31 Οκτ 2009

ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ 1-11-2009

"Γλυκιά μου Ντόρα ...."

του Κωστή Παύλου
Γλυκιά μου Ντόρα, πιστεύω πως εσύ θα είσαι η διάδοχός μου, γι’αυτό και φρόντισα να σου παραδώσω το μαγαζί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε… να φρίξει ο πατέρας σου. Σου αφήνω λοιπόν τα 2.500.000 αγανακτισμένους ψηφοφόρους που είχαν την έμπνευση να με ψηφίσουν ακόμα και στις τελευταίες εκλογές (τους υπόλοιπους βρες τους μόνη σου), τρεις συνυποψήφιους τους οποίους υπεραγαπάς, (ειδικά τον Αντώνη μας), έναν μηχανισμό που επιμένει να με στηρίζει ακόμα, τον Γιώργο Βλάχο (τον δημοσιογράφο), κάτι κατάλοιπα από σκάνδαλα που...
έγιναν όσο έλειπες στο Βουκουρέστι και τη μεγάλη ευκαιρία να γίνεις πρωθυπουργός. Επειδή μου παραπονέθηκες πολλές φορές πως αργούσα να αποσυρθώ από την αρχηγία, σου θυμίζω πως για Μητσοτάκαινα είσαι πολύ μικρή ακόμα. Σκέψου σε τι ηλικία έγινε πρωθυπουργός ο μπαμπάς σου…

Αγαπητέ Αντώνη, μπορεί να έλειπες για χρόνια από το κόμμα και για πάνω από μια δεκαετία να ήσουν εξαφανισμένος από την πολιτική ζωή του τόπου και να μην έχεις προσφέρει τίποτα, (εκτός από το να ρίξεις τον Μητσοτάκη), παρόλα αυτά αισθάνθηκα την ιερή υποχρέωση πριν αρκετό καιρό να σου προσφέρω μια υπουργική θέση, ώστε να επανέλθεις ξανά στο προσκήνιο και να συμβάλλεις κι εσύ στον υγιή ανταγωνισμό (σκίστην την σ@*&%) και την ευγενή άμιλλα που διακατέχει την παράταξή μας. Σου αφήνω λοιπόν… την Ντόρα και την αγάπη μου.

Φίλτατε Δημήτρη, μεταξύ μας, θα ήθελα εσύ να είσαι ο διάδοχός μου, πρώτον γιατί ο «τιποτισμός» σου θα επισκιάσει τον δικό μου και δεύτερον είσαι τόσο βαρετός και κενός περιεχομένου όταν μιλάς, που στα συνέδρια θα ζω και θα πεθαίνω για να βλέπω τις αντιδράσεις της Ντόρας και του μπαμπά της. Σου αφήνω λοιπόν ένα τεράστιο «τίποτα», ώστε να συνεχίσεις επάξια το έργο μου. Μπορείς.

Τεμέτερον Πανίκα, εσένα σου αφήνω κάτι σερραϊκούς ακανέδες στο ψυγείο του γραφείου μου, ένα κουτί ωτία που μου χάρισαν φίλοι ψηφοφόροι όταν πήγα στην Καλαμαριά και τη στολή του μπλε Power Ranger που φορούσε ο γιος μου πέρυσι στις απόκριες. Αν καταφέρεις να γίνεις αρχηγός, θα σταματήσουν όλοι να λένε πως η δική μου θητεία στην αρχηγία της παράταξής μας ήταν… ποντιακό ανέκδοτο.

Σας φιλώ όλους στα μούτρα
Με εκτίμηση (ναι αλήθεια)
Κώστας
(λείπω για ψάρεμα, μη με ψάξετε)

http://www.mediasoup.gr/node/5843

ΕυθυΜΑΚΗΣ ο Ταρζάν: "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι"!

της Μαρίας Σεφέρου
Of course, not! Ποιος είπε τέτοιο πράγμα; Ποιος τόλμησε ν' αρθρώσει τόσο μεγάλη "βλασφημία"; Αλίμονο! Ίδιοι εμείς με το Μάκη τον Μπανιέρα; Είσαι καλά; Τι ομοιότητα μπορεί να έχουν οι προλετάριοι, π.χ., της Αμφιάλης με τους γαλαζοαίματους της Εκάλης; Σαφώς και δεν είμαστε ίδιοι, κύριε "Ζούγκλα". Εμείς, π.χ., δε θα είχαμε το θράσος να...
διαφημίζουμε το προϊόν μας κάτω από τον αφρό της μπανιέρας, με ειρωνικό και αλαζονικό ύφος δέκα καρδιναλίων, ούτε να ποζάρουμε γυμνοί στο παγκάκι, λοιδορώντας την κοινωνία. Σωστά, λοιπόν, στη διαφήμιση της νέας σου εφημερίδας έγραψες ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Επ' ευκαιρία να σου ευχηθώ καλή επιτυχία, και ελπίζω να μην είναι ένα ακόμη περιτύλιγμα προσφορών με μπόλικο life style, που το εκδίδεις για να το μοσχοπουλήσεις αργότερα τσεπώνοντας άλλα καμιά 15αριά δισεκατομμύρια ευρώ.

Όντως, κύριε Ταρζάν, άνθρωπε των ανώδυνων "συγκρούσεων", δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κι ούτε θα θέλαμε να γίνουμε. Α, πα, πα, πα... Καλύτερα φτωχοί και αξιοπρεπείς παρά πλούσιοι, καλαμοκαβαλημένοι και επικίνδυνοι. Εδώ που τα λέμε, προσωπικά συχνά απορώ και εξίσταμαι τι σου βρήκε η Κιμ και σε παντρεύτηκε. Πιθανόν να ήταν τα "επιμελημένα" γένια και μαλλιά σου. Μοναδικό το θέαμα, ομολογουμένως, κατάλληλο για παιδάκια που δεν τρώνε το φαΐ τους!

--«Τρώγε, Μπόμπο, και μη μιλάς γιατί θα φωνάξω το Μάκη τον Ταρζάν να σε φιλήσει!»

--«Άααα, ούου, όχι μαμά, να χαρείς, μην το κάνεις, θα με τρυπήσουν τα γένια του! Θα το φάω το φαΐ μου! Αλλά γιατί είναι αξύριστος;»

--«Τρώγε και μην κάνεις ανόητες ερωτήσεις. Είναι της μόδας, δεν το πήρες είδηση; Πού ζεις; Άλλωστε έτσι είναι όλοι οι "επαναστάτες" των σαλονιών: αξύριστοι.»

Όσο για την περίπτωση της Κιμ, υπάρχει και η Αγγλική παροιμία που λέει, "Βeauty is in the eyes of the beholder"...

Που λέτε σύντροφοι στην απόγνωση, χτες είδα κατά σύμπτωση μέρος από τη συνέντευξη του Ταρζάν στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, στoν ΑΝΤ1, και αξίζει να δείτε το βιντεάκι που παραθέτω. Είναι ένα ρεσιτάλ υποκρισίας που θα το ζήλευαν ακόμη και οι πιο ταλαντούχοι ξετσίπωτοι πολιτικοί μας. Διασκεδάστε, λοιπόν, με την Ευθυμάκειο αμπελοφιλοσοφία, για να γελάσει λίγο το χειλάκι σας και να πάνε τα φαρμάκια κάτω.
Άσχετο, αλλά ποιος είπε "από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια"; Μικρός δεν είναι, τρελός είναι;

--«Μ' αρέσουν οι άνθρωποι που όταν αλλάξουν οικονομική τάξη διατηρούν τους ίδιους φίλους και τα ίδια ενδιαφέροντα και νοιάζονται γι' αυτούς που δεν έχουν.»

Τ' ακούτε εσείς του ΟΓΑ με τη σύνταξη των 330+30=360 ευρώ; Ο Ευθυμάκης, μπορεί μεν να άλλαξε τάξη - διότι ούτε στις "δημοκρατίες" εξαλείφονται οι τάξεις - αλλά είναι εδώ και σας νοιάζεται! Παρηγορηθείτε, λοιπόν, έχετε μπάρμπα στην Εκάλη, βρε!

Τι άλλο είπε με σοβαροφάνεια που κόντεψα να κατ****θώ, με το συμπάθιο, από τα γέλια;

--«Τους υπόλοιπους, εκείνους οι οποίοι αλλάζουν συνήθειες και ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι γεννήθηκαν στο "Ντα Κάπο", εμένα αυτοί οι άνθρωποι με ενοχλούν απίστευτα.»

Σώωωπα ρε μεγάλε! Και κατά πού πέφτει εκείνο το "Ντα Κάπο", για νάχουμε καλό ρώτημα; Δηλαδή όλοι εκείνοι οι γαλαζοαίματοι νεόπλουτοι τους οποίους δεξιώθηκες στο χλιδάτο γάμο σου και στα βαφτίσια των παιδιών σου, σε ενοχλούσαν απίστευτα; Καλά, πώς τους άντεξες και τους αντέχεις βρε παιδί μου; Ειλικρινά συμμερίζομαι την ενόχλησή σου. Και πώς δε σκέφτηκες να καλέσεις στις χλιδάτες δεξιώσεις σου όλα τα φιλαράκια των Εξαρχείων, εκείνους τους αιρετικούς που λες ότι γουστάρεις; Να υποθέσω ότι και μένα που είμαι αιρετική των αιρετικών, αποδιοπομπαία πασών των αιρέσεων, θρησκευτικών τε και πολιτικών, με πας; Κάτι τέτοιο συμπέρανα από τα ίδια σου τα λόγια, και πήρα θάρρος!

Αμ το άλλο που ξεκαρδίστηκα το ακούσατε;

--«Επειδή λοιπόν λες ότι κινδυνεύει το σύστημα, πρέπει να σου πω ότι το σύστημα, αυτού του είδους οι μαγκιές και ιστορίες δεν μου αρέσουν διότι είναι μέρος του συστήματος. Και το γνωρίζω αυτό καλά. Αν κατορθώσεις να γίνεις επικίνδυνος για το σύστημα ενώ είσαι μέρος του συστήματος έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αν όμως αφομοιωθείς από το σύστημα τότε θα γίνεις ένας από όλους αυτούς και ίσως αυτό να μη μου αρέσει καθόλου. Να είναι δηλαδή και το τέλος της ιστορίας.»

Τρέμε Σύστημα! Ο Ευθυμάκης ο Ζούγκλας, κατά κόσμον Ταρζάν, παρ' όλο που ανήκει στο Σύστημα, έγινε επικίνδυνος για το Σύστημα. Κι αυτό έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον! Και μαζί με τα παιδιά των Εξαρχείων, τα οποία του αρέσουν πολύ όπως ομολόγησε στη συνέντευξη, πολεμάει το Σύστημα.
Αλύτρωτοι ραγιάδες, η στιγμή της λύτρωσής σας πλησιάζει! Ο Μάκης και οι αιρετικοί του φίλοι έρχονται να σας απελευθερώσουν από το Σύστημα που σας πίνει το αίμα. Αμήν!

--«Μου αρέσουν οι αιρετικοί άνθρωποι, δηλαδή η άλλη όχθη, η άλλη πλευρά. Έχει πάντοτε περισσότερο ενδιαφέρον. Μου αρέσουν και τα παιδιά των Εξαρχείων κι όταν με βρίζουν ακόμη.»

Καλά αυτό είναι γνωστό, δεν κρύβεται. Κι όχι μόνο τα παιδιά των Εξαρχείων αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά του Κορυδαλλού σου αρέσουν, στα οποία συχνά παρέχεις βήμα στη Ζούγκλα σου.
Σου αρέσει, είπες, και το χιούμορ. Άρα μπορεί και να με μοριοδοτήσεις;




Α, ναι, να μην ξεχάσω να ενημερώσω τον κύριο εισαγγελέα. Ο Μάκης μάλλον έχει στοιχεία γι' αυτούς που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τους έξι νεαρούς αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Πώς το ξέρω; Μα το έγραψε κάτω από τον τίτλο της εκπομπής "Ζούγκλα", την περασμένη Πέμπτη, 29-10-2009. Δεν το είδατε; Ξέερει αυτός ότι τα παιδάκια με τα καλάσνικοφ είναι αγανακτισμένοι και σκληρά εργαζόμενοι νέοι των 700 ευρώ! Δεν έχουν σχέση με το Σύστημα (εντός ή εκτός) οι κουκουλοφόροι που πυροβολούν στο ψαχνό και ρίχνουν μολότοφ. Όοοχι! Το είπε ο Ευθυμάκης. Κι όταν το λέει ο Μάκης, είναι κάτι σαν το "Τάδε έφη Ζαρατούστρα". Έτσι Μάκη μου; Κατά τ' άλλα, "Μη μου το Σύστημα τάραττε"!
http://seferou.blogspot.com/2009/10/blog-post_31.html

"Μπηχτές" και σκληρή γλώσσα από τον Π.Ψωμιάδη

ΟΜΙΛΙΑ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 31/10/2009

Πόνεσα και έκλαψα όπως πολλές και πολλοί από εσάς τον Κώστα Καραμανλή. Ήλπιζα σήμερα ότι θα σφίξει την καρδιά του και θα πει συνεχίζω μαζί με σας. Γιατί είναι..

αυτός που εκφράζει καλύτερα από τον οποιονδήποτε στη ΝΔ την ενότητα της παράταξής μας.

Κάποιος σύνεδρος μπαίνοντας μου είπε σε ψηφίζω γιατί έχεις μέλλον. Γιατί σε σένα θα στηρίξουμε το μέλλον της παράταξης. Είσαι ο πιο μικρός απ’ όλους. Επειδή έμαθα να λέω καθαρές κουβέντες, σας λέω ότι είμαι ο πιο μεγάλος απ’ όλους!

Μου άρεσαν πολλά από αυτά που άκουσα και πολλά από αυτά με κάλυψαν. Όπως ο κ. Σαμαράς, έτσι κι εγώ δεν θα σας κουράσω.

Όμως παραξενεύομαι.

Αυτά που ακούσαμε τα ωραία γιατί δεν τα εφαρμόσατε ως κυβέρνηση;

Ο Καραμανλής έφταιγε; Εμείς οι περισσότεροι φταίγαμε; Καλά είναι τα μεγάλα λόγια, στην πράξη όμως; Εκεί διαφωνούμε.


Τιμώ όλες και όλους.

Υποκλίνομαι στην μικρή και μεγάλη προσφορά όλων σας, στον τόπο μας.

Επιτρέψτε μου, ως φερόμενος υποψήφιος για πολλούς πολιτικούς και δημοσιογράφους αλλά και ως τέταρτος των σωματοφυλάκων, ξεχασμένος όμως όπως ο Ντ’ Αρτανιάν, να καταθέσω τις απόψεις και τις θέσεις μου και να δηλώσω παρών σ’ αυτό τον αγώνα.

Είμαι παρών, είμαι πολύ σκληρό καρύδι για να πεθάνω πολιτικά, και θα πέσω κι εγώ πάνω στο νήμα.

Τιμώ. Κ. Σιούφα, κι εγώ την υπογραφή μου.

Όμως εγώ κλαίω σήμερα. Γιατί όλοι ανήκετε σε κάποιο πρόσωπο και καλά κάνετε. Αλλά μην ξεχνάτε ότι πάνω από τα πρόσωπα είναι η ΝΔ. Πάνω από το καταστατικό είναι οι άνθρωποι.

Και το καταστατικό άνθρωποι το φτιάξανε. Μην μένουμε στα στενά όρια.

Άκουσα «να μείνουμε σταθεροί στις αρχές και στους θεσμούς». Πόσες φορές καταστρατηγήθηκε το Καταστατικό; Να σας πω ένα παράδειγμα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα έπρεπε να συνεδριάζει τρεις φορές στην Περιφέρεια κάθε χρόνο. Πείτε μου μία φορά που συνεδρίασε. Μην μένουμε λοιπόν στα στενά όρια.


Από την αρχή λοιπόν θέτω το ερώτημα:

Με ποια διαδικασία θα φτάσουμε στη διαδοχή του Προέδρου μας Κώστα Καραμανλή;

Έχοντας γυρισμένη την πλάτη στην κοινωνία; Μήπως πρέπει να ξεφύγουμε από τα στενά κομματικά όρια;

Μήπως πρέπει να μην συνεχίσουμε να είμαστε κολλημένοι στο βατήρα και να πάμε σε πιο ανοικτή και πιο δημοκρατική διαδικασία;

Θα δυσαρεστηθούν, λένε κάποιοι, τα μέλη μας.


Να είμαστε ειλικρινείς.

Σήμερα θυμηθήκαμε τα μέλη μας;

Γυρίσαμε ποτέ να δούμε την κομματική βάση;

Τα μέλη μας; Τα παιδιά μας;

Μας φταίει το ΠΑΣΟΚ για τα stage και για τους συμβασιούχους; Ειλικρινείς να είμαστε. Εμείς φταίμε. Τι κάναμε γι’ αυτό το δυναμικό κομμάτι της παράταξής μας;

Θα σα πως τι κάναμε. Τους προδώσαμε. Τους κοροϊδέψαμε. Και δυστυχώς πρέπει να σας πω ότι αν πάμε με τη διαδικασία του Καταστατικού τότε μόλις το 1/3 θα έρθουν να ψηφίσουν. Αυτό εισπράττω εγώ.


Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό. Την πατρίδα με τους ανθρώπους. Την πολιτεία με τους πολίτες της.

Τι είναι αυτό που θέλουν ορισμένοι;

Να μείνουμε στάσιμοι;

Πως θα φανεί ότι θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση;

Πως θα έχει μεγαλύτερη αποδοχή από την κοινωνία, το πρόσωπο που θα ηγηθεί αύριο; Γιατί εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί ποιο πρόσωπο θα εκλεγεί. Με ενδιαφέρει η ενότητα και πως θα φτάσουμε αύριο στην εξουσία.


Θα πρέπει να τολμήσουμε να κάνουμε την ανατροπή, την επανάσταση.

Να αφήσουμε τις σκοπιμότητες.

Μόνο τότε θα βγούμε πιο δυνατοί.

Στο κάτω – κάτω τη νίκη τη δίνουν οι φίλοι και όχι μόνο τα μέλη και πολλές φορές οι φίλοι είναι καλύτεροι από τα αδέρφια.


Συνυπογράφω σχεδόν σε όλα ό,τι είπε ο Δ. Αβραμόπουλος όσον αφορά στο άρθρο 4. Κανένα πρόγραμμα, καμία ιδεολογία, καμιά πρόταση –διάβασα και με ικανοποίησαν κάποιες δηλώσεις και προτάσεις του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Σπηλιωτόπουλου- δεν έχει σημασία, εάν γυρίσουμε αύριο πάλι την πλάτη στο λαό. Τι να τα κάνω όλα αυτά;

Αυτό είναι το πρόβλημά μας. Παρήγαμε έργο και δεν ξέραμε να το προβάλλουμε επικοινωνιακά.


Και φυσικά θα πρέπει να μιλήσουμε κάποια στιγμή. Να μην κρύψουμε πάλι κάτω από το χαλί τις διαφωνίες μας, τις προτάσεις μας, γιατί θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας, ως μεγαλύτερα προβλήματα.

Είμαστε η παράταξη που εδραίωσε τη Δημοκρατία.

Δεν έχουμε λοιπόν να φοβηθούμε τίποτε αν αγκαλιάσουμε την κοινωνία.

Δεν στέκομαι απέναντι σας για να σφυρίζω αδιάφορα.

Μην υποτιμάτε την παρουσία κανενός.

Αντίθετα πρέπει να λέμε «Όλοι για έναν και ένας για όλους. Στο τέλος όλοι για την Ελλάδα. Μαζί με τους Έλληνες».


Έξι χρόνια γυρίσαμε την πλάτη στον ελληνικό λαό. Θα πρέπει σήμερα να επιστρέψουμε στο λαό, την μόνη πηγή δύναμης στη Δημοκρατία.

Μην αποκλείσουμε κανέναν.


Για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μία μεγάλη λαϊκή Κεντροδεξιά που να αγγίζει το κοινωνικό κέντρο και τις φιλελεύθερες δυνάμεις.

Να εκλέξουμε αρχηγό από τη ψυχή της κοινωνίας όχι μόνο από κομματικούς μηχανισμούς και κομματικά στεγανά.

Αν δεν γίνει αυτό, τότε σημειώστε το: μπαίνουμε σε μια βαθιά κρίση, μας περιμένουν κραδασμοί. Φοβάμαι το αύριο. Μακάρι να διαψευστώ.


Πάντοτε μιλούσα καθαρά. Έλεγα τα πράγματα με το όνομά τους, απλά και σταράτα. Μπεσαλίδικα, όπως πολλές και πολλοί από εσάς. Να τα καταλαβαίνει ο κόσμος. Αυτούς που χρειαζόμαστε δίπλα μας.

Χωρίς στρογγύλεμα, χωρίς περιτύλιγμα, χωρίς χαμόγελα.

Δεν εισακούστηκα. Όμως δεν ήμουν εγώ μέρος του προβλήματος. Μέρος του προβλήματος είναι πολλοί σ’ αυτήν την αίθουσα. Εγώ ήμουν ο γραφικός, κατά πολλούς.

Δυστυχώς άλλοι αποδείχθηκαν απυρόβλητοι, άκαπνοι, γραφικοί, ανίκανοι, τραγικοί! Και φέρανε τη ΝΔ σ’ αυτή την κατάσταση. Ας μην κρυβόμαστε επειδή υποστηρίζουμε τον α ή τον β.

Για να μην μας ξαναγυρίσει ο ελληνικός λαός την πλάτη, θα πρέπει να βάλουμε τέλος στην αυτοϊκανοποίηση, τέλος στον ηδονισμό της αυτοεπιβεβαίωσης.

Ας δώσουμε το μικρόφωνο ανοικτό στους ανώνυμους και τους πολλούς. Όχι στους λίγους. Αν θέλουμε να μείνουμε μέσα σ’ ένα κλειστό κλαμπ, τότε δεν χρειαζόμαστε ορισμένοι σ’ αυτή την αίθουσα, σ’ αυτήν την παράταξη.


Τέλος, θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη επισήμανση που πιστεύω ότι μας αγγίζει όλους. Όσο μπορούμε περισσότερες κάλπες, κ. Πρόεδρε.

Σ’ αυτή την κορυφαία διαδικασία για τη Νέα Δημοκρατία, πρέπει να συμμετέχει και η Ομογένεια.

Και στο συνέδριο και στις εκλογές.

Να φροντίσει το κόμμα ώστε:

Πρώτον, στο Συνέδριο να συμμετέχουν όλοι οι εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων και

Δεύτερον, στις εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου μας, να ψηφίσει όλη η Ομογένεια.

Όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και οι ομογενείς της Αυστραλίας, των Η.Π.Α. και του Καναδά.

Δεν πρέπει να υποτιμάμε τις οργανώσεις της Διασποράς, διότι δεν αγωνίζονται μόνο για το κόμμα αλλά και για την Ελλάδα!

Τους χρωστάμε δεν μας χρωστάνε τίποτα.

Μην συνεχίσουμε να τους περιφρονούμε.

Με τι πρόσωπο αύριο, κυρίες και κύριοι βουλευτές και πρώην υπουργοί, θα πάτε να τους συναντήσετε στα μέρη τους;


Φίλες και φίλοι,

Eίναι πλέον ώρα ευθύνης όλων μας.

Είναι ώρα να σπάσουμε τις αλυσίδες, είναι ώρα να πέσουν οι μάσκες, είναι ώρα ΤΩΡΑ να μιλήσουμε στις ψυχές του λαού, των απλών ανθρώπων, των φίλων που μας στηρίζουν. Να αγγίξουμε και πάλι την κοινωνία και ενωμένοι να κάνουμε και πάλι μεγάλη και νικηφόρα τη Νέα Δημοκρατία! Μια Νέα Δημοκρατία με λαϊκή ταυτότητα!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ....

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΦΡΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ
Άρθρο του activisti
Με μια μακροσκελή, ασυνάρτητη, ανορθόγραφη και παραληρηματικά ασύντακτη προκήρυξη, που προσπαθεί να "νουθετήσει" (αλήθεια ποιούς;) σε ζητήματα παιδείας και εκπαίδευσης, οι..

οργανώσεις "Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς" και "Φράξια Μηδενιστών" ανέλαβαν την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου.
Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να αναρτήσουμε την προκήρυξη, αλλά θα δημοσιεύσουμε κάποια αποσπάσματά της για να αντιληφθούν οι αναγνώστες μας, την τρικυμία εν κρανίω στην οποία βρίσκονται οι επίδοξοι "αναμορφωτές του εκαιδευτικού συστήματος".
Για την επίθεση στην κ. Γιαννάκου:
Συγκεκριμένα στην περίπτωση της Μαρριέτας -Γιαννάκου, μετά τη θητεία της στον υπουργικό θρόνο, δεν κατάφερε να επανεκλέγει στο βουλευτικό αξίωμα. Έπρεπε στη συνέχεια να αποσπάσει την ανθρωπιστική συμπόνοια των ηλίθιων ψηφοφόρων, όταν υπέστη ακρωτηριασμό του ποδιού της , ώστε να οριστεί ....
ευρωβουλευτής ως επικεφαλής ψηφοδελτίου. Βέβαια εμείς δεν τη λυπόμαστε καθόλου για αυτό επιλέξαμε να την τιμήσουμε με την επίσκεψη μας στο σπίτι της στα πλαίσια αυτού που έχουμε ξαναπεί: δεν ξεχνάμε τι υπηρετεί και τι υπηρέτησε ο καθένας στην πορεία της ζωής του ειδικά όταν όχι μόνο δεν μετανιώνει αλλά συνεχίζει και προκλητικά τη σταδιοδρομία του.
Προτάσεις για την εκπαίδευση:
Έτσι και για την εκπαίδευση δεν προτείνουμε ούτε εναλλακτικά προγράμματα διδασκαλίας, ούτε ελευθεριακά σχολεία. Δεν πιστεύουμε στην υποχρεωτική διδασκαλία ούτε καν των βασικών γνώσεων. Σε έναν μελλοντικό επαναστατικό χωροχρόνο ίσως να αισθανόμαστε περισσότερο και να σκεφτόμαστε λιγότερο. Δεν υπάρχει κάποια συνταγή. Κάποιοι μπορεί να μην θέλουν να διαβάζουν και να γράφουν γιατί τους αρέσει να ατενίζουν την θάλασσα, να έχουν για σπίτι τους το δάσος και για στέγη τους τα αστέρια
Για τις καταλήψεις:
Δε ψάχνουμε καμία μελλοντική απελευθερωμένη νόρμα εκπαίδευσης, ψάχνουμε τρόπους απόδρασης από το σήμερα. Άλλωστε οι καταλήψεις και καταστροφές των σχολείων δεν είναι εικόνα από το μέλλον, είναι μια υπολανθάνουσα προβολή των μηδενιστικών αρνήσεων του παρόντος. Όλες οι θεωρητικές κουβέντες για μια "μεταεπαναστατική κοινωνία"και συνάμα εκπαίδευση με ελευθεριακά σχολεία είναι ακίνδυνες φλυαρίες κάποιων για να βρουν καταφύγιο στον εναλλακτισμό του επαναστατικού lifestyle. Ας είμαστε ειλικρινείς, εμείς δεν έχουμε καμία αντιπρόταση για το μέλλον, γι αυτό και είμαστε μηδενιστές, αλλά αντίθετα έχουμε πολύ οργή για το παρόν.
Για τις επιθέσεις τους:
Ανάμεσα σε χιλιάδες φοιτητές που ζούνε την περιπέτειά τους, η πρόκληση είναι ένα σημείο αναφοράς ανάμεσα στην χλιαρότητα τους , την επιστροφή στο σπίτι τους ή την ριζοσπαστικοποίηση τους. Το να προκαλείς το μακέλεμα ενός πλήθους που ασκεί ένα νόμιμο δημοκρατικό είναι ένα στοίχημα με τη δημοκρατία. Δε μας αφορούν ούτε τα πτυχία ούτε τα ανοιχτά κεφάλια. Ούτε καριερiστες είμαστε ούτε τραυματιοφορείς. Και φυσικά δεν αρνούμαστε τις καταβολές μας. Σίγουρα κάποιοι από μας θυμούνται ακόμα την ανάσα του ματά πίσω μας, τους χακήδες να γίνονται φλαμπέ, τις τζαμαρίες που γίνονται θρύψαλα, το κρυφτό στους διαδηλωτές, τη μολότωφ που σκάει και τα σακίδια που μυρίζουν βενζίνη. Την άγρια χαρά μιας γενικευμένης σύρραξης , τα πλιάτσικα, τους βανδαλισμούς την ανομία....
Θα μπορούσαμε να δεχτούμε, και να συζητήσουμε πάνω στον μπουρδολογικού τύπου ψευτοεπαναστατισμό των αλητόβιων, αν δεν "ντύνανε" τις χτυπημένες με μπλέντερ σκέψεις και τα ηλιθιοϊδεολογήματά τους, με τις εγκληματικές, δολοφονικές και καταδικασμένες στην συνείδηση των πολιτών επιθέσεις τους.
ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ, ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ...... ΑΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΦΡΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ

Κυρία Διαμαντοπούλου (μήνυμα από Αλόννησο)

e-mail από την Αλόννησο
Κα Διαμαντοπουλου γνωριζετε ότι στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, οι καθηγητες με οργανικη στο Γυμνασιο Αλοννήσου, ΔΕΝ εχουν πληρωθει?
οτι στην ιστορια εμπλεκονται πολλοι από το νησι???
οτι δεν υπηρξε καμμια ενημερωση από κανενα και σε κανενα???
ΑΠΛΑ λεω αν τα γνωριζετε όλα αυτά και αν ναι τι θα κανετε γι αυτό???

«Συμβούλιο Αποδόμησης της Τάξης»: Σε άλλον Μητροπολίτη ήθελαν να τοποθετήσουν γκαζάκια, σε άλλον… τα έβαλαν τελικά!


Πρόσφατα η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Συμβούλιο Αποδόμησης της Τάξης» ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση των εμπρηστικών μηχανισμών στα γραφεία των Καστανίδη, Αράπογλου και Βούγια, αλλά και για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου. Μάλιστα στην ανακοίνωσή τους έγραφαν σχετικά:»Επίσης, τρεις μέρες πριν την μεγάλη χριστιανοορθόδοξη γιορτή του Δημητρίου τοποθετήσαμε δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς στην οικία του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου». Αυτή η αναφορά είχε προκαλέσει μία γενικότερη αναστάτωση, καθώς γκαζάκια στο σπίτι του Μητροπολίτη Άνθιμου όχι μόνο δεν είχαν εκραγεί, αλλά δεν είχε βρεθεί έστω κάποιο στοιχείο. Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης … μπέρδεψαν τους Μητροπολίτες. Είχαν όντως ...τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό, ο οποίος είχε εκραγεί εν μέρει, προφανώς κατά το χρόνο που αναφέρουν, αλλά στο σπίτι του Μητροπολίτη … Καλαμαριάς και όχι του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης! Υπολείμματα από τον εμπρηστικό μηχανισμό βρέθηκαν νωρίτερα το απόγευμα σε μία άκρη του περιβόλου του χώρου όπου βρίσκεται η κατοικία του Μητροπολίτη Καλαμαριάς, στο κέντρο της Καλαμαριάς. Ο μηχανισμός που αποτελούνταν από τέσσερα γκαζάκια και ένα μπετόνι με εύφλεκτο υγρό, είχε διογκωθεί ελαφρώς και το ένα μόνο γκαζάκι είχε εκραγεί.(newsblog.gr)

URI GELLER SHOW (a little better....)

Ένα show πολύ καλύτερο από τα κολπάκια του performer (και όχι mentalist και π...ια μέντολες). Δυστυχώς η ευχή εκατομμυρίων Ελλήνων, που αποτυπώθηκε παντού στο ιντερνετ ("κύριε Γκέλερ, θέλω να κάνω ένα μαγικό στην κυρία Καραμανλή, πώς θα γίνει;") δεν θα πραγματοποιηθεί.
(δεν πιστεύω να πιστεύει κανείς ότι ο Γκέλερ και οι συμπαθείς ταχυδακτυλουργοί, έχουν ...μαγικές ικανότητες;;;;;). Άλλο show (αποδεκτό και ευχάριστο), άλλο "κληρονομικό χάρισμα" (απάτη).
Δείτε το βιντεο:


Δωρεάν η ταινία EL GRECO

Το νέο και εξαιρετικό blog acanthus δίνει σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να δει ΔΩΡΕΑΝ όλη την ταινία ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ με τον Λάκη Λαζόπουλο σε άριστη ποιότητα.Μια μεγάλη προσφορά που πρέπει να διαδοθεί και να την προωθήσουμε σε καθε ελληνικό σπίτι, όπου υπάρχει..

ιντερνετ.Δείτε ΟΛΗ την τανία στο παρακάτω λινκ (χωρίς download - είναι όλη στο link) 1o μέρος: 56 λεπτά (υψηλή ποιότητα)http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-7217298262553375961&hl=el&fs=true 2ο μέρος: 57 λεπτά (υψηλή ποιότητα)http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=7863266227856238980&hl=el&fs=true Αν θέλετε να την δείτε σε χαμηλότερη ανάλυση (για αργές συνδέσεις): http://dikaiopolis.pblogs.gr/2009/04/450606.html

Χιονόνερο στις παρυφές της Θεσσαλονίκης

Χιονόνερο πέφτει εδώ και λίγη ώρα στις παρυφές της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στην περιοχή του Χορτιάτη, αλλά και στο Ασβεστοχώρι. Στην περιφερειακή οδό της συμπρωτεύουσας το παγωμένο ψιλόβροχο έχει δημιουργήσει μικρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, με την κυκλοφορία να είναι ιδιαίτερα αυξημένη...
newsblog.gr

«Γκάζι» για τον «Καποδίστρια 2». Τα σενάρια για τις Σέρρες


Με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Ιωάννη Ραγκούση ξεκινά άμεσα η διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας με τη συγκρότηση και της Επιστημονικής Επιτροπής η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξή της, έτσι ώστε οι δημοτικές εκλογές του 2010 να διενεργηθούν με βάση τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ»: «ως βάση συζήτησης για τους νέους δήμους που θα προκύψουν από τον« Καποδίστρια 2 »καθώς και για τις νέες περιφέρειες, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τον συνταγματολόγο Δημήτρη Τσάτσο, θα είναι η μελέτη που έχει εκπονήσει ήδη το Ινστιτούτο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ».


Νανά και ... λάβρα η Σερραία ... "αγρότισσα"

H ανάρτηση διεγράφη μετά από αίτηση.

Από τα μέλη της Ν.Δ η εκλογή του νέου Προέδρου αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή

Από τα μέλη του κόμματος θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με σχετική απόφαση που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η αρχική πρόταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για συμμετοχή στη διαδικασία της εκλογής και των φίλων του κόμματος απορρίφθηκε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Την απόρριψη αυτή, ακολούθησε μία μακρά διαδικασία συνεννόησης των τεσσάρων υποψηφίων για το αξίωμα του Προέδρου, για να υπάρξει μία κοινή ανακοίνωσή τους, στην οποία...αναφερόταν ότι δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη που θα εγγραφούν ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, καταβάλλοντας το ποσό των δύο ευρώ. Για την ιστορία, την πρόταση του Δ.Αβραμόπουλου υποστήριξε μόνο ο Π.Ψωμιάδης, ενώ αντίθετα από ότι αναμενόταν, δεν στήριξε ο Αντώνης Σαμαράς.(newsblog)

Μία – ακόμα – ληστεία στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης – Οι δράστες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν γυναίκα ένοικο διαμερίσματος

Μία ακόμα θρασύτατη ληστεία σημειώθηκε στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Θύμα μία γυναίκα ένοικος διαμερίσματος, η οποία με την επιστροφή στο σπίτι της βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαρρήκτες – ληστές, οι οποίοι δεν δίστασαν να της επιτεθούν και να τη χτυπήσουν τραυματίζοντας της. Οι δράστες διέφυγαν με τη λεία τους, ενώ το άτυχο θύμα τους χρειάστηκε να διακομιστεί σε Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Η δραματική αύξηση των περιστατικών τόσο των ληστειών, όσο και των κλοπών και διαρρήξεων έχει πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις στη συμπρωτεύουσα με τους αριθμούς των περιστατικών να αγγίζουν τις χιλιάδες. Σε όλο αυτό, θα πρέπει να προστεθεί το φαινόμενο των πορτοφολάδων, στη συντριπτικότατη... πλειοψηφία τους Βουλγάρων, οι οποίοι έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα, χωρίς όμως καμία ουσιαστική αντιμετώπιση από τη μεριά της Πολιτείας, καθώς ακόμα και σε περιπτώσεις σύλληψής τους, αφήνονται ελεύθεροι αμέσως από τις δικαστικές αρχές ή οι ποινές που επιβάλλονται είναι τέτοιες που τους επιτρέπουν να επιστρέφουν στη «δουλειά» τους την επόμενη ημέρα, στην κυριολεξία.(newsblog.gr)

Τουρκο-ισραηλινή κρίση και Ελληνική διπλωματία


Του Χρήστου Ιακώβου Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥ.ΚΕ.Μ.)

Ο Χένρυ Κίσσιγκερ είχε πει κάποτε ότι οι μοναδικοί χάρτες που δεν αλλάζουν χρώματα είναι οι γεωφυσικοί ενώ αντιθέτως οι γεωπολιτικοί αλλάζουν συχνά τα χρώματά τους. Πριν από δεκατρία χρόνια, όταν η Τουρκία και το Ισραήλ επισημοποιούσαν την από μακρού στρατηγική τους σχέση μέσω των δύο συμφωνιών που υπέγραψαν, αμφότερες οι χώρες προσδιόριζαν την συνεργασία τους σε..
γεωπολιτικά πλαίσια, αποδίδοντας της μάλιστα μακροχρόνια δυναμική στην συντεταγμένη του χρόνου και δομικό χαρακτήρα για την αρχιτεκτονική της ασφάλειας στην περιοχή, στην συντεταγμένη του χώρου. Με άλλα λόγια, Τουρκία και Ισραήλ, ενσωμάτωσαν την εξωτερική τους πολιτική στον αμερικανικό στρατηγικό σχεδιασμό για την Μέση Ανατολή. Σήμερα, τα δεδομένα αλλάζουν άρδην σε σημείο που ο μέχρι πρόσφατα ισχυρός Τουρκοισραηλινός άξονας να αναθεωρείται από τις νέες γεωστρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο στρατηγικός άξονας Τουρκίας-Ισραήλ ενισχύθηκε σημαντικά την περασμένη δεκαετία λόγω τριών συντελεστών: α) της ανάγκης του Ισραήλ να αντισταθμίσει την έλλειψη στρατηγικού βάθους σε σχέση με τα εχθρικά προς αυτό κράτη, όπως ήταν το Ιράκ στο παρελθόν, η Συρία και το Ιράν, β) του σταθερού προσανατολισμού της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής προς τους δυτικούς συνασπισμούς και συμμαχίες και γ) της μεταψυχροπολεμικής Αμερικανικής γεωστρατηγικής στην Μέση Ανατολή που μέρος της στηριζόταν στο δόγμα της διπλής ανάσχεσης (Ιράκ, Ιράν).

Η νέα διπλωματική κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών, λόγω της ακύρωσης εκ μέρους της Τουρκίας μέρους διεθνούς στρατιωτικής άσκησης που θα συμμετείχε και η Ισραηλινή αεροπορία, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την κατάρρευση του εν λόγω στρατηγικού άξονα. Οι στρατιωτικές ασκήσεις αποτελούν μέρος της κληρονομιάς που άφησαν οι δύο συμφωνίες της δεκαετίας του 1990.

Τρία δεδομένα προκάλεσαν αυτήν την αλλαγή εκ μέρους της Τουρκίας. Η άνοδος του Κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη στην εξουσία το 2002, ο πόλεμος στο Ιράκ το 2003, με τον οποίο η Τουρκία διεφώνησε έντονα και την έθεσε ενώπιον σκληρών διλημμάτων ασφαλείας και τέλος, η πολλαπλή στρατηγική υποστήριξη που έδωσε, ευθύς εξαρχής, το Ισραήλ προς την κατεύθυνση δημιουργίας κουρδικής οντότητος στο Βόρειο Ιράκ.

Με την άνοδο του κόμματος του Ερντογάν στην εξουσία το 2002, η ισλαμική ατζέντα ήρθε στο επίκεντρο της πολιτικής. Μονοπώλησε όμως το ενδιαφέρον η πτυχή της ατζέντας που αφορούσε την εσωτερική αντιπαράθεση ισχύος μεταξύ στρατού και ισλαμιστών. Με τον διορισμό του Αχμέντ Νταβούντογλου εσχάτως ως πολιτικού προϊσταμένου της Τουρκικής διπλωματίας, η ισλαμική ατζέντα μέσω της προβολής ισλαμικής ταυτότητας βρίσκει έδαφος και πρακτική εφαρμογή στην Τουρκική εξωτερική πολιτική. Απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση της ισλαμικής ατζέντας στον μουσουλμανικό γεωπολιτικό χώρο (μέρος του «στρατηγικού βάθους» κατά τον Νταβούντογλου) είναι η απαγκίστρωση της από τον στρατηγικό άξονα με το Ισραήλ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Τουρκία αρχίζει να υπονομεύει τη διπλωματική στρατηγική του Ισραήλ (ιδιαίτερα στο Παλαιστινιακό) προκειμένου να αποκτήσει ψυχολογική δυναμική και ερείσματα στον μουσουλμανικό κόσμο. Σταδιακώς, όμως, η Τουρκία έχει αρχίσει να θέτει στρατηγικές προκλήσεις για το Ισραήλ δεδομένου ότι εισήλθε σε μία ανταγωνιστική τροχιά με το εβραϊκό κράτος. Αυτό θα αναγκάσει το Ισραήλ να βρει εναλλακτικές και αντισταθμιστικές λύσεις.

Καθοριστικής σημασίας για το στρατηγικό παίγνιο που άρχισε μεταξύ των δύο χωρών είναι η εξέλιξη του Κουρδικού ζητήματος. Με την Τουρκία να κάνει στρατηγική στροφή σε ένα πλαίσιο γεωπολιτικών συμφερόντων αντίθετα, ανταγωνιστικά και υπονομευτικά προς το Ισραήλ, εκ των πραγμάτων, σπρώχνει το Ισραήλ σε στρατηγική σύζευξη με τους Κούρδους, όχι μόνο του Ιράκ αλλά και της Τουρκίας. Σε αυτό το σημείο εγείρεται ένα καθοριστικό ερώτημα για τις επιλογές της Τουρκίας: εάν δηλαδή η στρατηγική υπερεξάπλωση που επιχειρεί σήμερα αποτύχει ποιο θα είναι το κόστος τόσο για τη διπλωματική της στρατηγική όσο και για την ασφάλειά της, ειδικά σε περίπτωση που το Ισραήλ επιλέξει να προχωρήσει σε γεωστρατηγική σύζευξη με τους Κούρδους της Τουρκίας.

Τα νέα αυτά δεδομένα θα πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά Ελλάδα και Κύπρο σε σχέση με μία νέα προσέγγιση με το Ισραήλ. Υπάρχει συγκεκριμένο Ελληνικό πλάνο να αξιοποιήσει τις νέες πραγματικότητες; Πολύ αμφιβάλλω. Υπομιμνήσκει, προσέτι, τις λανθασμένες επιλογές της Ελληνικής πλευράς να εγκαταλείψει το κουρδικό χαρτί από τα τέλη της περασμένης δεκαετίας. Είναι πλέον σίγουρο ότι, στην επόμενη δεκαετία, αυτός που θα μπορεί να επηρεάσει την πορεία του κουρδικού ζητήματος στην Μέση Ανατολή θα αυξήσει ταυτόχρονα και την επιρροή του στις εξελίξεις στην περιοχή.

Πηγή: http://www.geopolitics-gr.blogspot.com/

Φέρτε τα πίσω !

Την έγδυσαν, την βιντεοσκόπησαν και μετά άρχισε το....μαρτύριο!

Ήταν 6 το πρωί όταν έξι αλλοδαποί εισέβαλλαν στο σπίτι μίας αλλοδαπής γυναίκας στην περιοχή της Νέας Αρτάκης. Με βία έπεσαν πάνω της και δύο από τους δράστες με μαχαίρι την εξανάγκασαν να γδυθεί μπροστά τους. Η ίδια έκανε ότι της είπαν οι δράστες οι οποίοι παράλληλα την....

βιντεοσκοπούσαν επί μισή ώρα με το κινητό τους τηλέφωνο. Στην συνέχεια έφυγαν από το σπίτι και τότε άρχισε ο πραγματικός εφιάλτης για την κοπέλα. Οι έξι αλλοδαποί άρχισαν να εκβιάζουν την κοπέλα λέγοντας της πως εάν δεν τους δώσει 3000 ευρώ θα διαδόσουν το βίντεο. Η ίδια δεν ενέδωσε στον εκβιασμό και πήγε στους αστυνομικούς. Αμέσως στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση όπου συνελλήφθησαν οι τρεις και αναζητούνται οι υπόλοιποι.

-- www.evianews.com

ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ή…Τελικά οι ΑΡΕΣΤΟΙ;...

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ*

Επιστρέφω στο θέμα της επιλογής των 88 Γενικών και Ειδικών Γραμματέων καθώς πέραν της πρόσληψης ΕΝΟΣ, δηλαδή του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης μέχρι σήμερα ΔΕΝ είδαμε ΠΟΥΘΕΝΑ καμία ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση για τις υπόλοιπες 87 θέσεις, ενώ οι μέρες κυλάνε και η Δημόσια Διοίκηση χωλαίνει αναίτια!...

Τα προβλήματα που καλείται να επιλύσει και οι κρίσεις που θα χρειασθεί να διαχειρισθεί η νέα Κυβέρνηση της χώρας με ...

Πρωθυπουργό τον κ Γιώργο Παπανδρέου δεν νομίζω ότι συμπεριελάμβαναν και ατυχείς επιλογές όπως αυτή της πρόσκλησης για υποβολή αιτήσεων για κατάληψη μιας από τις 88 επίζηλες θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.


Για τον Πρωθυπουργό μας και για χιλιάδες ανθρώπους όπως ο υπογράφων είναι γνωστό το γεγονός ότι στην Αμερική αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Δύσης (όπου αναμφίβολα ανήκει και η Ελλάδα) ΟΛΕΣ οι περιζήτητες θέσεις του Δημόσιου τομέα (είτε πρόκειται για την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, είτε για τις Κυβερνήσεις των Πολιτειών, είτε για ην οπουδήποτε τοπική αυτοδιοίκηση) ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τα βιογραφικά τους προς κρίση!


Φρονώ ότι σε αυτά τα δεδομένα βασίστηκε και η «καινοτόμος» για τα ελληνικά δεδομένα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα πλαίσια της αποκαλούμενης e-government ( ηλεκτρονικής διακυβέρνησης) για τις 88 θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων.


Μέχρι εδώ πολύ καλά, έστω και εάν αυτές τις θέσεις νομοτελειακά τις καταλαμβάνουν άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης των εκάστοτε Κυβερνήσεων και των εκάστοτε Υπουργών που συνθέτουν το εκάστοτε Υπουργικό Συμβούλιο και ΚΑΝΕΙΣ, μα ΚΑΝΕΙΣ δεν...παρεξηγείται!


Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι στις προαναφερθείσες χώρες και περιπτώσεις ΟΛΑ είναι επακριβώς προσδιορισμένα (δηλαδή θέση και προβλεπόμενα προσόντα), επιτροπές και κριτήρια επιλογής.


Η «καινοτόμος» προσέγγιση του θέματος πρόσληψης 88 Γενικών και Ειδικών Γραμματέων στην Ελλάδα του 2009 δημιούργησε, από βιασύνη(;)

Από πρόθεση(;) από ασχετοσύνη(;) μια πραγματικότητα σε επίπεδα σχεδόν χυδαία και φοβάμαι τις επερχόμενες κοινωνιολογικά οδυνηρές εξελίξεις ακριβώς επειδή – εάν πρόκειται για κάτι τέτοιο - "το δούλεμα" δεν έχει πλέον περιθώρια επιτυχίας


Με άλλα λόγια, πού σταματά η καλή πρόθεση, στα δημόσια πράγματα, που αρχίζει "το δούλεμα" και πότε εμποτίζεται μια «καινοτόμος ενέργεια» που εισήγαγε, υποθέτω με πολύ καλές προθέσεις ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός μας κ Παπανδρέου, με τόση χυδαιότητα ώστε να επιτρέπεται και να μπορούμε εγώ και σχεδόν 40,000 αιτούντες να ανακράξουν όχι με αντιπολιτευτική διάθεση αλλά με πνεύμα εποικοδομητικής κριτικής....

Αιδώς Αργείοι!...



* Ο καθηγητής ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Οκτώβρη 2010

Έρχεται ο Soros στην Ελλάδα

Κάτω από άκρα μυστικότητα, έρχεται στις αρχές της άλλης εβδομάδας ο περιβόητος Τζωρτζ Σόρος στην Ελλάδα, (καλεσμένος σε ….βάπτιση). Είμαστε περίεργοι να δούμε ποιος θα είναι ο ανεπίσημος κύκλος επαφών του, και αν η επίσκεψη του έχει σχέση, και με τις «εξελίξεις» στη ΝΔ. Το «πρόσωπο κλειδί» ίσως να είναι ...

Πρωτοποριακή e-υπηρεσία για βιβλιόφιλους

Ξεκίνησε την λειτουργία του το BookStage.gr!
Το BookStage.gr δημιουργήθηκε από την ανάγκη των ανθρώπων για έκφραση.
Όραμά μας είναι να αποτελέσει τη μεγαλύτερη και πιο ποικιλόμορφη σκηνή έκφρασης.
Δίνει τη δυνατότητα σε συγγραφείς και δημιουργούς υλικού να δημοσιεύσουν ηλεκτρονικά το έργο τους και να ωφεληθούν από αυτό. Το όφελος είναι διπλό.
Από τη μια αφορά το οικονομικό σκέλος, πολύ σημαντικό κομμάτι για κάθε έναν που...
δημιουργεί και βλέπει τον κόπο του να ανταμείβεται και από την άλλη το ηθικό.
Διότι η αίσθηση της δημιουργίας αφήνει μια τεράστια ικανοποίηση στον καλλιτέχνη και όταν αυτός έχει και τη δυνατότητα μέσα από την πιο μεγάλη σκηνή έκφρασης, το BookStage.gr, να εκφραστεί ώστε να τον διαβάσουν, να τον μάθουν και άλλοι άνθρωποι και γιατί όχι να τον κρίνουν κιόλας, τότε το μυαλό ηρεμεί και η ψυχή γαληνεύει γιατί γνωρίζει πως έχει κοινό να απευθυνθεί! Γιατί γνωρίζει πως έχει την ευκαιρία να κερδίσει τη ζωή του!
Πρόκειται λοιπόν, για μια πρωτοποριακή υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να ανεβάσει το έργο του στο διαδίκτυο λειτουργώντας σαν ένας ηλεκτρονικός εκδοτικός οίκος.
Επίσης, το BookStage.gr έχει δημιουργήσει και το myBookStage.com, μια παγκόσμια ιστοσελίδα, οπότε παρέχει τη δυνατότητα σε όλους να γίνουν γνωστοί σε παγκόσμιο επίπεδο!
Από την άλλη, οι επισκέπτες του BookStage.gr – αναγνώστες μπορούν να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους ή σε φορητές συσκευές ανάγνωσης βιβλίων (e-book readers) ηλεκτρονικό περιεχόμενο (βιβλία) άμεσα.
Τα ηλεκτρονικά βιβλία (e-books) είναι βιβλία σε ψηφιακή μορφή που μπορούν να διαβαστούν από την οθόνη του υπολογιστή ή από κάποια εξειδικευμένη συσκευή ανάγνωσης. Πέραν του ότι αποτελούν μια λύση φιλική προς το περιβάλλον, τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι γενικά φθηνότερα από τα τυπωμένα, ενώ η πρόσβαση σε αυτά είναι εύκολη και άμεση.
Ευχόμαστε η περιήγησή σας στο BookStage.gr να είναι εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα.
Αλλά πάνω απ’ όλα ευχόμαστε να σας μεταδώσει έστω και για λίγο την αίσθηση της ελευθερίας της έκφρασης!
Με εκτίμηση,
Η ομάδα του BookStage.gr. 10/2009
BookStage.gr - E. Τσιόβολου http://www.BookStage.gr

Ενα μικρό σχόλιο για τη συνάντηση Παπανδρέου-Γρούγιου

Εχω την αίσθηση ότι η συνάντηση με Γκρουέφσκι ήταν κάτι περισσότερο από τα σχόλια που αναγνώσαμε σε στήλες μικροπολιτικής. (Αν είχε άδεια να μπεί στο κτήριο, τι ταυτότητα χρησιμοποίησε και άλλα τοιαύτα ηχηρά παρόμοια! Δηλαδή, δεν τον είχε καλέσει ο κ.Παπανδρέου; Είδε...φως και ανέβηκε και βρέθηκαν, ξαφνικά, φάτσα-φάτσα στον διάδρομο; ) Το ερώτημα είναι: Καλύπτει άραγε τις αναγκαίες προϋποθέσεις η FYROM ώστε να ενταχθεί στην ΕΕ; Δηλαδή, το μόνο πρόβλημα που της έμεινε να επιλύσει είναι το ζήτημα της ονομασίας της; Μην τρελαθούμε εντελώς!
Αννα

ΕΔΩ ΣΕΡΡΕΣ

Τα blogs των Σερρών, με μια ματιά, συν διαφορες πληροφορίες και χρήσιμους συνδέσμους του Νομού http://serresblogs.blogspot.com/

Επιθέσεις κουκουλοφόρων τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη

Δύο επιθέσεις κουκουλοφόρων σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλονίκη. Στο πρώτο περιστατικό ομάδα αγνώστων, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, βγήκαν από τον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και πέταξαν βόμβες μολότωφ κατά της πύλης Εμπορευμάτων. Το δεύτερο περιστατικό, σημειώθηκε δύο ώρες περίπου αργότερα και σε αυτό ομάδα ατόμων βγήκε από τον χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής και..πέταξε βόμβα μολότωφ κατά περιπολικού το οποίο βρισκόταν στο φανάρι της διασταύρωσης των οδών Αγ.Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης. Από τη μολότωφ δεν προκλήθηκε φωτιά.(newsblog.gr)

Η ρατσιστική οργάνωση «Embargoed»

Η ρατσιστική οργάνωση «Embargoed» καταγγέλλει την κυπριακή ιστορική πραγματικότητα
Λονδίνο, 26 Οκτωβρίου 2009
«Η γης δεν έχει κρικέλια για να την πάρουν στον ώμο και να φύγουν...». Η γη της Κύπρου ήταν πάντοτε ελληνική και όσο ζουν και αναπνέουν Έλληνες σε αυτό τον τόπο, θα συνεχίσει να είναι ελληνική.
Δεν θα ασχοληθούμε για το κατά πόσον η ενέργεια των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ, να...

αναρτήσουν πανό «Η Κύπρος είναι ελληνική» σε 10 διαφορετικές ξένες γλώσσες, ήταν εντός του πλαισίου των κανονισμών της ΟΥΕΦΑ. Χρήζει όμως σχολιασμού το θράσος της οργάνωσης «Embargoed», να καταγγείλει το γεγονός αυτό, χαρακτηρίζοντας τη φράση «Η Κύπρος είναι ελληνική», ρατσιστική και πολιτικά αδιάλλακτη.
Eύλογα αναρωτιόμαστε ποιοι πραγματικά θεωρούνται ρατσιστές και αδιάλλακτοι, οι Ελληνοκύπριοι, ή οι «κύριοι» της «Εmbargoed» που προωθουν την διχοτόμηση στην Κύπρο, επιζητώντας τη νομιμοποίηση του ψευδοκράτους και τη διεθνή αναγνώρισή του;Μήπως η τεράστια «μελανιά» στον Πενταδάκτυλο δεν είναι σύμβολο ρατσισμού και εθνικισμού; Το νέο άγαλμα του Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία, που όλως παραδόξως δείχνει με το σπαθί του προς τις ελεύθερες περιοχές και είναι περιτριγυρισμένο από 16 τουρκικές σημαίες, ποια ακριβώς μηνύματα προβάλλει; Το υπό ανέγερση άγαλμα στη Καντάρα που στόχο έχει να είναι ορατό από την Τουρκία(!), ποιες ιδεολογικές αφοσιώσεις θέλει να θρέψει; Οι δηλώσεις του ψευδοπρωθυπουργού Έρογλου για «λύση» δύο κρατών και δύο λαών δεν είναι πολιτικά αδιάλλακτες; Ή μήπως η μετατόπιση των σημαδούρων παρά τη περιοχή Κάππαρη στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, για προέκταση του θαλάσσιου έλεγχου από τον κατοχικό στρατό, δεν διαταράζει το «κλίμα των συνομιλιών»;
Η φράση «Η Κύπρος είναι ελληνική» δεν είναι καθόλου ρατσιστική, ούτε εθνικιστική και φυσικά ούτε πολιτικά αδιάλλακτη, διότι πολύ απλά αναφέρει ένα γεγονός. Ένα ιστορικό γεγονός που το μαρτυρούν τα μνημεία και οι ιστορικές επιγραφές της Κύπρου. Αυτή είναι η ιστορική και πολιτισμική πραγματικότητα του νησιού. Όσον αφορά τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, παρά το γεγονός ότι η φασιστική ηγεσία τους από το 1963, τους απαγορεύει να συνυπάρχουν με τους Ελληνοκύπριους, η Κυπριακή Δημοκρατία (από την οποία είχαν αποχωρήσει) είχε (και έχει) πάντα τις πόρτες ανοιχτές προς αυτούς. Δυστυχώς ο τουρκικός φασισμός και ο αγγλικός ιμπεριαλισμός συντηρούν μέχρι σήμερα το μίσος, διότι επενδύουν στην διάλυση-διχοτόμηση της Κ.Δ. και μετατροπή της σε ένα διζωνικό-δικοινοτικό «κράτος». Ο χαρακτήρας, ο πολιτισμός, η κουλτούρα και η ιστορία όλων των μειονοτήτων (Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Λατίνων και Μαρωνιτών) χρήζουν σεβασμού από το σύνολο του κυπριακού λαού. Τίποτα δεν είναι ικανό όμως να αλλάξει τον ιστορικό και πολιτισμικό χαρακτήρα του νησιού, όπως αυτός σφυρηλατήθηκε μέσα από τους αιώνες.
Εν κατακλείδι, αφού θέλετε κύριοι της «Embargoed», «άρση» του δήθεν «εμπάργκο», επανενταχθείτε στην Κυπριακή Δημοκρατία και αποσύρετε τα συρματοπλέγματα! Ως νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, να τύχετε διεθνούς αναγνώρισης και να απολαύσετε τα προνόμια που παρέχει η ΕΕ, χωρίς οποιουσδήποτε περιορισμούς. Ιδού η Κυπριακή Δημοκρατία, ιδού και η «άρση του εμπάργκο»!
Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

http://www.metopo.org.uk/dt2009010026-embargoed.html

30 Οκτ 2009

Γκολάρα ! (funny video)

Όταν δεν μπορούν οι παίκτες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας να σκοράρουν έχουμε συνηθίσει για παράδειγμα να πραγματοποιείται κάποια αλλαγή.Στο παρακάτω βίντεο όμως κάτι άλλο συμβαίνει, όχι και τόσο σύνηθες! Δείτε...


http://clopyandpaste.blogspot.com/2009/10/blog-post_4038.html

Τον γονάτισε τον Θέμο η δικαιοσύνη !

Εκτός από τη 19μηνη φυλάκιση για τις πρωτοσέλιδες φωτογραφίες στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το δικαστήριο επέβαλλε και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ. Έλεος κύριοι δικαστές. Τη λιώσατε την εφημερίδα. Θα αντέξει;

Οι αντίπαλοι για Αρη και Πανελλήνιο


Τους αντιπάλους τους στην φάση των ομίλων του EuroCup έμαθαν σήμερα οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ στη διοργάνωση, Αρης και Πανελλήνιος.
Ο Αρης κληρώθηκε στον 3ο όμιλο μαζί με τις...
Ζαντάρ (Κροατία), Σιαουλιάι (Λιθουανία) και Χαποέλ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ).
Ο Πανελλήνιος κληρώθηκε στον 7ο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει τις Νανσί (Γαλλία), Γκραν Κανάρια (Ισπανία) και Τουρόβ Ζγκόρζελετς (Πολωνία).
Στις 24 Νοεμβρίου έχει οριστεί το εναρκτήριο τζάμπολ της κανονικής περιόδου.

Ποινή φυλάκισης 19 μηνών για τον Θέμο Αναστασιάδη


Σε ποινή φυλάκισης 19 μηνών με αναστολή (όπως πάντα) καταδικάστηκε από το τριμελές Εφετείο πλημμελημάτων ο Θέμος Αναστασιάδης και η συντακτική επιτροπή της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα". Η υπόθεση αφορά στη δημοσιοποίηση των προσωπικών φωτογραφιών της Εύης Τσέκου και του...
πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου, τον Ιανουάριο του 2008. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως με την ίδια ακριβώς ποινή.

Ένα βίντεο για την ομορφότερη πόλη της Ελλάδας

Άλωνα, Αμύνταιο, Αετός, Ανταρτικό, Βεύη, Λέχοβο, Πισοδέρι, Νυμφαίο, Ιτιά, Ξινό Νερό...
μερικά από τα χωριά του ομορφότερου νομού της Μακεδονίας. Ο ακριτικός νομός, στα σύνορα της Μακεδονίας με την Αλβανία και τη FYROM, προσφέρει εικόνες ομορφιάς, είτε αυτές ανάγονται στο παρόν, είτε στο παρελθόν..
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Πώς θα είναι ο υπολογιστής του μέλλοντος;

Αν αναρωτιέστε για το πως θα είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του μέλλοντος, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο. Θα σας λυθούν όλες οι απορίες...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Πηγή: http://clopyandpaste.blogspot.com

To «Διεθνές Επιμελητήριο για τη διάδοση της Επαναστατικής Ευθύνης» πίσω από την έκρηξη του εμπρηστικού μηχανισμού στο Ισπανικό Προεξενείο της Θεσσαλον

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Διεθνές Επιμελητήριο για τη διάδοση της Επαναστατικής Ευθύνης» με επιστολή της στο δικτυακό τόπο Indymedia ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση του εμπρηστικού μηχανισμού στο Ισπανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη σήμερα τα ξημερώματα. Η οργάνωση στην ανακοίνωσή της στρέφεται κατά του Ισπανικού Κράτους και των «κατασταλτικών του μηχανισμών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά...newsblog.gr

ΣΕΡΡΕΣ:Αρχαιολογικά ευρήματα πεταμένα,"διακοσμούν" πευκόδασος


Mετά από υπόδειξη αναγνώστριας επισκεφτήκαμε τοποθεσία έξω από τις Σέρρες στον Κουλά,στον δρόμο ανεβαίνοντας προς την ακρόπολη των Σερρρών.Στο σημείο εκείνο υπάρχει η εκκλησία του Αγ.Νικολάου για την οποία μαθαίνουμε ότι αναφέρεται από το 1339 ,ενώ αναστυλώθηκε μετά από εργασίες το 1935 εώς 1948.Φτάνοντας στο πευκοδάσος που υπάρχει έξω από τον αυλόγυρο του Ναού μπορεί κανείς να....
αντιληφθεί εύκολα ότι βρίσκεται επάνω ή κοντά σε αρχαιολογικό χώρο, από τα διάσπαρτα κεραμεικά που υπάρχουν τριγύρω.Όμως το το εντυπωσιακό σημείο που θα τραβήξει την προσοχή είναι ο τοίχος της αυλής που συνορεύει με το πευκοδάσος.Η αρχική έκπληξη,γίνεται αμηχανία..και μετά θυμός...
Αρχαίες ανάγλυφες μαρμάρινες πλάκες, ακρωτηριασμένα μέλη αρχαίου κτιρίου (πιθανόν ναού)με σκαλισμένο το σύμβολο του ρόδακα, πραγματικά αριστουργήματα, είναι πεταμένα και καλυμένα με χώμα και πευκοβελόνες,μέσα στο δάσος!!Πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν και σαν “μπάζα” για την υποστύλωση του μαντρότοιχου..!!..Κάποιο κομμάτι μάλιστα θυμίζει έντονα αέτωμα,άλλα είναι μίσοσκεπασμένο με χώμα και δεν μπορεί εύκολα να προσδιορίστεί. Είναι δυνατόν;
Ρωτώντας και την άποψη κάποιου ποιο ειδικού για τα σύμβολα μας ενημέρωσε ότι οι ρόδακες τοποθετούνταν ως στόλισμα στο άνω μέρος πύλης ναού. Συμβολίζουν δε τον οίκο του Διονύσου και κατά άλλους την ευγονία, υποδηλώνοντας δια των ροδάκων την αγνότητα του ...αιδοίου!Ρόδακες συναντούμε και σε νεότερους ναούς γοτθικής κατασκευής που εκλείφθησαν από τους αρχαίους Θράκες.Αν και κατά την εκτίμηση της αναγνώστριας τα ερείπεια του προγενέστερου κτιρίου ανήκαν σε ναό της Αρτέμιδος, το πιθανότερο είναι τελικά πως ο Διόνυσος ίσως ήταν αυτός που αντικαταστάθηκε στην τοποθεσία εκείνη από τον Αγ.Νικόλαο.
Είναι πάντως περίεργο πως τα αριστουργηματικά πράγματι ανάγλυφα τμήματα που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν τοποθετηθεί στις γυάλες κάποιου μουσείου, και θα πλήρωνε ο κόσμος εισητήριο για να θαυμάσει,δεν μεταφερθηκαν στο μουσείο των Σερρών παρά αφέθηκαν πεταμένα μέσα στο πευκοδάσος και αφημένα στις ορέξεις του καθενός που θα ήθελε να τα εμπορευτεί,ή απλά να διακοσμήσει τον κήπο του εξοχικού του...
Είνα άραγε όλα αυτά υπόψιν της διευθύντριας της ΚΗ' Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών και των λοιπών αρμοδίων αρχών ,ή για μια ακόμη φορά και πάλι “δεν έχουν ιδέα...;”
Φαίνεται ότι τελικά στην Ελλάδα και ειδικά εδώ στις Σέρρες,- σε συνδιασμό και με τον εγκαταλελειμμένο αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής-τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι σε πλεόνασμα....μας περισσεύουν...Και έτσι τα έχουμε να διακοσμούν...πευκοδάση και λόφους.
Αυτοί είμαστε.....
- Βισάλτης -
-- http://www.visaltis.blogspot.com/

Στον "Ευαγγελισμό" 4 ξυλοδαρμένοι ΔΑΠίτες

Ακριβώς αυτά γίνονται και στα πανεπιστήμια της Βρετανίας, των ΗΠΑ κ.λ.π. ....
Σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009, οι πράξεις βίας από την πλευρά της ΠΑΣΠ ως συνέχεια μιας αλαζονικής και βίαιης συμπεριφοράς τα τελευταία χρόνια οδήγησαν σε σύγκρουση με μέλη της ΔΑΠ. Συγκεκριμένα ο..
Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ επιτέθηκε υβριστικά και προπηλάκισε τον Υπεύθυνο της ΔΑΠ. Ακολούθησε συμπλοκή η οποία αργότερα γενικεύτηκε και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων μελών της ΔΑΠ τα οποία μετέβηκαν στον «Ευαγγελισμό» για τις πρώτες βοήθειες.
Η βίαιη συμπεριφορά της ΠΑΣΠ αποτελεί καθημερινό φαινόμενο στο ΟΠΑ(ΑΣΟΕΕ). Η συμπεριφορά αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι η ΠΑΣΠ σε αυτή τη σχολή είναι πρώτη και η αλαζονεία της έχει ξεπεράσει κάθε όριο με αποτέλεσμα τα στελέχη της ΠΑΣΠ να είναι προκλητικά και να εριστικά. Με το σημερινό γεγονός απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως τα ισχυρότερα μέσα τους για να επιβληθούν στον πολιτικό λόγο που προβάλλει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι η βία και οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Ως υπεύθυνη παράταξη καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της κυβερνητικής παράταξης που συνεχίζει να αποδεικνύει πως αυτό που την χαρακτηρίζει πάνω απ’ όλα είναι η αλαζονεία και η έλλειψη πολιτικού πολιτισμού.
ΑΥΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Δ.Α.Π.

Τα καλύτερα sites τουριστικών γραφείων. Τα βραβεία


Τα καλύτερα έντυπα και ιστοσελίδες των τουριστικών γραφείων- μελών του βράβευσε ο Σύνδεσμος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), στο πλαίσιο της 25ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia.

Για τα καλύτερα sites βραβεία δόθηκαν στα γραφεία:

Ατυχής η παράλειψη της λέξης «Εθνική» από την νέα ονομασία του Υπουργείου Παιδείας

Του Αθανάσιου Κατσίμπελη*

Όταν ήρθε ο ανήλικος Όθωνας στην Ελλάδα από το βαυαρικό πριγκιπάτο του, οι μεγάλες Δυνάμεις που τον έφεραν, προσπάθησαν ο τίτλος του να είναι “Βασιλιάς της Ελλάδας” και όχι “Βασιλιάς των Ελλήνων” διότι ο τελευταίος τίτλος υπονοούσε πως.

ο ανήλικος βασιλιάς είχε δικαιοδοσία και σε Έλληνες εκτός του νεοσύστατου ελληνικού Κράτους. Θα προλάβαιναν έτσι τη γέννηση κάποιας “Μεγάλης Ιδέας” στην αρχή της. Σκεφτόμασταν δηλαδή τότε αντίστροφα από ότι σκεφτόμαστε στη σημερινή εποχή, όπου δεν μας νοιάζει αν κάποιος γείτονας διεκδικεί, με όπλο μόνο ένα παρόμοιο τίτλο-όνομα, εδάφη της χώρας μας. Άραγε πόσο μεγάλη σημασία έχει η ύπαρξη ή μη μιας λέξη ή ενός ορισμού σε έναν πολιτειακό τίτλο;1

Ο Πρωθυπουργός μας κ. Γιώργος Παπανδρέου προέβη στην απαλοιφή των τίτλων “Μακεδονίας-Θράκης” από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και της λέξης “Εθνική” από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κι ενώ για την κατάργηση του πρώτου δόθηκαν τουλάχιστον κάποιες εξηγήσεις, για το «ΥΠΕΠΘ» κανένας δεν εξήγησε για ποιο λόγο έγινε η απαλοιφή της λέξης «Εθνική» αλλά και κανένας φορέας δεν διαφώνησε. Ούτε η Δ.Ο.Ε ούτε η ΟΛΜΕ ούτε κάποιος άλλος φορέας της εκπαίδευσης διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός αυτό ή τουλάχιστον ζήτησε να εξηγηθούν οι λόγοι της παράλειψης. Είναι πλέον συνηθισμένη κατάσταση να επικρατούν οι δυνάμεις της αφωνίας στην Ελληνική κοινωνία, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους πνευματικούς μας ανθρώπους.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματός μας (το οποίο δεν αναθεωρήθηκε από την τελευταία αναθεωρητική βουλή εξαιτίας των αντιδράσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα και την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία αναθεώρησης) “Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.”

Θα μπορούσε κάποιος λοιπόν να υποστηρίξει πως η παράλειψη της λέξης είναι αντισυνταγματική και αντίκειται τόσο στο γράμμα όσο και στο πνεύμα του Συντάγματός μας. Από την άλλη θα μπορούσε να μη θεωρηθεί αντισυνταγματική η συγκεκριμένη μετονομασία, αν δεχθούμε πως δεν αναιρείται ο σκοπός της Παιδείας όπως περιγράφεται στο άρθρο 16 του Συντάγματός μας. Δηλαδή αν, παρά τη μετονομασία αναπτύσσει η Παιδεία στους Έλληνες μαθητές την εθνική και τη Θρησκευτική τους συνείδηση. Αν όμως δεν αναιρείται ο σκοπός που ορίζει το Σύνταγμα, ποιοι λόγοι επέβαλλαν τη μετονομασία του Υπουργείου;

Έκπληξη προκαλεί και το γεγονός πως η μετονομασία αυτή έγινε από ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ, αφού η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη δέχεται την έννοια του έθνους και των ενιαίων συμφερόντων του. Πώς είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα να έχει ως ανώτατο όργανο του κόμματος το «Εθνικό Συμβούλιο» και να καταργεί την λέξη από το Υπουργείο Παιδείας;

Πώς είναι δυνατόν για παράδειγμα το Γαλλικό Υπουργείο να λέγεται Ministère de l'Education nationale (Εθνικής) και το δικό μας Υπουργείο Παιδείας Κατάρτισης, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων;

Δεν είναι Εθνική η Παιδεία μας όταν υπερβαίνει τα όρια του κράτους μας και τα σχολικά βιβλία του Υπουργείου μας φθάνουν στην Κύπρο, στις Ευρωπαϊκές χώρες, στην Αμερική, στον Καναδά, την Αυστραλία και σε όλο τον κόσμο όπου υπάρχουν Έλληνες; Πρόκειται να αναιρεθεί η Εθνική αυτή αποστολή του Υπουργείου μας;

Έχει φανταστεί κανένας να μας επέβαλε κάποιος να λέμε την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου «Ομάδα της Ελλάδας» παραλείποντας τη λέξη «Εθνική»;Τότε μάλλον θα αντιδρούσαμε όλοι και θα διαμαρτυρόμαστε στους δρόμους ενώ τώρα δεν αντιδρά κανένας;

Η νέα Υπουργός Παιδείας κ .Άννα Διαμαντοπούλου έχει όραμα για την Παιδεία και το έχει εκφράσει με την αρθρογραφία της και τα σχετικά βιβλία που έχει εκδώσει.(βλ. «Η Έξυπνη Ελλάδα» 2006, περιοδικό Αναπνοή, Οκτώβρης 2008) Σε όλα μιλούσε για «Εθνικό Διάλογο», «Εθνική Παιδεία» κτλ. Αντίθετα στις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή κυριολεκτικά εξαφάνισε τη λέξη «Εθνική» παρά το γεγονός πως επαναλάμβανε τις ίδιες ιδέες. Τώρα ξαφνικά που επιτέλους αποποινικοποιήθηκε η κουκούλα θα ποινικοποιήσουμε τη λέξη «Εθνική» στην εκπαίδευση;

Κανένας Έλληνας εκπαιδευτικός δεν διαφωνεί με την Πολυπολιτισμική και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Χρέος μας είναι να σεβόμαστε τις πολιτισμικές διαφορές των μαθητών μας. Ποιος όμως θα αρνηθεί πως οι πολιτισμικές διαφορές πάντοτε υπήρχαν στην ελληνική εκπαίδευση; Ποιος θα αρνηθεί πως το εκπαιδευτικό μας σύστημα αναπαράγει περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες παρά κάνει διακρίσεις με βάση τις πολιτισμικές διαφορές των μαθητών; Ο εύπορος μαθητής ανεξάρτητα φυλετικής, πολιτισμικής ή εθνικής καταγωγής υπερτερεί στο εκπαιδευτικό μας σύστημα έναντι του φτωχού.

Στο θέμα αυτό περιμένουμε πολλά από τη νέα κυβέρνηση και τη νέα υπουργό. Στο πως δηλαδή θα εξαλειφθεί η αναπαραγωγή των κοινωνικών ανισοτήτων από το εκπαιδευτικό μας σύστημα και αυτό θα γίνει μόνο με την ισχυροποίηση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας για όλους κι όχι με την ατυχή παράλειψη της λέξης «Εθνική» από την ονομασία του υπουργείου Παιδείας.

Κανένας, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν έχει κάνει λόγο για παράλειψη της λέξης «Εθνική» από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι δυνατόν όμως να έχουμε Εθνική Άμυνα, αν δεν έχουμε Εθνική Παιδεία;

Σας παραθέτω αυτούσιο το άρθρο του Γεώργιου Μπαμπινιώτη καθηγητή Γλωσσολογίας και πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «το Βήμα» την Κυριακή 7/1/2001 με την ευχή η εκπαιδευτική κοινότητα και οι πνευματικοί μας άνθρωποι να ασχοληθούν με το θέμα και κάνω έκκληση στον Πρωθυπουργό να το θέσει σε δημόσια διαβούλευση.


Ο ρόλος της παιδείας στην εθνική άμυνα

Η έννοια τής «εθνικής άμυνας» είναι μια σύνθετη έννοια που περιλαμβάνει κάθε μορφή υπεράσπισης ενός έθνους έναντι επιβουλών και διεκδικήσεων που άμεσα ή έμμεσα απειλούν την ύπαρξη, την επιβίωση και την ακεραιότητά του. Κάθε αντίσταση και αγώνας, ένοπλος ή ηθικός, εναντίον έμπρακτης ή επαπειλούμενης αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, τής ελευθερίας και τής αξιοπρέπειας ενός έθνους συνιστά την εθνική άμυνα.
Δεν είναι δε τυχαίο ότι η έννοια τής άμυνας έχει συνδεθεί με την έννοια τού έθνους (μιλούμε για εθνική άμυνα), αφού η άμυνα αναλαμβάνεται και ασκείται κυρίως από τις ένοπλες δυνάμεις μιας χώρας, για να διαφυλαχθούν τα ιερά και τα όσια τα οποία συνιστούν ένα έθνος: η πατρίδα, η θρησκεία, η οικογένεια, οι θεσμοί, η ελευθερία, η δημοκρατία, η παιδεία, ο πολιτισμός. Η εθνική άμυνα απλώνεται και σκεπάζει όλα όσα ενσαρκώνει ο ιστορικός βίος ενός έθνους, η εθνική του υπόσταση, η ταυτότητά του ως έθνους. Γι' αυτό και η άμυνα τού έθνους, η εθνική του άμυνα, έχει μεν ως επίκεντρο και ως αιχμή το ένοπλο τμήμα τής εθνικής άμυνας, τις Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά επεκτείνεται και σε μια ηθική και πνευματική άμυνα η οποία περιβάλλει, συμπληρώνει και εμπνέει την εθνική άμυνα. Αυτή τη μορφή εθνικής άμυνας υπαγορεύει η εθνική συνείδηση, ό,τι ενώνει όλους τους πολίτες: η κοινή πατρίδα, η κοινή καταγωγή, η κοινή γλώσσα, η κοινή πίστη, η κοινή ιστορία, τα κοινά ήθη και έθιμα, η κοινή νοοτροπία, οι κοινές αξίες, ο κοινός πολιτισμός. Ο,τι με μια λέξη, στην περίπτωση τής Ελλάδος, θα μπορούσε να ονομασθεί ελληνική παιδεία και ελληνική συνείδηση.

Η προσφορά ελληνικής παιδείας στους νέους και η καλλιέργεια στις ψυχές τους ελληνικής συνείδησης συνιστά την εθνική μας παιδεία. Δεν νοείται δε εθνική άμυνα που δεν πηγάζει, δεν τροφοδοτείται και δεν εμπνέεται από μια εθνική παιδεία, από μια παιδεία που αποσκοπεί στην καλλιέργεια τής προσωπικότητας τού παιδιού, ώστε να αποτελέσει συνειδητό και υπεύθυνο πολίτη μιας ελεύθερης και δημοκρατικής χώρας, τής οποίας την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς να αισθάνεται από μόνος του την ανάγκη και να θεωρεί τιμή του να υπερασπίσει, αν και όποτε χρειαστεί.

Η εθνική άμυνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις, με το στράτευμα και τη στράτευση, προετοιμάζει τους πολίτες να υπερασπισθούν την πατρίδα με τα όπλα. Η εθνική παιδεία, με την καλλιέργεια τού πνεύματος, τού ήθους και τού φρονήματος των νέων μέσα από την Εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, τούς προετοιμάζει ηθικά και πνευματικά να καταλάβουν τί σημαίνει υπεράσπιση τής πατρίδας, ποιες αξίες και ποια ιδανικά έχουν χρέος να υπερασπίσουν όταν χρειαστεί να πολεμήσουν, και γιατί πρέπει έστω και με κίνδυνο τής ζωής τους να αγωνιστούν γι' αυτά. Ο σκοπός τής εθνικής παιδείας, δηλ. τής παιδείας που παρέχεται στη σχολική εκπαίδευση, είναι διττός: α) να διδάξει γνώσεις, να εφοδιάσει δηλ. τους μαθητές με πληροφορίες σε διάφορους κλάδους τού επιστητού και να αναπτύξει τη γνωστική και νοητική δύναμη τού νέου, ώστε να ενεργεί και να σκέπτεται σωστά και δημιουργικά· β) (που ενδιαφέρει το θέμα μας) να καλλιεργήσει την ψυχή και το πνεύμα τού νέου, να τού εμπνεύσει αξίες και ιδανικά, να τού δώσει αρχές, να τού δείξει μορφές συμπεριφοράς και αυτοπειθαρχίας, να τού ξυπνήσει ευαισθησίες ηθικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές.

Ειδικότερα, έργο τής εθνικής παιδείας είναι να μυήσει τον νέο στη γλώσσα, στην ιστορία και στις παραδόσεις τής πατρίδας του, στην πίστη, στις τέχνες και στα γράμματα και, γενικότερα, στον πολιτισμό, που προσδιορίζει την εθνική του ταυτότητα, την εθνική φυσιογνωμία τής χώρας του και την εθνική ιδιοπροσωπία τού λαού στον οποίον ανήκει. Και ο μεν στόχος τής γνωστικής και νοητικής ανάπτυξης επιτυγχάνεται κυρίως με τα γνωστικά μαθήματα (μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία, πληροφορική κ.λπ.), ενώ ο στόχος τής πνευματικής και εθνικής γενικότερα καλλιέργειας και αγωγής επιτυγχάνεται κυρίως με τα εθνικά λεγόμενα μαθήματα (γλώσσα, ιστορία, λογοτεχνία, θρησκευτικά, γεωγραφία, πολιτισμός, παραδόσεις κ.λπ.). Στους δασκάλους τής πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στους καθηγητές τής δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ιδίως τους φιλολόγους, εμπιστεύεται η Πολιτεία, η κοινωνία και το έθνος ολόκληρο την εθνική παιδεία των νέων, την εθνική εκπαίδευση των αυριανών πολιτών του. Αυτό και μόνο δείχνει τί βαρύτητα δίδεται στο Σχολείο και τί βάρος εναποτίθεται στους ώμους των εκπαιδευτικών, των δασκάλων των Σχολείων μιας χώρας, των ανθρώπων που θα οδηγήσουν εξ απαλών ονύχων τους νέους να αποκτήσουν εθνική συνείδηση. Γι' αυτό και ο ρόλος τού δασκάλου τού αληθινού δασκάλου και όχι τού απλού διδάσκοντος σφραγίζει την εθνική Παιδεία και προσδιορίζεται ως λειτούργημα. Γι' αυτό και ο ρόλος των Πανεπιστημίων που καταρτίζουν τους δασκάλους και των δύο βαθμίδων τής Παιδείας είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθοριστικός θα έλεγα τής εθνικής παιδείας. Γι' αυτό και είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη τής Πολιτείας, η οποία επιλέγει, καταρτίζει, οργανώνει και ελέγχει το σύστημα λειτουργίας τής εθνικής παιδείας. Εθνική Παιδεία και Εθνική Αμυνα, άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, αφού δεν μπορεί να υπάρξει η μία χωρίς την άλλη, συνιστούν τον κορμό τής εθνικής πολιτικής μιας χώρας και βασική προϋπόθεση για την εθνική της ανεξαρτησία, εδαφική και πνευματική.


*Δάσκαλος, Μ.Ed, Nομικός

Αναπληρωτής Υπεύθυνος ΚΠΕ Κρεστένων

Για τον ελληνισμό της Μικρά Ασίας


Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος
http://www.yanniskakanos.gr/

Από ένα άρθρο μου που έχει δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο των Χανίων και όχι μόνο, τον Σεπτέμβριο του 2002, αναδημοσιεύω τμήμα του, καθόσον οι Έλληνες της Μικράς Ασίας όπου κι αν πήγαν μετά την γενοκτονία… ,
ξαναχτίσανε νοικοκυριά και προσφέρανε ανεκτίμητες υπηρεσίες στις κατά τόπους κοινωνίες που εγκαταστάθηκαν.

“Ναι, και αισθάνομαι περήφανος που κατάγομαι από την Μικρά Ασία όπου γεννήθηκε ο «μακαρίτης» ο πατέρας μου Ηλίας Κάκανος το 1906 ερχόμενος στο νομό μας σε ηλικία 16 ετών…

Στην Ελλάδα φτάνουν 1.500.000 Ρωμιοί, ξεριζωμένοι Μικρασιάτες, χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτι. Ενάμισι εκατομμύριο αγωνίες και οικονομικά προβλήματα. Η μητέρα Ελλάδα τους αγκαλιάζει και αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι, δεν είναι περαστικοί…

Η τρισχιλιόχρονη δημιουργική πορεία τους, διακόπηκε βίαια με την μικρασιατική εκστρατεία. Βίος και πλούτη και εστίες μένουν πίσω. Στην καινούργια πατρίδα, τους περιμένει μια αντίξοη πραγματικότητα…

Το κράτος με τη βοήθεια του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, την Επιτροπή Αποκαταστάσεως Προσφύγων, τη σύναψη δανείου υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Γεωργίας και Οικονομικών, προσπαθεί να δρομολογήσει την εγκατάσταση των Προσφύγων σε όλη την Επικράτεια. Ο αγροτικός πληθυσμός κατανέμεται σύμφωνα με την εξειδίκευση του σε διάφορες περιοχές. Ο αριθμός των προσφύγων που προερχόταν από αστικές περιοχές της Μ. Ασίας, εγκαταστάθηκε στα αστικά κέντρα του Πειραιά, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, του Βόλου και των Πατρών. Για την προσωρινή στέγαση τους, επιτάσσονται κτίρια, στήνονται αντίσκηνα, δημιουργούνται πρόχειρα καταλύματα… Πέρασαν μήνες, ώσπου, αυτό το «αλλοσούσουμο ανθρωπομάνι», αισθανθεί στοιχειωδώς ότι περιθάλπεται… Και πώς να ξεχάσει κανείς αυτή τη Σμύρνη, τη Φώκαια, την Πέργαμο, αυτά τα ξακουστά κέντρα πολιτισμού και οικονομίας και να συμφιλιωθεί με τη νέα πραγματικότητα;

Άνθρωποι που είχαν μάθει να ατενίζουν από ψηλά τις εύφορες πεδιάδες της Μικρά Ασίας, της πατρίδας τους, κάθονταν τώρα κατάχαμα και στριμωγμένοι…

Μετά τις πρώτες μεγάλες δυσκολίες, ακολουθεί η τοποθέτηση τους και η έναρξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων τους. Όλοι οι Μικρασιάτες ήταν άνθρωποι έξυπνοι, νοικοκύρηδες, εργατικοί και φιλότιμοι. Ακόμα, τα κεφάλαια και η βιομηχανική-βιοτεχνική τους πείρα ωφέλησε τη νέα πατρίδα τους καθόσον στην δεκαετία 1922-1932 ο αριθμός των βιομηχανιών και βιοτεχνιών υπερδιπλασιάστηκε, αυξάνοντας έτσι την απασχόληση του εργατικού δυναμικού κατά 175%. Νέα ώθηση πήραν τα γράμματα και ο πολιτισμός. Σημαντικοί εκπρόσωποι είναι μεταξύ άλλων και οι εξής: Αθανασιάδης Τάσσος, ακαδημαϊκός από το Σαλιχλί και Βενέζης Ηλίας, λογοτέχνης από το Αϊβαλί…”

Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν ογδόντα επτά χρόνια!

Αξίζει όμως να καταγράψουμε λίγα συγκλονιστικά λόγια από το βιβλίο του κ. Μισαηλίδη «Πολεμικά Φύλλα» αφιερωμένο στον Ελληνισμό της Μικρά Ασίας ως εξής:

“Εμείς δεν νικηθήκαμε

Τα έδωκεν όλα ο Ελληνικός λαός που αρματώθηκε για να διεκδικήσει την παλιά και αιώνια κληρονομιά του.

Το εγερτήριο σάλπισμα αντήχησε, πέρα σ’ όλη την Πολιτεία κι έφτασε να ξεσηκώσει όλη τη Φυλή στο Μεγάλο και στον Ιερό Αγώνα.

Στο πέρασμα του αρματωμένοι Ελληννόκοσμου σκίρτησεν κι η σκλάβα Φυλή και πρόσμενε με τις αλυσίδες σφιγμένες. Κι ήρθεν η ώρα του λυτρωμού. Κι ήρθεν ο Λυτρωμός. Η Φυλή Αη Γεώργιος Καβαλάρης πάτησε το θεριό με τη λόγχη της.

Τι έπαθε ύστερα ο αρματωμένος Ελληνόκοσμος; Κουράστηκε στον δεκάχρονο αγώνα; Ποιος το λέγει αυτό; Όχι, δεν κουράστηκε, δεν απόκαμε, δεν λιγοψύχησε. Τον πρόδωκαν.

Τον πρόδωκαν κι ήρθαν ύστερα με προσπάσθεια να συκοφαντήσουν τον Ελληνικό στρατό, πως, δεν ήθελε να πολεμήσει”.

Τελειώνοντας, παραθέτω συμπληρωματικά του άρθρου, τα παρακάτω ιστορικά στοιχεία : Στις 15 Νοεμβρίου του 1922 και περί ώρα 11.30 π.μ., εκτελέστηκαν στο Γουδί οι παρακάτω αναφερόμενοι έξι πολιτικοί που καταδικάσθηκαν ως υπεύθυνοι της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Με τον όρο Δίκη των έξι έχει καταγραφεί στην ελληνική ιστορία η δίκη ενώπιον έκτακτου στρατοδικείου στο οποίο παραπέμφθηκαν απο την επαναστατική επιτροπή για να τιμωρηθούν οι θεωρούμενοι ως υπεύθυνοι για τις συνέπειες της Μικρασιατικής εκστρατείας, κοινώς για την Μικρασιατική καταστροφή: Γεώργιος Χατζανέστης, διοικητής της στρατιάς της Μικράς Ασίας, Δημήτριος Γούναρης, πρώην πρωθυπουργός, Μιχαήλ Γούδας, υποναύαρχος και πρώην υπουργός, Ξενοφών Στρατηγός, υποστράτηγος και πρώην υπουργός, Νικόλαος Στράτος, πρώην πρωθυπουργός, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, πρώην πρωθυπουργός, Νικόλαος Θεοτόκης και Γεώργιος Μπαλτατζής, υπουργοί επί των στρατιωτικών και οικονομικών στην κυβέρνηση Γούναρη αντίστοιχα.

Αν και οι κατηγορούμενοι ήταν οκτώ, η ονομασία δίκη των έξι δόθηκε λόγω των έξι εκτελέσεων που τελικώς αποφασίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν την ίδια σχεδόν ημέρα στο Γουδή…

Φωτογραφίες των κλεμμένων Γλυπτών από την επίσκεψή μας στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.










Περισσότερα ΕΔΩ>>http://parthenon-sculptures.blogspot.com

Μια απάντηση στον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Άνθιμο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΑΝΘΙΜΟ

ΣΕ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ 24/10/2009 ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Κ.ΑΝΘΙΜΟΥ ΔΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΘΕΤΟΥΜΕ ΥΠ¨ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (Ο.Ι.Π.Π.) ΟΝΤΩΣ ΑΝΕΚΥΨΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ Κ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ.
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο.Ι.Π.Π. ΣΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ,Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΕΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΕΑ Δ.ΒΑΚΑΡΟ , ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΕΥΘΕΩΣ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΦΥΗΣ ΜΕΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΑΛΑΣΣΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ Κ ΤΟ Ο.Ι.Π.Π. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΕΝΑ Κ ΑΛΛΟΥΣ ΤΥΧΟΝ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.
ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΚΥΠΤΕΙ ΑΝΑΠΟΔΡΑΣΤΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ Ο.Ι.Π.Π. ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΑΝΘΙΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΗΓΕ ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΣΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΩΣ <ΑΤΥΧΗΣΑΝΤΑΣ ΙΕΡΕΑΣ>; Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ο.Ι.Π.Π. ΟΠΩΣ Κ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ Κ ΑΔΙΑΛΛΕΙΠΤΗ Κ ΔΕΝ ΑΠΑΛΑΣΣΕΙ ΤΟΝ Κ. ΑΝΘΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΜΕΝΑ Κ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΑΦΟΥ ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΚΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ Ο.Ι.Π.Π. Κ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Η ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ ‘ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΕΠΙΤΑΓΗ’ ΕΞΕΔΟΘΕΙ ΝΟΜΙΜΩΣ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Ο.Ι.Π.Π., ΕΠΕΔΟΘΕΙ ΔΕ ΠΡΟΣ ΕΥΧΕΡΕΣΤΕΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΤΟΥ Ο.Ι.Π.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΕΚΑΝΑ ΔΗΛ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ Ο.Ι.Π.Π. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Κ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ, ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΞΕΔΟΘΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ,ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ Ο.Ι.Π.Π. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ Ο.Ι.Π.Π.. ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΑΥΤΗΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΗΘΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΔΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΚΑΣΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ :Α)ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΑΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΘΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΠΩΣ ΑΝ ΔΙΚΑΙΩΘΩ ΕΣΤΩ Κ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΣ ΘΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.ΤΟ ΑΘΕΤΗΣΕ.
Β)ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΤΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Κ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΙΚΑΙΩΘΩ ΘΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.ΤΟ ΑΘΕΤΗΣΕ.
Γ)ΠΡΙΝ ΑΠ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ «ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ ΩΡΑΙΑ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ.»Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ,ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΣ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Κ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΥΝΕΤΡΕΞΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΕΜΕΝΑ
5)ΤΑ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΦΡΟΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ.ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΑΝΘΙΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ Κ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ . ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ.

ΜΑΡΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ

"ΝΑΙ" ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ;‏

Σας λέγαμε νωρίτερα ότι όλα προμηνύουν σύγκρουση στην αυριανή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ. Τα νεώτερα είναι ότι η Ντόρα σκέφτεται..
το ενδεχόμενο συμβιβασμού! Οι πληροφορίες του VETO300 λένε ότι μπορεί να δεχτεί την πρόταση Αβραμόπουλου! Καταλυτικό ρόλο έπαιξε το μέτωπο που δημιουργήθηκε εναντίον της από Αβραμόπουλο, Σαμαρά και Ψωμιάδη, αλλά και οι δημοσκοπήσεις που πήρε στα χέρια της χθες βράδυ. Η πλειοψηφία των νεοδημοκρατών θέλει εκλογή αρχηγού από όσο το δυνατόν ευρύτερη βάση- μέλη και φίλοι του κόμματος.
veto300 blog

Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΑΜΑΡΑ


Μετά την ήττα της 4 Οκτωβρίου, ο κόσμος της παράταξης ήταν μουδιασμένος και την παραίτηση Καραμανλή την αισθάνθηκε σαν λογική της συνέπεια.
Όπως σαν λογική συνέπεια, του παρουσίαζαν και την ενθρόνιση της Ντόρας Μπακογιάννη στο έκτακτο συνέδριο στην αρχηγία του κόμματος.
Όλα τα ΜΜΕ έκαναν μια πλύση εγκεφάλου στους νεοδημοκράτες με μοναδικό σκοπό την παράδοση του κόμματος, εκ νέου στην οικογένεια Μητσοτάκη.
Ήρθε σιγά σιγά όμως η λαϊκή οργή της βάσης, που απαιτούσε ο

νέος αρχηγός να εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες από όλα τα μέλη της παράταξης και όχι μόνο από ένα κλειστό κύκλωμα συμφερόντων και αχυρανθρώπων.
Και σε εκείνο το κομβικό σημείο άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την Οικογένεια Μητσοτάκη.
Οι μετρήσεις των εταιρειών δημοσκόπησης ενώ στην αρχή παρουσίαζαν μια άνετη επικράτηση της Ντόρας, τώρα άρχιζαν να εμφανίζουν δειλά δειλά την άνοδο του Αντώνη Σαμαρά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.
Μια άνοδο που έκλεισε τη δημοσκοπική διαφορά των δεκαπέντε μονάδων σε κάτι λιγότερο από μία, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες!
Έτσι το προεκλογικό ‘Σύνδρομο Βενιζέλου’ που εμφανίστηκε το 2007 στο ΠΑΣΟΚ, χτύπησε δυνατά την πόρτα της κυρίας Μπακογιάννη το 2009…
Και τώρα το παρακολουθούμε πλέον σε πλήρη εξέλιξη:
Κάθε μέρα που περνά, όλο και περισσότερα μέλη της παράταξης συνειδητοποιούν ότι εκείνος που μπορεί να ανασυντάξει και να επανιδρύσει τη Νέα Δημοκρατία επαναφέροντας τη σύγκλιση του φιλελευθερισμού με την έννοια της ΠΑΤΡΙΔΑΣ, είναι ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!
Οι δύσκολες μέρες του 1993 έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και οι περισσότεροι στη Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνονται ότι η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος είναι αναγκαία όσο ποτέ.
Είναι ο μόνος από τους διεκδικητές, ο οποίος μπορεί να συνθέσει και να επανιδρύσει το κόμμα, μπολιάζοντάς το με το ‘νεοπατριωτισμό’ και τη νέα ιδεολογία-ασπίδα περί ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, απέναντι στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και να οδηγήσει την παράταξη ενωμένη στο μέλλον.



Πόσο σίγουροι είστε ότι έχετε αθώο μυαλό;;

Το τεστ κηλίδων Ρορσάχ, εάν δεν το γνωρίζετε, είναι μία μέθοδος ψυχολογικής διάγνωσης που σχετίζεται με την εικόνα.Οι ψυχολόγοι χρησιμοποιούν το τεστ για να προσπαθήσουν να εξετάσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τη συναισθηματική λειτουργία των ασθενών τους.Το βίντεο αυτό προβάλλεται σε διαφήμιση τηλεοπτικού καναλιού του εξωτερικού
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ http://apolitistosteki.blogspot.com/2009/10/blog-post_2924.html

Δεν κλείνουν τα μάτια και σκοτώνουν

Σόνια: Θα μπορούσες να πυροβολήσεις, με ανοικτά τα μάτια από κοντά, ένα παιδί;
Στεπάν: Αν μου το έλεγε η οργάνωση θα μπορούσα.
Σόνια: Γιατί κλείνεις τα μάτια;
Στεπάν: Ίσως για να σκεφτώ καλύτερα τη σκηνή και να απαντήσω αφού δω πρώτα καλά την εικόνα.
Σόνια: Άνοιξε τα μάτια και νιώσε πως η οργάνωση θα ’χανε το κύρος και την επιρροή της αν ανεχόταν έστω και για μια στιγμή να σκοτώνονται παιδιά από τις μπόμπες μας.
Στεπάν: Δεν με νοιάζουν αυτές οι ανοησίες. Όταν αποφασίσουμε να ξεχάσουμε τα παιδιά, εκείνη τη μέρα θα ’μαστε άρχοντες του κόσμου και η επανάσταση θα θριαμβεύσει.
Σόνια: Τη μέρα εκείνη η επανάσταση θα μισηθεί απ’ όλη την ανθρωπότητα.
Στεπάν: Τι σημασία έχει; Αν αγαπάμε την επανάσταση τόσο που να την επιβάλουμε σ’ όλο τον κόσμο θα σώσουμε την ανθρωπότητα απ’ τον εαυτό της κι απ’ τη σκλαβιά.

Υπάρχει μια αδυναμία εκ μέρους των αρχών ασφαλείας της χώρας μας, να κατανοήσουν το θεωρητικό πλαίσιο της κλιμακούμενης τρομοκρατικής δράσης στην Ελλάδα. Αδυνατούν να κάτσουν κάτω να μελετήσουν, να κατανοήσουν πώς σκέπτονται όλοι αυτοί, μεταξύ των και γυναίκες, που άρπαξαν ξαφνικά τα καλάσνικοφ και θερίζουν ανθρώπους ως στάχυα. Κι όμως, τα θεωρητικά κλειδιά υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία.

Νίκος Χιδίρογλου
www.elora.gr

Το μακρύ χέρι της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και η επίθεση στην Αγία Παρασκευή

Υπάρχει ομφάλιος λώρος, που συνδέει το Μαξίμου με τις συμμορίες της 5ης Διεθνούς; ‘Έχουν ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η Ανώνυμος Εταιρία ΚΚΕ , ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο υπουργός Προστασίας του (μουσουλμάνου) Πολίτη, για την επίθεση της συμμορίας των («αριστερών») δολοφόνων;
Απαντήσεις στο blog του Σπύρου Χατζάρα

www.opengov.gr : Λάθος, πρώιμο, ή εικονικό;


Είναι λάθος, διότι όταν αναλαμβάνεις την κυβέρνηση δεν στελεχώνεις θέσεις ΓΓ υπουργείων με ανοικτή διαδικασία recruiting, είναι πρώιμο διότι είναι νωρίς για τέτοια στην Ελλάδα του ρουσφετιού, ή απλώς λειτούργησε ως νομιμοποιητική ψηφιακή διαδικασία διαχωρισμού της ήρας από το σιτάρι εντός του πράσινου κομματικού στρατού;

Έγραφα στα μέσα Οκτωβρίου ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για την...
προσέλκυση βιογραφικών για την στελέχωση 88 θέσεων Γραμματέων και Ειδικών Γραμματέων στα Υπουργεία και άλλων 2.000 σε διοικητικές θέσεις κ.λπ. και ότι αν αυτή η κίνηση είναι αληθινή, τότε θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαρθρωτικές αλλαγές στο Κράτος τα τελευταία 20 χρόνια.

Όμως είναι έτσι τα πράγματα; Τελικώς, ακόμη και οι λίγοι από εκείνους που στην αρχή θεώρησαν πραγματικά υπερβατική την προσπάθεια το ΓΑΠ, μάλλον άρχισαν να απογοητεύονται από τις διαρροές στα Μέσα ότι προτάθηκαν θέσεις εκτός διαδικασίας, αλλά και από την ατάκα Καστανίδη: «Καλά, περιμένατε πως θα έπαιρνα γενικό γραμματέα στο υπουργείο μου άνθρωπο που δεν θα γνώριζα;». Λογικό; Μπορεί, ιδιαίτερα για πολιτικά εποπτευόμενες θέσεις ευθύνης. Αλλά αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τις διατυπώσεις του Γ. Παπανδρέου, αλλά και την αρχική φιλοσοφία του ψηφιακού ‘ανοίγματος’ του Πρωθυπουργικού Γραφείου στην αγορά εργασίας;

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη ‘λανθασμένη’ ανάγνωση της διαδικασίας στελέχωσης γενικών γραμματειών υπουργείων θα μπορούσαν να λυθούν αυτομάτως αν αυτές οι 88 καρέκλες αντιστοιχούσαν σε θέσεις τεχνοκρατικής απασχόλησης αορίστου χρόνου, τις οποίες θα στελέχωναν ανώτατοι managers με θεματική γνώση του εκάστοτε χώρου του υπουργείου και τις ανάλογες εργασιακές και μισθολογικές προδιαγραφές. Αυτά όμως μπορεί να γίνονται σε χώρες όπως η Δανία, αλλά στη χώρα μας, με τους κομματικούς στρατούς πότε πληγωμένους, πότε παρελαύνοντες, ίσως απέχουμε πολύ από αυτό που η διεθνής βιβλιογραφία αποκαλεί eGovernance, ή Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στον δημόσιο τομέα.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ό,τι και να συμβαίνει, η έννοια της διαφάνειας, ως αποτέλεσμα, ως κορυφαίος στόχος της εφαρμογής ψηφιακών εφαρμογών στον Δημόσιο Τομέα, αλλά και ως ασφαλιστική δικλείδα στον τρόπο διακυβέρνησης επλήγη ανεπανόρθωτα. Ακόμη πιο ενοχλητικό είναι ότι αυτό συνέβη πολύ νωρίς, σχεδόν με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον πρώτο ιντερνετικά ικανό πρωθυπουργό της Ελλάδος…
Άρθρο του greekstory

Η Δημοτική Αστυνομία στη Philoxenia. Πείτε τα από κοντά

Πολλοί συμπολίτες μας έχουν παράπονα και απορίες σχετικά με τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης. Ευκαιρία λοιπόν να συνδυάσετε τη βόλτα σας στην εντυπωσιακή Philoxenia, με επίσκεψη στο περίπτερο της Δημοτικής Αστυνομίας, να πείτε τα παράπονά σας, από κοντά και να δείτε, χωρίς προκαταλήψεις, το έργο που προσφέρουν τα παιδιά της δημοτικής αστυνομίας, που και μορφωμένα είναι και έντιμα και ηθικά.
("Ξίνισε" κανείς; Δεν κατάλαβα, γιατί θεωρείται "ανώτερος πνευματικά άνθρωπος", όποιος γκρινιάζει αδιακρίτως και του φταίνε όλα και όλοι ; Γιατί είναι κακό, να λες μια καλή κουβέντα για...
πράγματα και θεσμούς, που είναι, όπως πρέπει να είναι; Και η δημοτική αστυνομία, έχει δώσει καλά δείγματα γραφής μέχρι τώρα. Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Να δαιμονοποιήσουμε την προσφορά της, για να ετεροπροσδιοριστούμε εμείς ως προοδευτικοί και υπεράνω;)
Η Αντιδημαρχία Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκεται και φέτος από 31 Οκτωβρίου έως και 1 Νοεμβρίου στην 25η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2009» στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης (Περ.16).
Στόχος της συμμετοχής αυτής είναι η ανάδειξη του πολύπλευρου έργου και δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας στην πόλη, αλλά κυρίως η έμφαση στη χρηστικότητα της υπηρεσίας, καθώς λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, οι δημοτικοί αστυνομικοί προσφέρουν υπηρεσίες πληροφόρησης και γενικής εξυπηρέτησης στους τουρίστες και επισκέπτες της πόλης.

828 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στην πρόσληψης προσωπικού οκτακοσίων είκοσι οκτώ (828) θέσεων με σύμβαση εργασίας
ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις Υπηρεσίες Καθαριότητας & Ηλεκτρολογικού του
Δήμου Θεσσαλονίκης, προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Δείτε το ΦΕΚ

εδώ

H BMW, η τρομοκρατία και η αναρχοαυτόνομη Ν.Δ.

Μια ιστοριούλα, από το κλεινό άστυ
του kalis
Η κατάσταση στην Αθήνα είναι η χειρότερη των τελευταίων πολλών δεκαετιών.

Σίγουρα όλοι οι αστυνομικοί φοβούνται όλο και περισσότερο. Σίγουρα όσο περισσότερο φοβούνται τόσο πιο εύκολα θα χάσουν τη ψυχραιμία τους τη κρίσιμη στιγμή. Σίγουρα δεν είναι ούτε επαρκώς εκπαιδευμένοι ούτε εξοπλισμένοι. Όχι μόνο για καταστάσεις κρίσης αλλά και για καθημερινές απλές περιπτώσεις.

Οι απλοί πολίτες είναι εξίσου τρομοκρατημένοι. Δε τους φτάνουν οι "πανδημίες". Δε τους φτάνει το στένεμα στο ζωνάρι. Τώρα άμα ακουστεί ένας κρότος από εξάτμιση, όλοι τρέχουν στα μπαλκόνια τους να δουν αν...
ξεπρόβαλε και στη γειτονιά τους η τρομοκρατία. Κάποιος μπορεί να έβαλε βόμβα στη τράπεζα. Ακόμα καλύτερα στο ΑΤΜ της τραπέζης. Μπορεί απλά να έσκασε ένα γκαζάκι στη ΒΜW του κυρ Νίκου, που μετά από δεκαετίες δουλειάς είπε να πάρει κάτι ακριβό για τον εαυτό του. Γιατί όχι; Ο γιος του άλλωστε τον ψήνει εδώ και καιρό να "πάρουν" ένα καλό αμάξι. Έτσι κι αλλιώς, πολλά παιδιά στην ηλικία του έχουν, σε κάποιες περιοχές της Αθήνας. Ξεμυαλίστρα...

Μερικοί ετοιμοπόλεμοι κρατάνε και κινητό στο χέρι. Με μερικά λεπτά φωτιάς on camera θα βγάλουν καλό χαρτζιλίκι.

Μάταια όμως, ήταν μια απλή εξάτμιση. Μέσα σε μια ήρεμη ένταση όλοι γυρνάνε στα ενδότερα του σπιτιού, προσπαθώντας να καταλάβουν τι συμβαίνει στα ενδότερα τις κοινωνίας πλέον. Τι παίζεται; Ποιο είναι αυτό το καινούριο παιχνίδι; Είναι καινούριο ή μετεξέλιξη του παλιού; Μα τρεις μέρες καθαρίζανε τις καφετέριες και τα πεζοδρόμια στα Εξάρχεια. Τίποτα δε κάνανε; Τόσα χρόνια τους παρακολουθούν. Δεν ήταν στοχευμένες οι επιχειρήσεις της αστυνομίας; Μόνο για το show και την ένταση το κάνανε; Μπας και τσαντιστούν λίγο παραπάνω οι εκτελεστές και κάνουν λάθος;
Γιατί να περιμένουμε να ξανασκάσει βόμβα στα χέρια τους στο λιμάνι του Πειραιά δύσκολο το βλέπω.

Και αν κάνουν αυτοί λάθη, ποιος μου λέει ότι δε θα κάνει και η αστυνομία; Η αστυνομία δε κάνει λάθη; Ποια από τις δύο πλευρές κάνει πιο συχνά λάθος; Τόση ένταση λίγο πριν τον Νοέμβρη και το Δεκέμβρη; Μήπως το ρίσκο είναι πολύ υψηλό σε σχέση με το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Πάντως δεν είναι να μένεις πια στα βόρεια προάστια. Από γιάφκες τσικό μέχρι γκανγκστερικές τρομοκρατικές επιθέσεις με έξι θύματα. Εμείς έξι, στη Βαγδάτη 150. Φοβηθήκανε κι αυτοί οι φανατίλες εκεί. Σου λένε, αν αυτοί στην Αθήνα το χοντραίνουν το παιχνίδι θα πέσουν όλα τα φώτα πάνω τους, πρέπει να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας. Ο εχθρός του κακού είναι ο χειρότερος. Πάει λοιπόν και η Βαγδάτη από επιλογή κατοικίας. Μόνο η Εκάλη αξίζει πια. Εκεί, όλο το λεκανοπέδιο Αττικής να καίγεται, δε θα αρπάξει ούτε θάμνος.

Στο κέντρο; Μόνο ο Πάγκαλος λένε μένει ακόμα εκεί. Που να του κάνουνε επίθεση όμως; Θα τους κάνει μια χαψιά όλους. Αμάσητους θα τους κατεβάσει, ο βόας της πολιτικής. Είμαι περίεργος να δω τι βαθμό θα βάλει στον Χρυσοχοϊδι στο πρώτο τρίμηνο. Πρέπει να βγάλει και πρόγραμμα. Να ξέρουμε πότε είναι οι τελικές εξετάσεις. Ελπίζω βέβαια να μη γίνει κατάληψη και στο Άνδρο της Δημοπρασίας τώρα που απέκτησε εκπαιδευτική νοοτροπία και χάσουμε (ακόμα μία) χρονιά...Δε μας παίρνει, έχουμε να πάμε και φαντάροι.

Ευτυχώς αυτός ο Μεϊμαράκης μείωσε τη θητεία. Πρέπει να είχε σχέδιο! Λαμπρός πολιτικός. Έκανε ακόμα ένα βήμα προς την ολοκληρωτική εξάλειψη της στρατιωτικής θητείας. Αυτός είναι πραγματικός αναρχοαυτόνομος, όχι ο Χρυσοχοϊδης που πολεμάει τους συντρόφους του στα Εξάρχεια. Αίσχος!

Αφού αυτοί σε πολεμάνε σε όλη την Αθήνα. Δε κάνουν διακρίσεις. Εσύ γιατί κάνεις; Η Νέα Δημοκρατία, που εκ του αποτελέσματος είναι πιο αναρχοαυτόνομη, γιατί την έπεσε στο Χαλάνδρι; Τέτοια προκατάληψη δε τη περίμενα. Αν και νομίζω ότι τώρα που κηρύξατε πόλεμο στη τρομοκρατία (τι πρωτότυπο!) δε προσδιορίσατε γεωγραφικά το πεδίο μάχης..

Κάτι τέτοιες αοριστίες βάλανε ψήλους στα αφτιά του κυρ Νίκου και θέλει να πουλήσει τη ΒΜW. Πιο χαμηλά από τη τιμή που τη πήρε βέβαια ελέω κρίσης αλλά τι να κάνει εν καιρό πολέμου; Να του τη κάψουν και να χάσει τους κόπους μιας ζωής, όπως το περίπτερο που κάψανε του φίλου του στη Πατησίων; Θα χάσει κι ο γιος του μερικές γκόμενες. Δε βαριέσαι...αν είναι να χαθούν τόσο λίγα σε ένα πόλεμο, χαλάλι. Μη χαθούν περισσότερα φοβάμαι σύντροφε "Προστάτη" του Πολίτη.


Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Η ταινία, δραματοποιημένο ντοκυμαντέρ, θα παιχτεί στα πλαίσια της «ΟΜΙΧΛΗΣ» στον κιν/φο ΕΛΛΗ την Δευτέρα 9/11 στις 19.00
Φρέντυ Βιανέλλης
ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Μια ταινία για την δύναμη της θέλησης!
Η Ευρυδίκη, μετά από εφτά χρόνια στην ηρωίνη, δεν «καταλήγει στα σκουπίδια» και...

βλέπει ξεκάθαρα την δυσλειτουργική της οικογένεια.

Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο «Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ» και αφηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού που περιπλανήθηκε στον κόσμο των ναρκωτικών για 13 χρόνια, βίωσε την οδύνη σε όλες τις εκφάνσεις της και κατάφερε μέσα από τη θεραπεία να κάνει μια νέα αρχή.

Η ταινία κινείται σε τέσσερις κινηματογραφικούς άξονες, την προσωπική της κατάθεση, το στήσιμο της θεατρικής παράστασης, την «καθημερινότητα των ναρκωτικών» στο κέντρο της Αθήνας και τέλος το «φυσιολογικό μεγάλωμα τεσσάρων κοριτσιών» στις κρίσιμες ηλικίες από τριών έως δεκαέξι ετών, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ενηλικίωση της ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Δύο ήταν οι λόγοι που με ώθησαν να κάνω αυτή την ταινία..

Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι ο θαυμασμός μου για την δύναμη της θέλησης!

Η περιπέτεια της ΕΥΡΙΔΙΚΗΣ έχει ακριβώς αυτό!

Η κοπέλα αυτή φτάνει στον πάτο αλλά έχει τεράστια θέληση για ζωή, ζητάει βοήθεια, καταφέρνει να σταθεί στα πόδια της και να «δει» τι έχει φταίξει και έχει «πέσει» στις ουσίες.

Ο δεύτερος λόγος είναι το γεγονός πως μπορούσα να κάνω μια ταινία άμεσα, με λίγα και ελεγχόμενα «μέσα». Να μην μπω δηλαδή στην ψυχοφθόρα και χρονοβόρα διαδικασία εξεύρεσης συμπαραγωγών κτλ.

(… δεν συνεχίζω αυτό το θέμα γιατί αναβλύζει η οργή!!)

Βασιζόμενος στην παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου, θέλησα λοιπόν να πλησιάσω με κινηματογραφικά μέσα την περιπέτεια αυτής της κοπέλας, να δω την πάλη ανάμεσα στην θέληση και την εξάρτηση, όπως και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η συμπαράσταση της θεραπεύτρια της στον συμβουλευτικό σταθμό 18ΑΝΩ.

δείτε την εδώ http://www.youtube.com/watch?v=v_yIRzzBu2U

Πρέπει κάποια στιγμή να πάρουμε σοβαρά τον κ.Τριανταφυλλόπουλο.


Γράφει: Ο ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ

Πρέπει κάποια στιγμή να πάρουμε πολύ σοβαρά τον κ.Τριανταφυλλόπουλο (σ.σ. κατά τη γνώμη του taxalia, δεν πρέπει !). Να σταματήσουμε να δικαιολογούμε κάθε προκλητική ενέργειά του, λέγοντας ότι είναι δημαγωγός, φαιδρός, αλκοολικός ή ψυχασθενής.

Είναι επικίνδυνος… Έστω κι αν όλα όσα προκλητικά πράττει τα κάνει περισσότερο για να ανεβάσει την τηλεθέασή του.. Η εκπομπή του της Πέμπτης 29.10.09, ήταν...
μια πράξη ύποπτη και δολοφονική. « Η γενιά των 700 ευρώ πυροβολεί τη γενιά των 700 ευρώ..» Είταν ο άθλιος υπότιτλος-λεζάντα, κάτω από την εικόνα, σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής. Που σημαίνει ότι αυτοί που τρομοκρατούν, δολοφονούν, καίνε και ληστεύουν, είναι κάποια φτωχά παιδιά της απελπισμένης κοινωνίας μας ή, το κάνουν για λογαριασμό της επαναστατημένης, αδικημένης, άνεργης γενιάς των 700 ευρώ.!!! Προσβάλλοντας έτσι και τη νεολαία μας και τους αγώνες όλων των προοδευτικών ανθρώπων. Και όλα αυτά εν ονόματι της απόλυτης ελευθερίας που, όπως μας λέει, πρέπει να έχουν οι εκπομπές του για να καταγγέλλει τα στραβά και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των απλών πολιτών.!!! Αποφεύγοντας όμως, συστηματικά, όχι μόνο να καταγγείλει ως κύριους υπεύθυνους για την κακοδαιμονία της χώρας μας αλλά και απλώς να ασχοληθεί με τα μεγάλα, ελληνικά και ξένα ανθρωποφάγα συμφέροντα, τα οποία υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια. Και, ταυτόχρονα, καταργώντας το δικαίωμα της ελευθερίας ακόμη και στους καλεσμένους του, κλείνοντας το στόμα τους βάναυσα, με τον πιο φασιστικό τρόπο. Κάποτε λοιπόν πρέπει να τον πάρουμε στα σοβαρά και να τον αποκαλύψουμε, ως έναν από τους πιο επικίνδυνους ηθικούς αυτουργούς της τρομοκρατίας. Που αν υπήρχε σε μιαν άλλη ανεξάρτητη και όχι διαβρωμένη από τις ξένες μυστικές υπηρεσίες Πολιτεία, θα είταν ο πρώτος κατηγορούμενος για εγκλήματα πρώτου βαθμού. Και, παράλληλα, να ξυπνήσουμε κάποια στιγμή και τη συνείδηση μερικών καλεσμένων του που θεωρούνται και σοβαροί άνθρωποι…Και να τους ρωτήσουμε δεν ντρέπονται καθόλου που με τη συμμετοχή τους, στέκουν σαν στραβοχυμένες γλάστρες και νομιμοποιούν τον επικίνδυνο αυτό κύριο; Δεν νιώθουν ότι είναι συνένοχοι πρώτου βαθμού; 30.10.09
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη