30 Νοε 2008

Ένα εξαιρετικό άρθρο για την ελληνική πραγματικότητα των blogs

Διαβάζοντας τις προάλλες ένα άρθρο στο blog taxalia που πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ρεσάλτο αποφάσισα να προσθέσω και εγώ δυο λόγια περί των εν Ελλάδι bloggers.

Θα μπορούσαμε ασφαλώς να διακρίνουμε τις εξής 3 περιπτώσεις ιστολόγων:

1.Αυτοί που είναι χύμα στο κύμα. Πηγαίνουν όπου πάει το κύμα. Τα φύκια. Είναι οι άνθρωποι που θεωρούν ότι την οικονομική – πνευματική – οικονομική τους ασημαντότητα πρέπει να την μοιραστούν με όλους τους υπόλοιπους. Είναι αυτοί που ποτέ στην ζωή τους δεν κατάφεραν να μάθουν επιτέλους ότι ο 3ος Ενικός γράφεται με –αι- ενώ ο 2ος Πληθυντικός γράφεται με –ε-.

2.Αυτοί που είναι λύμμα στο κύμα. Μια ζωή ήταν στον πάτο της θάλασσας, αλλά τώρα που φύσηξε ο άνεμος της τεχνολογίας βγήκανε στον αφρό της blogοθάλασσας και βρώμισε ο τόπος. Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι αφού προφανώς δήλωσαν εισοδηματίες, ξυπνούν κατά τις 9:00, στο αριστερό χέρι έχουν την φραπεδιά και στο δεξί το πληκτρολόγιο. Έτσι ενώ οι μισοί εξ αυτών αναλαμβάνουν εν πλήρει μεγαθυμία να μας ενημερώσουν για τα ποσοστά τηλεθέασης που εισπράττει η κάθε πόρνη πολυτελείας στο εγχώριο τηλεοπτικό κολοσσαίο, οι άλλοι μισοί κουβαλούν νερό στους κομματικούς μυλωνάδες προσβλέποντας σε κανά σακί ψωμάκι, ίσως και τσουρεκάκι. Και αυτοί, επίσης, δυσκολεύονται στην διάκριση του –αι- από το -ε-.

3.Υπάρχει, τέλος, και μια τρίτη κατηγορία ιστολόγων. Αυτοί που είναι πείσμα στο κύμα. Αυτοί που, αφού σιχάθηκαν τους πάντες και τα πάντα, αγωνίζονται για να μην σιχαθούν και τον εαυτό τους. Πρόκειται για ανθρώπους ασφαλώς όχι φυγόπονους, μάλλον όχι οσφυοκάμπτες, σίγουρα παιδευμένους στο μυαλό, την γλώσσα και την συμπεριφορά. Εν τέλει είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο προκειμένου να εκφράσουν την ανησυχία τους και να διατυπώσουν την γνώμη τους για αυτήν την έρμη χώρα.

Πολλοί ενοχλούνται! Πολλοί ενοχλούνται πολύ! Πάρα πολύ! Αλλά δεν υπάρχει πιο ευχάριστο συναίσθημα από το να σε μισούν οι καραγκιόζηδες και να μην μπορούν να σε ακουμπήσουν. Δεν μιλάω για το θέμα της ανωνυμίας. Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει ανωνυμία. Αν θέλει ο Σφακιανάκης κλικ αύριο το πρωί θα σου χτυπήσει την πόρτα. Δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτε γιατί απλώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. Δεν υπάρχει έρεισμα. Όσο κινείσαι με το Συνταγματικό Άρμα είσαι ορατός-αόρατος. Είσαι γνωστός-άγνωστος.

(Άρθρο 5Α

1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.

2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Άρθρo 14

1. Kαθένας μπoρεί να εκφράζει και να διαδίδει πρoφoρικά, γραπτά και διά τoυ τύπoυ τoυς στoχασμoύς τoυ τηρώντας τoυς νόμoυς τoυ Kράτoυς.)

Το όπλο σου είναι το πληκτρολόγιο, ο γεμιστήρας το μυαλό σου. Οι φελλοί, οι σημαδούρες και η σαβούρα που επιπλέει στο πέλαγος είναι ο στόχος.

Και δυο λόγια για τον στόχο:

Παίρνοντας αφορμή από τα σχέδια Ανάν, από τις καταπιεσμένες «μακεδονικές» μειονότητες, από τις εγκλωβισμένες στην Θράκη «τουρκικές» μειονότητες, από τους διάφορους «συνωστισμούς», από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, από τα θηριώδη εμπορικά κέντρα και μπακάλικα που κατασπάραξαν το πορτοφόλι μας, από την πλήρη αποβιομηχάνιση της Ελλάδας, από την οικονομική εξαθλίωση, από την ανασφάλιστη εργασία ή την εφιαλτική ανεργία, από το έγκλημα του χρηματιστηρίου, από την γιγάντωση των τραπεζικών Κορλεόνε, από τους γκάνκστερς με τα ράσα, από την δικαιοσύνη που είναι στην κυριολεξία τυφλή, από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας η οποία στήθηκε με άπειρο κόπο και αιματηρή φορολογία, από την διάλυση του δημόσιου σχολείου, από όλους τους τεμπελχανάδες και αγράμματους που προσποιούνται τους δασκάλους, από όλους τους γραφικούς καθηγητές πανεπιστημίων της πλάκας, από όλους τους δημοσιοκάφρους, από όλα τα νοσοκομεία που μοιάζουν με σανατόρια, από όλους εκείνους που περηφανεύονται ότι εκλέγονται διαρκώς από το 1843 κλικ, από όλους εκείνους που θηλάζοντας έχουν ματώσει τον μαστό του δημοσίου, από ΕΚΕΙΝΟΝ που μέσα στην βουλή βροντοφώναξε «ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ», από ΕΚΕΙΝΟΝ που ευχαρίστησε τους Αμερικάνους, από αυτούς που παρέδωσαν τον Οτσαλάν, από εκείνους που άφησαν τα αμερικανικά στρατεύματα να κάνουν παρέλαση στο Λιτόχωρο, από εκείνους που ευχαρίστησαν τους μετανάστες που επέλεξαν την Ελλάδα για προορισμό τους κλικ, από εκείνον που κουρέλιασε την Ελληνική Σημαία στα Ίμια κλικ, από όλους εκείνους που αντιλαμβάνονται την Ελλάδα σαν μαγαζί του πατέρα τους……….. ένα μόνο θα πω:

Όπως βλέπετε συντρόφια, σας πήραμε χαμπάρι. Κάτι υποψιαστήκαμε. Σας καταλάβαμε ρε! Δυστυχώς για σας, πέσατε πάνω σε άσχημη φάρα. Στην πιο απρόβλεπτη φάρα του κόσμου. Στην φάρα που έδωσε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη αλλά έδωσε τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο και την Θεοδώρα Μπακογιάννη. Που έδωσε τον Γεώργιο Καραϊσκάκη αλλά έδωσε και τον Γεώργιο Παπανδρέου (παππού & εγγονό). Που έδωσε τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο αλλά έδωσε και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Που έδωσε τον Μέγα Αλέξανδρο αλλά έδωσε και τον Αλαβάνο. Και η λίστα συνεχίζεται…

Όλα τα καλά τελειώνουν κάποτε και δυστυχώς για σας τα καλά τελείωσαν. Όσο και να προσπαθείτε, όσο και να εξαθλιωθούν οικονομικά οι Έλληνες δεν πρόκειται να γίνουμε Αργεντινή. Δεν θα βγούμε στους δρόμους ούτε θα έχουμε νέα Δεκεμβριανά όπως ονειρεύεστε. Καμία διαδήλωση δεν θα δείτε. Κανείς μας δεν πρόκειται να σας δώσει το υπόβαθρο που απαιτείται ώστε να νομιμοποιήσετε την βία και την καταστολή. Καμία προβοκάτσια δεν θα δουλέψει. Κανείς τρομονόμος δεν μας πιάνει. Κανείς τροχονόμος δεν θα μας βρει μπροστά του.

Ήρθε ο καιρός οι ΕΛΛΗΝΕΣ να αγωνιστούν όπως μόνο αυτοί γνωρίζουν. Ήρθε η στιγμή να βγουν στην επιφάνεια τα πλέον τρομερά όπλα που γνώρισε ο κόσμος. Τα φαρμάκια που δεν έχουν αντίδοτο. Τα όπλα των Ελλήνων. Τα όπλα που μας κληροδότησε η άφθαστη παιδεία η Ελληνική. Η αμφισβήτηση, η κριτική σκέψη, η αγωνία για το ΕΥ ΖΗΝ, η απέχθεια για τους πάσης φύσεως «Ελέω Θεού και πατρός» ηγέτες, η αγάπη για το ωραίο, το αληθινό, το ανθρώπινο καθ' εικόνα και ομοίωσιν.

Θέλετε δεν θέλετε είστε πνευματικά νεκροί.

Και επειδή η Δημοκρατία είναι πολιτισμένη αλλά δεν είναι αφελής,

(Σύνταγμα των Ελλήνων, Aκρoτελεύτια διάταξη, Άρθρo 120, Παρ. 4 : Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.)

φροντίστε να εξαφανιστείτε πριν γίνετε και βιολογικά νεκροί.

http://kommatoskylo.blogspot.com/2008/11/blog.html

Holodomor, το μεγάλο έγκλημα του Στάλιν


του Αναστάσιου Καζαντζίδη, εκπαιδευτικού
Ως γνωστό στους μη έχοντες Σοβιετικές παρωπίδες, ο Στάλιν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μαζικούς δολοφόνους που πέρασαν από την παγκόσμια ιστορία.

Σύγκριση μαζί του μπορεί να γίνει μόνο με άλλους σκοτεινούς ηγέτες σαν τον Χίτλερ και τον Κεμάλ.

GOLODOMOR
Ανέβηκε από deepgreenn

Δεκάδες εθνότητες στην πρώην ΕΣΣΔ γνώρισαν το λεπίδι, την πείνα και τις εξορίες κατά τη διάρκεια της τυραννίας του.

Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο αποκαλύφτηκε σε όλη του την τραγική μεγαλοπρέπεια μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, ήταν η γενοκτονία του λαού της Ουκρανίας.

Στις αρχές της δεκαετίας του '30, κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος του Στάλιν, οι αγρότες της Ουκρανίας, που εκείνο το διάστημα ευδοκιμούσαν, καταφέρνοντας να δυναμώσουν αισθητά την αγροτική οικονομία, ξεκίνησαν να δέχονταν κτυπήματα από τη σταλινική ηγεσία.

Ο φόβος -η αγροτική τάξη να επαναστατήσει ενάντια στο καθεστώς, μιας και ήταν η μόνη που μπορούσε να το κάνει- οδήγησε τον Στάλιν στη δημιουργία της "τεχνητής πείνας". Ενώ το 1932 υπήρχε ικανοποιητική σοδειά σιταριού (σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μετά την πτώση του κομμουνισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης) για να θρέψει τον ουκρανικό λαό, το κράτος όχι μόνο φύλαγε τη σοδειά αυτή σε προστατευμένες αποθήκες, αλλά επιπλέον έβαλε ποσοστό φόρου 44% στο σιτάρι!!!
Η τραγωδία αυτή ονομάστηκε από τους Ουκρανούς «Holodomor» (Γολοντομόρ από το «holod»= πείνα και το ρήμα «moryty»= σκοτώνω). Η πείνα, που δημιουργήθηκε από τα χέρια ανθρώπων, πήρε το όνομα του διεθνούς όρου της γενοκτονίας, γιατί έχει όλα τα χαρακτηριστικά που προϋποθέτει ο όρος αυτός.

Η επίσημη ουκρανική πλευρά μιλάει για επτά με δέκα εκατομμύρια νεκρούς, που σημαίνει 17 θάνατοι το λεπτό, 1.000 την ώρα και 25.000 την ημέρα.

Ύστερα από πολύμηνες προσπάθειες, ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιούσενκο κατάφερε να πείσει το κοινοβούλιο της χώρας του να αναγνωρίσει το λιμό του 1932 - 33 ως γενοκτονία. Η «Βερχόβνα Ράντα», με πλειοψηφία επτά βουλευτών, επικύρωσε, στις 28 Νοεμβρίου του 2006, νόμο με τον οποίο η λιμοκτονία των Ουκρανών αναγνωρίζεται ως γενοκτονία της ΕΣΣΔ κατά του ουκρανικού λαού ενώ απαγορεύεται η δημόσια άρνησή της.

(Μια απαγόρευση που ΔΕΝ ισχύει στην Ελλάδα για τη γενοκτονία των Ποντίων, Θρακιωτών και Μικρασιατών, ενώ ισχύει στη ΓΑΛΛΙΑ και την ΕΛΒΕΤΙΑ για τη γενοκτονία των Αρμενίων!!!)

Μέχρι το 2007 οι κυβερνήσεις της Ιταλίας, Πολωνίας, Γεωργίας, Ουγγαρίας, Λιθουανίας, Εσθονίας, Καναδά, Αυστραλίας, Αργεντινής, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Εκουαδόρ, Περού και άλλων κρατών –σύνολο 17- αναφέρονται στην περίοδο 1932-1933 του Homodomor, σαν γενοκτονία των Ουκρανών. Στις 30 Νοεμβρίου 2007 στη Μαδρίτη, από τον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη) -με την 75η επέτειο της γενοκτονίας, στις 25 Νοεμβρίου- αποδόθηκε φόρος τιμής στα θύματα της τραγωδίας. Επίσης, το Νοεμβριο 2007 η ΟΥΝΕΣΚΟ, που απαρτίζεται από 193 χώρες, κατέκρινε την πείνα στην Ουκρανία.

Το 2008 αρκετές ακόμη χώρες αναγνώρισαν την γενοκτονία των Ουκρανών από το Σταλινικό καθεστώς, με κορυφαία την απόφαση για ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στις 23-10-2008 :

http://www.europarl.europa.eu/news/expert/infopress_page/030-40409-294-10-43-903-20081022IPR40408-20-10-2008-2008-false/default_el.htm

«Ο ένας νεκρός είναι τραγωδία, τα εκατομμύρια στατιστική» . Η φράση αποδίδεται στον Στάλιν και αντικατοπτρίζει πλήρως την άγνοια της κοινής γνώμης για ιστορικά γεγονότα που παραμένουν για χρόνια στο σκοτάδι.

Το Γολοντομόρ, είναι μια ακόμη απόδειξη της κτηνωδίας που ανέδυε το Σταλινικό καθεστώς και το ελληνικό κράτος, αν θέλει να είναι πιστό στις δημοκρατικές αρχές του, πρέπει να αναγνωρίσει αυτή την γενοκτονία.

Ιδιαίτερα δε, οι Ποντιακές οργανώσεις ανά την Ελλάδα και γενικότερα οι Προσφυγικές, θα πρέπει να συμπαρασταθούν στον Ουκρανικό λαό και να στηρίξουν τον αγώνα του για αναγνώριση του ΓΟΛΟΝΤΟΜΟΡ από την ελληνική βουλή.

Αναστάσιος Καζαντζίδης

Εκπαιδευτικός-Αρθρογράφος

Υ.Γ.

Για περισσότερα κάντε κλικ

http://www.dailymotion.com/video/x3sse0_genocide-en-ukraine-19321933-lholod_events

Ένα blog πιό χάλια απ' το taxalia !!!

"
Γελάτε ρεεεεε γιατί χανόμαστε !
rompas"

Eτσι μας το έστειλε ο φίλος από την Κόρινθο.
Mπορούμε να αρνηθούμε τη φιλοξενία με τέτοιο promotion?

δρ. Γεώργιος Νακρατζάς

http://ass-watch.blogspot.com/2008/11/blog-post_29.html

Κορυφαίο ερευνητικό έργο, βραβευμένο με το Φοίνικα του Τάγματος της ανυπερθέτου βλακείας, του παγκοσμίου φήμης Δρ. Γεωργίου Νακρατζά του Ψυχοπαθούς που σπάει κόκκαλα. Σας τη συνιστώ. ;)

Δ.Π.

Κρύβονται έμποροι όπλων πίσω από τα γεγονότα στη Φλώρινα; Ένα παράξενο σενάριο!

H εφημερίδα καθημερινή σε άρθρο της την 19 Νοεμβρίου με τίτλο το οργανωμένο έγκλημα ανθεί στα Βαλκάνια αναφέρεται στις εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει το οργανωμένο έγκλημα «στην περιοχή των Βαλκανίων και ευρύτερα στη ΝΑ Ευρώπη». Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας της περιοχής μαζί με την σχεδόν εξαφάνιση της βιομηχανικής παραγωγής ανάγκασαν μάζες του πληθυσμού να καταφύγουν σε παράνομες πρακτικές και τελικά σε συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα. Η ατζέντα των διωκτικών αρχών της περιοχής περιλαμβάνει τη παράνομη διασυνοριακή διακίνηση προϊόντων, προσώπων και κλεμμένων οχημάτων, το εμπόριο ναρκωτικών, τη διακίνηση και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αυτές οι «δραστηριότητες» που αναφέρθηκαν αποτελούν από τις πλέον διαδεδομένες πρακτικές του οργανωμένου εγκλήματος με το λαθρεμπόριο όπλων να γνωρίζει επίσης μεγάλη άνθηση, έχοντας βρει νέους δρόμους/ διεξόδους για το «εμπόρευμα» τoυ.
H συνέχεια στο http://nrdisaster.blogspot.com/2008/11/blog-post_26.html

Ασφαλιστικά μέτρα κατα της CITIBANK

http://www.fpolites.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=30
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 26 Νοεμβρίου 2008 το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε από το Δικηγορικό Γραφείο «Γ. Λ. ΚΟΚΚΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ» για λογαριασμό έφτά (7) επενδυτών.

α) κατά «CITIBANK Ν.Α»,

β) «CITIBANK INTERNATIONAL PLC» και

γ) Βασιλειάδη Χρήστου, Γενικού Διευθυντή και νομίμου εκπροσώπου της CITIBANK INTERNATIONAL PLC

χορήγησε σημείωμα προ πάσης εκτελέσεως με το οποίο απαγορεύει μέχρι τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής στις 3.12. 2008, κάθε νομική και πραγματική μεταβολή επί των αρχικώς κατατεθέντων κεφαλαίων των αιτούντων.

Είναι σημαντικό ότι έγινε το πρώτο βήμα για την κατοχύρωση των κεφαλαίων των επενδυτών με τη συνδρομή της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Επάγγελμα Πρωθυπουργός

Μπορεί μερικοί να νομίζουν ότι το να είσαι πρωθυπουργός είναι παλιοδουλειά…

Μπορεί ο μέσος πολίτης να σκέφτεται, εγώ έχω τα προβλήματά μου, αλλά τουλάχιστον δεν διευθύνω και ολόκληρη χώρα.

Μπορεί πολλοί να λένε πω πω! Εγώ τουλάχιστον πάω σπίτι και έχω το κεφάλι μου ήσυχο! Φαντάσου να είχα και καμία υπεύθυνη θέση! Δεν θα έβρισκα ησυχία καθόλου μες το 24ωρο.

Σε όλα αυτά έρχεται να μας δώσει το λαμπρό του παράδειγμα ο πρωθυπουργός μας.

Όπως επισημαίνεται στο πρόσφατο φύλλο της lifo, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού μπορεί να το βρει κανείς στο www.primeminister.gr

Και αν έχει την περιέργεια να ανατρέξει στα αρχεία των προηγούμενων μηνών, θα διαπιστώσει πως ο πρωθυπουργός εργάζεται (βάσει τουλάχιστον του ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟΥ προγράμματος του) λιγότερο και από έναν εργαζόμενο μερικής απασχόλησης με πρόγραμμα που πολλές φορές αφήνει ελεύθερη ακόμα και την Παρασκευή (Δηλαδή πλήρες ΠΣΚ!). Τώρα, αν θεωρήσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, ειδικά στο δημόσιο, λουφάρει όπως και όποτε μπορεί και δουλεύει κατά κανόνα λιγότερο από το υποχρεωτικό πρόγραμμα, τότε(θα μπορούσε να ισχύει το ίδιο και για τον πρωθυπουργό) θα έλεγα πως μάλλον οι ώρες της δουλειάς του τείνουν στο μηδέν (όπως και το μέλλον μας, αν συνεχίσουμε έτσι).

Τώρα αν κάθεται σπίτι για να φυλάει τα παιδιά επειδή δουλεύει η γυναίκα ή έχει φάει κόλλημα με το playstation, αυτό δεν το ξέρω. Ξέρω όμως, ότι παρότι δεν έχει καμία οικονομική ανάγκη, μάλλον κάποιος τον υποχρέωσε να κάνει αυτή την ανυπόφορη γι’ αυτόν δουλειά… Γιατί άραγε;

Selinios.blogspot.com

Δεκαπέντε offshore είχε ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» Θέμος Αναστασιάδης

Αφού...σκανδαλίζεστε με τις offshore,ώρα να φρεσκάρουμε λιγάκι τη μνήμη σας...
"Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί,οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες...",
κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο

Κ υριακη σημερα και η πλειοψηφια των εφημεριδων ασχολειται παλι με-τι αλλο;-το "σκανδαλο" Βατοπαιδιου,συντονιζοντας ξανα την επιθεση στο προσωπο του ηγουμενου Εφραιμ.Φαινεται οτι τα κορακια της δημ(ι)οσιογραφιας δεν ικανοποιησαν τις σαρκοβορες ορεξεις τους με την-κατα πασα πιθανοτητα-αποχωρηση του Ηγουμενου απο τις διοικητικες και οικονομικες δραστηριοτητες της Μονης,αφου θελουν να ταπεινωσουν μεχρι εσχατων και να διαπομπευσουν οσο γινεται περισσοτερο τον ανθρωπο που εχουν βαλει στο στοχαστρο εδω και 3 μηνες.

Διαβαζουμε λοιπον στο Πρωτο Θεμα οτι "οι πολιτες απαιτουν ξυρισμα του Ρασπουτιν του Βατοπαιδιου" σε ποσοστο 68%,ενω φυσικα με πολυ μικροτερα γραμματα απο κατω οτι "ευθυνεται ο Καραμανλης" και καθολου οτι ευθυνονται γενικα οι πολιτικοι!!!Την ιδια τακτικη ακολουθουν και οι αλλες...

η συνέχεια στο http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2008/11/offshore.html

Από το «εγώ» στο «εμείς».Ένδοξες μέρες κεφαλαιουχικού αλτρουισμού.


του
Σπύρου Χατζάρα

Αλτρουισμός: Η αγάπη για τον συνάνθρωπο,φιλαλληλία,ανθρωπισμός, ανθρωπιά. Η φροντίδα του ανθρώπου για το καλό των συνανθρώπων του, χωρίς να ζητά ανταλλάγματα. Ο αλτρουιστής εκδηλώνει ενδιαφέρον και κάνει ότι μπορεί, χωρίς να υπολογίζει τα προσωπικά του συμφέροντα. Βάζει το καλό των άλλων ανθρώπων πάνω από κάθε ταπεινό συμφέρον του. Από την Live-Pedia.gr

Τέτοιες μέρες θυμήθηκαν οι επικοινωνιολόγοι του, τον Μακρυγιάννη τους.

Ο πρωθυπουργός έστειλε, στις 25 Νοεμβρίου, «σαφή μηνύματα», προς τουςτραπεζίτες, τους επιχειρηματίες, τους συνδικαλιστές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζητώντας, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να βάλουν στη θέση του «εγώ», το «εμείς», και να «αναλογιστούμε τι περισσότερο μπορούμε να προσφέρουμε».
Το μήνυμα, το αντελήφθη πρώτη η κ. Μπακογιάννη, που του απάντησε διά των εφημερίδων της: «Ημείς, έχουμε να προσφέρουμε. Εσύ εγωιστή, που δεν έχεις να προσφέρεις τίποτα ,γιατί παραμένεις πρωθυπουργός;».
Αμέσως, και στο πνεύμα, «φιλαλληλίας», διέρρευσαν στην «Ελευθεροτυπία», το «έγγραφο-βόμβα», που παραπέμπει, σε κρυφό πολιτικό χρήμα, το οποίο διοχετεύθηκε είτε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, είτε σε συντελεστές αυτής, την περίοδο 1990-1994, από την Siemens ,αφού με αυτό, υποδεικνύεται για την αποστολή χρημάτων η Mayo Investments Corporation, και ειδικότερα ο δολαριακός λογαριασμός, που αυτή τηρούσε στην Royal Bank of Scotland στο Λονδίνο. Ο λογαριασμός της Mayo διαβιβάσθηκε από το παραλογιστηρίο της θυγατρικής της Siemens στην Αθήνα, στο Μόναχο, για να εκπληρωθούν «ωφέλιμες πληρωμές», προς τη Νέα Δημοκρατία ή προς (τότε) κυβερνητικά στελέχη της, που «μεριμνούσαν» για την προώθηση συμβάσεων στον ΟΤΕ και αλλού. Με έξι εμβάσματα ή καταθέσεις, διοχετεύθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα ύψους 20 εκατ. μάρκων (10 εκατ. ευρώ περίπου) από τη Siemens, κατόπιν συνεννοήσεων με οικονομικούς διαχειριστές του (τότε) κυβερνώντος κόμματος.
Η πλευρά της Ντόρας, «για το καλό των συνανθρώπων»,απάντησε με φήμες, για κρυφές κάμερες στα δωμάτια της Μονής Βατοπεδίου, για τους VIP ,και νέα DVD, με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα (της εποχής που έγινε η βιντεοσκόπηση) και εν ενεργεία κρατικό λειτουργό, τους οποίους συνδέει η μεταξύ τους φιλία». Ο κίνδυνος το υλικό να χρησιμοποιηθεί εναντίον τους είναι προφανής!!
«Χριστουγεννιάτικη» Κόλαση!
Στο ίδιο πνεύμα «αγάπης για τον συνάνθρωπο» ο κ. Μίχαλος (του ΕΒΕΑ) έσπευσε να ζητήσει, την κοινωνική ευθύνη των εργαζομένων, για να λειτουργούν τα πολυκαταστήματα και τις Κυριακές. Άλλωστε, οι 65 ώρες εργασίας την εβδομάδα, ψηφίστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο, και από την κυρία Ματσούκα (Πασοκ), και τον κ.Παπαδημούλη (Συριζα), σε εφαρμογή του,«από το εγώ στο εμείς».
Στην Θεσσαλονίκη, αναπτύχθηκε κίνημα «ανθρωπιάς» για γνωστό χρυσόχοο επιχειρηματία, που κέρδισε τον τελευταίο χρόνο (1/7/07-30/6/08), το ποσό των 3.091,62 ευρώ ή 258 ευρώ το μήνα. Ο υπέροχος αυτός άνθρωπος πληρώνει τους εργαζόμενους του, με 700 ευρώ, και αυτός ζει μόνο με 258.
Το πιο τραγικό είναι ότι ο Αλογοσκούφης θα καλέσει αυτόν τον άνθρωπο να κλείσει τα βιβλία του πληρώνοντας το υπερβολικό ποσό των 600 ευρώ.
Σε προκήρυξη που έβγαλε το κίνημα συμπαράστασης αναφέρεται:
«Ντροπή σας κύριε Αλογοσκούφη! Αναρωτιέστε πώς ζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι με 258 ευρώ το μήνα; Που είναι η κοινωνική αλληλεγγύη; Που είναι η κοινωνική συνοχή; Που είναι επιτέλους η ανθρώπινη ευαισθησία σας;»
Χωρίς να υπολογίσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα δυο παράγοντες της Ν.Δ. στις Σέρρες, προσπάθησαν να διοχετεύσουν κρατικούς πόρους από επιχορηγήσεις σε τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, για το καλό των άλλων ανθρώπων. Συνελήφθησαν όμως, «ομολόγησαν ότι δρούσαν αυτοβούλως», χωρίς τη στήριξη κάποιου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, καταδικάστηκαν με αναστολή και αφέθηκαν, «ευτυχώς» ελεύθεροι.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σκοπός της κυβέρνησης, είναι να περιοριστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της διεθνούς συγκυρίας. Ζήτησε συστράτευση όλων των δυνάμεων για την επίτευξη αυτού του στόχου: «Στην πορεία αυτή, η κρισιμότητα της διεθνούς συγκυρίας απαιτεί τη σύμπραξη όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Απαιτεί, από όλους να βάλουμε το «εμείς»στη θέση του «εγώ» και να αναλογιστούμε «τι περισσότερο μπορούμε να προσφέρουμε».

Τα ΕΛΠΕ αμέσως μοίρασαν δωρεάν πετρέλαιο σε 200 φτωχές οικογένειες.
Ο Αράπογλου δέχθηκε να πάρει μερίδιο από τα 28 δίς. Ο Αθανασόπουλος ζήτησε αύξηση μόνο 1%, ( όχι στον μισθό του αλλά στο κόστος του ρεύματος) ,πέραν της προγραμματισμένης λόγω ρήτρας καυσίμων,και ο Χατζημανουήλ ,ετοιμάζει σούπερ-τζόκερ για τα Χριστούγεννα. Ολα τα εκατομμύρια στον λαό.

www.deltio11.blogspot.com

www.blueskytv.gr

Απολύσεις στο ΑΛΤΕΡ


Θεσσαλονίκη 1 Δεκεμβρίου 2008 Αρ. Πρωτ. 1173

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια των υπευθύνων του Τηλεοπτικού Σταθμού ALTER CHANNEL να προχωρήσουν σε απολύσεις έξη (6) Τεχνικών, δύο (2) Δημοσιογράφων και οχτώ (8) Διοικητικών με το πρόσχημα των περικοπών για περιστολή εξόδων.

Συγχαρητήρια στην Διοίκηση του αδελφού μας Σωματείου της Αττικής Ε. Τ. Ι. Τ. Α. που με την άμεση και δυναμική της αντίδραση κατόρθωσε αφ’ ενός μεν να αναδείξει αμέσως το θέμα αφ’ εταίρου να ακυρώσει τις απολύσεις των δύο (2) μελών της, από τις έξη (6) των Τεχνικών.

Καταδικάζουμε την εκδικητική συμπεριφορά του σταθμού ενάντια στην τεχνικό, διαζευγμένη μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, που περιλαμβάνεται στους απολυμένους, γιατί, πρόσφατα, «τόλμησε» να διαμαρτυρηθεί δημόσια επειδή η υπεύθυνη του ψυχαγωγικού προγράμματος, εκτός του ότι μιλούσε μειωτικά και με ακατονόμαστες φράσεις στους εργαζόμενους, έφτασε σε σημείο να χειροδικήσει εις βάρος της.

Ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς που επεφύλαξε ο ALTER για τους εργαζόμενούς του είναι εντελώς αδικαιολόγητος, με δεδομένο ότιο σταθμός, που είναι εισηγμένος στο ΧΑΑ, παρουσίασε κέρδη γ΄ τριμήνου του 2008 περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2007. (http://www.alter.gr/html/company/oikon_stoix/oik_kat_g_triminou_2008.pdf).

Ζητάμε να παρθούν πίσω άμεσα όλες οι απολύσεις και προειδοποιούμε τους ιδιοκτήτες και τους υπεύθυνους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ, ότι αν προχωρήσουν σε απολύσεις, με το πρόσχημα των …..περικοπών λόγω οικονομικής κρίσης, όπως έντονα φημολογείται, θα μας βρουν αντιμέτωπους με όλες μας τις δυνάμεις.

Ρωτάμε, τι εννοούσαν οι εκπρόσωποι της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. όταν μετά την συνεδρίαση της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2008 δήλωναν ότι δεν μπορούν (;) να κάνουν περικοπές στο προσωπικό (Εφημ. ΠΑΡΟΝ, 23.11.08, τυπολογίες), και πως ερμήνευσε αυτή τη θέση ο εκπρόσωπος του ALTER;

Καλούμε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, όλους τους εργαζόμενους στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, για άμεση αντίδραση σε περίπτωση που οι εργοδότες μας ετοιμάζουν και άλλα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Δηλώνουμε σε όλες τις κατευθύνσεις ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να θυσιαστούν εργαζόμενοι των εφτακοσίων και χιλίων Ευρώ στον βωμό των παχυλών μισθών που ορισμένοι προσπαθούν να διατηρήσουν ανέπαφους. Αν τα κανάλια έχουν ανάγκη περικοπών οι ιθύνοντες γνωρίζουν πολύ καλά σε ποια κλιμάκια μπορούν να τις κάνουν για να έχουν και αποτελέσματα.

Κύριοι του ALTER η απόλυση δεκαέξι (16) εργαζομένων που παλεύουν για το μεροκάματο, μέσα στον κυκεώνα των σκανδάλων τύπου Βατοπεδίου, με εκατομμύρια να χαρίζονται σε λίγα λεπτά και με δώρα δισεκατομμυρίων στους τραπεζίτες, είναι πρόκληση.

Εργαζόμενοι, μόνο την δική σας αγωνιστική αντίδραση φοβούνται τα αφεντικά μας.

Καμιά χαλάρωση στις γιορτινές μέρες που έρχονται.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε Τ Ι Τ Β Ε

Δημοσκόπηση για την ανωνυμία των blogs

Ανοίγουμε ένα θέμα που απασχολεί την blogoσφαιρα. Ψηφίστε και πείτε την γνώμη σας .
Πατώντας την επιλογή άλλο μπορείτε να ψηφίσετε εναλλακτική απάντηση που δεν έχουμε βάλει στην λίστα και να πείτε και την γνώμη σας....
Σχετικά με τα blog.Θεωρείτε οτι οι διαχειριστές πρέπει να .........
από το καλό blog ventetta

Ο Πατριάρχης τον ανέχεται...

Κατά την απολογία του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου ενώπιον της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επέβαλε απλώς τον ανώδυνο συμβιβασμό της από-
συρσης του ηγουμένου από τα διοικητικά και διαχειριστικά του καθήκοντα.
Όμως μια τέτοια λύση:
• επιπλήττει μεν τον Εφραίμ για τις ενέργειές του, αλλά δεν πλήττει το κύρος του
...
διαβάστε τη συνέχεια στην ηλεκτρονική εφημερίδα http://www.politistiki.gr/08-11.pdf

Νεοδημοκρατικά παραλειπόμενα

  • Δυνατό Καραμανλικό στέλεχος της Θεσσαλονίκης στον Κυριακάτικο καφέ, ομολόγησε στον συνομιλητή του. " Μεγάλο λάθος που έδιωξε από δίπλα του τον Ρουσόπουλο. Τουλάχιστον αυτός δεν ήθελε την προεδρία."
  • Οι ψηφοφόροι της ΝΔ βράζουν. Από την μία, γιατί ανέστησαν τους "πεθαμένους" και από την άλλη γιατί με την πρώτη στραβή, ξεκίνησαν τα "αλληλοφαγώματα".
  • Ψηφοφόρος της ΝΔ, που στις εκλογές του 2000 δήλωνε ότι "Μέχρι να πεθάνω δεξιός", τώρα δήλωσε : " Μας απογοήτευσε η ΝΔ..." Θα ξαναψηφίσει όμως, δεν γίνεται αλλιώς...
  • Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κερδίσει στις εκλογές. Μερικά στελέχη δεν το έχουν πάρει χαμπάρι και μοιράζουν θέσεις... Ή ονειρεύονται υπουργεία Πολιτισμού. Ε, κ . Μαρία ;;; Μήπως βιάζεστε ;;
  • Και το τραγελαφικό της ιστορίας, είναι ότι μερικοί Πασόκοι, δεν έχουν καταλάβει ότι έχει τελειώσει και το θέμα της αρχηγίας. Παλεύουν οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος να μην δίνουν δικαιώματα, αλλά οι στρατοί που είχαν δημιουργήσει δεν καταθέτουν τα όπλα ακόμα και βάζουν τρικλοποδιές συνέχεια.
  • Μετακίνηση ψηφοφόρων προς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Μόνο αποσυσπείρωση της ΝΔ. Θα είναι ντέρμπι το ματσάκι μέχρι τέλους.
Μικρά και ενδιαφέροντα από το http://salonica-press.blogspot.com/2008/11/blog-post_5450.html

Τη σκότωσα επειδή…την αγαπούσα!…

Του Γιώργου Πιπερόπουλου
καθηγητή στο Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Εκεί στις δεκαετίες του ’50 και ’60, ΕΙΚΟΝΑ σήμαινε αφίσες και φωτογραφίες από έργα που έπαιζαν στα συνοικιακά και κεντρικά σινεμά…Ανείπωτη η υποβλητική δύναμη που μας έκανε να θέλουμε να γινόμαστε μετά την προβολή τα αγόρια πειρατές και καου-μπόϋς μυστικοί πράκτορες και αδέκαστοι λειτουργοί της Θέμιδος…και τα κορίτσια ντίβες μυστηριώδεις, γυναίκες πλανεύτρες και εξωτικές όσο και επιθυμητές…Υπήρχε στις ταινίες του σινεμά αρχή και τέλος, υπήρχε πλοκή και δράση και, φυσικά, όλες οι απαραίτητες προοπτικές για να εισπράξουμε κάποιο «δίδαγμα και ρητόν…»
Μπορεί να βιάστηκε ο Όργουελλ βαφτίζοντας το βιβλίο του «1984», αλλά τελικά δικαιώθηκε για τη δύναμη της Τηλεόρασης να καθοδηγεί την κοινή γνώμη σε στόχους επιθυμητούς καθώς αποδεχόμενη την προπαγάνδα ως ενημέρωση συναρπάζεται, ακολουθεί άβουλα, αξιολογεί άκριτα, υιοθετεί ασυλλόγιστα!.. Και έτσι ζει τελευταία το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό μια ιδιόμορφη τραγωδία με άγνωστες προεκτάσεις που αδυνατούμε να συλλάβουμε, να κατανοήσουμε και στο μέτρο που..το επιτάσσουν οι περιστάσεις και το απαιτούν οι καιροί να ερμηνεύσουμε παραγωγικά.

Τώρα ο σύγχρονος Δούρειος Ιππος, η ΤιΒι, μπήκε στα σπίτια μας καθηλώνοντάς μας στον καναπέ να ρουφάμε άκριτα αμέτρητες σειρές εγχώριων και εισαγόμενων σήριαλ, που – σαν την εποχή μας - δεν χτίζουν πρότυπα, δεν προβάλλουν ήρωες και ηρωίδες, ούτε « δίδαγμα και…ρητό» αλλά σίγουρα βοηθούν να ξεχάσουμε … τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τα οικονομικά προβλήματα, το καθημερινό άγχος και στρες, την ψυχοσυναισθηματική μας ένδεια που μας οδήγησε στην καθιέρωση ανθρώπινων σχέσεων μιας χρήσης.

Δεκαετία του ’60 και ήμουν νεαρός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο όταν γνώρισα σε Δημοτικό ΚΑΠΗ της απίστευτης χοάνης λαών, φυλών, γλωσσών και πολιτισμών, που έδωσε το όνομά της και στο Πανεπιστήμιό μου, της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ το μακαρίτη πια Χοσέ Εουσέμπιο Ροντρίγκεζ, άντρα διπλά διαζευγμένο και πολλαπλά ξεχασμένο από τα έννομα και «παράνομα» παιδιά του. Είχε αγοράσει με δόσεις μια (γιγάντια στην τότε εποχή) έγχρωμη τηλεόραση 27 ιντσών και μια άνετη ξαπλώστρα. Κάθε φορά που είχε σεκλέτια και θυμόταν την πατρίδα του στη Νότια Αμερική, πνιγμένος στη μοναξιά της πάντα πολύβουης, πολυάνθρωπης, και συνάμα απάνθρωπης μεγαλούπολης που ποτέ δεν κοιμάται, απλωνόταν με κινήσεις σχεδόν καταναγκαστικής ιεροτελεστίας στην ξαπλώστρα και άναβε το πούρο Αβάνας άνοιγε την έγχρωμη ΤιΒι του ταξιδεύοντας ολομόναχος στη μαγική χώρα του Όζ.

(Αν και γίναμε γνώριμοι και «φίλοι» νέος εγώ εθελοντής ως δόκιμος κοινωνιολόγος και ψυχολόγος, γέροντας εκείνος απόμαχος της βιοπάλης στον κόσμο της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά κοντινοί «συγγενείς» - βοήθησε το δικό μου ταμπεραμέντο της μεσογείου και το δικό του της καραϊβικής – ποτέ του δεν μου εκμυστηρεύτηκε που τα έβρισκε τα περιώνυμα «πούρα Αβάνας» παρά το ασφυκτικό εμπάργκο της Αμερικάνικης Κυβέρνησης πάνω στο νησί που ήταν και παραμένει η πατρίδα του Μαρξιστή Δρ Φιντέλ Κάστρο), …

Στην εποχή της αποβλακωτικά παθητικής τηλοψίας αναρωτιέμαι θα ήταν λύτρωση αν ΟΛΟΙ οι Έλληνες παίρναμε το δίκανο και πυροβολούσαμε την ΤιΒι μας ουρλιάζοντας…«τη σκότωσα επειδή την αγαπούσα»;… Ή μήπως αυτό θα ήταν υποσυνείδητη πρόφαση για να βγούμε μετά στην αγορά να προμηθευτούμε σύγχρονα ΤιΒι σετ με επίπεδες οθόνες τύπου χόμ σίνεμα με ήχο σουράουντ για να ξεχάσουμε την πικρή μας μοναξιά;

Όποιος έτσι συλλογιέται, αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία που συνιστά ο τίτλος μου, ας φροντίσει για νάχει την ολοκληρωμένη απόλαυση να ανάψει και ένα πούρο Αβάνας…Κατασκευάζονται από χέρια Κουβανών Μαρξιστών αλλά διατίθενται στον ελλαδικό χώρο σε τιμές σαφώς…καπιταλιστικές!..

Μπράβοι και κουκουλοφόροι της blogoσφαιρας

του Θύμιου Παπανικολάου
εκδότη του περιοδικού Ρεσάλτο
Οι ιδέες είναι πολύπλοκα και λεπτά «εργαλεία». Πρέπει, συνεπώς, όσοι καταπιάνονται με ιδέες, αφενός να έχουν ιδέες και πεποιθήσεις και αφετέρου να τις σέβονται. Διαφορετικά πέφτουν στη μικρολογία, τα υπονοούμενα και συχνότατα στις ύβρεις και στους προσωπικούς λιθοβολισμούς.

Αυτοί που μεταμφιέζονται και εμφανίζονται με πολλαπλά προσωπεία και κουκούλες στερούνται όχι μόνο από ιδέες, αλλά και από ηθική υπόσταση.

Έργο όλων αυτών δεν είναι η προαγωγή των ιδεών, η διαπάλη των ιδεών, ούτε η σωστή ενημέρωση. Αυτοί οι αρουραίοι (έμμισθοι ή ψυχωτικοί) λερώνουν και διαφθείρουν τις ιδέες και επιβάλλουν ένα καθεστώς «προσωπικών» του χειρίστου είδους: Τη φαιά Πανούκλα της αμάθειας και της λάσπης…

Η «ανωνυμία» ή η χρησιμοποίηση «ψευδώνυμου» απαιτούν μεγαλύτερη υπευθυνότητα, ηθικό μεγαλείο και σεβασμό των ιδεών και της Ενημέρωσης. Χρησιμοποιούνται σαν προστατευτικές ασπίδες απέναντι στις διώξεις και τις τρομοκρατικές απειλές των ποικίλων μηχανισμών εξουσίας. Αποτελούν «μέσα» απελευθέρωσης των ιδεών από τις ποικίλες αγχόνες της εξουσίας, «μέσα» απελευθέρωσης του λαού να εκφράσει τις ιδέες του, τις αγωνίες του και τις απόψεις.

Η ανωνυμία ή το ψευδώνυμο είναι ένα μέσο για να σπάσει το μονοπώλιο της εξουσίας και το λόγου που καταδικάζει στη σιωπή κάθε «ενοχλητική ιδέα» και κάθε άποψη του απλού, κοινού ανθρώπου. Ένα ανατρεπτικό μέσο εναντίον της καθεστωτικής εξουσίας των «επώνυμων», των «αυθεντιών», των «ειδώλων» του καθεστώτος.

Η ανωνυμία στα μπλογκ βοηθάει και «τσιγκλάει» τον απλό και «ανώνυμο» άνθρωπο να εκφραστεί και να ενεργοποιηθεί πολιτικά.

Η ανωνυμία, συνεπώς είναι απελευθέρωση και έκφραση των ιδεών και της λαϊκής άποψης.

Δεν είναι μέσον δημοσιογραφικής ανόδου (εξ ορισμού καθεστωτικό), δεν είναι μέσον «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών», δεν είναι μέσο ισοπέδωσης και δολοφονίας των ιδεών, σπίλωσης και λιθοβολισμού, ύβρεων και συκοφαντιών. Τότε λειτουργεί σαν την «κουκούλα» του σπιούνου, σαν «όργανο» της καθεστωτικής τρομοκρατίας και προβοκάτσιας.

Πολλά, για να μην πούμε η πλειονότητα των μπλογκ, κυρίως αυτά των «δημοσιογράφων», λειτουργούν σαν «κουκουλοφόροι». Αναπαράγουν τις χειρότερες μορφές της καθεστωτικής σήψης και των ΜΜΕ, καλυπτόμενοι με την ανωνυμία τους. Αποτελούν «προεκτάσεις» καθεστωτικών μηχανισμών (κομμάτων και ποικίλων υπηρεσιών), λειτουργούν μαφιόζικα στον ενδοκαθεστωτικό «πόλεμο», χρησιμοποιώντας στο πολλαπλάσιο το βωμολόχο και υβριστικό λεκτικό αυτού του πολιτικού και δημοσιογραφικού υπόκοσμου. Με δύο λόγια: Ανακυκλώνουν στο πολλαπλάσιο όλα τα κόπρανα της εξουσιαστικής αυθάδειας του κόσμου που υπηρετούν και αναλώνονται σε «μονομαχίες» μεταξύ των «μπράβων» της εξουσίας.

Γι αυτό όλοι αυτοί οι ψυχωτικοί της εξουσιαστικής αναρρίχησης κατασκευάζουν πολλαπλά πλογκ με διαφορετικά ιδεολογικά και πολιτικά στίγματα. Δεν έχουν καμιά αρχή και κανένα ηθικό φραγμό. Είναι αδίστακτοι μπράβοι της τρομοκρατίας, της βρισιάς, της συκοφαντίας και της ΑΠΑΤΗΣ.

Αυτοί οι μεταμφιεσμένοι απατεώνες δολοφονούν κάθε ιδέα και προβοκάρουν συνειδητά ή ασυνείδητα την μπλοκόσφαιρα. Παρέχουν το άλλοθι και το τεκμήριο για την αυριανή φίμωση των ιδεών και της λαϊκής έκφρασης: Είναι εκκρίματα και σκύβαλα της καπιταλιστικής εξουσίας, σαλτιμπάγκοι της δημοσιογραφίας, νευρωτικοί και ψυχωτικοί του χρήματος και της εξουσίας που προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες στους μηχανισμούς καταστολής, αν δεν αποτελούν και συνειδητά γρανάζια τους.

Το ΡΕΣΑΛΤΟ, από τη αρχή έχει δηλώσει, ότι ο αγώνας εναντίον των ποικίλων μαφιόζων και προβοκατόρων είναι πρωταρχικής σπουδαιότητας, και στο βαθμό που θα μπορέσει θα ξεσκεπάσει αυτόν τον υπόκοσμο…

Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΩΣ ΜΗΤΗΡ ΜΑΘΗΣΕΩΣ

του Αναστασίου Καζαντζίδη
Τελικά εκείνος που είπε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται συνέχεια άλλες φορές σαν φάρσα και άλλες ως τραγωδία, επιβεβαιώνεται καθημερινά!

Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα από την ιστορία του Ελληνικού Έθνους του Κ. Παπαρρηγόπουλου για τον Χαρίλαο Τρικούπη (1882-1885) και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ:
’’Ο Τρικούπης το 1882 εύρε μιαν απο πάσης απόψεως αθλία κατάστασιν και επεδόθη αμέσως εις την ανάπτυξιν του κράτους. Αναδιοργάνωσε την δημοτικήν αστυνομία και την αγροφυλακήν ώστε να εμπεδώση τάξιν και ασφάλειαν.
Κατεδίωξεν αμείλικτα τούς καταχραστές δημοσίου χρήματος, οι οποίοι συνεταιρισμένοι με ισχυρούς τοπικούς κομματάρχας διήρπαζαν χωρίς φόβον τιμωρίας τα δημόσια ταμεία .
Προέβη εις ευρυτάτην εκκαθάρισιν του δικαστικού σώματος απο... το οποίο εξέβαλε πολλούς βεβαρημένους με δωροδοκίας, καταχρήσεις και άλλας ανηθικότητας.
Δια νόμου καθιέρωσε τα προσόντα των υπαλλήλων και απεμάκρυνε τούς δια κομματισμού διορισθέντας αγγραμμάτους και ανικάνους.
Κατωχύρωσε τας σπουδαιοτέρας δια τον κρατικόν οργανισμόν θέσεις απο τα καραδοκούντα σμήνη των θεσιθηρών κηφήνων και έθεσε τας βάσεις για προαγωγάς σύμφωνα με τα προσόντα και την ευδόκιμον δράσιν εκάστου.
Εξεκαθάρισε τας θέσεις των ταμιών και δημόσιων εισπρακτόρων τας οποίας είχον καταλάβει οι “μαγκουροφόροι” και άλλα φαύλα στοιχεία των κομμάτων……’’

Αυτά έκανε ο Τρικούπης πριν από 126 ολόκληρα χρόνια!

Ποιος θα κάνει τα ίδια σήμερα στην Ελλάδα του 21ου αιώνα;

Στην Ελλάδα που ξεπουλήθηκε σε Γερμανούς, Κινέζους, Γάλλους, Αλβανούς, στον Σόρος και στους λοιπούς ….γυπαετούς;

Ποιος θα αναλάβει να καθαρίσει τις κοπριές από το στάβλο;

Με δεδομένο το γεγονός ότι ο Καραμανλής αδυνατεί να αναλάβει πρωτοβουλίες λόγω της ισχνής πλειοψηφίας της Ν.Δ. στη βουλή –είναι και το μεγάλωμα των παιδιών βλέπετε στη μέση- και λόγω του μεγάλου πολέμου που δέχεται από τους γνωστούς ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ της Οικονομίας, ετοιμάζονται οι γνωστοί-άγνωστοι της πολιτικής να πάρουν τη σκυτάλη της πρωθυπουργίας!

Και αναρωτιέμαι, ποιος από αυτούς έχει τα κότσια να γίνει …Τρικούπης;

Ο ανύπαρκτος Αβραμόπουλος;

Ο άνθρωπος του ‘μιλάω και δεν λέω τίποτα’;

Ο άνθρωπος του ‘σκέφτομαι και δεν καταλήγω πουθενά’;

Ο …’Μπόμπ ο μάστορας’ του Ε.Σ.Υ.;

Η Ντόρα Μητσοτάκη;

Η κολλητή της Κοντολίζας και του εκάστοτε Αμερικανού πρέσβη;

Η ΥΠΕΞ που αρνείται την ύπαρξη Μακεδονικής Μειονότητας στα Σκόπια;

Η γυναίκα, η μάνα που προσκυνά τον σφαγέα των Αρμενίων και των Ποντίων, τον τάφο του Κεμάλ στην Άγκυρα;

ή το Παιντί ο ΓΑΠ;

(Εδώ η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια και ο Βενιζέλος τα …πόδια, αλλά ο ελληνικός λαός ακόμη δε λέει να το καταλάβει…)

Δυστυχώς για την περίπτωσή μας, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα αλλά και ως τραγωδία…

Αναστάσιος Καζαντζίδης

Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος

Υ.Γ.

Και εμείς οι ΠΟΛΙΤΕΣ, ψάχνουμε παντού …ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ!

Α ρε άτιμε Καβάφη…

Σερραϊκές μίζες

Την Παρασκευή ο Υπουργός Εσωτερικών θα βρίσκεται στις Σέρρες και θα είναι ομιλητής στη συνεστίαση της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΝΟΔΕ).

Γνωρίζει αλήθεια ο κ.Παυλόπουλος, για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σερρών Σάκη Καλαϊτζή, βρίσκεται σε εξέλιξη ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ από τον Εισαγγελέα Σερρών, για εμπλοκή του σε σοβαρό αδίκημα.

Την περασμένη Τετάρτη συνελήφθησαν δύο Σερραίοι, που διαπραγματεύονταν το ύψος της «μίζας» που θα έπαιρναν από πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου, με αντάλλαγμα να εξασφαλίσουν στο σύλλογο επιχορηγήσεις από διάφορα υπουργεία.

Οι δύο αρχικά στην αστυνομία υπέδειξαν ως «εγκέφαλο» και ως «ενορχηστρωτή» τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, αλλά στη συνέχεια ανασκεύασαν λέγοντας πως έδρασαν με … δική τους πρωτοβουλία.

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ έβγαλε αρχικά μία ανακοίνωση, που χαρακτήρισε τοςυ δύο συλληφθέντες "ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ", αλλά μέχρι αυτή την ώρα μηνυση δεν κατέθεσε σε βάρος τους. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ? ΤΙ ΛΕΤΕ κ.ΥΠΟΥΡΓΕ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΣΕΡΡΑΣ ?
Στην υπόθεση αναφέρθηκε η www.zougla.gr αλλά και το www.infoserres.blogspot.com

Για γέλια: Ληγμένους πυραύλους πούλησε η Κροατία στους Σκοπιανούς!

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Vecer των Σκοπίων, έρευνα διέταξε ο γενικός εισαγγελέας της Κροατίας, σχετικά με την πώληση δήθεν καινούριων πυραύλων το 2001, στα Σκόπια. Το σκοπιανό υπουργείο άμυνας ξεκίνησε κι αυτό έρευνα, για να διαπιστωθεί ποιοί έβαλαν τις υπογραφές τους στη σύμβαση της σκανδαλώδους προμήθειας των "μουχλιασμένων" πυραύλων.

Skopje. After Croatia's prosecutor's office started investigation over the sale of old missiles, presented as new ones, to Macedonia in 2001, the Macedonian Ministry of Defense initiated a check-up on all documents related to the deal, the Macedonian Vecer newspaper writes on Friday. The ministry started analysis on who signed the deal, who received the missiles, whether they've received, and who are the experts that have examined the delivery from Croatia.

Βραδυνό οδοιπορικό στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Επηρεασμένος από την περιγραφή και τις εικόνες ενός φίλου blogger για την παραλία της Σαλονίκης, αποφάσισα να αφιερώσω λίγο χρόνο χτες, να την ξαναπερπατήσω και να τη ζήσω.
Ξεκίνησα με το που έπεσε το σκοτάδι, άφησα το αμάξι αρκετά χαμηλά (στο ύψος του Αλέξανδρου), κούμπωσα το μπουφάν μου ως τον λαιμό γιατί το κρύο ήταν αισθητό, τσιγάρα στριφτά στη τσέπη και βουρ για έξω.
Τα βήματα μου σε γρήγορο ρυθμό αντηχούσαν στα ρημαγμένα από τον χρόνο πλακάκια, σταμπαρισμένα με διάφορα μηνύματα (ποιος ξέρει από πότε και από ποιους), ήχοι και εικόνες που με οδήγησαν από το παλιό στο νέο, από το σήμερα στο χτες , από το έξω στο μέσα μου ...
Στάση στις ομπρέλες (όχι για καφέ φυσικά) ... όσο τις αγγίζει ο χρόνος τόσο ελκυστικότερες μου φαίνονται, σκέφτηκα. Ίσως είναι η αγωνία και η προσπάθεια τους να θέλουν να ξεφύγουν, να ταξιδέψουν και αυτές με τον άνεμο, είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουν κάποια στιγμή μονολόγησα και συνέχισα βιαστικός. Βιαστικός όπως πάντα, τι έτρεχα να προλάβω, δεν ξέρω. Μήπως ήθελα να ξεφύγω, δεν νομίζω! Μάλλον να αγγίζω, να μυρίσω, να αισθανθώ ήθελα. Λιγοστοί οι περαστικοί και οι περισσότεροι μόνοι, ένα πέρασμα από την παραλία - ένα πέρασμα από τη ζωή... Ήρεμη η θάλασσα, νωχελική, σαν να περίμενε να κοιμηθεί η πόλη για να την πλανέψει μετά, νανουρίζοντας την με ρινίσματα φωτός και αντίλαλους συνειρμών και σκέψεων των μοναχικών περαστικών της, πόσα γνωρίζει άραγε και τα κλείνει ερμητικά μέσα της; Σταμάτησα αρκετές φορές για να την αφουγκραστώ και άλλες τόσες γύρισα πίσω να την δω να σβήνει στον ορίζοντα. Μία γραμμή φωτός, ψεύτικος αντικατροπτισμός σκέφτηκα, αλλά εντυπωσιακός όπως και όλα αυτά που μας ελκύουν... Παίζουμε ... παίζουμε σαν την πεταλούδα με την φωτιά...
Πίεσα τον εαυτό μου να φτάσω στη "νέα γη" ... στο πέρασμα από το σκοτάδι στο φως, από το χτες στο σήμερα, από την ανατολή στην δύση ... η γέφυρα του Γάλατα σκέφτηκα και χαμογέλασα μόνος ... η ένωση των κόσμων ... και τα βήματα μου συνέχισαν να αντηχούν με άλλο ρυθμό πια, πάνω στην ξύλινη προβλήτα... Φοβερό πάλκο για να χορέψει κανείς, μία έναστρη νύχτα μονολόγησα! Αλλά εγώ βιαζόμουν και μπήκα σχεδόν τρέχοντας στην λεωφόρο των πεύκων...
Εuropa! Europa αναφώνησα κοιτάζοντας τα φωτεινά κατάρτια να ξεγλιστρούν μπροστά μου ... Δεν μπόρεσα να συνεχίσω για πολύ, η κλεψύδρα έριχνε και τους τελευταίους κόκκους άμμου ... μία ματιά μόλις πρόλαβα να ρίξω.
Ωραία η πρόσκληση για έξοδο προς τον εαυτό μου, συμπέρανα! Με έβγαλα ... έξω, πιθανά για να γιορτάσω τα 37 μου χρονάκια... ποιος ξέρει; και έκανα μεταβολή για να χαθώ πάλι στο σκοτάδι της επιστροφής ... με περίμεναν...
Δημοσιεύθηκε στο http://a-kakies.blogspot.com/

Οταν η φύση έχει κέφια 2.Εκπληκτικές φωτογραφίες

Αγαπητοί αναγνώστες, μια συντονισμένη επίθεση hackers, στο δίκτυο του taxalia, σήμερα Κυριακή, μας αποτρέπει από τη δημοσίευση των άρθρων σας. Προς το παρόν, πήραμε χλωρίνες και ..καθαρίζουμε. Λίγη υπομονή. Αν διαπιστώσετε κάποιο πρόβλημα στην ανάγνωση του blog, ενημερώστε μας με μήνυμα. Εχουμε μπλέξει και με μια απάτη (προσέξτε την!) που λέγεται antispyknight και είναι ό,τι δυσκολότερο έχουμε αντιμετωπίσει, μέχρι στιγμής.

Αριστες οι σχέσεις Χριστιανικής Ορδοδόξου εκκλησίας και Ιουδαϊσμού


Τῷ Ἐντιμοτάτῳ κυρίῳ Δαυίδ Σαλτιέλ, Προέδρῳ τῆς ἐν Θεσσαλονίκῃ Ἰσραηλιτικῆς Κοινότητος, χάριν καί εἰρήνην παρά Θεοῦ.

Ἡ καθ᾿ ἡμᾶς Ἁγία τοῦ Χριστοῦ Μεγάλη Ἐκκλησία, συμμετέχουσα εἰς τάς ἐπετειακάς ἐκδηλώσεις τῆς Κοινότητος ὑμῶν ἐπί τῷ Ὁλοκαυτώματι τῶν Ἑλλήνων Ἑβραίων κατά τούς χρόνους τῆς Κατοχῆς, ἀπευθύνει ἐκ τῆς Πόλεως διά τῆς ἡμετέρας Μετριότητος τό παρόν μήνυμα σύν τῇ διαπύρῳ εὐχῇ, ὅπως ὁ Θεός τῶν Πατέρων ἡμῶν ἀναπαύσῃ μέν τάς ψυχάς πάντων τῶν ἀδίκως θανατωθέντων ὁμογενῶν ὑμῶν, μή ἐπιτρέψῃ δέ ἐν τῷ μέλλοντι νά ἐπαναληφθῇ τοιούτου εἴδους θηριῳδία καί βαρβαρότης εἰς βάρος οἱουδήτινος λαοῦ.

Ἐπί τῇ εὐκαιρίᾳ ἐπιθυμοῦμεν νά διευκρινήσωμεν ἐν πάσῃ εἰλικρινείᾳ, ὅτι ἡ περιρρέουσα ἀντίληψις, ὅτι ἡ Χριστιανική Ἐκκλησία, καί δή ἡ καθ᾿ ἡμᾶς Ὀρθοδοξία, διαπνέεται ὑπό ἀντιιουδαϊκῶν αἰσθημάτων εἶναι καί ἀνυπόστατος καί κακόβουλος. Ἐάν εἰς τά λειτουργικά κείμενα ἀναφέρωνται ἐνίοτε αἰχμαί τινες κατά προσώπων, αὗται στρέφονται παιδαγωγικῶς καί μόνον κατά τῶν συγκεκριμένων πράξεων αὐτῶν, οὐχί δέ κατά συνόλου τοῦ λαοῦ τοῦ Ἰσραήλ, ἐφ᾿ ὅσον οἱ πρῶτοι Χριστιανοί ἦσαν Ἰουδαῖοι ἐξ αἵματος, πρό πάντων δέ Αὐτός ὁ Ἀρχηγός τῆς Πίστεως ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός ὡς καί οἱ Ἀπόστολοι τῆς Ἐκκλησίας.

Ταῦτα γράφοντες διά τῆς ὑμετέρας ἀγαπητῆς Ἐντιμότητος τοῖς ἐν Θεσσαλονίκῃ ἀγαπητοῖς Ἰσραηλίταις, οἵτινες ἔσχον τήν πρωτοβουλίαν καί ἀνεκήρυξαν καί τήν ἡμετέραν Μετριότητα ἐπίτιμον μέλος τῆς ἐκεῖσε ὑμετέρας ἀγαπητῆς Κοινότητος, εὐχόμεθα ἅπασι πᾶσαν εὐλογίαν παρά τοῦ Παναγάθου Κυρίου ἐν εἰρήνῃ καί θεοφιλεῖ πορείᾳ τοῦ βίου ὑμῶν καί τοῦ κόσμου παντός.

Ἐπί δέ τούτους ἐπικαλούμεθα ἐφ᾿ ὑμᾶς τήν χάριν καί τό ἄπειρον ἔλεος τοῦ Θεοῦ.

βε´ Ἰανουαρίου κς´ (27/01/2005)
+ Ὁ Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαῖος

29 Νοε 2008

Ομολογεί την αποτυχία της η Condoleezza Rice

"Παρά τις εργώδεις προσπάθειες, η λύση στο ζήτημα του ονόματος της "Μακεδονίας"*, θα αργήσει πολύ να έρθει", δήλωσε η Κόντι Ράις.
"Το ευχάριστο είναι, ότι άσχετα από την έκβαση της υπόθεσης του ονόματος**, και οι δυό χώρες αναγνωρίζουν ότι η ένταξη της "Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ, θα είναι επωφελής και για τη "Μακεδονία" και για την Ελλάδα και για το ΝΑΤΟ" ΄συνέχισε η Κόντι.
Δύο σύντομες παρατηρήσεις από το taxalia:
*Όσο χρησιμοποιούν τον όρο "Μακεδονία" οι ΗΠΑ προκλητικά και επίμονα και με υπερβολή για να μας σπάσουν τα νεύρα το ζήτημα δεν θα λυθεί.
**Το πρόβλημα δεν είναι το όνομα, αλλά το όλο πακέτο και κυρίως η εθνικότητα. Δεν είναι "name dispute", "name issue", αλλά "nationality issue". Η αποτυχία της ελληνικής πλευράς έγκειται στο γεγονός ότι δεν κατορθώσαμε να δώσουμε στους ξένους να καταλάβουν, πού είναι το πρόβλημα. Σωστά μας λοιδωρούν, λέγοντάς μας "μα είναι δυνατόν να φοβάστε ότι θα καταλάβει πολεμικά τη δική σας επαρχία Μακεδονία η "Μακεδονία";

TOP GREEK BLOGS. Απίστευτος ανταγωνισμός και άμιλλα στην ελληνική μπλογκόσφαιρα

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

Καλαμαριά, πενήντα χρόνια πίσω


Ας γυρίσουμε το χρόνο ζωής της Καλαμαριάς μας, πενήντα χρόνια πίσω.
Είμαι βέβαιος ότι δεν θα μας βασανίσει το μυαλό, ημών των παλιών, για το πώς ήταν τότε…Αφήστε που εμείς οι παλιοί με μεγάλη χαρά σε παραμικρή ευκαιρία γυρίζουμε και κοιτάμε την Καλαμαριά του τότε και την περιγράφουμε με ατέλειωτες διηγήσεις στις παρέες, στα καφενεία και αλλού, με νοσταλγική διάθεση, είτε με χιούμορ, ή, τέλος πάντων, για την ιστορία…
Μια, λοιπόν, που πρέπει να αναφερθούμε στην επέτειο των 100 χρόνων του Φροντιστηρίου της Τραπεζούντας του Πόντου και στη συνέχεια της Καλαμαριάς μας και κατ’ επέκταση στη μόρφωση, στην παιδεία ας θυμηθούμε και λίγα τινά από το τότε γυμνάσιο της Καλαμαριάς.
Ήταν τότε (στη δεκαετία 50 – 60, που πήγα εγώ δεκατριών ετών στην πρώτη τάξη) στο κτίριο του Δημαρχείου. Ακριβώς όπως είναι και σήμερα (τουλάχιστον απ’ έξω). Ήταν μικτό εξατάξιο. Λειτουργούσε στον επάνω όροφο με έξι αίθουσες διδασκαλίας και δύο γραφεία καθηγητών. Ο κάτω όροφος φιλοξενούσε δύο ή τρία δημοτικά σχολεία.
Δεν έφτανε, όμως, για το μέγα πλήθος των μαθητών, γι’ αυτό χρησιμοποιούταν και παράγκα, με δύο αίθουσες. Εννοώ τη γερμανική παράγκα που ήταν τοποθετημένη σε θέση παράλληλη προς το τώρα πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, σε απόσταση από αυτό περίπου τέσσερα μέτρα και μέσα στον περίβολο του τώρα Δημαρχείου.
Η στενή πλευρά περίπου 4 μέτρα μήκους, ήταν παράλληλη της οδού Κομνηνών και η μακριά (σε μήκος 9 -10 μέτρων) κάθετα σ’ αυτήν. Είχε δύο αίθουσες διδασκαλίας, ένα γραφείο προσκόπων και ένα γραφείο του «Απόλλωνα».
1953. Πρώτη τάξη γυμνασίου, λοιπόν.
Αγόρια πενήντα. Κορίτσια σαράντα.
Τα αγόρια στην παράγκα. Τα κορίτσια στο κτίριο.
Η αίθουσα της παράγκας μικρή. Τα θρανία σχεδόν παιδικά. Μικρά για να καθίσουν όλοι οι μαθητές. Αν κανένα παιδί ήταν και λίγο αναπτυγμένο, έπρεπε να οργανώνει κάθε φορά τον τρόπο να καθίσει ή να σηκωθεί από το θρανίο του.
Σχεδόν γινόταν σύσκεψη, προπάντων όταν έπρεπε να σηκωθεί κάποιος στον πίνακα, μεταξύ των μαθητών, για να βρεθεί λύση. Καταλαβαίνετε. Πρώτες εμπειρίες που μένουν στο μυαλό για όλα τα χρόνια ζωής. Δεν ξεχνιούνται.
Πώς να ξεχάσω π.χ. το τι γινόταν στην τάξη όταν σήκωνε στον πίνακα για το μάθημα ο καθηγητής των αρχαίων ο μακαρίτης Κακουλίδης τον μαθητή Φιλίππου.
Ο Φιλίππου, λοιπόν, ήταν κοντά δύο μέτρα ύψος και καθόταν στα τελευταία θρανία.
Για να σηκωθεί έπρεπε να σηκωθούν όλοι οι μαθητές της τάξης. Να αδειάσουν δύο – τρεις σειρές θρανία. Να γίνει διάδρομος πιέζοντας στα άκρα ο ένας τον άλλο. για να καθίσει, πάλι το ίδιο. Αλλά ο καθηγητής Κακουλίδης είχε πάντα το συνήθειο να απαγορεύει τα γέλια.
- Μη γελάτε, βρε, μας έλεγε.
Ή, πώς να ξεχάσω το άλλο…
Ότι υπήρχε μέσα στην τάξη της παράγκας, ξυλόσομπα για το χειμώνα, η οποία άναβε όταν υπήρχαν ξύλα ή όταν κάποιοι μαθητές έφερναν και από κανένα από τα σπίτια τους. Και ότι μία μέρα του χειμώνα στη διάρκεια διαλείμματος, έφυγε από τη θέση του το μπουρί, που μέχρι να το βάλουμε στη θέση του, κάψαμε τρία βιβλία αρχαίων ελληνικών, πιάνοντάς την όπως ήταν ζεστή για να έρθει στη θέση της. Γέμισε όμως καπνό η αίθουσα, τόσο που σχεδόν δεν έβλεπες.
Χτύπησε το κουδούνι για την τάξη. Τώρα;
Ανοίξαμε όλα τα παράθυρα και την πόρτα και όρθιοι μέσα στην τάξη με τον καπνό ακόμα, περιμένουμε τον καθηγητή μας τον Κακουλίδη για τα Αρχαία. Ο καθηγητής έμαθε τα καθέκαστα και μας έβαλε να καθίσουμε για μάθημα με ανοιχτά παράθυρα, πόρτες.
Το κρύο, κρύο. Ο καπνός, καπνός. Αλλά πρώτα το μάθημα.
- Για έλα στον πίνακα Ασλανίδη.
- Κύριε καθηγητά, κάηκε το βιβλίο μου, που έπιασα τη σόμπα μ’ αυτό…
- Παλαιόπαιδο. Με το βιβλίο των αρχαίων βρε;
Στη δευτέρα τάξη μας είπαν ότι θα πάμε σε αίθουσα του κτιρίου. Τι ωραία που θα είναι, σκεφτόμασταν πολλοί.
Του χρόνου θα είμαστε πολύ καλύτερα μέσα σε μεγάλη αίθουσα, με πολλά παράθυρα στον όροφο. Ψηλά. Τι ωραία…
Ήταν η πρώτη εβδομάδα που άρχισε το σχολικό έτος. Τέλος Οκτωβρίου 1954. Δευτέρα Γυμνασίου τώρα.
Την τρίτη ώρα είχαμε γυμναστική και την τέταρτη και πέμπτη Αρχαία. Γυμναστική μας κάνει στον περίβολο ο μακαρίτης ο Πούρικας…
Σύμπτωση, εκείνη η ώρα ήταν κενή για το σχωρεμένο τον Κακουλίδη, που θα μας έκανε τα αρχαία και καθόταν στο μοναδικό μπαλκόνι του κτιρίου και μας έβλεπε…
Τελείωσε η ώρα της γυμναστικής. Τελείωσε και το διάλειμμα.
Είμαστε μέσα στην τάξη. Έχουμε αρχαία με τον Κακουλίδη. Μόλις μπήκε στην τάξη και καθίσαμε όλοι οι μαθητές, ο Κακουλίδης απευθύνεται στο μαθητή Τραντίδη.
- Βρε παιδάκι μου, Τραντίδη…γιατί βρε έκανες ξυπόλυτος γυμναστική; Για ν’ αρρωστήσεις; Μήπως νομίζεις πως άμα αρρωστήσεις θα κλείσουν τα σχολεία; Α, να χαθείς παλαιόπαιδο... Κάθισε κάτω.
Τι θα έλεγε, άραγε, αν τον σήκωνε στον πίνακα και έβλεπε ότι δεν έκανε μόνο γυμναστική ξυπόλυτος, αλλά ήταν και ξυπόλυτος;
Αυτά τα παραπάνω τα ευτράπελα ή όχι, τα ξαναθυμήθηκα και τα μετέφερα εδώ για να φανεί έμμεσα ότι το πάθος για μόρφωση των παιδιών της Καλαμαριάς δεν σταματούσε με τη φτώχεια του τότε καιρού, ούτε με την ταλαιπωρία στην παράγκα. Αυτά ήταν τα τελευταία, που θα επηρέαζαν τους γονείς των παιδιών…
Αλλά και τους καθηγητές.
Τα γράμματα…
Αυτός ήταν το πάθος των γονέων…
Τα παιδιά τους να μάθουν γράμματα. Όπως να ‘ναι. Με οποιεσδήποτε συνθήκες… Γιατί έπρεπε… Γιατί επιβάλλονταν…
- Θα σε στείλω στο γυμνάσιο να μάθεις γράμματα (μας έλεγαν).
Τότε, κάποια μέρα, ρώτησα τον πατέρα μου.
- Πάπα, εσύ που έμαθες τα γράμματα;
- Στο Φροντιστήριο της Τραπεζούντος…
- ……….

Αλέκος Τραντίδης

Μια πραγματικότητα που γίνεται εικονική

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα
σε σχέση με αντίστοιχες του παρελθόντος, να μαθαίνουν όσα ηχηρά συμβαίνουν
στον πλανήτη ή στο στενό εθνικό τους περιβάλλον, σχεδόν σε πρώτο χρόνο. Η
τηλεοπτική μάχη της είδησης έχει γίνει από απλά άμεση, βίαιη, ορμητική και
συχνά σαρκοβόρα, γιατί πάνω στην ταχύτητα μετάδοσης και στην πρωτοτυπία
παρουσίασης ενός γεγονότος στηρίζει την επιβίωσή του ο πολυδάπανος και
πανάκριβος τηλεοπτικός χρόνος. Κανένα μέσο ενημέρωσης δεν έχει κατηγορηθεί
και αγαπηθεί όσο η τηλεόραση, ώστε μπορούμε σχεδόν με βεβαιότητα να πούμε
ότι η σχέση του μέσου με τον πολίτη είναι σχέση νοσηρά παθιασμένου έρωτα.

Αυτός ακριβώς ο έρωτας του κοινού αποτελεί για την τηλεόραση πηγή άκριτης
δύναμης, αφού τελικά την επιλέγουμε ακόμα και τη στιγμή που κατακρίνουμε τις
τακτικές της, ή όταν αισθανόμαστε κορεσμένοι από τις αθέμιτες μεθόδους της,
ή προβληματισμένοι μπροστά στην άποψή της περί ηθικής και δικαίου. Είναι
σαφές ότι η τηλεόραση πρέπει να διανύσει μεγάλη απόσταση αυτοκριτικής και
ελέγχου προκειμένου να προσεγγίσει την έννοια του αψεγάδιαστου μέσου μα όσα
αρνητικά χαρακτηριστικά της κι αν διαγνώσει κανείς , ακυρώνονται μπροστά σε
δύο θετικά της σημεία που αποτελούν σε θεωρητικό επίπεδο τη βάση κάθε
δημοκρατικής κοινωνίας: Το πρώτο είναι η υποχρέωση του πολίτη στην
ενημέρωση, άρα τη γνώση ( το να αναζητώ την αλήθεια αποτελεί καθήκον μου)
και δεύτερο το δικαίωμα του πολίτη στην επιλογή. Όσο η σχέση του μέσου με
τον δέκτη φαίνεται ότι καθορίζεται από το τηλεκοντρόλ, κάθε άλλη κριτική
παραμένει χωρίς ουσία, γιατί στο τέλος το επιχείρημα του κρινόμενου μέσου
είναι ακλόνητο και ως ένα βαθμό ορθό: «είμαι ό,τι μου ζητούν να είμαι».

Φυσικά, η άποψη αυτή περικλείει μια μεγάλη ανακρίβεια που λόγω της
σοβαρότητας του ζητήματος είναι επικίνδυνη: Η φράση «είμαι ότι μου ζητούν να
είμαι» θα ήταν απόλυτα σωστή αν η τηλεόραση ήταν εντελώς άψυχη, χωρίς την
ανθρώπινη δραστηριότητα. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει ώστε το επιχείρημα
«είμαι αυτό που μου ζητούν να είμαι» είναι τόσο ορθό, όσο θα ήταν σε άλλη
περίπτωση το επιχείρημα «πουλώ ναρκωτικά γιατί υπάρχουν άνθρωποι που τα
ζητούν» ή «διακινώ εικόνες παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο γιατί αυτό
μου ζητούν να κάνω»! Φυσικά στις άλλες δύο περιπτώσεις η δήλωση αυτή
ακούγεται εξοργιστική γιατί τα εγκλήματα είναι προφανή, ή γιατί κανένας
έμπορος ναρκωτικών και κανένας παιδόφιλος μέχρι στιγμής δεν είχε το θράσος
να ξεστομίσει δημόσια μια τέτοια δικαιολογία, ή απλά εξαιτίας της έλλειψης
αυτοκριτικής και ήθους όταν δεν υπάρχει ο φόβος του νόμου. Είναι ωστόσο
ανάλογης (και μάλιστα κατά την εντελώς προσωπική μου γνώμη ηθικά ίσης)
βαρύτητας γιατί η τηλεόραση έχει τη δύναμη να προβάλλει ή να ενταφιάσει τον
πολιτισμό, ή την χυδαιότητα, άρα να προωθήσει την εξέλιξη ή την παρακμή
της κοινωνίας. Όταν επομένως οι άνθρωποι της τηλεόρασης αποποιούνται το
δικαίωμά τους να είναι άνθρωποι, με το φτηνό επιχείρημα «δίνουμε αυτό που ο
κόσμος ζητά» (ανάλογο του αρχέγονου επιχειρήματος η Εύα με ηπάτησε) το
βάρος της βελτίωσης του μέσου πέφτει στον τηλεθεατή κι αυτό είναι μια ευθύνη
που η κοινωνία δε φαίνεται να έχει λάβει σοβαρά υπόψη ούτε να επιθυμεί να
αναλάβει.

Οι τηλεθεατές επιμένουμε να εμπιστευόμαστε για την ενημέρωση ή τη διασκέδασή
μας ( η λέξη ψυχαγωγία προϋποθέτει ένα δουλεμένο και υψηλού επιπέδου μέσο)
μια τηλεόραση που τελικά δεν μπαίνει στη διαδικασία της αυτοκριτικής και που
στηρίζει την βελτίωσή της στην ευαισθησία ενός απρόσωπου, αδιάφορου
απαίδευτου και βολεμένου στην ανωνυμία του, πλήθους. Είναι σαφές ότι ο
πολίτης της μη- παιδείας δεν μπορεί ως τηλεθεατής να ασκήσει έμπρακτα
κριτική σε ότι ακυρώνει την αξιοπρέπειά του, γιατί με αφέλεια πιστεύει ότι
μπορεί μυστικά να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα εξευτελιστικό, αφού κανένας
δε θα το μάθει. Μπορεί σε μια παρέα ως επώνυμο μέλος μιας κοινωνίας να
καταδικάζει ένα show που απειλεί τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά όταν μένει
μόνος στην ανωνυμία του ιδιωτικού του χώρου, παύει να σκέφτεται ως πολίτης
και λειτουργεί ως ηδονοβλεψίας χωρίς να καταλαβαίνει ότι σ' αυτή ακριβώς τη
μυστική τακτική του ηδονοβλεψία που ικανοποιεί την σκοτεινή πλευρά του
εαυτού του, αλλά καταργεί τον πολιτισμό, στηρίζεται η μισάνθρωπη τηλεόραση
που έχουμε. Επιπλέον ο πολίτης που είναι πολίτης μόνο όταν είναι τηλεθεατής,
διαμορφώνει την πραγματικότητα, μόνο στο βαθμό που οι (αρνούμενοι την ευθύνη
τους) τηλεοπτικοί άνθρωποι την παρουσιάζουν. Βλέπει επομένως όλη την
πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή με την ίδια ευκολία με την οποία
παρακολουθεί μια ταινία, γιατί τελικά η ζωή όπως την βλέπω από τον καναπέ
του σαλονιού μου είναι ταινία. Έννοιες που για κάθε υγιή πολίτη αποτελούν
αιτία επανάστασης (σκάνδαλο, διαφθορά, απάτη, κλεψιά, προσβολή της
αξιοπρέπειας), για τον τηλεθεατή προκαλούν μια εικονική οργή που τελειώνει
με το τέλος της εκπομπής και που φυσικά δεν τον ακολουθεί όταν η μικρή
οθόνη κλείνει. Ο λόγος είναι ότι στην εποχή της βιασύνης και του φθηνού
εντυπωσιασμού, μια υπόθεση παραμένει υπόθεση όσο φέρνει νούμερα τηλεθέασης:
οι πυρόπληκτοι ήταν πυρόπληκτοι για τον τηλεθεατή όσο έκλαιγαν μπροστά στα
καιόμενα σπίτια τους, ο σεισμός ήταν είδηση όσο έφταναν φωνές από τα
ερείπια ως το σαλόνι μου και ο άνθρωπος που βλέπω να ξεφτιλίζεται μπροστά
μου για να κερδίσει το χρηματικό έπαθλο, απλά δεν είναι αληθινός. Η
δραματοποίηση της πραγματικότητας την κάνει εικονική γιατί ο τηλεθεατής για
τον παρουσιαστή είναι ποσοστό, άρα μη- άνθρωπος και ο κάθε άνθρωπος στη
μικρή οθόνη είναι για τον τηλεθεατή εικόνα άρα μη- άνθρωπος. Έχουμε δηλαδή
δημιουργήσει μια τηλεόραση από μη- ανθρώπους σε μη- ανθρώπους, άρα βάζουμε
στα σπίτια μας τους ανθρώπους της τηλεόρασης και όχι την τηλεόραση των
ανθρώπων, δημιουργώντας μια πραγματικότητα που όσο αληθινή κι αν είναι, στα
μάτια μας είναι ψεύτικη και εικονική και γι' αυτό στη βάση της είναι
ανήθικη.

Η ανηθικότητα στην τηλεόραση επομένως δεν ξεκινά από αυτό που τελικά φτάνει
στον τηλεθεατή, αλλά από την άποψη που έχει ο πομπός για τον δέκτη και ο
δέκτης για τον πομπό. Όσο η τηλεόραση ως σύνολο νοημόνων επαγγελματιών, δεν
μπαίνει στον κόπο να σεβαστεί την αδυναμία του πλήθους να αντιδράσει και όσο
το πλήθος συνεχίζει να λειτουργεί ως πρωτόγονο, βλακώδες πλήθος και όχι ως
σύνολο νοημόνων πολιτών, το μέσο δε θα πείθει και ο δέκτης δε θα
ενημερώνεται. Εκτός αν αυτό σκοπίμως γίνεται, είναι ώρα να κάνουμε ένα πρώτο
βήμα αντίδρασης, στηριγμένοι στην ικανότητα της κοινωνίας να ανασυντάσσει
τις δυνάμεις της, όπως πιστεύει και ο Μιχάλης Γκανάς με τους στίχους του:

.Έλα να βγούμε απ΄ το σπίτι
ξανά σε δρόμους και πλατείες
πάρε και τα παιδιά μαζί σου
εδώ, στο χείλος της αβύσσου
κι άφησε μόνη στο τραπέζι
την τηλεόραση να παίζει
Να δείχνει έγχρωμο τον πόνο
δίπλα σ' ένα φιλέτο τόνο
Να δείχνει φονικά και φλόγες
τσόντες πολιτικούς και ρώγες
ενώ εμείς θα 'χουμε φτάσει
στο σταυροδρόμι του εξήντα

Με τα παιδάκια μας στον ώμο
για να μας δείχνουνε το δρόμο.

http://www.eptalofos.gr/OlaNew.asp?id=204

Οταν η φύση έχει κέφια. Εκπληκτικές φωτογραφίες

Βουλώστε το επιτέλους!


Νιώθεις ότι η Ελλάδα είναι ετοιμαθάνατη και γύρω από το κρεββάτι σφάζονται οι συγγενείς για το ποιος δικαιούται τα κτήματα, τα κοσμήματα και τα λεφτά. Λείπουν οι μαύρες μαντήλες αλλά το μοιρολόι είναι το ίδιο: Χτυπιούνται για το κακό που τους βρήκε και ενδιάμεσα ρωτούν για το πού είναι η διαθήκη. Μία σκηνή θαλάμου νοσοκομείου παρακολουθούμε από το πρωί μέχρι το βράδυ που καταντά κωμικοτραγική όταν βλέπεις εκείνη την καταπληκτική εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Έχουν καλέσει για μάρτυρες από παπάδες μέχρι υπουργούς. Κάθονται και στις καρέκλες παραταγμένες σαν να ξενυχτάνε τον ετοιμαθάνατο και λένε, λένε, λένε....ενώ η χώρα κείτεται σε κώμα, ακούγοντας αλλά μη μπορώντας να απαντήσει.
Δεν καταλαβαίνω για ποιο πράγμα μιλάνε. Δεν καταλαβαίνω τί διεκδικούν. Τις κορυφές των πεύκων; Τα κύμματα του Αιγαίου; Τα πουλιά των λιμνών; Τα βράχια των ποταμών; Ποιοι τα διεκδικούν; Οι 300 άχρηστοι που έχουν πουλήσει ακόμη και το πατρικό τους για να μπουν στην Βουλή για να αποκτήσουν μεζονέτα και πολλών κυβικών αμάξι; Να την κάνουν τί την δημόσια γη; Αυτό που ξέρουν να την κάνουν τα μεν κομματόσκυλα, είναι να την δωρίζουν σε εργολάβους για να πάρουν την μίζα που τους αναλογεί, οι δε ρασοφόροι να σηκώνουν ξενοδοχειακές μονάδες για εκκλησιαστικό τουρισμό (αυτό και αν είναι σχήμα οξύμωρο) ή να παίρνουν ενοίκια από μεροκαματιάρηδες.
Ποια χώματα διεκδικούν και οι δύο παρατάξεις των αιωνίων εχθρών αλλά και συνεταίρων; Ποια χώματα πού να τους πάρει και να τους σηκώσει; Αυτά που δεν τα έχουν πατήσει ποτέ και τα βλέπουν μόνο στον πολεοδομικό χάρτη όταν είναι να τα κόψουν κομμάτια; Δεν υπάρχει ένας να τους το βουλώσει; Να τους πει ότι όλα αυτά για τα οποία «σκίζουν τα ρούχα τους» έχουν περιέλθει στα χέρια του λαού με τους δικούς του αγώνες και τους δικούς του κόπους;
Τραβήξτε τα καλώδια των μηχανημάτων που την κρατάνε ακόμη ζωντανή αυτή την χώρα ή απλά πηγαίνετε στα τσακίδια γιατί της κόβεται την θέα από το παράθυρο που σκάει ο ήλιος το πρωί.

Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης στη Θεσσαλονίκη


Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του τριετούς Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, προχώρησε στη δωρεάν χορήγηση πετρελαίου θέρμανσης, σε 230 συνολικά οικογένειες από τους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας στο Θριάσιο και Εχεδώρου και Ελευθερίου – Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά στη χορήγηση πετρελαίου θέρμανσης αξίας 500 ευρώ, από επιλεγμένα πρατήρια της ΕΚΟ. Στη Θεσσαλονίκη ενισχύθηκαν 70 οικογένειες, οι οποίες επελέγησαν σε συνεργασία με τους Δήμους και με κοινωνικά κριτήρια. Η χορηγία πραγματοποιήθηκε σε ειδικές εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στη Θεσσαλονίκη.
Στη Θεσσαλονίκη, τους δικαιούχους υποδέχθηκε ο κ. Κ. Σγουρής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Διυλιστηρίων και Πετροχημικών Βορρά, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο χαιρετισμό του, ο κ. Σγουρής τόνισε ότι «η εταιρεία βρίσκεται κοντά στους κοντινούς της Δήμους και ιδιαίτερα στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη, μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».
Το πρόγραμμα για τη δωρεάν χορήγηση πετρελαίου σε οικονομικά ασθενείς οικογένειες ξεκινά από φέτος, ως μέρος των δράσεων που υλοποιούνται στο Θριάσιο και τη Θεσσαλονίκη, με την προοπτική να συνεχιστεί τις επόμενες χρονιές.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαχείριση της πολυκατοικίας

H πΓΔΜ θα γίνει μέλος της Ε.Ε. όταν επιστρέψει τη Στρώμνιτσα στη Βουλγαρία!!!


H πΓΔΜ θα γίνει μέλος της Ε.Ε. όταν επιστρέψει τη Στρώμνιτσα στη Βουλγαρία!!!

Skopje. Macedonia will become member of the European Union only when it returns the Strumica region to Bulgaria. These are the words of Volen Siderov, leader of the Bulgarian nationalist Attack party, cited by Macedonian Dnevnik newspaper. Siderov’s party required that Bulgaria regains its territory, which is located in Serbia, and more precisely near the towns of Dimitrogvrag and Bosilegrad.

Citing FOCUS News Agency, the newspaper remarks that Dimitar Stoyanov, member of the European Parliament from the Attack party, has already left a declaration in the postbox of the Serbian ambassador to Sofia, after the ambassador refused to meet with Stoyanov. The declaration requires return of the Western outskirts, which Serbia got after the World War I. The action took place yesterday – the 89the anniversary since the singing of the Treaty of Neuilly-sur-Seine.

28 Νοε 2008

η Τζούλια Αλεξανδράτου το ξέρει;


Eίναι για γέλια, η προσπάθεια ορισμένων να γίνουν πλούσιοι, από τα σεντς, που μοιράζει το google andsense! Διάβαζα τόσο καιρό για το blog της Τζούλιας Αλεξανδράτου, στο sync.gr, ώσπου πριν λίγο το μάτι μου έπεσε σε ένα λινκ, για το μπλογκ αυτό. Το επισκέπτομαι, εδώ


Είναι προφανές, ότι κάποιος το έστησε, χωρίς πολύ όρεξη, χρησιμοποιώντας ως δόλωμα, το όνομα της "καλλιτέχνιδος" αποκλειστικά και μόνο, για να τσιμπήσει κλικς. Έτσι κι αλλιώς, πόση επισκεψιμότητα να έχει ένα "hoax" blog χωρίς αναρτήσεις και κυρίως χωρίς να γράφει ο ίδιος ο καλλιτέχνης;

Το κακό είναι ότι όπως φαίνεται το blog φτιάχτηκε από κάποιον Blogger, που έχει κι άλλα δημοφιλή ιστολόγια (για αυτό άλλωστε δεν υπάρχει προφίλ στις αναρτήσεις!). Το ακόμη χειρότερο είναι ότι κάπου πάει το μυαλό μου και είναι ..φίλος. Έλεος αδερφέ, ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, ΜΗ ΡΥΠΑΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ!

Β.Π.taxalia

Bazaar από την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία


Αύριοστο Αμερικανικό κολέγιο, έναντι Ζαππείου.
Να πάτε και να βοηθήσετε.
Η φιλοζωία είναι ένα από τα ανώτερα στάδια πολιτισμού.
Στα φιλοζωικά σωματεία όμως, διαπιστώσαμε με λύπη, ότι κάποιοι δεν παράγουν έργο και βρίσκονται εκεί, μάλλον για τις επιχορηγήσεις.
Ένας απολογισμός κάθε σωματείου, δημοσιευμένος στο διαδίκτυο, δεν θα έβλαπτε!
Αυτό είναι μήνυμα για κάποια "φιλοζωικά" σωματεία της Θεσσαλονίκης, των οποίων οι διοικούντες, έχουν να δουν ζώο, από τον καιρό, που οι έλληνες αρσιβαρίστες, ....δεν έπαιρναν "βιταμίνες".
Θα ασχοληθούμε προσεχώς....
Δήμαρχε Βασίλη, στο μεταξύ εσύ, μπορείς να τους ρωτήσεις, γιατί γέμισε η πόλη αδέσποτα, που προσπαθούν να περάσουν το δρόμο και πόσες π.χ. στειρώσεις έκαναν το 2008!!!

Μακεδονία poster. Μια μεγάλη προσφορά του taxalia

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ TAXALIA:
Η εικονα αυτη ουσιαστικα ειναι ενα poster. Δειχνει μεσα απο χαρτες του National Geografic που βρηκα στο διαδικτυο, και αναφερονται σε διαφορες εποχες και χρονολογιες ,το πως το ονομα Μακεδονια "μετακομισε" βορεια.
Παραθετω στοιχεια απο αρχαιους ιστορικους για την ελληνικοτητα της Μακεδονιας με κιτρινα γραμματα, ενω με τα κοκκινα ειναι οι δικοι μου σχολιασμοι οπου ουσιαστικα εξηγω τι ειναι το συγκεκριμενο poster καθως και την ιστορια της "μετομισης".Το ολο σκηνικο παραμπεμπει σε προσοψη αρχαοελληνικου Ναου. Δημιουργηθηκε για να εκτυπωθει σε κολλα Α0 ή μεγαλυτερη διασταση. Μπορει να εκτυπωθει και σε μικροτερη μορφη Α1 η Α2 αλλα μαλλον δεν θα φαινονται καλα τα γραμματα γιατι θα βγει μικρο. Η τελικη του διασταση ειναι 120χ85 εκ.και η εκτυπωση του σε καλης ποιοτητας χαρτι (φωτογραφικο) κοστιζει περι τα 30 ευρω. Το ολο κειμενο ειναι στα Αγγλικα γιατι φτιαχτηκε να "διδαξει" στους ξενους πιο ειναι το προβλημα μας και ποια η κλοπη που συντελειται στις μερες μας (εμεις λιγο πολυ την ξερουμε).
Σε τουριστικα μερη ή περιοχες εργασιας με ξενους πιστευω οτι η αναρτηση του θα εκανε καλη δουλεια.
ANAKEΦΑΛΑΙΩΣΗ:
1. Κάνετε κλικ και αποθήκευση αυτού του αρχείου, από την "αποθήκη" αρχείων του taxalia.
2. Από τον υπολογιστή σας, αντιγράφετε σε μια δισκέτα, cd-r, dvd-r, memory stick κλπ, το αρχείο και το πηγαίνεται στα καταστήματα που κάνουν ψηφιακές εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους.
3. Με 20-30 ευρώ (που θα πληρώσετε στο "τυπογραφείο"), έχετε ολόκληρη την ιστορία της Μακεδονίας, σε ένα χάρτη, τον οποίο θα αναρτήσετε με καμάρι στο κατάστημά σας ή το κάνετε δώρο.
ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΝΤΙΒΑΝΙΑ, ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ, ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ και
Ξεκινήστε κάνοντας κλικ: εδώ
Αν κάποιο κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων κάνει καλή τιμή! ευχαρίστως να το δημοσιεύσουμε εδώ. Στο taxalia που διαβάζεται από εκατομμύρια ανθρώπους.

Ιππασία και καράτε στη Θεσσαλονίκη


Δύο κορυφαίες διοργανώσεις θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των φίλων του αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου.
ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ:
Η αρχή θα γίνει με τους διεθνείς Ιππικούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στις 29 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Β. Ελλάδας (που έχει και την οργανωτική ευθύνη) στη Μίκρα (Τέρμα Ν. Κρήνης) , από τις 10.00 έως τις 14.00.


...
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ:
Με έντονο ενδιαφέρον όμως αναμένεται και η διοργάνωση του Πανελληνίου Κυπέλλου Καράτε, Παίδων-Κορασίδων, που θα γίνει στον ΕΑΚ Σταυρούπολης στις 30 Νοεμβρίου, από τις 09.00 έως τις 20.00.
Το άθλημα του καράτε, που αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα αλλά και δυναμικά συστήματα αυτοάμυνας, συγκεντρώνει όλη την αφρόκρεμα των μικρών ηλικιών, αφού θα δώσουν το παρόν αθλητές και αθλήτριες από 12 έως 16 ετών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη