30 Απρ 2009

Το Ε.Α.Ρ. αποφάσισε τη συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές 2009

Το Ε.Α.Ρ. αποφάσισε τη συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές 2009.
Περισσότερα στο http://www.facebook.com/group.php?gid=75442793266

Στην επόμενη καταστροφή δύο είδη θα επιβιώσουν: Οι κατσαρίδες και οι Έλληνες!

Από το blo Selinios
Είναι πραγματικά απορίας άξιο, το πώς καταφέρνει να πορεύεται στο χρόνο το Ελληνικό κράτος. Η ίδια η συνέχισή της ύπαρξης του αποτελεί πραγματικό παράδοξο, άξιο προς μελέτη. Πιστεύω πραγματικά ότι ο Έλληνας είναι είδος προς διατήρηση αλλά και μελέτη. Επίσης πιστεύω ότι ό Έλληνας ανήκει στα κορυφαία επίπεδα της πυραμίδας του ανθρώπινου είδους, αν δεχτούμε πως μπορεί να υπάρξει τέτοια. Αυτό που λέω δεν αποτελεί προβοκατόρικη δήλωση, ούτε είναι κάτι που το λέω γιατί μου αρέσει να μας αυτοεπαινώ. Είναι όμως μία διαπίστωση που βασίζεται στην καθημερινότητα, την παρατήρηση και την συνεπαγόμενη εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων από τα δύο προηγούμενα.

Συχνά μου αρέσει να παρατηρώ τη φύση, να βλέπω τι ισχύει εκεί και να μεταφέρω τις αλήθειες αυτές στην ανθρώπινη πραγματικότητα. Γιατί μπορεί ο άνθρωπος να είναι κατά πολλούς η κορωνίδα αυτού του πλανήτη, λογικό όμως είναι να υποθέσουμε πως και αυτός υπάγεται στα ίδια δεδομένα που ισχύουν για όλα τα είδη. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν πρώτα να δούμε τι ισχύει στη φύση.

Στη φύση λοιπόν, η οργάνωση της κοινωνίας του κάθε είδους είναι ανάλογη με τη θέση του στην τροφική αλυσίδα και παρουσιάζει φυσικά και κάποια αναλογία με το μέγεθός του. Αυτή η θέση διαχρονικά μπορεί να παρουσιάζει μικρές μεταβολές, σε γενικές γραμμές όμως παρουσιάζει σταθερότητα. Έτσι, είδη όπως τα μυρμήγκια, οι μέλισσες κτλ., ζουν σε πολυπληθείς-μαζικές κοινωνίες με σαφή δομή και λειτουργίες. Το άτομο εξυπηρετεί το σύνολο και δεν θα μπορούσε εξάλλου να είναι αλλιώς, γιατί το άτομο ως τέτοιο δεν θα είχε καθόλου καλές πιθανότητες επιβίωσης αν προσπαθούσε μόνο του να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Όσο ανεβαίνουμε στην τροφική αλυσίδα οι κοινωνίες μικραίνουν, τα ζώα είδη μεγαλώνουν σε μέγεθος και οι φυσικοί τους κυνηγοί λιγοστεύουν, έτσι ώστε η επιβίωσή τους να εξαρτάται βασικά από την εύρεση τροφής και όχι από τον κίνδυνο από άλλα είδη.

Επίσης όσο ανεβαίνουμε στην τροφική αλυσίδα, τόσο αρχίζει να γίνεται εμφανέστερος ο νόμος της φυσικής επιλογής. Επιβιώνουν τα δυνατότερα άτομα του είδους, αυτά με τις καλύτερες δυνατότητες επιβίωσης, με το μεγαλύτερο, καλύτερο και δυνατότερο σώμα, τις καλύτερες ικανότητες εύρεσης τροφής, αυτοί με το καλύτερο ένστικτο αυτοσυντήρησης που τους βοηθάει να επιβιώνουν, αλλά και με τις μεγαλύτερες ικανότητες προσαρμογής σε πιθανές δυσμενείς συνθήκες.

Ως γνωστόν ο άνθρωπος δεν ξεκίνησε την πορεία του σε τούτο τον κόσμο με τις καλύτερες συνθήκες. Είχε να αντιμετωπίσει πολλούς θηρευτές και πολλές καιρικές αντιξοότητες, αφού το σώμα του δεν ήταν και το καλύτερο όπλο. Είχε όμως το μυαλό που έκανε τη διαφορά. Ανακάλυψε στην πορεία, κάτι που χρησιμοποιούν και κοινωνίες κατώτερων ειδών. Ανακάλυψε τον καταμερισμό των εργασιών και τη δημιουργία ομάδων μικρών στην αρχή, μεγαλύτερων αργότερα, που άρχισαν να του δίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα. Στις κοινωνίες που δημιουργήθηκαν άρχισαν να μπαίνουν κανόνες λειτουργίας, στους οποίους αναγκαζόταν να υπακούει, έτσι ώστε το ατομικό καλό να προκύπτει μέσα από την υπακοή στο γενικό καλό. Έτσι μπορεί μεν ορισμένα προικισμένα άτομα να μην εκδήλωναν το πλήρες δυναμικό τους λόγω των υποχρεώσεών τους στα λιγότερο ικανά άτομα, αλλά τελικά ωφελούνταν γιατί στις πολύ δύσκολες στιγμές απολάμβαναν της προστασίας από την ομάδα, την κοινωνία και από τους κανόνες που όφειλαν όλοι να τηρούν και που αργότερα ονομάστηκαν νόμοι. Άρα τελικώς προέκυπτε και ωφέλεια για αυτούς.

Με βάση αυτά τα συνοπτικά δεδομένα, ας δούμε τι ισχύει στην Ελληνική κοινωνία. Στην σύγχρονη λοιπόν Ελλάδα, υπάρχουν πάρα πάρα πολλοί κανόνες, πολλοί νόμοι. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν πολύ καλά δομημένες σχέσεις. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι υπάρχει η ανάγκη να περιοριστούν τα άτομα τα οποία έχουν εύκολα την τάση να στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου. Μπορεί κάλλιστα να σημαίνει ότι η Ελληνική κοινωνία είναι πιο προηγμένη από τις άλλες, ότι είναι πιο πολύπλοκη. Μπορεί όμως επίσης να σημαίνει ότι αφού υπάρχουν πάρα πολλοί νόμοι είναι αδύνατον να τηρηθούν στο σύνολό τους και έτσι αυτοαναιρούνται. Με αυτόν τον τρόπο αφήνουν την κοινωνία ανυπεράσπιστη σε μία αναρχία των νόμων, αφού την ίδια στιγμή που ισχύει κάποιος κανόνας για κάποιον που βρέθηκε στη λάθος στιγμή στο λάθος τόπο, δεν ισχύει για κάποιον άλλο, επειδή αυτό το άτομο ήταν στη σωστή στιγμή στο σωστό τόπο όπου δεν υπήρχε η δυνατότητα επιβολής του εν λόγω νόμου-κανόνα. Άρα, η ομάδα-κοινωνία είναι ανυπεράσπιστη και εκτεθειμένη στην τυχαιότητα ή την επιτηδευμένη τυχαιότητα που προκαλείται από κάποια άτομα, πιθανόν αυτά με τις μεγαλύτερες ικανότητες (σύμφωνα με αυτά που ισχύουν στη φύση), αφού αυτά τα άτομα επηρεάζουν το για ποιους ισχύει αυτή η τυχαιότητα και για ποιους όχι..

Δηλαδή η κοινωνία μας μάλλον είναι ατομοκρατούμενη και όχι κοινωνικοκρατούμενη, άρα σύμφωνα με τον αρχικό συλλογισμό περί εξέλιξης των ειδών και των κοινωνιών-πιο εξελιγμένη! Δεν προσπαθεί δηλαδή να υποστηρίξει τον ιστό, αλλά τα μεμονωμένα άτομα! (άρα τα άτομα απολαμβάνουν υψηλότερης θέσης στην αλυσίδα-δεν έχουν ανάγκη από την υποστήριξη των γύρω)

Στην σύγχρονη επίσης Ελλάδα, το κράτος-κοινωνία φαίνεται να παραπαίει. Οι ειδήμονες μιλούν συνέχεια για οικονομικά προβλήματα, για κράτος το οποίο είναι έτοιμο να χρεοκοπήσει. Η ίδια η χώρα δεν έχει ιδιαίτερες πλουτοπαραγωγικές πηγές, δεν έχει βαριά βιομηχανία (δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία γιατί όταν σκέφτομαι τον τουρισμό μου έρχεται αυτόματα στο μυαλό το εξαθλιωμένο δωμάτιο που νοικιάζει κάποιος νησιώτης έναντι εκνευριστικά μεγάλου ποσού στον οποιοδήποτε ταλαίπωρο τουρίστα που έπεσε στα χεράκια του) και ότι έργα κάνει τα κάνει με δανεικά από άλλες «κατώτερες» κοινωνίες, π.χ. την γερμανική που έχει ξεπαραδιαστεί να μας δίνει μέσω της ΕΕ… Παρόλα αυτά και ενώ όλες οι στατιστικές μιλούν για έξαρση της ανεργίας, για τρομερά ποσοστά ανθρώπων που ζουν στη φτώχια, τα καφέ έχουν ακόμα πολύ κίνηση, τα ακριβά εμπορικά κέντρα αυξάνονται και οι Έλληνες έχουν από τις υψηλότερες καταναλώσεις ανά αριθμό κατοίκων σε είδη πολυτελείας στον κόσμο- βλέπε Porshe Cayenne κ.α.-επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά το μότο- η Ελλάδα παραπαίει αλλά οι πολίτες της ως άτομα ευημερούν.

Στη σύγχρονη Ελλάδα η παιδεία και η Υγεία καταρρέουν ως συστήματα. Παρόλα αυτά, οι Έλληνες συνεχίζουν να ζουν περισσότερα χρόνια, σε πείσμα των στατιστικών, χωρίς όμως να έχουν την κορυφαία μακροζωία που είχαν παλιά, έχοντας όμως πολύ καλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Επίσης, παρόλο τον αναλφαβητισμό που ταλανίζει την ατομοκεντρική μας χώρα, οι άξιοι Έλληνες συνεχίζουν να αποτυγχάνουν παταγωδώς στην Ελλάδα, αλλά να διαπρέπουν στο εξωτερικό, σε όλους ανεξαιρέτως τους επιστημονικούς τομείς.

Στη σύγχρονη Ελλάδα, επιμένουμε να ψηφίζουμε τους πιο ανάξιους αντιπροσώπους για να διαχειριστούν την ένδοξη Δημοκρατία μας (πάντα κρίνοντας από τα αποτελέσματα τους στη διακυβέρνηση). Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πιο ικανοί; Αυτό, αν λάβουμε υπόψη μας τους προηγούμενους παράγοντες που ανέλυσα μάλλον μοιάζει αδύνατο. Άρα τι μπορεί να σημαίνει; Ίσως ότι αυτή η επιλογή είναι εκ του πονηρού. Μας βολεύει να διαλέγουμε ανίκανους έτσι ώστε να επιτύχουμε δύο σκοπούς. Ο πρώτος είναι ο κοινωνικός αποκλεισμός. Ο Έλληνας ως βαθιά δημοκρατικό άτομο δεν ανέχεται να του στερούν το όνειρο. Στην Ελλάδα, όσο ανίκανος και να είσαι, μπορεί να επιτύχεις ανώτατα αξιώματα και τιμή. Όλοι λοιπόν μπορεί να έχουν πρόσβαση στην επιτυχία, όσο χαμηλή και να είναι η νοημοσύνη τους. Ο δεύτερος και φυσικά σημαντικότερος λόγος είναι ότι μόνο έχοντας τέτοιους εκπροσώπους να διαχειρίζονται τους κανόνες λειτουργίας των πραγμάτων μπορεί πραγματικά να αναδειχθεί η ικανότητα του ατόμου, αφού μόνο έτσι μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει όλους τους δυνατούς πόρους του περιβάλλοντος για να επικρατήσει εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και να αυτοσχεδιάσει ανενόχλητος προς την προσωπική επιτυχία.

Στην σύγχρονη επίσης Ελλάδα υπάρχει και ένα άλλο κοινωνικό παράδοξο! Αυτοί που δουλεύουν συνήθως πληρώνονται λιγότερο από αυτούς που τεμπελιάζουν ή μπορεί να μην πληρώνονται καθόλου. Και εξηγούμαι! Ξέρω πολλές ιστορίες ανθρώπων που δουλεύουν στο δημόσιο το οποίο είτε τους έχει φάει χρήματα, είτε τους έχει απλήρωτους για μήνες (προκαλέστε με να σας δώσω λεπτομέρειες!) Έχω όμως ακούσει και πολλές ιστορίες τεμπελχανάδων που το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν την υπογραφή τους σε έγγραφα που ούτε καν έχουν διαβάσει και που σε λίγο καιρό έχουν βρεθεί να κατέχουν τεράστιες περιουσίες. (Ποτέ επίσης δεν μου έχει εξηγήσει κάποιος γιατί κάποιος διορισμός στο δημόσιο με τις κανονικές διαδικασίες κάνει από δύο μήνες έως τρία χρόνια, τη στιγμή που το μόνο που χρειάζονται είναι λίγες υπογραφές!)

Στη σύγχρονη Ελλάδα όλοι θέλουν να μεταναστεύσουν, αφού δεχόμαστε με χαρά εκατομμύρια μετανάστες οι οποίοι επιλέγουν να έρθουν εδώ και όχι κάπου αλλού! Δεν μπορεί! Αυτοί κάτι θα ξέρουν!

Στη σύγχρονη Ελλάδα, παρόλη την υποτιθέμενη ανέχεια έχουμε εξοπλιστικά έξοδα και προγράμματα που θα ζήλευαν πολύ μεγαλύτερες και –θεωρητικά πάντα-πολύ ισχυρότερες χώρες!

Στη σύγχρονη Ελλάδα, ο κατ’ εξοχήν ανθρωπιστικός οργανισμός- η εκκλησία- με υποτιθέμενο λάβαρο την έκφραση της αγάπης στον πλησίον, τον αδύνατο, τον κατατρεγμένο, που ως μέγιστο έργο έχει να καλύπτει τα πιθανά ελλείμματα που προκύπτουν από την κοσμική εξουσία και διαχείριση, καθώς και την αναδιανομή του κοσμικού πλούτου στους λιγότερο τυχερούς και προικισμένους τι κάνει; Από την τεράστια περιουσία της σε ακίνητα αλλά και σε χρυσό και ασήμι διαθέτει είναι αλήθεια κάποια γεύματα σε αστέγους… Έχετε ποτέ προσπαθήσει να βοηθήσετε κάποιο ηλικιωμένο να αποκατασταθεί σε γηροκομείο της εκκλησίας; Ο αρχιμανδρίτης είναι λίγος ως μέσο… Ας μην την αδικούμε όμως τόσο… Εξάλλου και η εκκλησία είναι «της Ελλάδας…» Γιατί να διαφέρει απ’ όλα τα άλλα;

Στη σύγχρονη Ελλάδα, ο δημοσιογράφος είναι ένας μικρός θεός! Λίγο αναφέρει τα γεγονότα, και περισσότερο τα διαχειρίζεται. Είναι σχολιαστής επί παντός επιστητού, λέει τη γνώμη του καπελώνοντας ακόμα και τους ειδικούς σε κάθε τομέα. Είναι περιζήτητος, συχνά είναι πλέον ο ίδιος είδηση. Καλείται σε γεγονότα ως τιμώμενο πρόσωπο, ζητείται η γνώμη του, γίνεται σύμβουλος, αλλά και καλεσμένος από άλλους δημοσιογράφους. Η άποψή του αποτελεί θέσφατο και μέτρο σύγκρισης για τους υπόλοιπους.

Στη σύγχρονη Ελλάδα υπάρχει τρομερή αυτορρύθμηση! Η κοινωνία και το κράτος ανέχεται το φακελάκι για να πληρώσει τον εξαιρετικά κακοπληρωμένο γιατρό. Ανέχεται τα φροντιστήρια για να καλύψει το τεράστιο κενό της δημόσιας παιδείας για το οποίο δεν υπάρχει η παραμικρή προσπάθεια να περιοριστεί. Ανέχεται τον υδραυλικό, τον ηλεκτρολόγο, την κομμώτρια και άλλους επαγγελματίες που χρεώνουν 100 ευρώ για 25 λεπτά δουλειάς, για την οποία δεν κόβουν απόδειξη και που δηλώνουν εισόδημα 9.000 ευρώ το χρόνο και έχουν δύο αυτοκίνητα και τέσσερα σπίτια τα οποία αγόρασαν την τελευταία πενταετία( ποιο είναι το μέσο ημερομίσθιο; Γιατί αυτά τα επαγγέλματα να έχουν αυτές τις αμοιβές;). Προάγει τον εθελοντισμό για δουλειές που έπρεπε να απασχολούν τακτικό προσωπικό. Ανέχεται τον τροχονόμο που είναι κρυμμένος πίσω από την πρασινάδα πυροβολώντας με το ραντάρ του και χρεώνοντας υψηλά χρηματικά πρόστιμα τα οποία όμως παζαρεύει εκ των υστέρων για να είναι όλοι χαρούμενοι μέσα στην ατυχία τους -και παίρνοντας μπόνους για αυτά- αντί να προσπαθεί και με τη φυσική του παρουσία να οδηγήσει σε ασφαλή οδηγική συνείδηση. Ανέχεται τον βενζινοπώλη που αισχροκερδεί και που πουλάει με την ανοχή των ελεγκτών νοθευμένη βενζίνη. Και ανέχεται την παντελή απουσία ελεγκτικών μηχανισμών που θα επιβλέπουν την τήρηση των προβλεπομένων (εφορίες, πολεοδομίες, αγορανομίες κτλ.)

Από τα παραπάνω πιστεύω πως έχουν διαλυθεί οι οποιεσδήποτε αμφιβολίες για την αξία του Ελληνικού «είδους». Παρόλο που ο προικισμένος Έλληνας ζει «στην κοινωνία», δεν έχει ανάγκη την κοινωνία, είναι υπεράνω της κοινωνίας, δεν λογοδοτεί σε αυτή, δεν υποχρεώνεται με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτή. Ο ίδιος ο τρόπος ζωής εδώ τον ατσαλώνει, τον περνάει δια πυρός και σιδήρου, τον βοηθά να αυτοσχεδιάζει να είναι σε εγρήγορση και να αντιπαρέρχεται με ατομικό τρόπο στις οιεσδήποτε δυσκολίες. Το άτομο Έλληνας έχοντας επιβιώσει στις ανυπέρβλητες δυσκολίες της καθημερινής ζωής στην Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο σε τούτο τον κόσμο.

Το σύνθημά μας: « Έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα; Ρώτα ένα Έλληνα και θα σου βρει τη λύση… ή έστω μία διέξοδο»

Και μια πρόβλεψη. Σε κάποιο πιθανό μελλοντικό κοσμοϊστορικό καταστροφικό γεγονός, δύο μόνο είδη θα επιβιώσουν. Οι κατσαρίδες και οι Έλληνες. Και οι Έλληνες θα νικήσουν και τις κατσαρίδες…

http://Selinios.blogspot.com

Συγχαρητήρια στον δημοσιογράφο Νίκο Ασλανίδη

Παρακολουθώ την εκπομπή αληθινά Σενάρια, στην Ερτ3, με θέμα τους αγνοούμενους της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Έντονα συγκινητική με δεκάδες προσωπικές μαρτυρίες για Κύπριους και Ελλαδίτες αγνοουμένους και ατράνταχτα στοιχεία.
Συγχαρητήρια στον δημοσιογράφο Ν.Ασλανίδη. Επί τέλους, η κρατική τηλεόραση στο ύψος της (η διαφορά του επιπέδου της ΕΡΤ3 με την ΝΕΤ είναι εμφανής).
Ένας τηλεθεατής, Θεσσαλονίκη

Eνημέρωση μαθητών για τον ιό της γρίππης των χοίρων

Για προληπτικούς λόγους όσοι μαθητές ,γονείς αλλά και δάσκαλοι , έχουν ταξιδέψει απο τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα στο Μεξικό η σε άλλη χώρα που αποδεδειγμένα έχει εμφανιστεί κρούσμα της γρίπης των χοίρων καλούνται με εγκύγκλιο του Υπουργείου Παιδείας να επισκεφτούν νοσηλευτικό ίδρυμα για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ:
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για τον ιό της γρίπης των χοίρων

Σχετικά με τα περιστατικά του ιού της γρίπης των χοίρων, που εκδηλώθηκαν σε περιοχές του Μεξικού και των νοτίων Πολιτειών των ΗΠΑ, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), για την Ευρώπη και ιδιαίτερα για την Ελλάδα, στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Για καθαρά προληπτικούς λόγους, να ενημερωθούν αμέσως οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους ότι σε περίπτωση που κάποιος έχει ταξιδέψει κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2009 και μετά σε περιοχές του Μεξικού, των νοτίων Πολιτειών των ΗΠΑ ή σε χώρα που αποδεδειγμένα έχει εκδηλωθεί κρούσμα της γρίπης των χοίρων, θα πρέπει να επισκεφτεί νοσηλευτικό ίδρυμα, για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ενημερωθεί σχετικά η Διεύθυνση Συμβουλευτικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων (ΣΕΠΕΔ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω του Διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας.
Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στον ιό της γρίπης των χοίρων, οι υπεύθυνοι αγωγής υγείας των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

στο www.agroschannel.com

eine statue Alexanders des Grossen auf dem Hauptplatz im Zentrum Skopjes aufzustellen

Europäische Union – Kontraproduktivität der ehemaligen jugoslawischen Republik (FYROM) Geschrieben von P.Raftakis Donnerstag, 30. April 2009 Die Europäische Union distanziert sich vom Vorhaben der Regierung der ehemaligen jugoslawischen Republik (FYROM), eine statue Alexanders des Grossen auf dem Hauptplatz im Zentrum Skopjes aufzustellen. “Es ist nicht die Aufgabe der Europäischen Union die Entscheidung der Regierung in Skopje zu kommentieren. Allerdings fordern wir die Regierung in Skopje zur Teilnahme an den Verhandlungen im Rahmen der Vermittlung von Matthew Nimitz auf. Die Regierung in Skopje sollte jedoch jedes kontraproduktives Vorhaben, welche negative Einflüsse auf die Verhandlungen einbringen könnten unterlassen. So wie zum Beispiel die Umbenennung des Flughafens oder des EU-Korridors 10 in Alexander der Grosse. „
- So die Antwort des Vertreters der EU in der ehemaligen jugoslawischen Republik (FYROM) Ervan Fouere auf eine Frage über die bevorstehende Platzierung der Statue Alexanders des Grossen im Zenrum Skopjes.
weiter …

Ο Γιώργος Παράσχος νέος προνητής του ΠΑΣ Γιάννενα!

Προπονητής στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, αναλαμβάνει ο Γιώργος Παράσχος, που συναντήθηκεστην Αθήνα με τον μεγαλομέτοχο Γιώργο Χριστοβασίλη και συμφώνησε σε όλα. Ο Θεσσαλονικέας τεχνικός έκανε την εξής δήλωση: «Είμαι ευτυχής που επιστρέφω στον ΠΑΣ Γιάννινα για δεύτερη φορά. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές σε σχέση με την πρώτη χρονιά μου και πιστεύω ότι θα στεφθεί με επιτυχία. Επιστρέφω σε μία πόλη που ο κόσμος είναι πάντα δίπλα στην ομάδα, πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Ελπίζω ότι με δουλειά τη νέα χρονιά θα παρουσιάσουμε μία καλή εικόνα σαν ομάδα, με σκοπό φυσικά την παραμονή μας στην Σούπερ Λίγκα».

Oι όμηροι των Σκοπίων



Το 2008 κυκλοφόρησε απότην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (εδρεύει στην Θεσσαλονίκη), μιά μονογραφία με τίτλο "ΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ". Η μονογραφία βασίζεται σε αρχειακό υλικό της κεντρικής κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας, της τοπικής κυβέρνησης των Σκοπίων αλλά και της Βουλγαρίας, και πραγματεύεται κυρίως την σύνθεση των προσφύγων, τις προσπάθειες κάποιων εξ' αυτών να επιστρέψουν, όπως και θέματα περιουσιών τους.
Παραθέτω ένα τμήμα από τον πρόλογο, που υπογράφει ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Ν. Μέρζος.
" Κατά τον κρίσιμο ιστορικό χρόνο 1944-1967, (...), οι ονομαζόμενοι <Αιγιάτες Μακεδόνες>, δεν αποτελούσαν καμία συμπαγή πληθυσμιακή ομάδα ούτε είχαν όλοι την ίδια εθνική ταυτότητα που σταδιακά, αργότερα προσέλαβαν ή, σε αρκετούς, άλλοι τους επέβαλλαν, Στό τότε ομόσπονδο κομμουνιστικό κράτος των Σκοπίων συναθροίστηκαν τελικά Ελληνες υπήκοοι και μικρά παιδιά. Είναι αδρομερώς οι εξής:
1. Φυγόδικοι δοσίλογοι συνεργάτες των Βουλγάρων και Γερμανών κατακτητών κατά την Κατοχή στην Ελληνική Μακεδονία.
2. Σλαβομακεδόνες φυγόστρατοι του ΕΛΑΣ το 1944 και του ΔΣΕ το 1948, που, μετά την διαφωνία τους ε την ηγεσία του ΚΚΕ, εγκατέλειψαν τον ένοπλο αγώνα και κατέφυγαν στο κράτος των Σκοπίων όπου, μαζί με επιχώριους οψίμους Παρτιζάνους, συγκρότησαν τις δύο Ταξιαρχίες Κρούσης της Ταξιαρχίας του Αιγαίου.
3. Σλαβομακεδόνες της πολιτικής και στρατιωτικής οργάνωσης ΝΟΦ, έως το 1943 ΣΝΟΦ, άνδρες και γυναίκες, που αποτελούσαν οργανικό αυτόνομο τμήμα του ΔΣΕ και πολέμησαν στις γραμμές του μέχρι την οριστική ήττα το 1949. Μερικοί απ΄ αυτούς, κάτοικοι ακριτικών χωριών συναποκόμισαν και τα μικρά παιδιά τους.
4. Μαχητές του ΔΣΕ, άνδρες και γυναίκες, προερχόμενοι από την ελληνική Μακεδονία, αλλά και από άλλες περιφέρειες της Ελλάδος, μετά την ήττα το 1949.
5. Μικρά παιδιά, χωρίς γονείς αρχικά, που μετήχθησαν στα όμορα κομμουνιστικά Κράτη .
Είναι το <παιδομάζωμα> της μιάς πλευράς του Εμφυλίου, και το <παιδοφύλαγμα> της άλλης."

Τήν μονογραφία την ανεβάσαμε στο κανάλι μας στο stribd (δείτε εδώ) απ ' ὀπου μπορείτε να την διαβάσετε ή και να την κατεβάσετε.

http://cummulus4.blogspot.com/2009/04/blog-post_27.html


Στη μνήμη του Πάνου Γεραμάνη


Σαν σήμερα πέθανε ο Πάνος Γεραμάνης. Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του δημοσιογράφου, που υποστήριξε έμπρακτα και υπηρέτησε πιστά το λαϊκό τραγούδι. Όσοι τον γνώρισαν έχουν να θυμούνται τα καλύτερα. Όσοι υπήρξαν «φανατικοί» και αδιαπραγμάτευτοι ακροατές της θρυλικής εκπομπής του «Λαϊκοί Βάρδοι», διαπιστώνουν το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε. Οι πολλές αναλύσεις κουράζουν και όπως σωστά επισημαίνει ο λαός «τα πολλά λόγια είναι φτώχια».
Διαβάστε το αφιέρωμα στη μνήμη του, εδώ>>>


Απάντηση στους Παπαγάλους του Καρτέλ της Ενημέρωσης

Δυστυχώς βάλατε και εσείς την άθλια προβοκάτσια που κατασκεύασε fason κατόπιν παραγγελίας το «φοιτητικό;» blog, για την πρωτομαγιά των εργοδοτών.

Σε απάντηση σας στέλνω απόσπασμα από την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

«Η εργοδοτική ασυδοσία, που κλιμακώνεται σε Ρ/Τ Μέσα, εφημερίδες, αλλά και στο διαδίκτυο, επιχειρεί να καθιερώσει νέα μοντέλα στα ΜΜΕ χωρίς συντάκτες, καθιστώντας όμως και με την τακτική της αυτή, υπεύθυνους τους δημοσιογράφους στο σύνολό τους, για τα σκουπίδια που προσπαθεί να εμφανίσει ως δήθεν ενημερωτικό προϊόν.

Τράπεζες, εργολάβοι, καναλάρχες και εκδότες έχουν ακεραία την ευθύνη για την κρίση με τα golden boys και τα τσιράκια τους, αφού χρησιμοποίησαν άκρατες μορφές δανεισμού για τις δικές τους επιδιώξεις, αλλά και για τη λεηλασία λαϊκών και ασφαλιστικών αποταμιεύσεων με καταστροφικά αμοιβαία, δομημένα ομόλογα και κάθε μορφής τοξικές επενδυτικές εφαρμογές, που δεν έχουν πάψει ακόμη να τις διαφημίζουν….»

«Στα Ρ/Τ Μέσα ήδη η καθιέρωση από καιρό μονοθεματικών δελτίων, έχει ανοίξει το δρόμο για περικοπές, ειδήσεις και δελτία σε κονσέρβα, για δελτία διαφημίσεων μέσα σε ενημερωτικές και άλλες εκπομπές, συνταγές μεταλλαγμένης ψυχαγωγίας και εισαγόμενων μοντέλων ανάδειξης προσωπικών ιδιαιτεροτήτων σε τηλεοπτικό κανιβαλισμό η δήθεν πολιτική κριτική για τις ανάγκες της τηλεθέασης.
Οι δημοσιογράφοι θέτουν προ των ευθυνών τους, τους ιδιοκτήτες των Μέσων Ενημέρωσης τα οποία έχουν μετατραπεί, σε αρκετές περιπτώσεις, σε σακούλες διανομής και παράθυρα διαφήμισης προϊόντων, υπηρεσιών, πορνογραφίας κ.ά. και τους καλούν να επιστρέψουν στην ενημέρωση, την οποία εκτόπισε η γκρίζα διαφήμιση, στερώντας έσοδα από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά μας Ταμεία και τα οποία καταλήγουν σε άλλες τσέπες.
Κανένας νόμος δε δίνει το δικαίωμα σε «κανάλια», εφοπλιστές και άλλους να συγκροτούν δικές τους κοινοβουλευτικές ομάδες, να προβάλλουν με σκανδαλώδη τρόπο ορισμένα πρόσωπα και κόμματα και να θέτουν στο περιθώριο άλλα.
Οι απειλές, οι επιθέσεις και οι τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ, όπως και η στοχοποίησή τους, καθώς και δημοσίων προσώπων μόνο την υπόθεση της Δημοκρατίας και των κοινωνικών ελευθεριών δεν υπηρετούν.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει την αταλάντευτη θέση του ότι οι δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να υπηρετούν την αλήθεια και την ενημέρωση του ελληνικού λαού, αλλά οφείλει η ιδιοκτησία των Μέσων, να σεβαστεί τα δικαιώματα αυτά και να αντιληφθεί μαζί με τους στρατηγικούς επενδυτές της και τις πολυεθνικές διακλαδώσεις τους, ότι η ποιότητα της ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπου διακυβεύονται και μείζονος σημασίας εθνικά ζητήματα, αποτελεί θεσμική λειτουργία της Δημοκρατίας και καταλυτικό στοιχείο εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας….»

Σπύρος Χατζάρας.
σ.σ. taxalia: Ασφαλώς εσείς ξέρετε καλύτερα τα συνδικαλιστικά δημοσιογραφικά σας, αλλά δεν καταλάβαμε αγαπητέ Σπύρο Χατζάρα, την ένστασή σας.

Δήμος Θεστιέων: Αβλεψία ή δόλος στη διακήρυξη;


ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ, ΤΩΝ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΤΙΕΩΝ (ΠΕΜΠΤΗ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ); Γιατί στην διακήρυξη, Γράφει Παρασκευή.. 30 Απρίλη, απ' ότι όλοι Ξέρουμε σήμερα 30 Απρίλη είναι Πέμπτη ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!!! Το λάθος στην διακήρυξη, κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι σκόπιμο εκ μέρους του Δημάρχου Θεστιέων Κου Τραπεζιώτη Δημήτρη, πάντως η διακήρυξη έτσι έχει εκδοθεί και κυκλοφορήσει!!!!
H συνέχεια στο

Η Λερναία Ύδρα της μίζας.

Φωτιές στην πολιτική σκηνή της χώρας προβλέπεται τους επόμενους μήνες. Η ανάκριση για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens έχει ανοίξει καινούργιους δρόμους , άγνωστους μέχρι σήμερα.

Εκτός από την σκανδαλώδη σύμβαση «8002» για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ , εκτός του αμαρτωλού συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, του φίλου και «τέως συνεργάτη» του κ. Γ.Παπανδρέου, εκτός από τις βαλίτσες με τα εκατομμύρια μάρκα για τα ηλεκτρονικά τμήματα του πυραυλικού συστήματος Patriot που υπέγραψε το ΚΥΣΕΑ το 1999, εκτός λοιπόν όλων αυτών έρχονται στο φως και ακόμα μια σειρά αμαρτωλών συμβάσεων με τις αντίστοιχες μίζες.

Μια απ΄ αυτές είναι και η προγραμματική συμφωνία του 1997 μεταξύ Siemens και ΟΣΕ, για την παράδοση ντιζελομηχανών και άλλου τροχαίου υλικού. Πρόκειται για απευθείας ανάθεση, ύψους 235 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την περίπτωση αυτή πρώην στέλεχος της Siemens στην Γερμανία έχει καταθέσει ότι «τις μίζες προς τον ΟΣΕ έπρεπε κανονικά να πληρώσει το εργοστάσιο της εταιρίας μας στο Ερλαγκεν, αλλά ο κ. Χριστοφοράκος τηλεφώνησε σε εμάς στα κεντρικά και μας είπε «δώστε τα εσείς τώρα και πάρτε τα μετά, από τους ανθρώπους σας στο Ερλαγκεν». Μέρος από τις μίζες πληρώθηκε το 2001.

Ο ανακριτής «έπεσε» επίσης επάνω και σε μια ακόμη σύμβαση του ΟΤΕ της περιόδου 1998-2001.Πρόκειται για τη συμφωνία εξαγοράς από τον ΟΤΕ του 35% και του μάνατζμεντ του ρουμανικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Romtelekom, ύψους 675 εκατ. ευρώ.

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 1998. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο κ. Ζαγοριανός, η διείσδυση του ΟΤΕ στη ρουμανική αγορά τηλεπικοινωνιών συνδέεται με την εκροή εκατομμυρίων ευρώ από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, τα οποία διοχετεύτηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών των εταιριών ΑΣΜΠΥ και ΧΑΡΚΟΥΡΤ στο Μονακό.

Δικαστικές πηγές βεβαιώνουν ότι, εκτός από τις «μεγάλες» δουλειές, η εταιρία υπέγραφε κάθε χρόνο δεκάδες μικρότερες αλλά καθόλου ευκαταφρόνητες συμβάσεις με φορείς του Δημοσίου.
Ο γερμανικός κολοσσός, σε διάστημα τουλάχιστον 7 ετών (1997-2003), προχώρησε σε 45 συμβάσεις αξίας εκατ. ευρώ για την προμήθεια αξονικών και μαγνητικών τομογράφων, μηχανημάτων αναισθησίας, ακτινολογικών κ.ά. σε δημόσια νοσοκομεία και ιατρεία του ΙΚΑ.

Στο κάδρο λοιπόν και Υπουργοί Υγείας μετά των γνωστών Υπουργών Μεταφορών και Υπουργών Αμύνης.Βέβαια ....«κάποιοι» στέλνουν τα μηνύματα τους...ότι δεν θα δεχθούν να γίνουν «νέες Ιφιγένειες» και ισχυρίζονται ότι ειδικά για τους Patriot υπεύθυνο είναι ....όλο το ΚΥΣΕΑ.

Στον κυκεώνα της μίζας που είχε στηθεί, μπλέκονται έως και εταιρίες… χρυσού στην Ελβετία και τις ΗΠΑ που χρησιμοποιήθηκαν ως σταθμοί στη δαιδαλώδη πορεία του μαύρου χρήματος που διοχέτευσε η Siemens στην Αθήνα.

Μπορεί λοιπόν στο ΠαΣοΚ υπό τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν ανεπανόρθωτα ανάμεσα στις «συμπληγάδες SIEMENS», να υιοθετούν ως μέτρο απεμπλοκής τις θυσίες «Ιφιγενειών» και το «κόψιμο κεφαλιών», αλλά όπως αποδεικνύεται... «κόβουν» ένα κεφάλι «μιζαδόρου» και εμφανίζονται δύο νέα «μιζαδόρικα». Σαν την Λερναία Ύδρα.

http://politis-gr.blogspot.com/2009/04/blog-post_30.html

"Γιατί πρέπει να πούμε ναι στο σχέδιο Ανάν"


Ο Aλέξης Ηρακλείδης, είχε εργολαβικά αναλάβει να μας πείσει, πόσο καλό και θετικό ήταν το σχέδιο Ανάν. Οι έχοντες ολίγην από μνήμη, θα θυμούνται τον καταιγισμό σχετικών άρθρων του.

Η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, αποκάλυψε, παρουσιάζοντας εμπιστευτικό έγγραφο του Κολιν Πάουελ, προς τους Τούρκους ότι, το Σχέδιο Ανάν, είναι υπέρ των Τούρκων για να εγκλωβίσει τους Ελληνοκύπριους και να διευκολύνει και «να προστατεύσει τα ζωτικά στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας».
(και όχι φυσικά υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης).

Οι Αμερικάνοι, ξεβρακώθηκαν (για μια ακόμη φορά).

Ο Αλέξης όχι, γιατί κυκλοφορεί χωρίς βρακί, εδώ και πολυυυυυυυυυυυ καιρό.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8400&pubid=3276784

Η Αλήθεια Για Τη Λεγόμενη Ομάδα Έψιλον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διάλεξη των Παναγιώτη Παππά & Γεώργιου Πάλμου με θέμα:
Η Αλήθεια Για Τη Λεγόμενη Ομάδα Έψιλον
Πέμπτη 30 Απριλίου 2009, Ώρα 7:00 μ.μ.
Βιβλιοπωλείο Έσοπτρον, Πανεπιστημίου 49, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα
Είσοδος Ελεύθερη

Help Line από το Adespoto.gr


Η ομάδα του Adespoto.gr δημιούργησε μια πρωτοποριακή,νέα υπηρεσία, για τη βοήθεια των αδέσποτων φίλων μας και όχι μόνο. Η πρώτη γραμμή επικοινωνίας στην Ελλάδα, για τους ζωόφιλους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι γεγονός! Για να καταγγείλετε, για να ρωτήσετε, για να μας πείτε τη γνώμη σας ή κάποια απορία σας, για να μας προτείνετε να παρουσιάσουμε ένα θέμα που πιστεύετε ότι έχει ενδιαφέρον, για να ζητήσετε συμβουλές για το ζώο σας ή κάποιο αδέσποτο και ... ό,τι άλλο έχετε στο μυαλό σας, το Adespoto.gr σας ακούει! Εσείς απλά μιλήστε μας!

"Τα τρία γουρουνάκια": "Ανακοίνωση" του Υπουργείου Υγείας




http://redduckling.blogspot.com/2009/04/blog-post_1550.html

Μια μικρή βοήθεια θέλουμε...



Για το "Doctorsound" ρωτάμε. Δουλεύει αυτό το πράμα; Το δοκίμασε κανείς στην πράξη;
Η διαφήμιση γνωστής εταιρείας τηλεπωλήσεων λέει ..πολλά :
"Το Doctor Sound σας επιτρέπει να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική, οποιαδήποτε μορφή και αν έχει! Από τους λάτρεις του βινυλίου στις κασέτες, από τα CDs στις κάρτες μνήμης, χωρίς να ξεχνάμε το ραδιόφωνο. Αλλά η πραγματική μαγεία αυτού του πολυχρηστικού πικάπ είναι ότι μετατρέπει τη μουσική σας σε MP3. Με το Doctor Sound θα δημιουργήσετε το δικό σας μουσικό αρχείο σε ψηφιακή μορφή, χωρίς υπολογιστή ή πολύπλοκα προγράμματα, με 3 απλά βήματα. Χάρη στον κωδικοποιητή ήχου, μπορείτε να μετατρέψετε στην στιγμή τους δίσκους βινυλίου, τις κασέτες και τα μουσικά CDs σας σε MP3, για να τα ακούτε όταν θέλετε."
Αλλά επειδή είμαστε πολύ επιφυλακτικοί με τις τηλεπωλήσεις θέλουμε τη γνώμη σας (από όποιον τυχόν, το έχει αγοράσει).
Δείτε και σχετικό βιντεο:


Ελλάς Ελλήνων Τρωκτικών

Της Μαρίας Σεφέρου
Αθώος, τελικά, ο “αξιότιμος” κ. Παυλίδης κατά τη ΝΔ! «Δεν προέκυψαν, λοιπόν, οι ενδείξεις που αξιώνει ο νόμος, προκειμένου να στηριχθεί, σε βάρος του Αριστοτέλη Παυλίδη, η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση…» καταλήγει στο πόρισμά της η πλειοψηφία της Βουλής! Το πόρισμα, βέβαια, ήταν προβλέψιμο και αναμενόμενο, αφού η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Κυβέρνησης της Ν.Δ. κρέμεται από ένα βουλευτή - τον Αριστοτέλη Παυλίδη! Ποιος πρωθυπουργός, ποια κοινοβουλευτική ομάδα θα ήθελε ν’ αυτοκτονήσει;

Το γεγονός ότι τ’ άλλα κόμματα, που ορθώς, κατά τη γνώμη μου, στα πορίσματά τους ζητούν την ποινική δίωξη του κ. Παυλίδη για ηθική αυτουργία σε εκβίαση και παθητική δωροδοκία, εξεπλάγησαν, δήθεν, με το αναμενόμενο πόρισμα της ΝΔ, είναι απλά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, και ουδόλως τα απαλλάσσει των ευθυνών τους να συμμετέχουν σε μια Βουλή που τα μέλη της αυτοπροστατεύονται με τα κατάπτυστα και αντιδημοκρατικά άρθρα 86 και 62 του Συντάγματος. Ας μην κοροϊδευόμαστε, όμως! Οποιοδήποτε απ’ αυτά κι αν βρισκόταν στη θέση της Ν.Δ. το ίδιο θα έκανε.

Ιδού και το κατάπτυστο Άρθρο 86:
1. "Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει. Απαγορεύεται η θέσπιση ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων."

Ιδού και το περί ασυλίας των βουλευτών Άρθρο 62:
"Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. Επίσης δεν διώκεται για πολιτικά εγκλήματα βουλευτής της Βουλής που διαλύθηκε, από τη διάλυσή της και έως την ανακήρυξη των βουλευτών της νέας Βουλής..."

Εκείνο λοιπόν που προέχει είναι ο εκδημοκρατισμός του Συντάγματος. Το ομολόγησε άλλωστε πρόσφατα και ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης. «“Οι υπάρχουσες ρυθμίσεις έχουν εκμετρήσει το 'χρησίμως ζην'. Βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό αίσθημα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ εκτίμησε ότι “οι ιστορικοί λόγοι προστασίας εξέλειπαν”.» in.gr

Αυτά ως προς τη θεωρία, διότι στην πράξη, οτιδήποτε κι αν αλλάξει στο γράμμα και στο πνεύμα του Συντάγματος, αν δεν αφυπνιστούν οι συνειδήσεις, οι επίορκοι Βουλευτές και Υπουργοί με τη διαπλεκόμενη Δικαιοσύνη και τη συνδρομή των έγχρωμων ΜΜΕ θα βρίσκουν πάντα παράθυρα να ξεφεύγουν. Στην Ελλάδα ζούμε, διάολε! Κι αν κάποτε το σύνθημα της Δικτατορίας ήταν: «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» – ένα σύνθημα που προκαλούσε αλλεργία, θυμό και αγανάκτηση στους δημοκρατικούς πολίτες – σήμερα το σήμα κατατεθέν και το παρασύνθημα είναι «Ελλάς Ελλήνων Τρωκτικών». Όλα τα λαμόγια στην πίστα! «Ας φάγωμεν, ας πίωμεν κι ας ευφρανθώμεν», αναφωνούν κατά μόνας οι "εκπρόσωποι" του έθνους, που έχουν μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε Κυνοβούλιο, με τις ευλογίες του Συντάγματος.
η συνέχεια στο http://seferou.blogspot.com/2009/04/blog-post_30.html

H πρόταση του Greekalert για τις Ευρωεκλογές

Το Greekalert είναι blog και μάλιστα από τα παλιότερα.

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Πόση ώρα θα κάνετε αύριο τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Πευκοχώρι;

Δεχόμαστε στοιχήματα. Όποιος πλησιάσει πιό κοντά στην ώρα κερδίζει ....χρυσούν ROLEX. (διευκρίνηση: από τους πάγκους των Νιγηριανών, επί της Τσιμισκή).
Αν ο καιρός είναι καλός και στις 8 η ώρα το πρωί, έχει ήλιο, αφήστε το. Θα χάσετε το στοίχημα! Θα είναι 2 Μαϊου, όταν φτάσετε!

Εμείς σας προειδοποιήσαμε πάντως και αμαρτίαν ουκ έχομεν.

Προσοχή: χωρίς αστικά αύριο η Θεσσαλονίκη

Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:30΄ - 06:25΄.
Κανένα δρομολόγιο εσωτερικού, δεν θα έχει ο Ο.Σ.Ε. !

Ευθύνες Παπαγεωργόπουλου στον Μπουτάρη, για τη μη κατασκευή του Πάρκιγκ στη Μαρτίου!

Ένα ακόμη ζωτικής σημασίας έργο, που έπιασε πάτο, στη Θεσσαλονίκη!
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υπεραμύνθηκε των επιλογών της Διοίκησης του Δήμου για τα μεγάλα έργα της πόλης και εξαπέλυσε ευθείες βολές σε συγκεκριμένες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα τεκταινόμενα στην πόλη και τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής.
«Η Θεσσαλονίκη πηγαίνει μπροστά, τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, αλλά έχω την αίσθηση ότι σήμερα οι κάτοικοι αυτής της πόλης, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, είναι πεπεισμένοι ότι συγκριμένες δημοτικές παρατάξεις ή τμήματα αυτών και συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης, τυφλωμένοι από το αντιπολιτευτικό τους μένος, κάνουν, δυστυχώς, κακό στην ίδια την πόλη. Στην προσπάθειά τους να πλήξουν την Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ουσιαστικά επιτυγχάνουν να πλήττουν και να υποβαθμίζουν την πόλη μας. Πρέπει οι παρατάξεις αυτές να αλλάξουν την αντιπολιτευτική τους διάθεση και πρακτική που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και να στηρίξουν τις επιλογές αυτής της πόλης για ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας».
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις αρνητικές παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης στο θέμα κατασκευής πάρκινγκ στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ένα θέμα που το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε μεν τη Διοίκηση του Δήμου και απέρριψε την προσφυγή της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη, όμως από την άλλη πλευρά η Θεσσαλονίκη έχασε ένα πάρκιγκ στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της 25ης Μαρτίου!...».

Α, τους άθλιους! Δείτε τι φάρσα έκαναν στη μέλλουσα νύφη!

Η οικονομική κρίση χτύπησε το κέντρο στο οποίο θα γινόταν το γλέντι ενός γάμου! Τα αποτελέσματα... στο τηλεφώνημα που κάνει ο Αντώνης Βλαβογελάκης, στη γλυκύτατη μέλλουσα νύφη. Δείτε στο βιντεο, τι πλάκα έκαναν στην κοπέλα οι μάγκες. Είναι καλό!:

http://www.youtube.com/watch?v=9OCIcjA1Gq0

ΕΤΟΣ 2.221: ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ


Στις 25 Μαρτίου του 2221, η μικρή μειονότητα των Ελλήνων που μένει στο δικό της γκέτο στα Χανιά της Κρήτης, γιόρτασε τα 400 χρόνια από την ανεξαρτησία της Ελλάδας από την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Ο ιμάμης των Χανίων, έδωσε ειδική άδεια για να χρησιμοποιηθεί στο μικρό λιτό εορτασμό της μειονότητας η παλιά Ελληνική σημαία με τον σταυρό, αντί για την γαλάζια με την κόκκινη ημισέλινο στη μέση, την επίσημη σημαία του κράτους της Ευρωπαικής Ένωσης.

Το 2221 τα 9/10 του πληθυσμού της Ε.Ε. είναι μουσουλμάνοι και οι λίγοι χριστιανικοί πληθυσμοί που έχουν απομείνει σκόρπιοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αρκούνται μόνο σε μικρές θρησκευτικές τελετές, φροντίζοντας να μην προκαλούν έτσι τους ακραίους φονταμενταλιστές των Βρυξελλών.

Η Καθολική Εκκλησία έχει διαλυθεί σχεδόν εντελώς, αφού έχουν απομείνει περίπου πέντε εκατομμύρια πιστοί σε ολόκληρη της Ευρωπαική επικράτεια και τα προνόμιά της έχουν συρρικνωθεί δραματικά.

Το πάνω χέρι στα θρησκευτικά καθήκοντα στην Ε.Ε. το έχει πλέον ο Αγιατολάχ που εδρεύει στην Τεχεράνη και από εκεί κυβερνά τον κόσμο.

Σε ολόκληρη τη γη, η πρωταγωνίστρια θρησκεία είναι η μουσουλμανική.

Στην Ε.Ε. έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές από την πλειοψηφία των μουσουλμάνων: έχουν απαγορευτεί με νόμο οι ομοφυλόφιλοι και λιθοβολούνται μέχρι θανάτου, έχουν γκρεμιστεί όλοι οι μεγάλοι καθεδρικοί ναοί από τις παλιές πρωτεύουσες των κρατών μελών, άλλαξαν τα πανεπιστήμια σε θρησκευτικά σχολεία όπου τον πρώτο λόγο έχει το Κοράνι και η ΣΑΡΙΑ εφαρμόζεται παντού.

Η ψήφος των γυναικών έχει καταργηθεί πριν από δεκαπέντε χρόνια.

Η μαντίλα έχει επιβληθεί σε όλες τις γυναίκες της επικράτειας και η μπούργκα είναι η τελευταία λέξη της μόδας στο Παρίσι…

Όποια γυναίκα συλλαμβάνεται να έχει σεξουαλικές σχέσεις με άλλους άντρες εκτός από τον άντρα της, λιθοβολείται.

Στην Αθήνα, ο χώρος της παλιά βουλής δεν υπάρχει πλέον, διότι ο τρίτος κατά σειρά μαύρος δήμαρχος που κέρδισε πέρυσι τις εκλογές Αμπντούλ Χασάν, κέρδισε κάνοντας σύνθημα το γκρέμισμα και του τελευταίου συμβόλου που θύμιζε το κακό παρελθόν της πόλης.

Οι Ταλιμπάν που είχαν καταλάβει την εξουσία στην Ελλάδα την προηγούμενη επταετία, είχαν προλάβει να γκρεμίσουν την Ακρόπολη και στη θέση της έχουν χτίσει το μεγαλύτερο τζαμί στην Ευρώπη.

(Θυμάστε τους δυο τεράστιους βούδες που γκρέμισαν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν πριν την 9/11;)

Το κόκκινο τζαμί.

Στην Ελλάδα το 2221 ζουν περίπου 150.00 χριστιανοί στην περιοχή της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης. Οι αρχηγοί της Ελληνικής μειονότητας ζούσαν μέχρι σήμερα εξόριστοι και είχαν ασπαστεί τον μωαμεθανισμό. Ο Χασάν Καραμανλή ζούσε στο Παρίσι και ο Ομάρ Παπανδρέου στη Στοκχόλμη.

Και ας αφήσουμε το μέλλον της Ε.Ε. για αργότερα, για να έρθουμε σε αυτά που ισχύουν σήμερα:

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 700.000 μουσουλμάνοι, από τους οποίους οι 500.000 ως λαθρομετανάστες.

Ενώ ο ελληνικός πληθυσμός γερνάει και η αναλογία για τη διατήρησή του βρίσκεται κάτω από το όριο της επιβίωσης, στους μουσουλμάνους η αναλογία είναι υπερβολική και με τον ρυθμό γεννήσεων που υπάρχει, οι Έλληνες σε εκατό χρόνια θα είναι μειοψηφία στον Ελλαδικό χώρο.

Το παράδειγμα της πρώτης υποψήφιας ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε., της ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είναι χαρακτηριστικό του τι πρόκειται να συμβεί: το 1909 υπήρχαν 54 μουσουλμάνοι στη χώρα, το 1960 έγιναν 1399, ενώ το 1990 πολλαπλασιάστηκαν σε …458.000!

Ξέρετε πόσοι έγιναν το 2004;

1.000.000!!!

Σήμερα στην Ολλανδία επιτρέπεται η μπούργκα, το σύμβολο των Ταλιμπάν!

Σήμερα στην Ολλανδία υπάρχουν εκατοντάδες τζαμιά με εκκλησιαστικά σχολεία στα οποία φοιτούν υποχρεωτικά τα παιδιά των μουσουλμάνων μαθαίνοντας να ζουν σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο και να υπακούουν σε αυτόν περισσότερο από τους νόμους του Ολλανδικού κράτους!

Σήμερα στην Ολλανδία, οι ομοφυλόφιλοι φοβούνται να πλησιάσουν τις μουσουλμανικές γειτονιές, γιατί τους πετούν πέτρες και μαχαίρια!

Το 2025, το οποίο δεν είναι μακριά, τα μισά παιδιά που θα γεννιούνται στην Ολλανδία θα ανήκουν σε μουσουλμανικές οικογένειες.

Τις δεκαετίες του 60 του 70 και του 80 στην Ολλανδία, υπήρχαν πολλές ΜΚΟ και πολλοί πρόγονοι του Τσίπρα και του Αλαβάνου, που αγωνιζόντουσαν για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων.

Μόνο που δεν ήξεραν ότι το Ισλάμ ότι απαιτεί για το ίδιο, το αρνείται για τους άλλους!

Το βαρύ σύννεφο του Ισλάμ, αρχίζει να σκεπάζει τον πρώην φιλελεύθερο ουρανό της Ευρώπης.

Η αναλογία για την διατήρηση του πληθυσμού της Ολλανδίας, είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν της Ελλάδας στο 1,31, όταν έπρεπε να είναι στο 2,1.

Των μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ε.Ε. βρίσκεται στο …8,5 μα αυξητική τάση.

Στην Ευρώπη σήμερα υπάρχουν 54.000.000 μουσουλμάνοι.

Πόσοι από αυτούς είναι ακραίοι φονταμενταλιστές;

Βρείτε το εσείς…

Σε μερικές δεκαετίες από σήμερα, οι περισσότεροι που θα διαβάζουν αυτές τις λέξεις θα λέγονται Χασάν, Ομάρ και Τζεμιλέ…

Και δεν είναι αστείο!

Στην Ελλάδα σήμερα, υπάρχουν μουσουλμάνοι στη Θράκη, που ζουν αρμονικά με τους χριστιανούς.

Μέχρι πότε όμως δεν θα ακούν τις σειρήνες της Σαουδικής Αραβίας, της Υεμένης, του Αφγανιστάν και του Ιράν;

Η ενημέρωση του αμερικανού πρέσβη για την ύπαρξη 25.000 Αφγανών στην Ελλάδα, πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Αλλιώς τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος
...
Παρατήρηση taxalia: Πάντα αιχμηρές οι απόψεις σας, αλλά: Ε, ας γεννάνε κι οι Χριστιανοί κύριε Καζαντζίδη ! Κι ύστερα, δεν κάνει η θρησκεία τον άνθρωπο. Ο μαλάκας, μαλάκας είναι, είτε Χριστιανός, είτε Μουσουλμάνος, είτε Βουδιστής, είτε άθεος, είτε άθρησκος.....

Η οδήγηση ως…«πέρασμα»!…

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Τριήμερο πρωτομαγιάς 2009 μπροστά μας και θα μου επιτρέψετε φίλες και φίλοι να σας προβληματίσω με το συνηθισμένο μου στυλ.
Τα μεγάλα στην ουσία και στις προεκτάσεις τους, τα σπουδαία ψυχοκοινωνικά φαινόμενα που με την ολοκλήρωσή τους σημαδεύουν την προσωπικότητα και την εξελικτική πορεία ατόμων, ομάδων ακόμη και ολάκερων κοινωνικών συστημάτων τα βαφτίζουμε με τον αποδεκτό, όχι μόνο στις επιστήμες της κοινωνιολογίας και της ψυχολογίας, αλλά και στην κοινή γνώμη έννοια που περικλείει ο όρος «πέρασμα».

Ανέκαθεν, η ένταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, η εισαγωγή σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ή χωρίς να προσβάλλω τους σεμνότυφους, το πρώτο ουσιαστικό ερωτικό αγκάλιασμα που ολοκληρωνόταν με την απώλεια της εφηβικής μας «αθωότητας» συνιστούσαν και ήταν πάντα για όλους και όλες μας «περάσματα».

ΠΕΡΑΣΜΑ ήταν και παραμένει και σήμερα η ικανότητα να κρατάς στο χέρι το τιμόνι ενός αυτοκινήτου, να τιθασεύεις 120, 160 ακόμη και 200 και βάλε «άλογα» εγκλωβισμένα κάτω από το γυαλιστερό καπό των σύγχρονων Ι.Χ. και να το κάνεις με...την «άδεια» της Αστυνομίας, ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, του Υπουργείου Μεταφορών.

ΠΕΡΑΣΜΑ ποτέ δεν υπήρξε αλλά παραμένει η, παρά την κατοχή της σχετικής «αδείας οδηγήσεως» αδικαιολόγητη πράξη της αφαίρεσης της ζωής ενός ή περισσότερων άλλων συνανθρώπων μας στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους της ελλαδικής επικράτειας ή εντός και εκτός της μεγάλης οικογένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης..

Η οδήγηση είναι, σε τελική ανάλυση, χαρά και απόλαυση και το αυτοκίνητο εργαλείο για δουλειά και μέσο για αναψυχή. Η χαρά χάνεται όταν μετατρέπουμε το αυτοκίνητο από εργαλείο και μέσο αναψυχής σε φονικό όργανο καθώς βυθίζουμε κάθε Σαββατοκύριακο σε πένθος αμέτρητες ελληνικές οικογένειες,.

Στην πατρίδα μας συνηθίζουμε να λέμε ότι το ατύχημα συμβαίνει πάντα στον...”άλλο”. Εντάξει, να συμφωνήσω με αυτήν την σαφώς ανόητη θέση. Σκεφθήκατε, όμως, ότι για μένα εσείς είσθε ο “άλλος“ ενώ για σας αυτός ο «άλλος» είμαι...εγώ;

Ίσως για τον λόγο αυτό οι αγγλοσάξονες σοφά διατείνονται ότι χρειάζονται...” δυο ανόητοι για να σκοτωθεί, τουλάχιστον, ο ένας!..” Σε ποιόν από τους δυο μας, άραγε, θα συμβεί το ατύχημα, ποιος θα είναι τελικά αυτός ο τραγικός «άλλος» μετά τη γνωστή από τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ «σφοδρή σύγκρουση που οφείλεται σε…ιλιγγιώδεις ταχύτητες» και οδηγεί χιλιάδες συνανθρώπους μας κάθε χρόνο στο πρόωρο «πέρασμα στην…αιωνιότητα»;

Εύχομαι να μην συμβεί ούτε σε σας ή δικά σας πρόσωπα ούτε σε μένα αλλά για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να οδηγήσουμε με μία ΑΜΥΝΤΙΚΗ ψυχολογία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέξω τον εαυτό μου και να αποφύγω ΕΓΩ τις κάθε λογής ανοησίες και επιπολαιότητες που βάζουν τις ζωές μας σε κίνδυνο. Και επιπρόσθετα σημαίνει να προσέχω ώστε οι απροσεξίες και οι επιπολαιότητες του απέναντι οδηγού να μην αποβούν καθοριστικά μοιραία ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ και για τους δύο μας ...

Στον αιώνα που πέρασε και σε αυτόν που διανύουμε η οδήγηση ήταν και θα παραμείνει μια απόλαυση για κάποιους, διαδικασία επιβίωσης για άλλους αλλά συνάμα και πάρα πολύ επικίνδυνο κατάσταση όπου ένα απρόσεκτο προσπέρασμα μπορεί να μετουσιωθεί σε ανεπιθύμητο «πέρασμα…»

Πότε θα μάθουμε εμείς και τα παιδιά μας να αγαπάμε την οδήγηση, τον συνάνθρωπό μας ξεκινώντας, φυσικά από αυτήν την ίδια τη ζωή μας;

Το «Μέτωπο», Παπαθεμελής Ζουράρις κ.α.

Στην κατάσταση που βρισκόμαστε, αυτή του γενικού σηπτικού τέλματος, δεν θέλουμε να είμαστε σκληροί σε κάποιες, έστω καιροσκοπικές, προσπάθειες που μπορεί να εμφορούνται από καλές προθέσεις κάποιων που αγωνιούν.
Θα ευχηθούμε, λοιπόν, στο Μέτωπο να προχωρήσει, αν και πολύ αμφιβάλλουμε, γιατί όλο αυτό το «Μέτωπο» ανακυκλώνει μία από τα ίδια. Ένα οπορτουνιστικό κατασκεύασμα εκ των άνω είναι με ένα και μοναδικό σκοπό: Η συλλογή ψήφων για να επιβιώσει η «Δημοκρατική Αναγέννηση».
Συνοπτικές παρατηρήσεις:
Α). Καταρχήν αυτό το «Παπαθεμελής Ζουράρις κ.α» μοιάζει σαν φίρμα επιχείρησης και όχι σαν οργανισμός με πολιτική οντότητα και οργανωτική ραχοκοκαλιά. Τα Μέτωπα δεν είναι φίρμες προσώπων και ΣΙΑ!!!
Τέτοια θλιβερά ατοπήματα δείχνουν καιροσκοπικές διαπλοκές παραγόντων και πιστοποιούν το βαθμό μηδέν της πολιτικής…
Β). Ένα Μέτωπο αγώνα δεν αποτελεί το δορυφόρο ενός πολιτικού σχήματος, επί του προκειμένου της «Δημοκρατικής Αναγέννησης». Αποτελεί μια μίνιμουμ συμφωνία πάνω σε κοινούς στόχους ΟΛΩΝ των ζωντανών δυνάμεων που δρουν στην ελληνική κοινωνία. Αυτό προϋποθέτει: Συμμετοχή ενεργητική αυτών των δυνάμεων (που είναι πολλές και σκόρπιες) και δημοκρατική απόφαση, που σημαίνει: ότι αυτές οι δυνάμεις θα βρουν τους άξονες συμφωνίας και θα χαράξουν με ανοικτά δημοκρατικό τρόπο την πολιτική και οργανωτική συγκρότηση του Μετώπου, καθώς και την εκλογική του στρατηγική.
Μια ενιαίο-μετωπική πρωτοβουλία δεν έχει ηγεμονισμούς του τύπου «εγώ είμαι και όσοι πιστοί προσέλθετε». Αυτά διαιρούν την ενότητα της κοινωνικής δυναμικής και απαιτούν από το πλήθος της διασποράς των ζωντανών κοινωνικών δυνάμεων ΥΠΟΤΑΓΗ στον ηγεμονικό πολιτικό φορέα. Δηλαδή ο «ηγεμόνας», στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Παπαθεμελής απαιτεί ενότητα εκ των προτέρων, χωρίς να τεθεί για συζήτηση και σύνθεση καμιά άλλη ιδέα και άποψη.
Και έτσι κατασκευάζει τεχνικά ένα δήθεν Μέτωπο, απλώς με τη μορφή κάποιων παραγόντων, δηλαδή με διαπραγματεύσεις με κάποια ονόματα: Ζουράρις κ.α…
Γ). το στρατηγικό πρόβλημα σήμερα είναι η ΣΥΓΚΛΙΣΗ και η ΟΡΓΑΝΩΣΗ των αντινεοταξικών, πατριωτικών δυνάμεων πάνω σε υγιείς δημοκρατικές βάσεις. Δηλαδή με τη συμμετοχή του πλήθους των ρυακιών που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία. Αυτό απαιτεί πραγματική ΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι καιροσκοπικές εκλογικές μανούβρες. Αυτό απαιτεί πριν από όλα πρωτοβουλίες ανοικτού διαλόγου, ανάδειξη των κεντρικών ζητημάτων, οργάνωση εκ των κάτω, πραγματική δηλαδή οργάνωση και όχι εκλογικό μηχανισμό, και ΑΠΟΦΑΣΗ Δημοκρατική του ζωντανού όλου.
Αυτή η πολιτική συγκρότηση και οργάνωση θα ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ και για τις εκλογικές πολιτικές.
Αυτό φαίνεται δύσκολο, αλλά δεν είναι. Δεν πραγματοποιείται επειδή κάθε πολιτικό φέουδο ή παράγοντας δεν θέλει να μπει στη δοκιμασία της πραγματικής, αγωνιστικής πολιτικής. Απλώς επιδιώκει να κερδοσκοπήσει εκλογικά πάνω στο «πατριωτικό κενό».
Αυτό κάνει και ο Παπαθεμελής. Βάζει το άλογο πίσω από κάρο.
Στα θολά εκλογικά νερά ψαρεύει και αυτό το «Μέτωπο».
Γι’ αυτούς που έχουν εκλογικές αυταπάτες, ίσως είναι η πιο έντιμη λύση. Καιροσκοπική μεν, αλλά δίνει μια διέξοδο πιο «θετική» στο πλήθος των αγωνιούντων πατριωτικών δυνάμεων.
Για μας δεν έχει καμιά προοπτική, αλλά είναι χίλιες φορές προτιμότερο να εκφραστεί η «διαμαρτυρία» προς αυτή την κατεύθυνση παρά σε Καρατζαφέρηδες και ΣΙΑ…
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=20421#20421

Ένας (ακόμα) Εβραίος πράκτορας στα Βαλκάνια

του Σπύρου Χατζάρα
Λέγεται Matthew Brunwasser είναι Εβραίος και παριστάνει τον «freelance» ανταποκριτή, στα Βαλκάνια. Η βασική του δουλειά όμως είναι άλλη.

Τον έστειλαν μέσω Sulzberger το 1999 στην Σόφια. Και δέκα χρόνια υποτίθεται ότι ζει με τα χρήματα που έβγαλε από 200 περίπου ανταποκρίσεις που του δημοσίευσαν η International Herald Tribune οι The New York Times, και διάφορα άλλα έντυπα.
Τον Σεπτέμβριο του 2003 είχε γράψει από τη Θεσσαλονίκη ένα ρεπορτάζ για την επιστροφή των « Μακεδόνων» στην πατρίδα τους μετά από....

Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας


(το θέμα βέβαια, είναι να μη χρειαστεί να το παίρνει κανείς!)

Στα 454,25 ευρώ διαμορφώνεται το μηνιαίο επίδομα ανεργίας που καταβάλει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού μετά τη νέα αναπροσαρμογή του από την 1η Μαΐου 2009.
Η νέα αναπροσαρμογή έγινε στο πλαίσιο της εφαρμογής του άρθρου 5, του νόμου 3552/2007, που ορίζει ότι το ποσό του τακτικού μηνιαίου επιδόματος ανεργίας θα αναλογεί στο 25πλάσιο του 55% του κατώτατου ημερομισθίου, σύμφωνα με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.). Σημειώνεται ότι, από την 1η Ιανουαρίου 2008 στο επίδομα ανεργίας χορηγούνται αυξήσεις αντίστοιχες με αυτές τις οποίες καθορίζουν οι Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις (Ε. Γ. Σ. Σ. Ε.) για τους κατώτατους μισθούς και τα ημερομίσθια, με βάση τις συμφωνίες των κοινωνικών εταίρων.
Επίσης, με βάση το νόμο 3552/2007 παρέχεται πλέον σε όλες τις κατηγορίες ανέργων η προσαύξηση της τάξης του 10% επί του επιδόματος για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.
Σημειώνεται ότι το επίδομα καταβάλλεται μια φορά το μήνα για 25 ημέρες. Τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται για την έναρξη καταβολής του επιδόματος είναι: Έγγραφο Καταγγελίας Σύμβασης Εργασίας ή βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου χρόνου, βιβλιάριο ενσήμων του (της) ενδιαφερομένου (-ης) της τελευταίας διετίας, οικογενειακό βιβλιάριο Ασθενείας, εφόσον υπάρχουν συντηρούμενα μέλη, πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας ή εφόσον δεν υπάρχει, επικυρωμένο αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης εισοδήματος, Αστυνομική Ταυτότητα του ασφαλισμένου, Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86, την οποία θα συμπληρώσει ο ενδιαφερόμενος σύμφωνα με τις υποδείξεις της Υπηρεσίας.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Νέα ιστοσελίδα του Ευάγγελου Βενιζέλου

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι από τους πρώτους πολιτικούς, αν όχι ο πρώτος, που αξιοποίησε το διαδίκτυο. Στο ανανεωμένο http://www.evenizelos.gr ζητά τη συμμετοχή των πολιτών, στο δημόσιο διάλογο.

Ελλάδα-Τουρκία-Αλβανία: Παιγνίδια επιρροής

Συμπληρώνει το φίλο newsblog:
Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Η κίνηση αυτή φαίνεται να προκαλεί ανησυχία στην Άγκυρα, διότι στη συμφωνία προβλέπεται η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων, πράγμα που θεωρείται casus belli από την τουρκική πλευρά. Η οριοθέτηση ακολουθεί τη μέθοδο της μέσης γραμμής, την οποία αρνείται η Άγκυρα στο Αιγαίο και δεν αναγνωρίζει την υφαλοκρηπίδα στα νησιά. Εκτός από αυτό, η υπογραφή της συμφωνίας έφερε πονοκέφαλο στην τουρκική πλευρά επειδή η Ελλάδα φαίνεται να έρχεται σε συμφωνία με όλα τα όμορα παράκτια κράτη, ενώ η τουρκική προκλητικότητα απομονώνεται εν όψει και των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξάλλου η συμφωνία αυτή θεωρείται διπλωματικό “ματ” αφού διεθνώς η υπογραφή Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης υπερκαλύπτει την έννοια της υφαλοκρηπίδας.
--
http://www.newsblog.gr/

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ, στο taxalia:
Η επίσκεψη Καραμανλή στα Τίρανα
Το Σκάνδαλο του Αιώνα !

Ελληνική Εργατική Πρωτομαγιά


Το φετινό αγωνιστικό κάλεσμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, είναι πραγματικά το κρισιμότερο των τελευταίων χρόνων. Έρχεται μέσα στη σκιά της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του κεφαλαίου, η οποία φανέρωσε το πραγματικό πρόσωπο του καπιταλισμού, δίνοντας τη χαριστική βολή στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Βασιλιάς της χρηματικής πίστεως είναι ολόγυμνος και η γύμνια του φαίνεται ολόκάθαρα ακόμα και στον πιο απαθή.

Την κρίση που δημιούργησαν η κερδοσκοπία και η τοκογλυφία του διεθνούς κεφαλαίου, σε συνεργασία με τις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιλογές και με την συνενοχή των εργατοπατέρων και του αδιέξοδου διεθνιστικού συρφετού, καλείται να πληρώσει για ακόμα μία φορά ο Έλληνας εργαζόμενος.

Ο Έλληνας εργαζόμενος που αντιμετωπίζει ξεκάθαρα πρόβλημα επιβίωσης και καλείται να ξαναβρεί την ταυτότητά του, σε μία πατρίδα που χάνεται καθημερινά και την ξεπουλάνε οι κοινοβουλευτικοί διαχειριστές, όλων των αποχρώσεων.

Η ελληνική κοινωνία, που μαστίζεται από σκάνδαλα, ανεργία, ακρίβεια, λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα, βρίσκεται πλέον σε ένα κομβικό σημείο όπου οφείλει να αποκτήσει Εθνικό όραμα και προοπτική ή να σταματήσει να υφίσταται, δίνοντας τη θέση της σε ένα παγκοσμιοποιημένο νεκροταφείο άβουλων υποαπασχολούμενων καταναλωτών.

Μπροστά στο φάσμα της πλήρους υποταγής στο διεθνές κεφάλαιο, της εξαθλίωσης, της απόγνωσης και της δυστυχίας του καπιταλισμού, υπάρχει μία σαφής, συνειδητοποιημένη, αγωνιστική προοπτική. Υπάρχει η επιλογή της Εθνικής Αντίστασης για την Αξιοπρέπεια του Έλληνα εργαζόμενου!


Στο δίλλημα που έχει γίνει πια ξεκάθαρο, ο καθένας μας πρέπει να διαλέξει μεριά: Ή με την Παγκοσμιοποίηση, ή με την Πατρίδα!

Οι Εργαζόμενοι στηρίζουν την Πατρίδα!

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά είναι το κάλεσμα για γενικευμένη Εθνική Αντίσταση για την Ευρώπη των Εθνών, ενάντια στην Ευρώπη των Εμπόρων και του Κεφαλαίου!

Δώσε τη μάχη με τους Εθνικιστές!

Ένωση Νέων Εργαζομένων

Εργατική Πρωτοβουλία Λαϊκού Συνδέσμου

http://e-n-erga.blogspot.com/

Η εφημερίδα που τιμά τα blogs

Η εφημερίδα "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ", στέκεται με σεβασμό απέναντι στα ελληνικά blogs. Mε αφιερώματα σε αυτά, με αναφορά πηγής, δίνει μαθήματα δημοσιογραφικού ήθους και ακομπλεξάριστης δημοσιογραφίας.
Στη φωτο αριστερά (κλικ για μεγέθυνση) συνέντευξη των διαχειριστών του taxalia σε προηγούμενο φύλλο.
Η εφημερίδα κυκλοφορεί κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

"Τσαρλατανισμούς" της Δ.ΑΠ. καταγγέλει η Φ.Ο.Σ.

Σ' ένα πανεπιστήμιο σαν το Πάντειο όπου διδάσκονται οι πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι καθηγητές των πολιτευμάτων. Ένα από αυτά είναι και η Δημοκρατία την οποία οι υπεύθυνοι της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Παντείου προσπάθησαν ατυχώς να διδάξουν με ανορθόδους, ομολογουμένως, τρόπους.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου, αυτήκοοι μάρτυρες διαρρέουν την προσπάθεια μελών της ΔΑΠ να πείσει τα μέλη της Συγκλήτου με φαιδρά επιχειρήματα ότι η Φ.Ο.Σ. για κανένα λόγο δεν θα πρέπει να λάβει μέρος στις φετινές φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο. Με διάφορα τρίκ και μεθοδεύσεις προσπάθησαν να προκαταβάλουν τον πρύτανη και το συμβούλιο για την παράταξή μας, δείχνοντας για μια ακόμη φορά το "δημοκρατικό" τους πρόσωπο.

Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τους τσαρλατανισμούς σας κύριοι της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.
η συνέχεια στο http://fospanteion.blogspot.com/2009/04/blog-post_29.html

Συγκλονιστική ιστορία από τους αγνοούμενους της Κύπρου !

δείτε την σήμερα στην εξαιρετική εκπομπή "Αληθινά Σενάρια", στην ΕΤ3 στις 9 το βράδυ.
Πάρτε μια πρόγευση από τη συγκλονιστική πραγματικά ιστορία, που ξυπνά δυσάρεστες μνήμες!

Ανοιξαν οι πόρτες και έπεσε από το λεωφορείο!

Έπεσε από λεωφορείο του Ο.Α.Σ.Α. έσπασε το αριστερό του χέρι και τη μύτη του.
Πάλι καλά.
Θα μπορούσε να τον πατήσει διερχόμενο Ι.Χ.
Να προσέχουμε στα λεωφορεία!

Το Σκάνδαλο του Αιώνα !

"Παρουσία των πρωθυπουργών των δυο χωρών Κώστα Καραμανλή και Σαλί Μπερίσα υπογράφτηκε σήμερα στα Τίρανα η συμφωνία για το καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών και της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Τη συμφωνία, η οποία καταρτίστηκε στην βάση των κανόνων του δικαίου της θάλασσας, υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και Λουλζιμ Μπάσα και σε δηλώσεις τους αμέσως μετά οι δυο πρωθυπουργοί την χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντική."

AYTH EINAI H EIΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι Αλβανοί όμως έχουν άλλη άποψη και προβαίνουν σε απίστευτες καταγγελίες!
"Το σκάνδαλο του αιώνα. Ο Μπερίσα δώρισε 225 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Ελλάδα, στο Ιόνιο"
είναι ο πηχαίος πρωτοσέλιδος τίτλος της έγκυρης και αρχαιότερης αλβανικής εφημερίδας "Gazeta Shqiptare".

Η Αλβανική εφημερίδα δίνει τεράστια προβολή στο θέμα, στο οποίο αφιερώνει 6 ολόκληρες σελίδες (!) γεμάτες υπονοούμενα, για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, μυστική διπλωματία, εθνική προδοσία και άλλα βαρύτατα!

Παρουσιάζει σχετικό χάρτη, με βάση τον οποίο, η χάραξη των θαλλάσιων συνόρων, όπως υπεγράφη από τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Ντόρα Μπακογιάννη και Luzlim Basha, έγινε κατά παράβαση των αρχών του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.

Τη σκυτάλη παίρνει το πρακτορείο 24ore, το οποίο καταγγέλει επίσης, ότι η Αλβανική εξωτερική πολιτική, γίνεται με ελληνικούς χάρτες! Ο χάρτης που επισυνάπτεται στη συμφωνία είναι αυτός που μας "πάσαραν" οι Έλληνες, διαμαρτύρεται το πρακτορείο.

Είχαμε τέτοιες επιτυχίες Κώστα μου και δεν τις πήραμε χαμπάρι;;;;;

Η επίσκεψη Καραμανλή στα Τίρανα


Πριν μερικές ημέρες ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε σειρά ταξιδιών με τελευταίο εκείνο στα Τίρανα. Η επίσκεψη στην Αλβανία καλύφθηκε από τα ΜΜΕ με μονόστηλα , από τα κανάλια πέρασε κάπου στο μέσο των δελτίων , ενώ τα blogs ούτε που ασχολήθηκαν με το θέμα.

Ο Καραμανλής δεν θέλησε με την επίσκεψη αυτή να αποσπάσει την ψήφο των οικονομικών εξ Αλβανίας μεταναστών , ούτε να προσελκύσει επενδύσεις από την γείτονα χώρα , ούτε βέβαια να προβληθεί για να ανέβη το κύρος του Ο λόγος της επίσκεψης ήταν η υπογραφή μεταξύ των δυο χωρών συμφωνίας για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, συμφωνία που τελικά υπεγράφη. Η συμφωνία αυτή καθαυτή μπορεί να μην έχει τόσο μεγάλη σημασία επειδή δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο χωρών στο θέμα αυτό, έχει τεράστια όμως σημασία για την εξέλιξη της διαφοράς που έχει αναδείξει η εξ ανατολών γείτονα χώρα. Κατά την άποψη μας ισχυροποιεί την ελληνική θέση , αφού μπορεί να προβληθεί σαν επιχείρημα σε κάθε διεθνή οργανισμό. Πολύ έξυπνη η κίνηση Καραμανλή , αντίστοιχη της υπογραφής του αγωγού φυσικού αερίου με τον πρόεδρο Πούτιν , που δυστυχώς επαναλαμβάνω δεν προβλήθηκε όσο θα έπρεπε. Και όσον αφορά τα ΜΜΕ δεν περίμενα κάποια άλλη μεταχείριση του θέματος Για τα blogs όμως θέλω να πιστεύω ότι δεν ήταν εσκεμμένο.

ΑΜ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η επίσκεψη Καραμανλή στα Τίρανα και το δώρο του Μπερίσα !

διαβάστε σε λίγο στο taxalia αποκαλυπτικά άρθρα για την επίσκεψη Καραμανλή στα Τίρανα. Ποιά ήταν η πραγματική αιτία και τι φοβερό και τρομερό καταγγέλουν Αλβανικές εφημερίδες!
σε λίγο στο http://taxalia.blogspot.com/

Αποκλίνουσα συμπεριφορά: Πολιτική ή κομματική συνείδηση;


του Γιώργου Φακίτσα

Ας με βοηθήσει κάποιος να καταλάβω αν η παράσταση της βουλής είναι δράμα ή κωμωδία... Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ αν οι πολιτικοί μας είναι για γέλια ή για κλάματα!

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί με κάθε τρόπο να τραβήξει τον κ. Παυλίδη στην δικαιοσύνη. Καλά κάνει... Αυτή είναι η δουλειά της και αυτό θα έκανε και η Νέα Δημοκρατία αν ήταν στην θέση της... Κερδισμένοι άλλωστε βγαίνουν καθώς εμφανίζονται να επιθυμούν την κάθαρση, κερδίζοντας βέβαια και κάποιες ψήφους.

Η κυβέρνηση όμως σε τι κατάσταση βρίσκεται? Αφού έβγαλαν ένα πόρισμα και αποφάσισαν ότι ο κ. Παυλίδης εμφανίζει "αποκλίνουσα" συμπεριφορά, ζήτησαν από τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Αφού λοιπόν η συμπεριφορά του δεν είναι η σωστή, γιατί τον κρατάνε μέλος του κόμματος και την κυβέρνησης?

"Αποκλίνουσα" θεωρώ την στάση των βουλευτών που θα θεωρήσουν ότι το θέμα έχει φτάσει στο τέλος του και θα απορρίψουν την παραπομπή του κ. Παυλίδη, ακολουθώντας την αντίθετη οδό από αυτή της συνειδήσεως... Ποιας συνειδήσεως όμως?

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η κομματική συνείδηση επιβάλλει την καταψήφιση της παραπομπής του βουλευτή τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πάμε σε εκλογές. Στην άλλη όχθη όμως υπάρχει και η πολιτική (ή και προσωπική) συνείδηση, που επιβάλλει την παραπομπή του πρώην υπουργού στην δικαιοσύνη για να αποδειχθεί αν τα πήρε ή όχι...

Δυστυχώς η ΝΔ δεν έχει ξεκαθαρίσει δημόσια την συνείδηση που επιθυμεί να επιδείξουν τα στελέχη της... Σε καμία περίπτωση όμως η λευκή ψήφος δεν είναι ευσυνείδητη ψήφος. Το ναι και το όχι είναι ξεκάθαρα... Το λευκό τι σημαίνει? Θεωρώ ότι σε τέτοια ζητήματα θα έπρεπε να μην υπάρχει η δυνατότητα του λευκού ψηφοδελτίου. Η προσεχής ψηφοφορία δεν πρέπει να αφήσει θολά μηνύματα, αλλά ξεκάθαρες θέσεις. Η λευκή ψήφος είναι άλλοθι της επόμενης ψηφοθηρίας.

Αν ο κ. Καραμανλής επιθυμούσε την ευσυνείδητη ψήφο, θα ζητούσε να ψηφίσουν σαν η κυβέρνηση να έχει 160 βουλευτές...

Αλλά έχω μία απορία... Εκείνοι έχουν το μαχαίρι, εκείνοι και το πεπόνι... Γιατί δεν αλλάζουν άμεσα και χωρίς χρονοτριβές τον νόμο περί ευθύνης υπουργών? Μην μου πει κανείς ότι τέτοιες αλλαγές είναι αντισυνταγματικές γιατί θα γελάσω... Και η συνείδηση, η υπευθυνότητα και η διαφάνεια είναι συνταγματικές υποχρεώσεις των πολιτικών αλλά δεν τα τηρούν πάντα.

Θα μπορούσαν λοιπόν να συμφωνήσουν ότι σε περίπτωση διάλυσης της βουλής, η έρευνα σχετικά με την υπόθεση θα συνεχιστεί, μέχρι να διαλευκανθεί Ποιος είναι αυτός που θα είχε αντίρρηση? Από τους πολίτες θα είχαν το πράσινο φως...

Αλλά και η στάση του κ. Παυλίδη είναι ιδιαίτερα προκλητική. Και δεν με ενδιαφέρει η πρόκληση προς τους συναδέλφους του αλλά προς τον λαό... Γιατί έχει γαντζωθεί στην καρέκλα? Γιατί δεν πάει στην δικαιοσύνη αφού είναι αθώος? Φοβάται μήπως τον αδικήσουν?

Η κατάσταση είναι τραγική! Άκουγα στις ειδήσεις ότι οι βουλευτές της κυβέρνησης είναι έξω φρενών με τον κ. Παυλίδη επειδή τους σήκωσε το δάχτυλο! Αν όμως ανοίξουν όλα τα δάχτυλα οι πολίτες, τότε πώς θα τους φανεί?

Στην εποχή μας είναι πολύ εύκολο να μιλάς, ασυνήθιστο να σκέφτεσαι και ακόμα πιο σπάνιο να λες αυτό που σκέφτεσαι!!! Η πολιτική θέλει ανδρεία και θάρρος... Ανδρεία ψυχής και όχι σωματική. Αν κύριοι δεν έχετε κάτι από τα δύο, τότε σας λυπόμαστε. Γιατί σας δώσαμε δύναμη, σας δώσαμε θέση αλλά δεν είστε ικανοί να αποκτήσετε αξία.

Εξοργίζομαι βλέποντας την κατρακύλα της πολιτικής ζωής της χώρας. Πληγώνομαι βλέποντας τα όνειρά μου να συγκρούονται πάνω σε κατεστημένα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά. Θυμώνω καθώς η φωνή του κάθε πολίτη δεν ακούγεται. Ελπίζω στην αλλαγή του σκηνικού για το καλό της χώρας μου... Τι κρίμα όμως, όλα τα δυσάρεστα συναισθήματα είναι ρεαλιστικά αλλά η ελπίδα ουτοπική!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Γιώργος Φακίτσας

Η συνείδηση του ανθρώπου είναι σαν την οδοσήμανση σε έναν αυτοκινητόδρομο: του λέει τι δεν θα 'πρεπε να κάνει αλλά δεν τον εμποδίζει να το κάνει.
Frank A. Clark, 1915-2003, Αμερικανός πολιτικός

Προειδοποίηση της Μόσχας: δεν θα επιτρέψουμε βία κατά των Σέρβων!

Μόσχα : Βία κατά των Σέρβων ανεπίτρεπτη
Πρακτορείο Ιτάρ Ταςς Η κυβέρνηση της Ρωσία προειδοποίησε σήμερα ότι οι βίαιες πράξεις κατά των Σέρβων στο Κόσσοβο και τα Μετόχια είναι ανεπίτρεπτες και ακόμη μια φορά κάλεσε για την τήρηση του διεθνούς δικαίου. «Η όξυνση της κατάστασης στο βόρειο Κόσσοβο μαζί της φέρνει και κρύβει κίνδυνο για την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής», είπε ο επίσημος εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπουργείου εξωτερικών Αντρέι Νεστερένκο. «Η μονομερής διακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσόβου έδειξε ότι η διαδικασία επίλυσης του ζητήματος του Κοσσοβου οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και ότι η έξοδος από το ίδιο μπορεί να βρεθεί μόνο με την τήρηση των πρότυπων του διεθνές δικαίου, και όχι με την διέγερση της Πριστίνας», τόνισε ο Νεστερένκο στο μπρίφινγκ στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιτάρ Τας.
www.kosovo.gr

29 Απρ 2009

Έξω οι κλέφτεεεεεεεεεεςςςςςςς...


Αν κλέψεις ένα καρβέλι ψωμί, τότε είσαι ο ...Γιάννης Αγιάννης ! (Βίκτορος Ουγκώ "Οι Άθλιοι")

Αν κλέψεις μερικά ευρώ, τότε είσαι κλέφτης και πας "σούμπιτος" φυλακή !!

Αν κλέψεις πολλά ευρώ, τότε έχεις κάνει "υπεξαίρεση" και υπάρχει και "συμβιβασμός" και ,φυσικά, κυκλοφορείς ελεύθερος !!!

Αν κλέψεις πάρα μα πάρα πολλά ευρώ, τότε μπορεί να γίνεις και εθνικός ευεργέτης, να είσαι πρόεδρος ποδοσφαιτικής ομάδας, και σημαίνων παράγοντας οικονομικός του τόπου !!!!

Αν κλέψεις και είσαι και ...βουλευτής, τότε είσαι ...ΑΘΩΟΣ !!!!!!!!!!!!!

bilsot http://kafeneio-gr-art.blogspot.com/2009/04/blog-post_29.html

15.000 ευρώ την εβδομάδα. Πολλά είναι;

Είναι δυνατόν να κατηγορούμε κάποιον επειδή είναι ικανός άνθρωπος και μπαίνουν στο λογαριασμό του 15.000 ευρώ την εβδομάδα; Δεν ντρέπεστε κύριοι της αντιπολίτευσης; Ευτυχώς που υπάρχουν και οι κυβερνητικοί βουλευτές και επιβραβεύουν την βουλευτική επιχειρηματικότητα!!!!!
Μπράβο σας!!!! Εύγε κ. Παυλίδη.
Τελικά πολλοί συνάδελφοί σας θέλουν να σας μοιάσουν!!!! απο το akomideneidametipota.blogspot.com

Το "σχέδιο για την Οικονομία" του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο !


Στη φωτογραφία η επόμενη Υπουργός Οικονομίας της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη....ετοιμάζει το σχέδιο για να βγούμε από την Κρίση!!!!!!

Επιστολή στον τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη


Φίλοι bloggers,
Παίρνω το θάρρος να ζητήσω το δικαίωμα έκφρασης από το βήμα σας καθώς τα ΜΜΕ εκφράζουν μόνο τις απόψεις των πλουσίων και διασήμων. Θα ήθελα να δημοσιοποιήσω μια επιστολή προς το Μιχάλη Χατζηγιάννη σχετικά με τις θέσεις του για το κάπνισμα, όπως δημοσιεύθηκαν στο Ελεύθερο Τύπο στις 29 Απριλίου 2009.

Αγαπητέ Μιχάλη,

Περίμενα την αντίδραση των ιδιοκτητών των κέντρων για το μέτρο απαγόρευσης του καπνίσματος. Έχουν την άποψη ότι τα έσοδά τους θα πέσουν γιατί δεν θα επιτρέπεται το τσιγάρο στα μαγαζιά.

Έμεινα άναυδος όμως όταν διάβασα τη δική σου άποψη. Εσύ δεν είσαι μαγαζάτορας απ' όσο ξέρω. Είσαι από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες στη χώρα. Και εγώ είμαι από αυτούς που έχουν έρθει να σε ακούσουν από κοντά για να απολαύσω τη φωνή σου. Θα ερχόμουν συχνότερα αν δεν ήμουν αναγκασμένος να φεύγω κάθε φορά μυρίζοντας τσιγαρίλα και με το λαιμό μου κλειστό από την κάπνα.

Για να δούμε τι είπες στον δημοσιογράφο Μιχάλη μου....

.Θεωρώ ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι σε αυτά τα θέματα. Δεν μπορεί να πιέζονται να μην καπνίσουν εφόσον αυτό επιθυμούν. Τα αντικαπνιστικά μέτρα θα κάνουν τους ανθρώπους να καπνίζουν περισσότερο. Ειδικά στα νυχτερινά μαγαζιά, που είναι χώροι χαλάρωσης, δεν μπορεί να επιβληθεί ένα τέτοιο μέτρο. Οι Έλληνες δεν είναι Ευρωπαίοι, που έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα και στις 9.00 το βράδυ τα μαγαζιά είναι κλειστά κι εκείνοι στο σπίτι τους. Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί με επιτυχία το μέτρο στα νυχτερινά μαγαζιά.
Τετάρτη, 29.04.09, Ελεύθερος Τύπος http://www.e-tipos.com/newsitem?id=87401

Λες Μιχάλη μου ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι σε αυτά τα θέματα. Δε διαφωνώ καθόλου. Ελευθερία δεν έχω δει μέχρι τώρα όταν αναγκάζομαι να καπνίσω δυο πακέτα σε ένα μαγαζί ντουμάνι για να σε ακούσω. Δεν έχω υποχρεώσει κανέναν να μην καπνίζει. Ακόμα και μετά την εφαρμογή του μέτρου θα μπορεί να βγει έξω και να κάνει το τσιγάρο του. Όταν μιλάς για ελευθερία Μιχάλη μου αναφέρεσαι στη δική μου υποχρέωση να καπνίζω παρά τη θέλησή μου?

Λες επίσης ότι η Ελλάδα δεν είναι Ευρώπη. Κανείς λάθος σε αυτό Μιχάλη μου! Όχι απλά είναι Ευρώπη, αλλά έδωσε τα φώτα στις άλλες χώρες που θεωρούμε σήμερα Ευρώπη. Μη μπαίνεις στο τριπάκι που θέλουν να μας βάλουν οι πολιτικοί μας ότι η Ελλάδα είναι ουσιαστικά μπανανία. Δεν το δέχομαι από έναν καλλιτέχνη. Και προς ενημέρωσή σου, επειδή ξέρω κι εγώ λίγο από Ευρώπη, στο εξωτερικό δεν πάνε για ύπνο στις 9.00 το βράδυ όπως λες. Μια χαρά διασκεδάζουν και μάλιστα φθηνότερα από εδώ. Υπάρχουν club για όλα τα γούστα και όλες τις ώρες στο εξωτερικό, για κάνε μια βόλτα να δεις.

Τέλος, και ίσως το σημαντικότερο όλων είναι ότι πρέπει να αντιληφθείς πως το να αποτελείς πρότυπο της νεολαίας δεν είναι μόνο πολλά χρήματα (ακούγεται ότι σου δίνουν 30 χιλιάρικα σε κάθε εμφάνιση αληθεύει?), φιλάκια και διασημότητα. Έχει και ένα βαθμό ευθύνης ξέρεις. Όταν εσύ λες ότι πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να καπνίζουμε όπου θέλουμε ουσιαστικά προτρέπεις μια ολόκληρη γενιά να συνδέσει το κάπνισμα με την ελευθερία. Η ελευθερία Μιχάλη μου μπορεί να είναι τέχνη, δημιουργία, έρωτας, αλλά σίγουρα δεν είναι κάπνισμα. Μη δίνεις τη λανθασμένη εντύπωση ότι τα έχεις βρει με τις καπνοβιομηχανίες. Είσαι ένας αγαπημένος καλλιτέχνης και απαιτείται από εσένα να δώσεις πρώτος το παράδειγμα.

Εκτός αν έχεις επιλέξει να αφήσεις το τραγούδι και να κάνεις καριέρα στη διαφήμιση τσιγάρων.

Φιλικά
Νίκος Γίστος

Η χώρα του Τίποτε-Τίποτε


Αυτό που κατάφερε η νεότερη Ελλάδα είναι να δημιουργήσει την χώρα του «Τίποτε-Τίποτε» και να βάλει ως σύμβολα αλλά και ως εκφραστές της αυτούς που δεν έχουν τίποτα να πουν και με το τίποτα ανεβαίνουν την ιεραρχία. Η βάση αυτού του οικοδομήματος ξεκινά από τον μικρό Τίποτα ο οποίος μπορεί να είναι μπακάλης και θέλει να διαφημίσει το τουλουμοτύρι του. Θα καλέσει τον διαφημιστή θα τον πληρώσει και θα του πει ΑΥΤΟΣ πώς θα γίνει η διαφήμιση, γιατί αυτός ξέρει.
Είναι νεόπτωχος και θέλει την μεζονέτα του στο καμένο και καταπατημένο δάσος; Θα καλέσει μηχανικούς και αρχιτέκτονες και θα τους πει Αυτός πώς θα την χτίσουν και απαραίτητα να την βάψουν χρώμα γουρουνί για να ταιριάζει με το περιβάλλον, (επειδή ξέρει και από οικολογικά θέματα).
Όσο ανεβαίνει αυτό το τρισάθλιο οικοδόμημα όλο και πιο κραυγαλέοι Τίποτα κάνουν την εμφάνισή τους. Για παράδειγμα, υπάρχει στην ελληνική πραγματικότητα δίποδο που διαλαλεί δημοσίως ότι ήταν ηλίθιος και πήγαινε στο σχολείο μια φορά την εβδομάδα γιατί πίστευε ότι η Δευτέρα είναι μία εβδομάδα, η Τρίτη είναι η επόμενη και πάει λέγοντας. Κι όμως, παρ΄ όλη την ηλιθιότητα, την αμορφωσιά, την αγραμματοσύνη, «πρόκοψε» στη χώρα του «Τίποτε-Τίποτε» και εκτός από βουλευτής (όπου αποφάσιζε για τις τύχες ενός λαού) είναι και νομάρχης όπου κουμαντάρει και διασκεδάζει ταυτόχρονα τον λαό (γιατί είναι και τραγουδιστής και ηθοποιός και ότι «γουστάρει» η ψυχή σου).
Στους διαδρόμους του οικοδομήματος θα βρεις και άλλες ειδικότητες. Ένας Τίποτα, αν και υδραυλικός, έκανε ορθοπεδικές εγχειρήσεις σε δημόσιο νοσοκομείο διότι ο ίδιος δεν έβλεπε καμία διαφορά μεταξύ μιας ανθρώπινης λεκάνης από μία πορσελάνινη, αναρωτιόταν μόνο που να στηρίξει το καζανάκι.
Στην κορυφή του οικοδομήματος που θέλει να λέγεται χώρα, οι Τίποτα αρχηγοί των Τίποτα-κομμάτων με τα επιτελεία τους, αντιμετωπίζοντας το εκλογικό κοπάδι ως μάζα «μπανιστιρτζήδων», προτείνουν σε «αναγνωρίσιμους» Τίποτα να μπουν στα ψηφοδέλτια για να «κυβερνήσουν» όλοι μαζί τη χώρα του «Τίποτε-Τίποτε». Είσαι μοντέλα με ξώβυζο που βγαίνεις στην tv; Έχεις την έδρα σίγουρη. Είσαι Τίποτα -ηθοποιός, Τίποτα-αθλητής, Τίποτα-δημοσιογράφος, μουγγή τραγουδιάρα και παντός είδους «αναγνωρίσιμο ξέκωλο»; Τότε έχεις μία θέση στην Τίποτα-Βουλή.
Η εξειδίκευση όπως και η τέχνη στην χώρα του «Τίποτε-Τίποτε» δεν έχουν θέση. Ίσα-ίσα που είναι μεγάλο αμάρτημα να έχεις ειδικότητα και ταλέντο. Μεγαλύτερο απ’ όλα να έχεις μεράκι και μυαλό. Διότι μπορεί να λες εύκολα ότι είσαι «πολιτικό ζώον» αλλά δεν λες με την ίδια ευκολία ότι είσαι απλώς, αποτυχημένος μπακάλης, κακός υδραυλικός, κλέφτης, τεμπέλης, ξέκωλο, ηλίθιος, άεργος ή απατεώνας. Προς αποφυγή όλων των παραπάνω η νεοελληνική πολιτική τέχνη ήρθε για να καλύψει αυτό το κενό. Καθόρισε ως πρότυπο το Τίποτα, κάνει πολιτική για το Τίποτα, οργανώνει τις στρατιές των Τίποτα. Όσο για αυτούς που είναι Κάποιοι, μην μπορώντας να αλλάξουν χώρα, μυαλό αλλά και ταυτότητα ονειρεύονται ότι κάποια στιγμή η χώρα του «Τίποτε-Τίποτε» θα γίνει αυτή του «Ποτέ - Ποτέ ξανά».
...

Έφα, ο μοναδικός Simpleman

Ε.Υ.Π.: Μαλακίες της "Ελευθεροτυπίας"

ε, δεν το είπε έτσι η Ε.Υ.Π. αλλά είπαμε να το εκλαϊκεύσουμε....
Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών εκδόθηκε η ακόλουθη δήλωση της Ε.Υ.Π.:
«Το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (26-04-2009) τιτλοφορούμενο «Σκιές γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο» είναι παντελώς ανυπόστατο και κακόβουλο και ως εκ τούτου ανάξιο σχολιασμού ή διάψευσης.»
Σε τι αναφέρεται; δείτε εδώ>>>

Άντι Βλάχος

Από το "Που να ΄σαι τώρα;" που λατρεύουμε!
Ελάχιστοι τον θυμούνται. Κι αν δεν υπήρχε ένα πρόσφατο δημοσίευμα από το Tribalfootball.com, ακόμη θα τον ψάχναμε! Ο λόγος φυσικά για τον Άντι (Ανδρέα) Βλάχο, που πέρασε από τον Παναθηναϊκό και φυσικά δεν ακούμπησε.
Οι αριθμοί σπάνια ψεύδονται. Αποκτήθηκε από το «τριφύλλι» κι αγωνίστηκε σε μόλις δύο αγώνες και συνολικά για 27 λεπτά. Αυτή είναι όλη κι όλη η καριέρα του Ελληνοαυστραλού, του «καγκουρό» τα ίχνη του οποίου ανακαλύψαμε πρόσφατα.
Ο Βλάχος λοιπόν έπαιξε σε δύο ματς. Αρχικά στις 3 Μαρτίου 1999, στη Νέα Σμύρνη. Το «έπαιξε» το βάζουμε σε… εισαγωγικά! Διότι μπήκε αλλαγή στο 89’ αντί του Γιώργου Καραγκούνη, με το σκορ να έχει κλείσει στο 2-0 με τα γκολ των Βαζέχα (8’) και Λαγωνικάκη (58’). Από το 87’ είχε μπει στο ματς ένας άλλος αξέχαστος, ο Μάουρο ντα Σίλβα.
Στις 23 Μαΐου, τελευταία αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τη Βέροια στο ΟΑΚΑ με γκολ του Λυμπερόπουλου στο 55’. Ο Βλάχος μπήκε στο 58’ αντί του Κώστα Κιάσσου. Έκτοτε; Μην τον είδατε τον Παναγή!
Την επόμενη χρονιά, μιλάμε δηλαδή για τη σεζόν 1999-00, ο Βλάχος παραχωρήθηκε δανεικός στον ΑΟ Αγίου Νικολάου, στη Β’ Εθνική τότε. Έπαιξε σε οκτώ ματς και σκόραρε μάλιστα στο 4-1 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας. Αποδεσμεύθηκε τον Γενάρη του 2000 και δεν ξανάπαιξε μπάλα στην Ελλάδα.
Τι διαβάσαμε λοιπόν στο Tribalfootball.com, και εν συνεχεία στο Sportnet.gr; «Ο παλιός άσος του Παναθηναϊκού, Αντι Βλάχος ανέλαβε τα «ηνία» της Χιουμ Σίτι. Η διοίκηση του αυστραλιανού συλλόγου ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψη του Βλάχου, ο οποίος θα καλύψει το κενό του απολυθέντα, Γκόραν Λοζανόβσκι. Ο πρώην «πράσινος» θα αναλάβει χρέη παίκτη-προπονητή μέχρι το πέρας της φετινής σεζόν. Ο Ελληνοαυστραλός τη σεζόν 2006-07 αγωνιζόταν στην Heidelberg United και την προηγούμενη Melbourne Victory. Από το 2003 ως το 2005 έπαιζε στο βελγικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Σερκλ Μπριζ. Από τον Παναθηναϊκό πέρασε τη σεζόν 1998-1999 (2 συμμετοχές)».
Γεννημένος στις 20 Απριλίου 1976, ο 33χρονος (σήμερα) ξεκίνησε την καριέρα του το 1994 από τον Χέιντελεμπεργκ Γιουνάιτεντ, μια ομάδα (της Αυστραλίας, φυσικά) που υποστηρίζεται στην Αυστραλία από ομογενείς και το ρόστερ της απαρτίζεται κυρίως από… δικούς μας. Εν συνεχεία πήγε, τη σεζόν 1996-97, στους Κόλινγκγουντ Ουόριορς και κατόπιν στην Κάρλτον.
Ακολούθησαν Παναθηναϊκός και Αγιος Νικόλαος και τον Γενάρη του 2000 γύρισε άπραγος στην Αυστραλία, για λογαριασμό της Σάουθ Μέλμπουρν. Από το 2001 ως το 2003 πήγε παραδίπλα, στη Νέα Ζηλανδία, για λογαριασμό των Νάιτς. Από εκεί τον πήραν πρέφα οι Βέλγοι και το καλοκαίρι του 2003 πήγε στη Σερκλ Μπριζ.
Στη J-League έμεινε ως το 2005, έκανε 60 παρουσίες, το 2005 πήγε στη Μέλμπουρν Βίκτορι και ένα χρόνο μετά στη Χέιντελεμπεργκ Γιουνάιτεντ. Ακολούθησε, από το καλοκαίρι, η Χιουμ Σίτι, ομάδα Τούρκων ομογενών (!). Και από εκεί ξεκινά η προπονητική καριέρα του Βλάχου…
ΥΓ. Ευχαριστώ πολύ τον καλό συνάδελφο και «γκουρού» στα μικρά αγγλικά πρωταθλήματα Ιπποκράτη Κορίτσογλου που συμμετείχε στην έρευνα της περασμένης εβδομάδας με τους Βρετανούς του Εθνικού.

Καρλ Λόουτον Κόλινς: το ορθόν της ονομασίας του είναι Καρ (και όχι Καρλ). Το 1997 ήταν στην Μπέρνλι, δύο χρόνια μετά τον βρίσκουμε στη σκωτσέζικη Μπέργουϊκ και το 2000 υπέγραψε ολιγοήμερο συμβόλαιο στην Γουίτμπι.
Καρλ Σμιθ: Οντως Αγγλος είναι, το επιβεβαιώσαμε. Πέρασε από το 1997 και για δύο χρόνια από την Μπέρνλι κι αυτός.
Τζον Ριντ: Μετά τον Εθνικό χάνονται τα ίχνη του. Ως τότε έπαιξε, από το 1990, σε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Σκάρμπορο, Ντάρλινγκτον, Μάνσφιλντ, Μπλάκπουλ και Μπέρι.

Τι πρόβλημα έχει πάλι το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού;

Φαντάζομαι ότι όλοι θα θυμόσαστε το βιβλίο της ΣΤ΄ δημοτικού της κας Ρεπούση.
Θα ξέρετε ίσως ότι το ΥΠΕΠΘ ανέθεσε σε μια ομάδα ιστορικών με επικεφαλής τον πανεπιστημιακό κ. Ι. Κολιόπουλο τη συγγραφή του νέου βιβλίου, το οποίο θα αντικαθιστούσε το προηγούμενο της κας Ρεπούση.
Τί γίνεται λοιπόν με αυτό το βιβλίο ιστορίας; Από πληροφορίες μαθαίνουμε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα με την έκδοσή του.
Δεν το έχουν τελειώσει ακόμη ή συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως και αυτό εντάσσεται στην κόντρα Σπηλιωτόπουλου-Στυλιανίδη;
Αληθεύει αυτό που ακούσαμε πως δεν θα πάει το Σεπτέμβρη στα σχολεία;
Περισσότερα σύντομα στο paideia-gr!!


ΠΡΙΟΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, στις τελευταίες μεταθέσεις των στρατιωτών στο Πεντάγωνο, έγινε της...εκδιδομένης γυναικός!
Τα μισά και παραπάνω ρουσφέτια των βουλευτικών αλλά και των Υπουργικών γραφείων πήγαν στο καλάθι των αχρήστων του Μειμαράκη.

Πελοπόνησο ζητούσε ο υπουργός....Μακεδονία πήγαινε ο στρατιώτης!
Νησί ζητούσε ο βουλευτής...Στερεά ο στρατιώτης!

Και όλοι μαζί αναρωτιόντουσαν: ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ; ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Άλλοι πάλι, θυμόταν τους "επαγγελματίες" άλλων κυβερνήσεων και αναστέναζαν.

Τελικά μήπως ο Μειμαράκης λοξοκοιτάζει προς ...ΝΤΟΡΑ μεριά και δεν το πήρε χαμπάρι το Μαξίμου;

Βαγγέλη;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη