27 Φεβ 2009

H μεγάλη αγάπη του Νικήτα Κακλαμάνη

Κακιά κουβέντα εγώ για τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Ν. Κακλαμάνη δεν θα πω. Είναι ένας πάντα ήρεμος και χαμηλών τόνων πολιτικός που έχει μία μεγάλη αγάπη...στα γλέντια. Δηλαδή τόσο μεγάλη αγάπη στα γλέντια που ο κόσμος καίγονταν και αυτός στόλιζε χριστουγεννιάτικα δέντρα. Τόσο μεγάλη αγάπη, που η Ελλάδα αναρωτιέται ακόμη γιατί να πληρώνει η κακομοίρα τέτοιες δύσκολα οικονομικές ημέρες το κούνημα του Ρουβά στην Eurovision, και ο γλεντζές δήμαρχος μόνο το κόκκινο χαλί δεν έστρωσε για να υποδεχθεί τον εκπρόσωπο του ελληνικού «τραγουδιού» στην Ευρώπη.
Ο κύριος Κακλαμάνης είναι ένας άνθρωπος έξω καρδιά. Δηλαδή δε μπορεί να σκάσει την ...ζαχαρένια του για κάποια δέντρα που κόβονται για να φτιάξει ο γνωστός- άγνωστος ιδιώτης πάρκινγκ. Θέλει όλος ο κόσμος να βρίσκει εύκολα θέση στάθμευσης για να έχει χρόνο να διασκεδάζει.
Γενικώς είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να χαλάει την ζαχαρένια του. Μπορεί δηλαδή να μην πήγε να συλλυπηθεί τη μάνα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά εύχεται στον Σάκη Ρουβά να του ζήσει το μωρό του. Μόνο σε βαφτίσια και σε γλέντια. Δεν αντέχει την καθημερινή μας μιζέρια και τα πισωγυρίσματα λες και η Αθήνα είναι η Βάλια Κάλντα και πρέπει να έχει δέντρα. Δεν του αρέσουν τα δέντρα, μόνο τα χριστουγεννιάτικα και αυτά πλαστικά.
Δηλαδή μπορεί να πεθαίνει από απεργία πείνας και κρύο ένας άνθρωπος σε ένα πεζοδρόμιο της Αθήνας αλλά δεν θα στείλει εκεί τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για να δούνε πέθανε, σκουλήκιασε, βρώμισε, κάτι τέλος πάντων.
Εδώ που τα λέμε, ιατρός και ο ίδιος, έχει μία άλλη σχέση με τον θάνατο. Οι άνθρωποι, σου λέει, είναι αναλώσιμο είδος. Μόνο οι αναμνήσεις μένουν γι’ αυτό δίνει το παράδειγμα σε όλους τους πολίτες της Αθήνας να κάνουν αυτό που κάνει και αυτός: Όχι στην στεναχώρια. Μόνο τώρα που πρέπει όλοι οι Αθηναίοι να έχουν μία και μοναδική έννοια. Θα έρθει πρώτος ο Σάκης; Άλλωστε και ο ίδιος ο Δήμαρχος του είπε: «Μην γυρίσεις αν δεν έρθεις πρώτος». Και είχε δίκιο ο Δήμαρχος.
Τί να σε κάνω Σάκη μου, αν δεν μου φέρεις την Eurovision 2010 στην Αθήνα, να έχω ένα λόγο ύπαρξης για την χρονιά που διανύουμε. Αφήστε που έχει βάλει νταλκά στο κεφάλι του επειδή δε μπορεί να αποφασίσει τι να ντυθεί αυτές τις Αποκριές. Και όταν σκέφτεται Αποκριές στεναχωριέται που δεν είναι Δήμαρχος του Rio de Janeiro.
Άνθρωποι είμαστε εμείς οι Έλληνες; Οι Βραζιλιάνοι ξέρουν από γλέντια. Έξω καρδιά ο Δήμαρχος. Σικάτος, μορφωμένος, ιατρός, δήμαρχος, προοδευτικός και πάνω από όλα «στα τσόκια του».
simpleman
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη