27 Φεβ 2009

ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ !

Αν δεν ξέρετε το θέμα, δείτε πρώτα αυτό:
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ !
"....
Καταρχήν κύριε Μεθόδιε, διαπιστώνω με μεγάλη μου χαρά, ότι οι γονείς σας ήταν φιλέλληνες επειδή σας έδωσαν ένα καθαρά ελληνικό όνομα, του Θεσσαλονικιού Έλληνα Αγίου Μεθοδίου, του φωτισμένου εκείνου μοναχού, που μαζί με τον επίσης Έλληνα Άγιο Κύριλλο, βοήθησαν τα μέγιστα στη διάδοση της Ορθόδοξης Χριστιανικής λατρείας στους Σλάβους προγόνους σας.

Χαίρομαι επίσης διπλά, διότι βλέπω πως στο όνομα της οργάνωσης στην οποία είστε πρόεδρος, χρησιμοποιούνται δυο επίσης ελληνικές λέξεις οι : Makedonia και η Diaspora!

Ομολογώ ότι δεν περίμενα να δω τόσο ζεστούς και πραγματικά φίλους της χώρας μου σε αυτή ...τη συνέντευξη τύπου!

Από την ερώτηση που μου απευθύνατε μόλις τώρα, κατάλαβα επίσης ότι μιλάτε καλά αγγλικά, οπότε αυτό με βοηθά πάρα πολύ για να συνομιλήσουμε, διότι εγώ δεν γνωρίζω καθόλου να ομιλώ την Βουλγαρική γλώσσα ή κάποιο άλλο παράγωγο ιδίωμά της σαν κι αυτό για παράδειγμα που ομιλούν οι ομοεθνείς σας σλάβοι κάτοικοι των Σκοπίων.

Στην ερώτηση που μου κάνατε, υπονοείται ότι τα 2,5 εκατομμύρια Μακεδόνες που κατοικούν στη Β.Ελλάδα είναι μειονόητα και αυτό με προσβάλει βαθύτατα!

Να αποκαλείτε τους Έλληνες ότι είναι μειονότητα μέσα …στους Έλληνες!!!

Ναι, υπάρχουν μερικές εκατοντάδες σλαβόφωνοι που κατοικούν στη Δυτική Μακεδονία, που νιώθουν απομεινάρια της Βουλγαρικής κατοχής της περιοχής και στην προσπάθειά τους να αποβάλλουν το χαρακτήρα αυτό από πάνω τους, έγιναν ευάλωτοι στην κομμουνιστική προπαγάνδα του Τίτο και του Στάλιν, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί η εθνική συλλογική τους μνήμη με την πλύση εγκεφάλου που υπέστησαν όλα αυτά τα τελευταία πενήντα χρόνια και σήμερα να δηλώνουν απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων που ομιλούν μεταλλαγμένα Βουλγαρικά!!!

Έπαθαν την ίδια κομμουνιστική μετάλλαξη που έχει διαβρώσει και την σημερινή ηγεσία των Σκοπίων, καθώς και πολλούς σαν κι εσάς σλάβους της διασποράς.

Γι αυτό θα προτιμούσα ερωτήσεις που αφορούν εθνικές ταυτότητες και μειονότητες γενικά, να τις απευθύνετε σε κάποιον πιο αρμόδιο από εμένα, όπως για παράδειγμα στο υπουργό των εξωτερικών της Βουλγαρίας…

Γι αυτό και έχω σκοπό, να υποβάλω μια νέα πρόταση στον κύριο Νίμιτς, τον οποίο θα συναντήσω αργότερα, να ζητήσει από τον κύριο Γκρουέφσκι να εκπροσωπηθούν τα Σκόπια στις συζητήσεις για το όνομα, από τον πρώην πρωθυπουργό των Σκοπίων, τον κύριο Γκεοργκιέφσκι, για να καταλάβουμε επιτέλους το σκεπτικό για την εθνικότητα των κατοίκων της περιοχής!

Παρακαλώ άλλη ερώτηση…

Για την υποθετική αντιγραφή

Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη