, οι οποίοι αδιαφορούν και δεν συμμετέχουν στις εθνικές και όχι μόνο εκλογές. Απέχουν, και στις επερχόμενες στις 7 και 14 Νοεμβρίου 2010 θα δείξουν πάλι την αδιαφορία τους. Τελειώνοντας, σας θέτουμε το παρακάτω ερώτημα:
Εκτός από τον γιο σας τον Κώστα που θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου, επιθυμεί ν’ ασχοληθεί με την πολιτική κανένα άλλο μέλος της οικογένειας σας;

Γιάννης Η. Κάκανος
http://www.yanniskakanos.gr/

Είχαμε κάποια εξέλιξη στις κεραίες κινητής στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κύριε υπουργέ;

Διαβάζοντας αυτήν την ανάρτηση πριν http://taxalia.blogspot.com/2010/08/blog-post_7239.html
στο αγαπημένο μας μπλόγκ και τα σχόλια των αναγνωσστών, θυμήθηκα τις αναρτήσεις που κάναμε στις αρχές του Καλοκαιριού για τις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν

στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Τελικά κύριε υπουργέ Μεταφορών και Επικοινωνιών, υπογράφτηκε σύμβαση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ με τις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ εταιρείες;
Γιατί μάθαμε οτι και σε άλλα αεροδρόμια έγινε το ίδιο ακριβώς...
Να αναμένουμε την ...πράσινη και ....ευαίσθητη απάντησή σας;
Μάλλον όχι...ε;
Τυχαίο;


Πασχαλίδης: δεν θα είμαι υποψήφιος

Λανθασμένο το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr
Στο κενό πέφτουν για άλλη μια φορά οι φήμες που θέλουν τον Γιώργο Πασχαλίδη να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Aridaia News, δεν υπάρχει...

καμία τέτοια σκέψη για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτού του είδους οι διαρροές είναι αβάσιμες. Άλλωστε, και πριν λίγο καιρό ο ίδιος ο κ. Πασχαλίδης είχε δηλώσει στο Aridaia News ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Αν και το γεγονός δυσαρεστεί πολύ κόσμο, καθώς είναι πολύ αγαπητός στους συντοπίτες μας, αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα! Πρίν λίγα λεπτά ο κ. Πασχαλίδης έκανε σχετική ανακοίνωση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ!!

"Αφού ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που επιμένουν να με προτείνουν ως υποψήφιο Δήμαρχο Αλμωπίας, θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010.

Πριν ένα χρόνο είχα παραχωρήσει, στο όνομα της χρήσιμης ανανέωσης, τη θέση που μου προτάθηκε στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, στη νεότερη γενιά των στελεχών που εκδήλωσαν αληθινό ενδιαφέρον στις εκλογικές διαδικασίες.

Ένα χρόνο μετά, στο πνεύμα εκείνης της δήλωσης μου, νομίζω ότι υπάρχουν αξιόλογα στελέχη που μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις του νέου εγχειρήματος του ΄΄ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ΄΄ σε μια εποχή μου αλλάζει η γεωμετρία της ανάπτυξης στην Πέλλα και την Κεντρική Μακεδονία με μια νέα σχέση της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης με τους δήμους της περιφερειακής ενδοχώρας.

Σήμερα συνεχίζω τον πολιτικό μου αγώνα, υπέρ των πολιτών της Πέλλας και της ιδιαίτερης πατρίδας μου της Αλμωπίας, χωρίς τίτλους και αξιώματα, όπως έπραξα άλλωστε και στα πέτρινα χρόνια 2005-2009, μετά την βάρβαρη αφαίρεση της βουλευτικής μου ιδιότητας, με το πραξικόπημα των λευκών ψηφοδελτίων, αλλά και στο σύνολο της πολιτικής μου διαδρομής στα 36 χρόνια ενεργού παρουσίας στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Θέλω να πιστεύω πως η ανάγκη για το ξεπέρασμα της κρίσης που βιώνει η χώρα μας θα γεννήσει καινούριες ιδέες, θα μας οδηγήσει σε καινούριους δρόμους για να κάνουμε πράξη την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη που χρειάζεται ο τόπος".

---
ΠΗΓΗ: http://aridaianews.blogspot.com/2010/08/h_31.html

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού για τις επόμενες 2 εβδομάδες

Πριν λίγο δόθηκε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου για τις επόμενες δύο βδομάδες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Βρυξέλλες

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Σεϋχέλλες και Κουρέλες Νήσοι.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Νέα Ζηλανδία, Νέα Γροιλανδία, Νέα Υόρκη, επιστροφή , Νέα Σμύρνη- εγκαίνια Έκθεσης «Κυνήγι, ψάρεμα και κανό»

πατήστε στο περισσότερα για τη συνέχεια...

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κίμωλος- εγκαίνια ταβέρνας «Μαρουσώ»- Δείπνο με αστακομακαρονάδα και σούσι Κιμώλου-. Ένδυμα , επίσημο, μαγιό- εύρεση αυθόρμητων πελατών χειροκροτητών. Λογαριασμός 120 ευρώ, πληρωμή Άντα, διοχέτευση είδησης ότι πληρώνει πουρμπουάρ 19 ευρώ. Παίρνει απόδειξη επιδεικτικά για να το συνηθίσουν όλοι οι Έλληνες. Φωτό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ζάκυνθος , παιχνίδι στην παραλία με τις καρέτα- καρέτα, ομιλία για την πράσινη ανάπτυξη στους λουόμενους, μπάνιο μέχρι 3000 μέτρα από την ακτή, φωτογράφοι, βόλτα , φαγητό έξω, ύπνος μέσα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αμπού Ντάμπι, Πουκέ, Ισλανδία, Ιρλανδία , Ακτή Ελεφαντοστού, Μελβούρνη, Βοστώνη.

ΤΡΙΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κάιρο, Βρυξέλλες, Μόσχα, Τρινιτάντ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ρεπό

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Τρίωρη επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, chat με τους συμβούλους, συνομιλία με Πάγκαλο στο facebook, διαρροές για ανασχηματισμό, γράψιμο στο προσωπικό blog, μαγιό και βρακιά στη βαλίτσα για αναχώρηση Θεσσαλονίκη. Αποχώρηση πηδώντας τρία σκαλιά, δελτίο τύπου για την ενεργητικότητα του πρωθυπουργού σήμερα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Παρακολούθηση Στείρι Βοιωτίας επιθεώρησης «Ελλάς, πάμε λουκέτο» (http://pamelouketo.blogspot.com/) στα πλαίσια του προγράμματος πράσινο θέατρο- αποκέντρωση- οικολογία – μεσογειακή διατροφή και σάτιρα. Φαγητό σε όλες της ταβέρνες του χωριού, επιστροφή πρωινές ώρες, μαγιό και βρακιά στη βαλίτσα για αναχώρηση Θεσσαλονίκη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Έκθεση Θεσσαλονίκης. Επίσημη ομιλία σε εξέδρα σε χώρο της παραλίας της πόλης, επίσημο ένδυμα υπουργών και δημοσιογράφων μαγιό και βερμούδα

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Θεσσαλονίκη. Γίνεται Χαλκιδική. Βουτιές στο τέλος από πρωθυπουργό και δημοσιογράφους . Αναχώρηση για Μπαγκλαντές.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Λουξεμβούργο, Βρυξέλλες, Παρίσι, Ρώμη, Βόννη, Βερολίνο, Σάλκε, Χοφενχάιμ, Αμβούργο, Βόλφσφουργκ, Μπάγερν.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Κατάπολα, Αιγιάλη

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ρεπό.


Αυτά , κι εμείς εδώ στο Στείρι Βοιωτίας, συνεχίζουμε την προετοιμασία μας για την επιθεώρηση « Ελλάς, πάμε λουκέτο» , στις 10 Σεπτεμβρίου και κλείνουμε όπως κάθε φορά με ένα τραγούδι από την παράστασή μας.


NAI! Eίναι αλήθεια! Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για το θάνατο του βρέφους στην Κοζάνη, 5 μήνες μετά!

Θυμάστε την υπόθεση για την οποία ξελαρρυγιστήκαμε εδώ στο ταχάλια;
Σωρεία λαθών, παραλείψεων και εσφαλμένων ιατρικών χειρισμών στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων Βέροιας και Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης, διαπιστώνει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας που...

ερεύνησε τον θάνατο του μικρού Γιάννη Μωυσιάδη από την Κοζάνη.

Ολοκληρώθηκε πέντε μήνες μετά την εντολή του υπ. Υγείας για διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, καταλογίζοντας σειρά καθυστερήσεων και παραπτωμάτων στους διευθυντές των παιδιατρικών κλινικών των δύο νοσοκομείων και σε νοσηλευτές.

Ο παθολόγος γιατρός - επιθεωρητής ΣΕΥΥΠ κ. Γ. Μαλακώζης, που διενήργησε την ΕΔΕ έστειλε ήδη το πόρισμα στους διοικητές των δύο νοσοκομείων, κ. Ν. Χατζηδημητρίου και Π. Σερίδη, καθώς και στον διοικητή του Ιπποκράτειου κ Γ. Χριστιανόπουλου «προκειμένου να μεριμνήσουν -όπως σημειώνει- στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για τις πειθαρχικές διώξεις κατά των δύο διευθυντών των παιδιατρικών κλινικών και των νοσηλευτών», ενώ διαβίβασε τα αποτελέσματα της έκθεσής του και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από την οποία διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση για ανθρωποκτονία από αμέλεια μετά τη μήνυση που υπέβαλαν οι γονείς του βρέφους.

Το αγοράκι από την Κοζάνη, (13 μηνών), αρχές του περασμένου Μαρτίου εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και μεταφέρθηκε από τους γονείς του στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Βέροιας, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να νοσηλευτεί στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, οι οποίες λόγω έλλειψης παιδιάτρων δεν λειτουργούν ακόμη και σήμερα. Από το Νοσοκομείο Βέροιας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης και κατόπιν στη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όπου κατέληξε λίγες μέρες αργότερα.

«Θεωρώ ότι έγιναν σημαντικές παραλείψεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ. Ν. Βέροιας, διότι δεν εκτιμήθηκε ορθά και έγκαιρα η κατάσταση του βρέφους, δεν εκτιμήθηκαν σωστά οι εργαστηριακοί δείκτες όπως η αυξημένη CRP και η πολυμορφοπυρήνωση, δεν επιχειρήθηκε αιμοληψία από αρτηριακή γραμμή, δεν κλήθηκε αναισθησιολόγος για την ανεύρεση φλεβικής γραμμής, ούτε χειρουργός για την αποκάλυψη φλέβας κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το βρέφος να διακομισθεί χωρίς φλεβική γραμμή και αφυδατωμένο, δεν επιχειρήθηκε έστω και την τελευταία στιγμή η προληπτική χορήγηση αντιβίωσης», σημειώνει μεταξύ άλλων ο επιθεωρητής Υγείας ο οποίος καταγράφει κατά τη διάρκεια παραμονής του βρέφους στο Νοσοκομείο Βέροιας δέκα παραλείψεις του ιατρικού προσωπικού και τρεις του νοσηλευτικού.

Για το νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων, στο πόρισμα διαπιστώνεται ότι δεν προχώρησε έγκαιρα στη διακομιδή. Το βρέφος έπρεπε να διακομιστεί άμεσα στη ΜΕΘ Παίδων με υποψία εξελισσόμενης σηπτικής καταπληξίας και «απαιτείτο συνδυασμός αντιβιοτικών για την κάλυψη όλων των πιθανών μικρο-οργανισμών».

Για τη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου όπου διακομίστηκε και εξέπνευσε το βρέφος, η έκθεση ελέγχου καταλήγει ότι «δεν προκύπτουν παραλείψεις ή ευθύνες του ιατρικού προσωπικού».

Τέλος, ο επιθεωρητής Υγείας στο πόρισμά του επισημαίνει προς τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ να μεριμνήσουν άμεσα για την επαναλειτουργία των παιδιατρικών στα δύο νοσοκομεία της Κοζάνης, παρέχοντας πρόσθετα κίνητρα σε γιατρούς προκειμένου να επανδρωθούν.


31/08/2010 09:36 www.kozan.gr

Ποιοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Ας παραδειγματιστούν από τον Στιβ οι παίκτες της Εθνικής μας σήμερα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Το πιό χαϊβανοκόμμα του πλανήτη

Διάβασα την είδηση στο taxalia για το καζίνο της Κέρκυρας(σ.σ. Πουλήθηκε το Casino Κέρκυρας σε Πηλαδάκη-Βγενόπουλο ) και τι θυμήθηκα ο δεξιός;

"Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Τουριστικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Πρόνοιας, με θέμα: «Εκποίηση του Καζίνο Κέρκυρας», κατέθεσαν στις 4.3.2009 οι 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, Λούκα Κατσέλη και Μιχάλης Καρχιμάκης."
Διαβάστε την εδώ : http://ne.pasok.gr/kerkyra/?p=681

Και ρωτάω κάθε οπαδό της Νέας Δημοκρατίας: καταλαβαίνεις επιτέλους πως είσαι οπαδός του πιό χαϊβανόμματος του πλανήτη; Κατάλαβες επιτέλους, ότι η Ν.Δ. ήθελε να κάνει...

100 πράγματα, για τα οποία αντέδρασε στα 90 το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντάς τα "σκάνδαλα" και η ΝΔ υποχώρησε, με αποτέλεσμα τώρα που βγήκε το ΠΑΣΟΚ να κάνει μόνο αυτά για τα οποία κατηγορούσε τη Ν.Δ.;
Ποιός φταίει; Το ΠΑΣΟΚ που σε κατηγορούσε για το παραμικρό ή εσύ που δεν το έκανες επειδή δεν συμφωνούσε η ..αντιπολίτευση;
Ό,τι ακριβώς κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση, κάνει σήμερα ως κυβέρνηση.
Αυτό φταίει ή εσύ Νεοδημοκράτη μπούφε; Για κάνε λίγο μια αυτοκριτική....

Ο ΔΕΞΙΟΣ

Τα χέρια της κοινωνίας είναι δεμένα

Το κύριο χαρακτηριστικό που διατρέχει όλη τη νεώτερη πολιτική ιστορία της χώρας, αμέσως μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό και μέχρι σήμερα είναι η μεγάλη αυτονομία που παρουσιάζει το πολιτικό σύστημα απέναντι στην κοινωνία. Δηλαδή απέναντι στις κοινωνικές ανάγκες, στις κοινωνικές δυναμικές και στις κοινωνικές διεργασίες. Ενώ ένα υγιές πολιτικοκοινωνικό σύστημα θα επέβαλε ώστε το πολιτικό σύστημα να ακολουθεί τις κοινωνικές επιταγές, αντίθετα σε μας....

6Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη η 6η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος . Η Συνάντηση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Sun Beach Hotel στο Δήμο Θερμαϊκού.

Το κύριο θέμα της 6ης Συνάντησης είναι ...

«Χοροί του Πόντου».

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των καταγραφών και του διαλόγου της Επιτροπής Χορού και Ενδυμασίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Έχοντας σαν γνώμονα τα μέλη της νεολαίας θελήσαμε να δαπανήσουμε τον μεγαλύτερο χρόνο της συνάντησης σε ένα θέμα, τους ποντιακούς χορούς, που είναι από τα αγαπημένα θέματα των νέων. Ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό θα ανακοινωθούν στο ευρύ κοινό τα αποτελέσματα των καταγράφων της Επιτροπής Χορού και Ενδυμασίας.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ακόμη τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των Μανόλη Μανωλεδάκη «Ο Εύξεινος Πόντος στην αρχαιότητα και η σχετική επιστημονική έρευνα» και Παύλου Τσακαλίδη «Η ποντιακή μουσική και οι νέοι σήμερα».

Η έναρξη της Συνάντησης θα γίνει την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 19:00 και η λήξη της το μεσημέρι της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου 2010 στις 14:00 με την έκδοση των συμπερασμάτων και του ψηφίσματος.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 19.00 στο Ξενοδοχείο Sun Beach Hotel, το οποίο βρίσκεται στον Δήμο Θερμαϊκού. Μετά τη λήξη της τελετής θα ακολουθήσει ποντιακή βραδιά.

Λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Συνάντησης στο www.neolaia.poe.org.gr.

Διώκουν επιστήμονες επειδή είπαν ότι η ακτινοβολία των κινητών βλάπτει!


Η ιστορία

Στις 27 και 29 Απριλίου 2010, προσκλήθηκαν τέσσερις διεθνείς επιστήμονες ειδικοί στις βιολογικές επιπτώσεις των ακτινοβολιών, να μιλήσουν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας του Καναδικού Κοινοβουλίου με θέμα, «Επιδράσεις Μικροκυματικών Ακτινοβολιών στην Ανθρώπινη Υγεία».

Οι επιστήμονες αυτοί ήταν :

1) ο Δρ. Olle Johansson του Ινστιτούτου Karolinska της Σουηδίας,

2) η Δρ. Annie Sasco του Πανεπιστήμιου Bordeaux της Γαλλίας,

3) ο Δρ. Andrew Goldsworthy από το Imperial College του Λονδίνου και

4) ο Δρ. Δημήτρης Παναγόπουλος από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Και οι τέσσερις κατέθεσαν με βάση την έρευνά τους, ότι οι ακτινοβολίες μικροκυμάτων που εκπέμπονται από κινητά τηλέφωνα και κεραίες σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας καθώς και άλλες συσκευές ασύρματης επικοινωνίας όπως ασύρματα δίκτυα υπολογιστών κ.λ.π., αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Kαι οι τέσσερις, τόνισαν την ανάγκη άμεσης και δραστικής μείωσης των ισχυόντων ορίων ασφαλείας και την ανάγκη επανάληψης κάποιων πειραμάτων με πολύ ανησυχητικά αποτελέσματα, με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης υγείας και ιδιαίτερα των παιδιών που είναι πιο ευάλωτα στις ακτινοβολίες.


Η συνέχεια

Αμέσως μετά την συμμετοχή των τεσσάρων επιστημόνων στη συνεδρίαση αυτή, οι διευθυντές τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα όπου εργάζονται οι τρεις από τους τέσσερις, τους αφαίρεσαν τα γραφεία τους, ενώ ο τέταρτος είχε μόλις πριν συνταξιοδοτηθεί.

Ο Δρ. Δημήτρης Παναγόπουλος είναι ένας εκ των τριών που του αφαιρέθηκε το γραφείο-εργαστήριό του στον Τομέα Βιολογίας Κυττάρου και Βιοφυσικής, του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τον διευθυντή του Τομέα, Καθηγητή Λουκά Μαργαρίτη.

Το παρακάτω κείμενο είναι μεταφρασμένο από το αυθεντικό στα αγγλικά και αποτελεί επερώτηση Καναδών πολιτών προς τον Έλληνα πρέσβη στον Καναδά, για το γεγονός της «δίωξης» του Έλληνα επιστήμονα.
Διαβάστε το εδώ: http://xpolis.blogspot.com/2010/08/dr.html
Διαβάστε επίσης: Microwave scientists under attack

Το νέο Συντονιστικό ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης

Σήμερα, 30 Αυγούστου 2010 με απόφαση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ
Θεσσαλονίκης Στράτου Γρομπανόπουλου ορίζεται το Συντονιστικό Γραφείο της

ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης με την ακόλουθη σύνθεση:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γρομπανόπουλος Στράτος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χατζηγεωργίου Γιώργος

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Χρόνης Δημήτρης

ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ: Κωνσταντινούδης Νίκος

ΥΠ. ΤΥΠΟΥ: Καραμπίνας Λευτέρης

ΥΠ. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: Σαββόπουλος Παναγιώτης

ΥΠ. ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: Τσακίρης Παντελής

ΥΠ. ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ: Κατσιούλας Δημήτρης

ΥΠ. ΜΑΚΙ: Μπαμπαρόπουλος Γιώργος

ΓΡ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Μπεκιάρης Χάρης

ΓΡ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Τέρζογλου Μαργαρίτης

ΓΡ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Καλαϊτζόπουλος Μάκης

ΓΡ. ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: Κάλούδης Γιάννης

ΓΡ. ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΝΝΕΔ-ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Σπαθόπουλος Θοδωρής

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΕΙ: Τσατσούλης Χρυσόστομος

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΕΙ: Γεωργιάδης Βασίλης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ: Καγιάς Γιώργος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ: Ξένος Διονύσης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ: Μιχαηλίδης Κυριάκος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ: Μανωλόπουλος Διονύσης



Απίστευτη ανευθυνότητα στη μεταφορά μαθητών της Θεσσαλονίκης


ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τον τίτλο "στον αέρα η μεταφορά μαθητών της Θεσσαλονίκης" θα τον έχετε δει πολλές φορές.
Να τα πάρουμε από την αρχή για να καταλάβετε πώς λειτουργεί μια χώρα-μπουρδέλο, με βάση πολιτικές εμπάθειες:
Η χώρα μας ευτυχώς για μας, δυστυχώς για κάποιους έχει εκτός από πόλεις και χωριά και κωμοπόλεις!
Στα χωριά και τις κωμοπόλεις, έχουν την κακή συνήθεια να ...γεννάνε! Παιδιά!
Τα παιδιά έχουν την κακή συνήθεια να μεγαλώνουν! Τα άτιμα!
Κι όταν μεγαλώνουν πρέπει να πάνε σχολείο. Άκου κάτι απαιτήσεις!!!
Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν περίπου 4.000 χωριά-οικισμοί κάτω των 5.000 κατοίκων, στους οποίους ζουν μαθητές. Ο αριθμός τους είναι από 1 έως 200 παιδιά.
Άρα η πολιτεία, έχει δύο δυνατότητες για να τους παρέχει το ιερό, συνταγματικό δικαίωμα της μόρφωσης:
-ή θα έχτιζε σχολείο σε κάθε χωριουδάκι, ακόμη και για έναν μαθητή και θα διόριζε και τον ανάλογο αριθμό εκπαιδευτικών, δηλαδή κόστος αρκετών τρισεκατομμυρίων ευρώ, ή
-θα έκανε αυτό που υπαγορεύει η λογική, δηλαδή θα συγκέντρωνε σε κάποιον μεγάλο οικισμό (πόλη ή κωμόπολη) ικανοποιητικό αριθμό μαθητών, οι οποίοι δεν θα είχαν το σχολείο στην πόρτα τους, αλλά θα έπρεπε να μετακινηθούν με κάποιο τρόπο μέχρι το σχολείο, δηλαδή κόστος μερικών εκατομμυρίων ευρώ. Όφελος της δέυτερης λύσης: Πάνω από το σύνολο του δημόσιου χρέους!, αφού η πολιτεία γλίτωσε από το χτίσιμο 4.000 σχολείων του ενός μαθητή!
Απλά πράγματα.
Όπως όλοι γνωρίζουμε δεν υπάρχουν ταξί σε κάθε χωριό της Ελλάδας. Προφανώς δεν υπάρχει ταξί στο Λιβαδερό Δράμας, ούτε στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας.
Επίσης, δεν είναι όλοι οι γονείς αραχτοί κάτοχοι Ι.Χ. όλο το χρόνο, με το αμάξι στην πόρτα τους, έτοιμοι και ικανοί να μεταφέρουν το παιδί από το Χρυσοβίτσι στην Τρίπολη.
Έτσι, η μεταφορά τους ανατέθηκε σε όσους μπορούσαν να την εκτελέσουν, όπως είναι λογικό, δηλαδή σε ΚΤΕΛ, σε τουριστικά γραφεία και σε ταξί, όπου βόλευε ο μικρός αριθμός μαθητών.
Ο γράφων πήγα Γυμνάσιο στη Φλώρινα, από το μικρό χωριό μου, με ΚΤΕΛ στην Α' Γυμνασίου και τη Β' και με ταξί στη Γ' αφού μείναμε μόνο 2 παιδιά στο χωριό, από τα 16 που είμασταν στην Α' και χρειαζόταν λεωφορείο.
Το 1998 και ενώ είχε προχωρήσει η αστυφιλία, κάποιος απίθανος μανδαρίνος γραφειοκράτης, έβγαλε μια υπουργική απόφαση, η οποία προέβλεπε ότι όπου υπάρχει αστική συγκοινωνία, οι μαθητές πρέπει να τη χρησιμοποιούν και να μην ανατίθεται το έργο σε ΚΤΕΛ, τουριστικά, ταξί κ.λ.π.

Τι σημαίνει αυτό σήμερα, πρακτικά, για τη Θεσσαλονίκη:
Πάνω από 100 χωριά-οικισμοί της Θεσσαλονίκης, δεν έχουν σχολεία όλων των βαθμίδων. Για παράδειγμα τα Γυμνασιόπαιδα του Λαγυνά, πηγαίνουν Γυμνάσιο στο Λαγκαδά, ο οποίος απέχει 6 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους.
Κάποιος λοιπόν πρέπει να τους πάει στο Λαγκαδά. Μιλάμε για 200 παιδιά.
Οι γονείς τους δουλεύουν και φεύγουν νωρίτερα και από τα παιδιά για τις δουλειές τους.
Μέχρι τώρα, η Νομαρχία έβγαζε το έργο σε δημοπρασία. Έλεγε δηλαδή "έχω 200 παιδιά που πρέπει να μετακινηθούν από τα Λαγυνά στο Λαγκαδά, άρα θέλω 4 λεωφορεία".
Ο διαγωνισμός δεν γινόταν όπως φαντάζεστε. με μειοδοτική προσφορά, όποιος δηλαδή ιδιοκτήτης λεωφορείου ζητούσε τα λιγότερα, έπαιρνε και τη δουλειά.
Αυτό γινόταν στην αρχή, αλλά επειδή οι κομπιναδόροι Έλληνες, "έστηναν" τους διαγωνισμούς, ανέβηκε το ποσό σε δυσθεώρατα ύψη, αλλά πάντως, ούτε στο ένα χιλιοστό αυτού που θα ξόδευε η Ελλάδα, αν έχτιζε σχολεία παντού και καταργούσε τις μεταφορές.
Έτσι, έφτιαξε έναν "κανόνα" για να προσδιορίσει το κόστος. Τον λεγόμενο "μαθηματικό τύπο". Ο τύπος αυτός ήταν η καταστροφή της παιδείας. Είχε φυσικά καλή πρόθεση, μόνο που ήταν απολύτως άσχετος με την πραγματικότητα και άχρηστος πρακτικά, που μεγάλωνε τα προβλήματα, αντί να τα λύσει.
Έχει σημασία να τον εξηγήσουμε, για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της βλακείας
Αντιγράφω από τη σχετική Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β/932-31/8/1998):
Ο υπολογισμός της μεγίοτης αποζημίωσης (κόστος χι­λιομετρικής απόστασης) του κλειστού εμφορτου δρομο­λογίου για τη μετάβαση και επιστροφή των μαθητών με μι­σθωμένο λεωφορεία ΔΧ και ΕΔΧ (ταξί) θα γίνεται σύμφωνα με τους παρακάτω τύπους
Α) Για λεωφορεία Δ.Χ.
Κ=α · (Χε+ 10) · θ · Χμ
άπου Κ = μέγιστο κόστος σε δραχμές μισθωμένων λεωφορείων Δ.Χ,
α=συντελεστής βατότητας 1,5 έως 2 ανάλογα με την ιδιομορφία του οδικού δικτύου.
Χε=έμφορτα χιλιόμετρα μαθητών.
Θ=30%των θέσεων καθήμενων επιβατών χρησιμο­ποιούμενου λεωφορείου, το οποίο (Θ) δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 8 και μεγαλύτερο του 15)

Πρακτικά, για να σας δώσω ένα παράδειγμα και να μην κουράζεστε με τύπους, η παραπάνω απόφαση λέει:

Έχουμε ένα χωριό στη Θεσσαλονίκη, π.χ. τα Λαγυνά. Πόσο απέχει από το σχολείο; 6 χιλιόμετρα. Το μέγιστο κόστος (Κ) είναι = 1,5χ(6+10)χ15χ0,0769= 27,684 ευρώ.
Αυτή είναι η μέγιστη τιμή (το πλαφόν δηλαδή του διαγωνισμού).
Άρα, ο ιδιοκτήτης λεωφορείου που συμμετείχε στη δημοπρασία θα έπρεπε να δώσει χαμηλότερη τιμή από αυτή για να πάρει τη δουλειά.

Τι γίνεται λοιπόν στην πράξη

Ο Νομάρχης κάθε νομού (ο Ψωμιάδης π.χ.) καλούσε τους ιδιοκτήτες λεωφορείων και τους έλεγε: "μάγκες, ελάτε, κάντε μου το δρομολόγιο Λαγυνά-Λαγκαδάς, μεταφέρτε μου 50 μαθητές, το ΄πλαφόν είναι 27 ευρώ. Ακούω τις προσφορές σας.

Οι ιδιοκτήτες πριν πάνε στον διαγωνισμό έκαναν το κοστολόγιό τους:
Σκέφτεται ο ιδιοκτήτης: θέλω έναν οδηγό: κόστος 80 ευρώ την ημέρα μικτά, συν 25 χλμ από τη Θεσσαλονίκη να πάω στα Λαγυνά, 6 να τους πάω σχολείο, σύνολο 31 επί 2 =62 χιλιόμετρα επί 1,5 ευρώ κόστος χιλιομέτρου (καύσιμα, ελαστικά, λάδια, συντήρηση κλπ)= άλλα 90 ευρώ. Συν απόσβεση λεωφορείου: ένα λεωφορείο κάνει 200.000 ευρώ και πρέπει να τα βγάλει με τη δουλειά του σε 5-10 χρόνια, λογικό δεν είναι; Σε ημερήσια βάση, το ότι διαθέτεις μια περιουσία, σημαίνει ότι πρέπει να εισπράτεις για απόσβεση ας πούμε 100 ευρώ (πολύ παραπάνω είναι αλλά ας δεχθούμε μόνο τόσα).

Σύνολο κόστους: 270 ευρώ.

Να μη βγάλω και 1 ευρώ την ημέρα; Δεν δικαιούμε να ζήσω με 20 ευρώ το μήνα; Πολλά θέλω;
271 ευρώ λοιπόν το κοστολόγιο.

Πήγαιναν λοιπόν στη δημοπρασία με το κοστολόγιο ανά χείρας, άκουγαν τον Ψωμιάδη να τους λέει "από 28 ευρώ και κάτω", γελούσαν όλοι μαζί, έκαναν ένα τσιγάρο και αποχαιρετούσαν το Νομάρχη. Του έλεγαν "να πας εσύ με 28!".

Η επόμενη δυνατότητα που έδινε ο Νόμος, ήταν να δημοπρατηθούν ξανά τα δρομολόγια, με την ίδια τιμή. Φυσικά και ο δεύτερος διαγωνισμός, απέβαινε άγονος. Ούτε καν πατούσε κανένας. Του έλεγαν του Ψωμιάδη "ευχαριστούμε δεν ενδιαφερόμαστε".

Τι να κάνει λοιπόν ο Ψωμιάδης; (και ο κάθε Νομάρχης)

Εφάρμοζε την τρίτη νόμιμη δυνατότητα δηλαδή τις απευθείας αναθέσεις, αφού οι μέρες των σχολείων πλησίαζαν και οι γονείς ήταν ανάστατοι. Γινόταν χαμός!

Πρακτικά φώναζε τα τουριστικά γραφεία και το ΚΤΕΛ και τους έλεγε "πάρτε ρε τη γραμμή, θα με κρεμάσουν! Πόσα θέλετε;". Κάποιος ζητούσε 300, άλλος 295 κλπ και τελικά έκλεινε η δουλειά σε κάποιο λογικό ποσό.

Κάποιοι όμως -ανεμενόμενο είναι, τον εκλεγμένο τον μισούν όσοι δεν εκλέχθηκαν- έβαλαν σκοπό της ζωής τους, να γκρεμίσουν τον Ψωμιάδη. Πήραν λοιπόν τον μαθηματικό τύπο (τα 27,684 ευρώ), πήραν και την τιμή με την οποία δέχθηκε το τουριστικό γραφείο να κάνει την αγγαρεία (295 ευρώ) και την κάνανε σημαία διαφθοράς ("πώ, πώ, απατεώνας ο Ψωμιάδης! έδωσε το έργο με υπέρβαση 1.200% ! (τόσο είναι το 27 που γίνεται 295) ! Σκάνδαλο στη μεταφορά μαθητών."


Ε, τι να έκανε ο Ψωμιάδης δηλαδή; Ας απαντήσει ο καθένας, χωρίς αυτόν τον ελεεινό μικροκομματισμό, που δημιουργεί συμπλέγματα. Το ίδιο έκαναν όλοι οι Νομάρχες, όλων των κομμάτων, σε όλη την Ελλάδα, απλά γιατί δεν γινόταν αλλιώς.
π.χ. : αντιγράφουμε από εδώ
"Η Νομαρχία Σερρών για το σχολικό έτος 2005-2006 δαπάνησε εκ νέου 35.098 ευρώ για την μεταφορά 2 μαθητών (σελ. 33 του πορίσματος). Η ίδια πάντα Νομαρχία κατά το σχολικό έτος 2006-2007 δαπάνησε 37.177 ευρώ για την μεταφορά 2 μαθητών (σελίδα 33 του πορίσματος)."
Νομάρχης Σερρών είναι ο έχων το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ "καταπράσινος" Στέφανος Φωτιάδης. Του ασκήθηκε δίωξη; ΟΧΙ ! Γιατί άραγε;

Έτσι, φτάσαμε στο εγκληματικό σήμερα.

Ο Ψωμιάδης -και ο κάθε Ψωμιάδης- τα πήρε στο κρανίο και εφαρμόζει την Υπουργική απόφαση, αφού αυτό του ζήτησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, που κοιμάται τον ύπνο του αδαούς αθώου.


Δηλαδή, από δω και πέρα, όπου υπάρχει αστική συγκοινωνία (σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης σχεδόν πηγαίνει πλέον ο ΟΑΣΘ), τα παιδιά θα πηγαίνουν στο σχολείο με το αστικό του ΟΑΣΘ.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα πρέπει τα παιδιά των Λαγυνών, να περιμένουν στη στάση, να έρθει το αστικό και να μπουκάρουν μέσα. Το οποίο αστικό έχει 22 θέσεις καθημένων και 63 ορθίων. Και τα καθίσματά του δεν έχουν ζώνες ασφαλειας !

Θα ανεβαίνουν μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο που κινείται στα αστικά.

Μαζί με τον μεθυσμένο που παράτησε το αμάξι του για να μην τον πιάσει το αλκοτέστ, μαζί με αυτούς που πηγαίνουν στη λαϊκή του Λαγκαδά, μαζί με τον πορτοφολά, μαζί με τον βιαστή, χωρίς συνοδό, χωρίς κανέναν έλεγχο.


Για να μην τα πολυλογούμε, θα θρηνήσουμε θύματα! Θα έχουμε νεκρά παιδιά φέτος, από την εγκληματική αυτή απόφαση !

Ποιός θα πάρει το κρίμα στο λαιμό του;

Οι γραφειοκράτες που δεν έχουν ανέβει ποτέ σε αστικό; Οι απεινείς διώκτες του Ψωμιάδη;

Την οργή των γονιών, ποιός θα τη συγκρατήσει;

...
SG/για taxalia/31-8-2010
Kατεβάστε τη σχετική Υπουργική απόφαση του 1998, εδώ

Kαι τι δεν είπε πριν λίγο ο Πάγκαλος....

Tι δεν είπε ο Πάγκαλος στο MEGA πριν λίγο.
Nα γίνει υποχρεωτική περιορισμένη θητεία, αμέσως μετά το πτυχίο.
Προσπάθεια κανιβαλισμού χαρακτήρισε την δημοσίευση φωτογραφιών του νεαρού συμβούλου από το facebook.
(Δεν είδαμε κ. Πάγκαλε να δείχνετε την ίδια ευαισθησία, όταν..

δημοσιεύονται φωτογραφίες του Καραμανλή για παράδειγμα)
Απαράδεκτο να δουλεύει στο δημόσιο, όποιος δεν υπηρέτησε θητεία.
Για ψαχτείτε λίγο λέμε εμείς, μήπως υπάρχουν τέτοιοι λέμε τώρα και στην κυβέρνηση;;
Ορθώς δεν προσελήφθη ο περί ου ο λόγος σύμβουλος.
Να σας πω την αλήθεια, είπε ο Πάγκαλος, θα πάω στο γραφείο και θα ρωτήσω, έχετε πάει όλοι φαντάροι;;
Δεν το γνωρίζω αυτή την στιγμή...
Το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι τα 2/3 είναι γυναίκες...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/08/blog-post_9376.html

Λουκέτο στο American University of Athens

Το πρώτο λουκέτο σε κέντρο μεταλυκειακής εκπαίδευσης (πρώην κολέγια) βάζει το υπουργείο Παιδείας.
Το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος ζητά από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές όπως σφραγίσουν τις εγκαταστάσεις και αφαιρεθούν όλες οι σχετικές...

επιγραφές από το American University of Athens, καθώς το ίδρυμα αυτό κατά δήλωση του δεν έχει άδεια ίδρυσης ή λειτουργίας ως ΚΕΜΕ (Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης), ούτε έχει υποβάλλει αίτηση για την έκδοση τους και επιπλέον προβάλλεται παρανόμως ως «Πανεπιστήμιο» στις καταχωρήσεις του, παρά τα οριζόμενα στο Νόμο 3696.
Σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 3 του ν. 3696/2008 «3. Πλην των δημόσιων Πανεπιστημίων δεν επιτρέπεται η χρήση του όρου «Πανεπιστήμιο» στην ελληνική ή ξένη γλώσσα από οποιονδήποτε πάροχο υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Επίσης, με την παρ. 5 του άρθρου 22 του ν.3696/2008 «...η παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών από εκπαιδευτήριο που προβάλλεται ως «ΚΕΜΕ» χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας «ΚΕΜΕ» ή ως «Πανεπιστήμιο», πλην των δημοσίων πανεπιστημίων συνεπάγεται την άμεση διακοπή της λειτουργίας του.
Το Υπουργείο Παιδείας με συνεχείς επιστολές από το Σεπτέμβρη του 2009 και μετά, ζητά από το American University of Athens να ενημερώσει και να καταθέσει την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας βάση της οποίας λειτουργεί.
Σε απάντηση του το εν λόγω ίδρυμα ισχυρίζεται ότι είναι αμερικανικό νομικό πρόσωπο που εδρεύει στις ΗΠΑ και ως εκ τούτου δεν έχει ζητήσει να του χορηγηθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας. Από το ΦΕΚ της σύστασης του όμως προκύπτει ότι πρόκειται για νομικό πρόσωπο που έχει συσταθεί σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τη σύσταση και τη λειτουργία των Μονοπρόσωπων Εταιριών Περιορισμένης Ευθύνης στην Ελλάδα και δεν προκύπτει κανένας νομικός δεσμός με αμερικανικό νομικό πρόσωπο.
Επιπλέον, σε πρόσφατο διαφημιστικό δημοσίευμα σε free press εβδομαδιαία εφημερίδα το ανωτέρω ίδρυμα αναφέρεται ως «Πανεπιστήμιο».
YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Γέμισε η Θεσσαλονίκη πράσινα παπαγαλάκια

Χρωματίζουν» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης και χαρίζουν μια εξωτική νότα στο γκρίζο αστικό τοπίο, με τις… φασαριόζικες αποικίες τους.
Πράσινα παπαγαλάκια που έχουν αφεθεί ελεύθερα ή δραπέτευσαν από τα κλουβιά τους...
«πλημμύρισαν», τα τελευταία χρόνια, τον ουρανό της Θεσσαλονίκης.
«Στην ουσία πρόκειται για 3 αποικίες, στο ρέμα της Πυλαίας, στα Κωνσταντινουπολίτικα, στα πάρκα του Αριστοτελείου
Πανεπιστημίου και στην παραλία, κυρίως στο πάρκο Ξαρχάκου», εξήγησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η υπεύθυνη για τη βόρεια Ελλάδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ), Πέρη Κουράκλη.
Όπως αναφέρεται, εξάλλου, στη μελέτη του Παναγιώτη Λατσούδη, από την ΕΟΕ, τα παπαγαλάκια του είδους «Δαχτυλιδολαίμης Ψιττακίσκος» (η επιστημονική τους ονομασία είναι Psittacula krameri), εμφανίζονται τελευταία σ’ όλο και μεγαλύτερους αριθμούς σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης (Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία κ.ά.), σε ορισμένες από τις οποίες αναπαράγονται κιόλας.
Μια και δεν είναι τυπικά μεταναστευτικό πουλί, θεωρείται αδύνατη η έλευσή του από τις τροπικές περιοχές μέσω μεταναστευτικών κινήσεων. «Εντούτοις, επειδή είναι γνωστό ως "ζώο συντροφιάς", μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι ελεύθεροι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί του προήλθαν από τυχαίες ή και εσκεμμένες απελευθερώσεις αιχμαλωτισμένων πουλιών», σημειώνεται στη μελέτη.
Πολύχρωμα και ευπροσάρμοστα
Σύμφωνα με την κ. Κουράκλη, εξάλλου, πρόκειται για τα πιο… χρωματιστά πουλιά των πόλεων και τα πιο ευπροσάρμοστα στις καιρικές και φυσικές συνθήκες. «Τον χειμώνα επιβιώνουν επιλέγοντας μέρη που δεν είναι εκτεθειμένα στο κρύο, όπως τα κωνοφόρα δέντρα, που έχουν φύλλωμα, ενώ η αγάπη τους για καρπούς, τα οδηγεί ακόμα και μέχρι τη Θέρμη, όπου έχουν εντοπιστεί να… μαδούν τις κερασιές», πρόσθεσε. Η παρουσία τους, άλλωστε, δεν περνάει απαρατήρητη, αφού κάνουν φασαρία ακόμα κι όταν πετάνε. Η αναπαραγωγή τους, όπως εκτιμά η κ. Κουράκλη, είναι σταθερή, με αυξητική τάση.
Στη μελέτη του κ. Λατσούδη καταγράφονται και μερικά στοιχεία για τα ενδιαιτήματα που προτιμά το είδος. «Προς το παρόν», επισημαίνεται, «φαίνεται ότι περιορίζεται σε αστικές και περιαστικές περιοχές με μεγάλους κήπους και πάρκα». Το εξωτικό αυτό πουλί τρέφεται με διάφορους καρπούς των πάρκων και μεγάλων κήπων, όπως είναι οι «χουρμάδες» φοινικοειδών και ιδιαίτερα του Φοίνικα των Καναρίων (Phoenix canariensis), που είναι το πιο διαδεδομένο στους κήπους της Ελλάδας και οι καρποί του εξωτικού (από την Κίνα) καλλωπιστικού δέντρου Μελία (Melia azedarach).
Η αναζήτηση τροφής
Επίσης, πολύ διαδεδομένη είναι η αναζήτηση τροφής στα κυπαρίσσια (Cupressus sempervirens). Τα πουλιά φαίνεται να τρώνε τα σποράκια που περιέχουν τα κυπαρισσόμηλα, αφού ουσιαστικά δεν καταναλώνεται το ξυλώδες μέρος. Έχουν, επίσης, παρατηρηθεί να τρώνε τους σπόρους ώριμων νεραντζιών (Citrus aurantium, του επίσης εξωτικού καλλωπιστικού δέντρου από Ινδίες-Βιρμανία), αμύγδαλων Prunus dulcis και κελυφωτών φιστικιών Pistacia vera.
Όπως σημειώνει ο κ. Λατσούδης, η Γλυφάδα Αττικής είναι από τις πρώτες περιοχές, όπου άρχισαν να παρατηρούνται σμήνη τέτοιων πουλιών. Τότε βρίσκονταν δίπλα στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας (αεροδρόμιο Ελληνικού). Αυτό ίσως δικαιολογεί τις υποθέσεις ανθρώπων που χαρακτηρίζουν τους ελεύθερους παπαγάλους ως δραπέτες των υγειονομικών καραντίνων, που λειτουργούσαν στο πλαίσιο του διεθνούς εμπορίου των πουλιών.
«Τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, καταδεικνύουν ότι το είδος πλέον πρέπει να συμπεριληφθεί στον επίσημο κατάλογο των πουλιών της Ελλάδας, αφού φαίνεται ότι συντηρεί έναν βιώσιμο πληθυσμό στη χώρα μας εδώ και αρκετά χρόνια», καταλήγει στη μελέτη του.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ- της Νατάσας Καραθάνου)

ΠΑΣΟΚ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ Β’ ΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ


Την επόμενη δόση πλέον των 70 υποψηφίων δημάρχων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Τρίτη ή αύριο Τετάρτη το ΠΑΣΟΚ.

Τα ονόματα "έκλεισαν" τις προηγούμενες ημέρες από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων και μετά από τον τελικό έλεγχο του Μεγάρου Μαξίμου πρόκειται να δοθούν στη...
δημοσιότητα, πριν τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και της Πανελλήνιας Σύσκεψης στελεχών που ξεκινάει την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην περιοχή της νομαρχίας Αθήνας έχουν ήδη κλείσει ο νυν δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο αντιδήμαρχος Μοσχάτου Ανδρέας Ευθυμίου, ο Στάθης Ανδριόπουλος στο Δήμο Χαλανδρίου, ο Νίκος Κόνσουλας στο Δήμο Βύρωνα, ο πολιτικός μηχανικός Νίκος Δέτσης στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου, ο Αντώνης Καμπάκας στο Δήμο Καισαριανής, ενώ στο Δήμο Ηρακλείου υπήρξε εμπλοκή με την υποψηφιότητα του αδελφού του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, Νώντα και η Ιπποκράτους αναζητεί λύση.

Στην Ανατολική Αττική ο νυν δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης, ο δήμαρχος Γλυκών Νερών Γιώργος Σιώκος για το νέο Δήμο Παιανίας,
Στη Δυτική Αττική στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ενώ εμπλοκή υπήρξε με την υποψηφιότητα του προερχόμενου από το ΣΥΝ νυν δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Αμπατζόγλου, ο οποίος αποσύρθηκε από τη διαδικασία του ΠΑΣΟΚ και θα κατέλθει ως ανεξάρτητος.

Στις άλλες περιοχές έχουν κλείσει και αναμένεται να ανακοινωθούν:

- Στο νομό Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος

- Στην Αργολίδα, στο Δήμο Ναυπλιέων ο Γιάννης Γκόλιας

- Στο νομό Αρκαδίας, στο Δήμο Τρίπολης ο νυν δήμαρχος Αλέξανδρος Κοτσιάνης

- Στο Δήμο Άρτας ο μηχανικός Γιάννης Παπαλέξης

- Στην Αχαία στο Δήμο Καλαβρύτων ο νυν δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς, ενώ στο Δήμο Αιγιαλείας μετά από εμπλοκή που υπήρξε στην υποψηφιότητα του βουλευτή Κώστα Σπηλιόπουλου, η Ιπποκράτους προσανατολίζεται στο να μη δώσει χρίσμα

- Στη Βοιωτία, στο Δήμο Θήβας ο νυν δήμαρχος Νίκος Σβίγγος και στο Δήμο Λιβαδειάς ο νυν δήμαρχος Χαιρώνειας και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νίκος Παπαγγελής που προηγείται στις δημοσκοπήσεις

- Στα Δωδεκάνησα στο Δήμο Ρόδου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουσουρνάς, τον οποίο έχει προτείνει ως κοινό υποψήφιο η Δημοκρατική Αριστερά

- Στον Έβρο, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης ο Μιχάλη Κογιομτζής

- Στην Ευρυτανία στο Δήμο Καρπενησίου ο νυν δήμαρχος Βασίλης Καραμπάς, αν τελικώς δεν κατέβει ως αντιπεριφερειάρχης

- Στην Ηλεία στο Δήμο Πύργου ο νυν δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος και στο Δήμο Αμαλιάδας ο, επίσης, νυν δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης

- Στη Θεσπρωτία Ηγουμενίτσα, στο Δήμο Ηγουμενίτσας ο Γιώργος Κατσίνος

- Στο νομό Ιωαννίνων, στο Δήμο Ιωαννιτών ο προερχόμενος από την Αριστερά, Φίλιππος Φίλιος

- Στο Δήμο Κέρκυρας ο νυν δήμαρχος Σωτήρης Μικάλεφ

- Στο Δήμο Κεφαλονιάς ο Γιώργος Τσιλιμιδός που βγήκε πρώτος στη δημοσκόπηση που έκανε η Ιπποκράτους και στο Δήμο Ιθάκης ο νυν δήμαρχος Γιώργος Βασιλόπουλος

- Στο Δήμο Κιλκίς ο νυν δήμαρχος Τάκης Τερζίδης που, επίσης, βγήκε πρώτος στη δημοσκόπηση του ΠΑΣΟΚ

- Στο Δήμο Κοζάνης ο νυν δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας

- Στην Κορινθία στο Δήμο Λουτρακίου ο πιο πιθανός υποψήφιος μετά την απόσυρση για λόγους υγείας του Δημήτρη Γέρου, είναι ο Κώστας Λογοθέτης, που ωστόσο βρίσκεται χαμηλά στις δημοσκοπήσεις και στο Δήμο Βέλου – Βόχας ο νυν δήμαρχος και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Θόδωρος Λαμπρόπουλος

- Στις Κυκλάδες στο Δήμο Πάρου ο νυν δήμαρχος Χρήστος Βλαχογιάννης

- Στο Δήμο Λάρισας, τις μεγαλύτερες πιθανότητες έχει ο νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Σάπκας

- Στο Δήμο Πρέβεζας ο νυν δήμαρχος Λούρου Χρήστος Μπαϊλης

- Στο νομό Πέλλας, στο Δήμο Αλμωπίας ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη Γιώργος Πασχαλίδης

- Στο Δήμο Τρικκαίων ο γιατρός Χρήστος Λάππας, που έχει ήδη ανακοινωθεί σε τοπικό επίπεδο.

Ντόρα: Θα ιδρύσω κόμμα


Στην "Πρώτη Γραμμή" του ΣΚΑΙ η Ντόρα Μπακογιάννη το δήλωσε ευθέως.

Είναι θέμα λίγου χρόνου η δημιουργία νέου κόμματος .
Πιθανότατα μετά τις εκλογές αλλά πάντως εντός του 2010...
Στο νέο κόμμα είναι ευπρόσδεκτοι...
ΟΛΟΙ (εκτός αν υπάρχουν "άλλου είδους κολλήματα" )από όλους τους χώρους και φυσικά από την Ν.Δ...

Τόνισε ότι η χώρα δεν έχει περιθώρια μικροκομματικών καβγάδων και τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών...
Για την Ν.Δ τόνισε ότι με την νέα ηγεσία συρρικνώνεται και δεν διευρύνεται και διευκρίνισε ότι δεν επιστρέφει με την υπάρχουσα ηγεσία...

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δεν θα κατέβει υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές αφού "έκλεισε η περίοδος ενασχόλησης της με την τοπική αυτοδιοίκηση".
Μιλώντας "πολιτικά" δήλωσε επίσης ότι δεν φτάνει να είναι κανείς "Νέος και Άφθαρτος" και αμφιβάλει αν ο κ. Κικίλιας μπορεί να σηκώσει το "βάρος" 3.500.000 κατοίκων στην Αττική ...
Στηρίζει Κακλαμάνη για δήμαρχο Αθηνών και για τους υπόλοιπους δήμους θα ανακοινώσει εν καιρώ την στήριξή της...
Αιτιολόγησε την "οικογενειοκρατία" σαν φυσική εξέλιξη ενός τέκνου που μεγαλώνει σε πολιτική οικογένεια και όπως το παιδί ενός δικηγόρου έχει πολλές πιθανότητες να γίνει δικηγόρος η ενός γιατρού να γίνει γιατρός , έτσι τα παιδιά των πολιτικών είναι πολύ πιθανόν να ασχοληθούν και αυτά με την πολιτική...

Έχετε παλιό υπολογιστή; Δωρήστε τον στο Μουσείο Πληροφορικής

Atari, Sinclair, Zenith Data system, Spectrum, Amstrad pc, Amiga commodore, Seagate, 8088, Floppy disk....
Σας λένε κάτι αυτές οι λέξεις;

Αν σας λένε:

1ον: Είστε πάνω από 40

2ον: Ψάξτε στην αποθήκη σας, μήπως ξέμεινε κάτι από το παρελθόν.

Ένα νέο μουσείο με εκθέματα από τον κόσμο της πληροφορικής βρίσκεται στα σκαριά και...
έρχεται να μας γνωρίσει την ιστορία τον υπολογιστών, την εξέλιξή τους και να μας αποδείξει πως το μέλλον ανήκει στην ψηφιακή τεχνολογία.

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής έχει στην κατοχή του υπολογιστικά συστήματα που χρονολογικά ξεκινούν από τη δεκαετία του ʼ80, μια εποχή που αποτέλεσε την απαρχή της έννοιας του προσωπικού υπολογιστή (pc) και χάρη στη μεγάλη αποδοχή και την υποστήριξη του κοινού, η συλλογή συνεχώς διευρύνεται και καλύπτει ολοένα και περισσότερους τομείς της πληροφορικής.
Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής δέχεται οποιαδήποτε προσφορά αντικειμένου της πληροφορικής για τον εμπλουτισμό της έκθεσης και στους δωρητές παρέχει ειδικό έγγραφο για την αναγνώριση της προσφοράς του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο info@elmp.gr
Δείτε περισσότερα στο site του Μουσείου: http://www.elmp.gr/index.html
taxalia.blogspot.com

100 στρέμματα στην Περαία για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


Έκταση εκατό στρεμμάτων στην περιοχή της Περαίας Θεσσαλονίκης, δωρίζει ο δήμος Θερμαϊκού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις του. Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε ομόφωνα την απόφαση πριν μερικές ημέρες.

"Προβλέπεται ένας χρονικός ορίζοντας δέκα ετών περίπου ώστε να ξεκινήσουμε. Στόχος μας, να ιδρύσουμε σύγχρονες και υψηλής...
τεχνολογίας εγκαταστάσεις, για ένα ή δύο τμήματα. Τα τρία που βλέπουμε ως υποψήφια για να λειτουργήσουν εκεί είναι τα τμήματα μουσικής επιστήμης και τέχνης, εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής και εφηρμοσμένης πληροφορικής", δήλωσε ο νέος πρύτανης Γιάννης Χατζηδημητρίου.
ΑΝΤ1FM

Θεσσαλονίκη: Απολύσεις στον ΑΝΤ1

«Και η βροχή των απολύσεων των τεχνικών που εργάζονται στα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των εθνικής εμβέλειας ιδιωτικών...

τηλεοπτικών σταθμών συνεχίζεται. Αυτή την φορά ήταν ο ΑΝΤ1 που χτες, εντελώς ξαφνικά και λίγο πριν λήξει η βάρδιά τους, ανακοίνωσε τις απολύσεις ενός εικονολήπτη και ενός ηχολήπτη. Η διοίκηση της Ένωσης δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε πλέον την περαιτέρω τηλεοπτική υποβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας, και καλούμε τους υπευθύνους του σταθμού να ανακαλέσουν άμεσα τις δύο απολύσεις.

Αν αυτό δεν γίνει μέσα στην διάρκεια της σημερινής μέρας, τότε θα προχωρήσουμε σε συνεχόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι την επαναπρόσληψή τους, ξεκινώντας από την πρώτη, σύμφωνα με την νομοθεσία, ημερομηνία.

Ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στον ΑΝΤ1 (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και όλων των συνδικαλιστικών ενώσεων του χώρου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ»

Δεν θα πίνεται σήμερα και αύριο το νερό της Περαίας

Λόγω έργων αποκατάστασης σε δεξαμενή στη θέση ραντάρ, ο Δήμος Θερμαϊκού συνιστά στους κατοίκους της Περαίας, να μην πίνουν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη το νερό της βρύσης, ούτε να το χρησιμοποιούν στο μαγείρεμα, λόγω υπερχλωρίωσης.

Στον "Τειρεσία" και ο Δήμος Κομοτηνής!

Όλα ξεκίνησαν από την κοινοποίηση διαταγής πληρωμής 700.000 ευρώ για υπερωρίες και επιδόματα των σχολικών φυλάκων που δικαιώθηκαν
Είναι άδικο για χρέη το Δημοσίου να τα χρεώνεται η δημοτική αρχή αλλά επέδειξε ολιγωρία για να αντιδράσει και να αποποιηθεί τις ευθύνες που της φόρτωσαν

Ο δήμος Κομοτηνής είναι ένας από τους δήμους της χώρας που μπήκε στον Τειρεσία μετά την κοινοποίηση διαταγής πληρωμής ύψους 700.000 ευρώ, για επιδόματα και υπερωρίες των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι κέρδισαν τα δικαστήρια και κάνουν απαιτητά τα χρήματα αυτά, όπως και άλλα μεγάλα ποσά.

Όπως πληροφορούμαστε έχει γίνει ανακοπή κατά της διαταγής, η οποία ορίστηκε να εκδικαστεί στις 8-12-2010, ενώ για την επιταγή που συνόδευε την διαταγή πληρωμής οι σχολικοί φύλακες παραιτήθησαν.
Η απόφαση να μπει στον Τειρεσία ο Δήμος στηρίζεται στο γεγονός, ότι με απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών που κατέστη τελεσίδικη κι αμετάκλητη, ενώ απορρίφθηκε η έφεση του Δήμου Κομοτηνής, φέρεται ότι εργοδότης των σχολικών φυλάκων ήταν ο Δήμος αν και την ευθύνη της μισθοδοσίας είχαν πέντε φορείς.

Η ΕΕΤΑΑ, ο ΟΑΕΔ, ο Δήμος, η ΚΕΔΚΕ και το ελληνικό δημόσιο. Όπως δείχνουν τα πράγματα η ολιγωρία της δημοτικής αρχής να αποποιηθεί την ευθύνη της από την αρχή που ενέκυψε το πρόβλημα ήταν τελικά η δυσμενής αιτία να αντιμετωπίζει μέχρι και το ενδεχόμενο των κατασχέσεων.

Η υπόθεση αυτή ταλανίζει ιδιαίτερα τη νομική υπηρεσία που τρέχει και δεν φτάνει, αφού έχει να αντιμετωπίσει και τις αγωγές για επιδότηση πρώτης κατοικίας, αλλά και τις αγωγές για την αναγνώριση του επιδόματος των 176 ευρώ.

Μας φόρτωσαν με χρέη για τα οποία δεν ευθύνεται ο Δήμος, θα πει ο νομικός σύμβουλος Δημοσθένης Τακάς, που επισημαίνει ότι το αρχικό κεφάλαιο που αξίωναν οι σχολικοί φύλακες ήταν 400 χιλιάδες ευρώ και με τους τόκους έγινε 700.000 ευρώ, ποσό που δεν θα πρέπει να πληρωθεί από τον Δήμο αλλά από την ΕΕΤΑΑ. Προβληματισμός και περίσκεψη σε όλα τα επιτελεία του Δήμου, γιατί αν ξεκινήσουν κατασχέσεις της ιδιωτικής περιουσίας του Δήμου, όλοι όσοι διεκδικούν μεγάλα ποσά θα απογυμνωθεί ο Δήμος για απαιτήσεις τρίτων για τις οποίες δεν ευθύνεται κινδυνεύοντας να χάσει μια περιουσία που απέκτησε στο παρελθόν, με ουσιαστικές κινήσεις δημάρχων που ήθελαν να τον κάνουν ισχυρό κι αυτοδύναμο.

Μελαχροινή Μαρτίδου

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=59026

Το μνημόνιο των Θεσσαλονικέων

Οι Θεσσαλονικείς όπως κάθε χρόνο μέσω των εκπροσώπων τους ετοιμάζονται για να υποβάλουν στον πρωθυπουργό της χώρας, μνημόνιο για την ανάπτυξη της πόλης.H σύσκεψη των φορέων της πόλης θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 Σεπτεμβρίου 2010

Περισσότερα…. από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης στο VIDEO που ακολουθεί


Για τη βάση του 10 και πάλι

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ BLOG UDEMAND
=ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...!!!

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:

Με φρίκη διάβασα στις εφημερίδες ότι τα καινούρια φυντάνια που πέτυχαν στα ΤΕΙ, μπήκαν με βαθμό κάτω του 1....
Ναι καλά ακούσατε...

Αυτά είναι τα πανεπιστήμια της αριστείας που οραματίζεται ο πρωθυπουργός μας και η υπουργός του. Αλήθεια, οι σύμβουλοι του από τα ξένα πανεπιστήμια, τέτοιες συνθήκες υποβάθμισης και υποτίμησης της παιδείας βιώνουν στα πανεπιστήμια τους???

Να γιατί επιλέγει ο πρωθυπουργός ξένους συμβούλους... Γιατί για αυτόν οι Έλληνες είναι και θα πρέπει να είναι πάντα ανεγκέφαλοι... Μόνο να τον δοξάζουν και να τον ψηφίζουν...

Το καλύτερο όμως δεν το διαβάσατε...

Όταν ζητήθηκε από την κ. Διαμαντοπούλου να σχολιάσει το γεγονός είπε με απίστευτο θράσος ότι "στα Πανεπιστήμια οι υποψήφιοι μπαίνουν συνολικά με το βαθμό του Απολυτηρίου τους, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός αριστείας για πολλές σχολές." Δείτε και εδώ http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231056560. Δηλαδή είναι άξιος για τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ, ο υποψήφιος που έχει απολυτήριο Λυκείου 6, 8 ή 10. Γιατί περί αυτού πρόκειται...

Η κυρία Υπουργός φαίνεται ότι θεωρεί κάφρους και ανεγκέφαλους τους Έλληνες και δίνει τόσο προκλητικές απαντήσεις που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Ας σκεφτεί τι έχει διαπράξει μαζί με την φίλη της την κ. Δραγώνα σε βάρος της χώρας μας, της παιδείας και του έθνους όσο καιρό είναι υπουργός.

Και αν η Γιαννάκου δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής εξαιτίας της στήριξης της στο μειοδοτικό βιβλίο της Ρεπούση, εκείνη να είναι σίγουρη πως αργά ή γρήγορα θα κατηγορηθεί από το "λαϊκό δικαστήριο"για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...
ευχαριστὠ
http://udemand.blogspot.com/2010/08/blog-post_4707.html

Ηλιακό δέντρο, σύντομα στη Θεσσαλονίκη


Ένα διαφορετικό δέντρο, που βοηθά στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 75ης Διεθνούς Έκθεσης...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το «Ηλιακό δένδρο» είναι ένα φωτιστικό εξωτερικού χώρου που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και αποτελεί εναλλακτική πρόταση για τον φωτισμό δημόσιων χώρων.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο «φύλλωμα» και στους «καρπούς» του έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά που συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια, για να την αξιοποιήσουν τις βραδινές ώρες, ηλεκτροδοτώντας λυχνίες χαμηλής κατανάλωσης και μηδαμινής συντήρησης.
Το φωτιστικό, αφού συλλέξει ενέργεια, λειτουργεί αυτόνομα ακόμα και μετά τρεις συνεχόμενες ημέρες συννεφιάς. Ωστόσο, αν χρειαστεί λειτουργεί και με ηλεκτρικό ρεύμα.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το «Ηλιακό δένδρο» στο μέλλον θα λειτουργεί και ως σταθμός επαναφόρτισης κινητών τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών, ακόμη και ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Κάνουν μπάνιο στην ίδια θάλασσα;


Το ΛΑΟΣ για την Θεσσαλονίκη

Αν και έχει ειπωθεί από άλλους παλιότερα, φαίνεται ότι μετά την σημερινή συνεδρίαση του κόμματος στην Θεσσαλονίκη, να επιβεβαιώνεται η φήμη για αυτόνομη κάθοδο. Οι...

πληροφορίες μου αναφέρουν ότι ανάλογα με το τι θα αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ για τον υποψήφιο στην πόλη, θα κινηθεί και το ΛΑΟΣ. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να έχει αρνηθεί ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Άγγελος Κολοκοτρώνης και να έχει δεχτεί ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονικής κ. Βελόπουλος, αν και άλλο post δίνει την υποψηφιότητα στον Κολοκοτρώνη.

Καταπληκτικό τριο στην πόλη αν ισχύσει η υποψηφιότητα Βελόπουλου :

Γκιουλέκας – Παπαθεμελής – Βελόπουλος

Βουρ για τον Σείριο

Πηγή: frappelections.wordpress.com

Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!

Πάμε ΔΕΘ σηκώστε τις μπάρες!

Δυναμικό και ανεξάρτητο παρόν στη ΔΕΘ οργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων κατά των Διοδίων, πολλές οργανώσεις και συλλογικότητες.
Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου οργανώνεται μεγάλη πορεία ...

αυτοκινήτων, που θα ξεκινήσει από τα διόδια Αφιδνών και θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη. Σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς θα ανοιχτούν οι μπάρες και θα διέρχονται τα αυτοκίνητα χωρίς καμία καταβολή διοδίων, απελευθερώνοντας τους δρόμους!

Ελεύθεροι δρόμοι για όλους χωρίς διόδια

Αυτοκινητοπορεία από τα διόδια Αφιδνών στην Θεσσαλονίκη στις 11/9!

Ανοίγουμε τις μπάρες σε όλους τους σταθμούς διοδίων, απελευθερώνοντας τους δρόμους!

Συμμετέχουμε στις πορείες στην ΔΕΘ

Εισαγγελικό αίτημα για ελέγχους σε οίκους ανοχής της Θεσσαλονίκης

Να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλους τους οίκους ανοχής που λειτουργούν στο δήμο Θεσσαλονίκης, ζητά ο ...

εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Μητρουλιάς.

Με έγγραφη παραγγελία του προς την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αξιώνει τη διενέργεια ελέγχων για να διαπιστωθεί εάν οι άδειες εγκατάστασης των εκδιδόμενων γυναικών σε οίκους ανοχής πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Η εισαγγελική παρέμβαση ήρθε μετά από προσφυγή στη Δικαιοσύνη ανεξάρτητης επιτροπής που το προηγούμενο διάστημα κλήθηκε να εξετάσει τα αιτήματα ενδιαφερόμενων για έκδοση αδειών εγκατάστασης και χρήσης οικημάτων ως οίκων ανοχής και διαπίστωσε ότι «τα πιστοποιητικά που χορηγήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου είχαν παραποιημένα στοιχεία ως προς την απόσταση των οικημάτων από εκκλησίες ή σχολεία».

Προκαταρκτική εξέταση για το ίδιο θέμα είχε διαταχθεί κατά το παρελθόν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων περιοχών όπου λειτουργούν τα οικήματα, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι οι άδειες που εγκρίνονται δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο σχετικός νόμος.

Πηγή tvxs.gr

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΘ και πανευρωπαϊκή απεργία!

Σε Ελλάδα και Ευρώπη όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντικοινωνικές πολιτικές.
Ξεσηκωμός παντού-Διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ στη...

Θεσσαλονίκη στις 11/9.
Προωθούμε τη διοργάνωση πανευρωπαϊκής απεργίας στις 29/9.
Κίνημα αντίστασης και ανατροπής ΤΩΡΑ
- Στις 11 Σεπτεμβρίου διαδηλώνουμε στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο μνημόνιο και στα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα.
Προσυγκέντρωση: Εγνατία και Βενιζέλου γωνία στις 6:00 μμ .
Συγκέντρωση: Άγαλμα Βενιζέλου στις 6:30
- Στις 29 Σεπτεμβρίου από άκρη σε άκρη, σε ολόκληρη την Ευρώπη απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στα μέτρα που κατεδαφίζουν τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, για τη ρατσιστική πολιτική του Σαρκοζί


Δεν έχω τόπο, δεν έχω ελπίδα
δεν θα με χάσει καμιά πατρίδα

Αυτό τον καιρό στη Γαλλία εκτυλίσσονται σκηνές που έχουν ξαναγίνει εδώ και αιώνες στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Τα...
όργανα της τάξης εισβάλλουν και διαλύουν καταυλισμούς Ρομά, τους οποίους συλλαμβάνουν κι αποστέλλουν "πακέτο" απ' εκεί πούρθαν. Με το ίδιο προαιώνιο πρόσχημα: την καταστολή της εγκληματικότητας. Από τα χρόνια της Εσμεράλδας οι κοινότητες των Τσιγγάνων αποτελούν τον αποδιοπομπαίο τράγο για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες: θεωρούνται μονίμως μιάσματα, κατηγορούνται για όλων των ειδών τα εγκλήματα, η ύπαρξή τους συνοδεύεται από ρατσιστικούς μύθους και καταδιώκονται ομαδικά με την πρώτη ευκαιρία. Άλλωστε ξεχωρίζουν εύκολα από το χρώμα, την ενδυμασία, τον τρόπο ζωής τους. Η κορύφωση των διωγμών υπήρξε την περίοδο της ναζιστικής κυριαρχίας, όταν χιλιάδες Ρομά και Σίντι εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αλλά οι διακρίσεις και οι διώξεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Ας μην ξεχνάμε τις προτάσεις της σλοβακικής κυβέρνησης για ανέγερση τείχους γύρω από τους τσιγγάνικους καταυλισμούς ή στα καθ' ημάς τις εισβολές πάνοπλων αστυνομικών στους καταυλισμούς ή την εκδίωξή τους από τον Δενδροπόταμο.
Απαιτούμε το σταμάτημα των πογκρόμ εναντίον των Ρομά στη Γαλλία και καταδικάζουμε τη γενικότερη παραβίαση των δικαιωμάτων τους στην Ευρώπη. Παράλληλα θεωρούμε υποκριτική τη θλιβερή στάση της Κομισιόν που ενώ μπορεί να κόβει μισθούς, συντάξεις και να διαλύει την όποια κοινωνική πρόνοια, δεν μπορεί να προστατεύσει πολίτες της από τις διώξεις που επιβάλλουν κράτη-μέλη της. Όπως και στην περίπτωση των μεταναστών και των προσφύγων που αντιμετωπίζουν τις απελάσεις και τις διώξεις των τοπικών αστυνομιών και της Frontex, είναι φανερό ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων οικοδομούν την Ευρώπη των πολλαπλών φρουρίων και διακρίσεων.
Να σταματήσουν οι απελάσεις των Ρομά
Ίσα δικαιώματα για όλες κι όλους που ζουν στην Ευρώπη.
Ενάντια στη βαρβαρότητα του ρατσισμού
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
έξω από το γαλλικό προξενείο (πλ. Αγίας Σοφίας)
Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, 7.00 μ.μ.

Βασίλης Καρράς: Ποιοτικό άλμα στην καριέρα του

Στην ..κουλτουριάρικη Μονή Λαζαριστών με ροκάδες! Άντε και στο Μέγαρο Βασίλη !
H On The Road Productions παρουσιάζει τον μεγάλο μας λαϊκό...
τραγουδιστή, Βασίλη Καρρά, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια δισκογραφίας του με ένα πρόγραμμα έκπληξη, με τραγούδια που αγάπησε, αλλά δεν του δόθηκε η ευκαιρία μέχρι σήμερα να ερμηνεύσει, σε συνδυασμό με όλες τις μεγάλες δικές του επιτυχίες από όλα τα χρόνια της δισκογραφίας του.
Μαζί του οι Αλχημιστές συνδυάζοντας τη ροκ διάθεση με το έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι.
Μια μεγάλη μουσική στιγμή, που θα δώσει την ευκαιρία στον Βασίλη Καρρά να έρθει σε επαφή με τον κόσμο που τον αγάπησε και τον ανέδειξε και στους νεώτερους τη δυνατότητα, να τον γνωρίσουν από κοντά.
Ο Βασίλης Καρράς αποδεικνύει ότι το καλό λαϊκό ελληνικό τραγούδι είναι διαχρονικό και μπορεί να καλύψει το χάσμα όλων των γεννεών Ελλήνων με την αυθεντικότητά του.
Συνοδοιπόροι σε αυτό το καλοκαιρινό ταξιδί, μαζί με τον Βασίλη Καρρά και τους Αλχημιστές, η Ελένη Αντωνιάδου και ο Λάμπης Ελληναίος.

Τιμή εισιτηρίου: 20€ κανονικό, 15€ φοιτητικό
Προπώληση: Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, Mare e Monti (εντός Μονής Λαζαριστών),
Εκδοτήριο πλ. Αριστοτέλους, Metropolis, Γήπεδο ΠΑΟΚ

30 Αυγ 2010

Πουλήθηκε το Casino Κέρκυρας σε Πηλαδάκη-Βγενόπουλο

Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση μεταβίβασης του 100% των μετοχών που κατείχε η ΕΤΑ ΑΕ (Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης) του ελληνικού δημοσίου, στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΖΙΝΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΕ».
Αγοράστρια εταιρία είναι η «V & T CORFU ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΖΙΝΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», μέτοχοι της οποίας είναι...

-κατά 50% η Vivere Entertraintment

-κατά 50% η Theros International Inc.
Με τη μεταβίβαση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου στην αγοράστρια, το ελληνικό δημόσιο πραγματοποίησε έσοδο ύψους €7.650.000, τίμημα το οποίο καταβλήθηκε εξ΄ολοκλήρου σήμερα από την αγοράστρια, με την υπογραφή της σύμβασης.

Η "VIVERE ENTERTAINMENT ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε", είναι συμφερόντων Κωνσταντίνου Πηλαδάκη του Εμμανουήλ (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, κατέχει το
33,292% της vivere), ενώ η

Η Theros International Gaming έχει ως αποκλειστική δραστηριότητα τη λειτουργία του Casino Rio, στο οποίο υπάρχει επένδυση της MIG μέσω ανταλλάξιμων ομολογιακών δανείων έκδοσης της Anakon Investments S.A, με δικαίωμα ανταλλαγής (option) των ομολογιών με μετοχές έκδοσης της THEROS, της οποίας πρόεδρος είναι και πάλι ο Πηλαδάκης!
Έτσι, το καζίνο κατέληξε στην «V & T CORFU ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΖΙΝΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», πρόεδρος της οποίας είναι και πάλι ο Πηλαδάκης !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη